icon

Ako zvládnuť rozchod s priateľom?

30. apr 2020

Ahojte dievcata. Mam problem zvladnut rozchod, ktory som sama iniciovala kedze partner bol labilny, nevyspytatelny, potreboval riesit pararelne vztahy a vztahy pisacie s inymi zenami. Tym si dvihal ego. Proste rozhovory nepomohli tak som sa s nim rozisla. Teraz su to 4 mes a cim dlhsie sme od seba tym to horsie znasam. Rozum mi vravi ze by som sa s nim trapila ale srdce ma boli. Robim uz vsetko mozne aby som zabudla beham, malujem, prerabam byt. Ale vzdy sledujem ci je prihlaseny, kedy sa prihlasil a co pridava na fb. On to preziva v pobode podla novych kamosiek ktore su naozaj krasne. Vravi sa ze cas vylieci no u mna to neplati. Cim viac od rizchodu uplynulo casu tym mi je smutno viac a viac. Cakala som asi ze sa ozve ze povie ze mu ine za to mestoja...alebo co..ja ozaj neviem. Skuste mi poradit co mam robit aby som sa cez to preniesla. Dakujem. U psychologa som bola a nuc take mi nepovedal .

Strana
z3
retatka
Autor odpoveď zmazal
anita6666
30. apr 2020

Pozri,nikto nevidí do vášho vzťahu,možno bol nešťastný a možno to,čo nevedel povedať tebe,riešil na sieťach,ťažko povedať,možno sa aj chcel rozísť,len nemal gule a ty si mu s tým prišla vhod...dôvod môže byť iks,vieš len ty...na tvojom mieste by som sa pozrela na to,aký bol váš spoločný čas na konci vzťahu....javil o teba záujem? Chcel s tebou tráviť čas? Napísal ti že mu chýbaš? Ak ani to nie,tak nemáš prečo banovat

autor
30. apr 2020

@retatka ja mu neverim, preto som to aj ukoncila. A tiez aj keby sa ozval viem zeby to bolo o tom istom. Len ten smutok a hlavne ze raz za cas pozeram ci je online, ci pridava prispevky a pod to ma brzdi. Ale neviem si nejako rozkazat ze nesledujem mam na haku. Kazdopadne to budem musiet skusit lebo toto nesmeruje nikam len k sebatyranii

kiki9871
Autor odpoveď zmazal
autor
30. apr 2020

@kiki9871 dakujem velmi pekne za odpoved. ANo tito dorabaci budu stale sa motat v tom istom a dookola nieco hladat. dakujem vyskusam si zakazat sledovanie a mysliet na neho

mondolina
30. apr 2020

Stanov si krátkodobé ciele v tom, že ho nebudeš sledovať cez net.
Začni s pár dňami a predlžuj.
Mňa keď nechal frajer tak som si do kalendára písala najprv dni, potom uz len týždne, mesiace....koľko som to už zvládla bez neho.
A po každom mesiaci som sa odmenila, niečo pekné si kúpila.
Držím palce 👍

autor
30. apr 2020

@mondolina dakujem to aj robim vacsinou raz do tyzdna mam limit. ale vcera ked som videla prispevky tak ma to zlozilo. Asi nezvladam tieto sledovacky.

kiki9871
Autor odpoveď zmazal
mondolina
30. apr 2020

Nechoď proti sebe a nesleduj ho. Neublizuj si zbytočne.
Popraj mu len to najlepšie a nechaj ho odísť. Aj z tvojej hlavy, teda už naozaj.

veronykacs
30. apr 2020

úplne sa v tebe vidím, tiež som mala tragicky nefunkčný vzťah počas ktorého som sa naplakala viac než za celý život predtým.. a keď som sa s ním konečne rozišla, namiesto toho aby mi spadol kameň zo srdca, som len sledovala kedy bol online, či niečo pridal, ešte dokonca aj koľko spravil krokov, keďže sme mali sparovane aplikacie :D hľadala hocijaký náznak, či mu tiež chýbam ako on mne a hypnotizovala jeho meno na chate - na jednej strane dúfala, že nenapíše, lebo som vedela že začať znova komunikovať by bol obrovský krok vzad, ale na druhej strane som mala v hlave milion scenárov ako mi napíše že sa zmenil, uvedomil si čo vo mne stratil a budeme žiť spolu až do smrti :D toľká naivita.. vďaka tomuto stálemu kontrolovaniu som zistila, že si k sebe hádam po mesiaci nasťahoval nejakú ženu (prenajímal izbu v byte brigádnikom, keďže mal vlastnú firmu, takže to nemuselo znamenať nič), ale práve to mi otvorilo oči, vtedy som ho odvšadial zmazala, uvedomila si, že kvoli tomu človeku sa tu ja takto trápim? že si to vobec nezasluži.. bolelo to veľmi, po 3-4 mesiacoch som mala pocit, že viac ako na začiatku, ale aktuálne je to rok a pol? a už len otáčam nad sebou očami, že nielenže som sa nechala tak dlho trápiť vo vzťahu, ale ešte aj po ňom som bola teatrálna, išla si vyplakať oči.. za debilom :D aj keď sa tomu teraz naozaj ťažko verí, čas všetko vylieči, super je, že si už teraz uvedomuješ, že to bol nesprávny chlap a nesprávny vzťah, si na dobrej ceste a aj keď a to deň po dni nezdá, po čase zistíš, aký veľký pokrok už si spravila.
Inak mne najviac pomohol tento blog - https://markovicova.blog.sme.sk/t/49047/rozchod... určite si prečítaj!
Držím palce ♥

katkati
1. máj 2020

Reagoval tak na tvoje slova preto, že v zálohe mal XY ďalších potenciálnych mileniek a kamošiek. Keby mal len teba, tak jeho reakcia by bola diametrálne iná. Takého by si chcela? Naozaj buď vďačná osudu, alebo neviem čomu, že sa takto vyjadril a ze ťa nepresvedčil, aby ste boli spolu. Zbavila si sa nacistického psychopata a takýto sa nemenia - nikdy.

marca12
1. máj 2020

Bud rada,ze ta neprosikal,aby si sa vratila. Ani nevies,aku dobru sluzbu ti spravil. Okamzite stopni sledovanie fb,ja by som ho zablokovala. Pises,ze je labilny,ale labilna si zrejme aj ty. Ktora sebavedoma zena este 4 mesiace po rozchode s tak nemoznym chlapom,sleduje jeho fb? Ty mas problem v sebe,potrebujes pozornost,dobijanie.

katkati
1. máj 2020

Ani ja by som po zranujucom rozchode nedokázala mat kamarátsky vzťah. Zvláštne, ako aj inak silné a schopné ženy v iných oblastiach, dokážeme trpieť pre takýchto premotivovanych jedincov, ktorí si musia neustále zvyšovať svoje ego.

nelina1
2. máj 2020

Je to klasický chlap s narcistickou poruchou osobnosti. Takýchto čurákov sú mrte. Ženy mu slúžia na čerpanie pozornosti, sexu a obdivu.... Používa ich. Sú ako čerpacie stanice a on musí natankovať. Včera natankoval pri jednej, zajtra pri druhej...
Áno má krehké ego a potrebuje mať dodávku svojho potvrdenia každý deň do konca svojho života.
Má svoj narcistický hárem - staré milenky, nové a potenciálne. Vačšinou tie ženy o sebe ani nevedia. Alebo vedia a jemu robí ohromné potešenie, keď na seba navzájom žiarlia. Dáva mu to pocit dôležitosti a moci.
Po ukončení vzťahu je on ten, ktorý nesmúti. Z jednoduchého dôvodu, nikdy ťa nemal rád. Na začiatku ťa dokonale prekukol, ohodnotil a využil všetok svoj šarm, aby si ťa pripútal. To bolo vo fáze idealizácie, keď ťa bombardoval ,,láskou,, a ty si si myslela, aké je to úžasné.
V tejto fáze je on ten, ktorý si užíva, má priateľky, je spokojný, veselý, v poho.
Ty si tá, ktorej všetko toto chýba. Si smutná, sama, rozhodená zo svojich pocitov a z jeho správania.
Ďakuj Bohu za to, že si sa ho zbavila. Žila si v ilúzii. To čo si zažívala na začiatku, alebo tie lepšie chvílky, neboli jeho reálne ja. On ťa len dokonale zrkadlil a dával ti ilúziu toho, po čom si túžila. Toto si uvedom.
Všade si ho blokni, nesleduj ho. Nedaj mu šancu ťa kontaktovať. A sebe daj šancu na šťastný život. Choď úplne bez kontaktu.
Teraz má iné priateľky a nech to vyzerá na soc. sieťach akokoľvek sladko a šťastne ver mi, že to tak nie je.
Priprav sa na to. že ťa časom bude kontaktovať. Možno zajtra, o týždeň, mesiac, alebo rok. Určite sa ti ešte ozve. Pozná tvoje slabé, citlivé miesta a presne cez tie ťa bude chcieť zmanipulovať.
Nedaj sa do toho vtiahnuť.

autor
2. máj 2020

@nelina1 fuuu dakujem odpoved ako z odbornej knihy😀 zazila si nieco podobne?

tanula222
2. máj 2020

Sama si si odpovedala nebola si šťastná, trápila by si sa a vidíš on je v pohode, takže zrejme ta nemal rád a vôbec mu nechybas. Čas všetko vylieči.

nelina1
2. máj 2020

Mám bohaté skúsenosti s takýmito ľuďmi. Naposledy sme toto riešili s mojou dcérou, ktorá bola vo vzťahu s narcisom. Tiež bol najskôr naoko spokojný keď sa sním rozišla pred dvoma mesiacmi. Snaží sa ju kontaktovať. Naposledy to skúšal včera.

autor
2. máj 2020

@nelina1 a preco ju teda kontaktuje ked ma ine a je spokojny?

mondolina
2. máj 2020

Lebo to je taká povaha, čo nechápeš, chce to čo nemá.
Nevyzretá, psycho osoba.

nelina1
2. máj 2020

Pretože bola preňho skvelým zdrojom. Je pekná, mladá a empatická. Empatický ľudia sú veľkým zdrojom lásky, súcitu, starostlivosti.
Ďaľší dôvod je, že keď si mala niečo s narcisom ostávaš preňho akoby majetkom, aj keď už nie ste spolu.
On bude chcieť byť informovaný o tom, ako sa máš. Chcel by vedieť, že bez neho ti je horšie, že nie si šťastná. Dáva mu to pocit vlastnej hodnoty.
Ak má dostatok zdrojov, bude ťa kontaktovať neskôr. Ale kľudne môže aj hneď. Je ako zviera, ktoré keď je najedené odkladá si kusy potravy na rôzne miesta a keď bude hladný jednoducho vie kam má ísť, aby zasítil hlad.
Čiže ak ho niektorá prekukne a utne to s ním, tak vtedy ťa vyhľadá a tiež niektoré ďalšie.
Nie preto, že si jeho jediná,, najvačšie láska a pod., ako bude tvrdiť, ale preto, že od teba niečo potrebuje.

sylvia002111
3. máj 2020

Ak mi posles do internej posty nejaku email adresu, poslem Ti word subor knihy, ako sa s rozchodom vysporiadat. A este snad, nie si jedina co sa trapi, casom to prejde. Tiez mam za sebou vztah s narcisom a egocentrikom, skoro rok bude co skoncil a este stale ma obcas, (uprimne casto), pri srdiecku pichne, ked si na neho spomeniem. Niekedy to jednoducho tak rychlo nepreboli.

heveri35
31. máj 2020

@sylvia002111 ahoj,mozem ta poprosit vedela by si poslat aj mne?

sylvia002111
1. jún 2020

@heveri35
Posli mi nejaku email adresu do internej posty

Strana
z3