icon

Ako zvládnuť rozpad manželstva a rozvod?

28. dec 2024

Ahojte,
prosim o odpoved dievcata, ktore si presli rozchodom- rozvodom.
Mam 37r a s manzelom sme spolu 11r, manzelmi 8r., mame dve deti 8r. a 2r. Nase manzelstvo bolo ako na hojdacke, raz pekne chvile, potom hadky, zvacsa kvoli ,,drobnostiam ,, alebo manzelovej mame, s ktorou ma manzel mimoriadne dobry vztah.
Vyvrcholenie celeho nastalo zaciatkom decembra, ked zahlasil, ze on chce byt konecne stastny, tak odchadza. Po novom roku si chce zobrat vsetky veci a definitivne sa odstahovat. Telefonovala som aj so svokrou (ktora ma od zaciatku nepriala) a ta mi povedala, ze im svita svetielko nadeje po 10r. ( svetielko, ze opusta zenu a deti).
Ja som sa s nim snazila o tom rozpravat, uvedomila som si aj svoje chyby , no on povedal, ze uz so mnou byt nechce, jedine s detmi, za ktorymi chodit bude. Ze si chce najst niekoho, kto ho urobim stastnym, lebo ja som to za tie roky nedokazala. A ze keby som sa aj zmenila, nebolo by to tak, ako by on chcel a on sa menit nebude.
Je mi tak velmi tazko na dusi :((
Alo ste zvladli rozpad manzelstva a rozvod? Ako ste dokazali byt nad vecou? Hoci mam dve dcerky, bojim sa samoty :(

Strana
z4
derdia
30. dec 2024

Ahoj hlavne neplač za človekom ktorý ťa nechal tak...oretoze ten nestojí ani za slzu... Plač koli tomu ze sa bojíš, ze smutis, a tak... Ale nepripomína si pekne chvíle... To je minulosť a väčšinou je to naša predstavivosť... Dobre porozmyslaj ci si ty za tie roky bola šťastná....

mamina7070
30. dec 2024

ma frajerku ale tebe sa dobre stalo hned ries majetok a vyzivne nech plati chlapec ako murovaty
je to hajzlik

tyriss
30. dec 2024

Najlepsie vsak je, co on zjavne netusi, ze aj keby si nasiel inu, tak ho znovu bude cakat to iste. Zas len dalsi vztah a pripadne aj deti. Toto co opisujes, ze ti povedal je ucebnicovy priklad muza v krize stredneho veku. Nic nehovoriace frazy o nejakom stasti, pritom jedine co staci ist na terapiu, nech pochopi, ze ak sa sam citi zle tak inde stastie nenajde, pretoze svoju hlavu, v ktorej tie pocity ma si berie so sebou.
Moje odporucanie -> navrhnut mu nech sa pojde porozpravat s odbornikom, aby pochopil co sa v nom odohrava. Ak na to pristane, tak super. No ak nie, tak sama ho z toho stavu tazko vysekas.

autor
31. dec 2024

Ale on novy vztah chce, chce zazit lasku, ktoru som mu ja nedala, aj povedal, ze si s niekym pise, aj sa stretli uz,.. no smutno mi neskutocne

tyriss
31. dec 2024

Teraz to boli, ale v tejto rovnici prehral iba on sam. Prisiel o rodinu v hobne za imaginarnym stastim. Ked niekomu chyba k dokonalosti do 100% tych 20%, tak si neuvedomi, ze ak ich ziska tak nebude mat 100%, iba vymeni 80% co mal za tych 20, ktore mu chybali.
Aj dalsie diskuterky ti pisali, ze ako takito muzi skoncili. Bud v tom istom "nestasti" z akeho si mysleli, ze utekaju alebo este horsie. Sami, odvrhnuti, zabudnuti.

Vyborne na zenach je, ze ony su rozlozene zo situacie na zaciatku. Potom sa zariadia a vyjdu z toho silnejsie. Kym muzi, ti odidu s pre nich jednoznacnou a jasnou predstavou ako im uz bude uzasne a az potom im dojde aki boli hlupi. Samozrejme to uz bude neskoro.

vikimed
3. jan 2025

@tyriss tak zase sa neklamme, že všetkým mužom to druhý krát nevide, veď nakoniec je aj v tomto vlákne toľko pozitívnych príkladov a predpokladám, že s mužmi. Osobne si myslím, že by nikto nemal zotrvávať nešťastný vo vzťahu bez ohľadu na pohlavie.

sova7
5. jan 2025

To nebolo manželstvo. Bola si tretia vo vzťahu muž a jeho mamicka. Nebudeš sama mas deti a určite chlap ktorý nedokázal predstihnúť pupočnú šnúru s mamou nie je vhodný človek na vzťah a deti. Len nech si ide s mamičkou prípadne so ženou ktorú mu ona vyberie bude konečne šťastný. Problém je on a jeho vzťah k mame a s tým ty nič neurobis. A chcelo by sa ti žiť celý život ako ďalšia osoba vo vzťahu dvoch ktorym je spolu super? Veď to ani nie je chlap len nedozrete decko. Jediná chyba ktorú si urobila že si ho nevrátila mamičke po prvom rande. Nech si spolu žijú šťastne.

priscilla07
6. jan 2025

Ešte si mladá, a poznám mužov čo milujú deti, aj cudzie. Za takým hajz...om a jeho rodinou netreba smútiť, naopak 🍾.

fairyy
6. jan 2025

ako sa drzis autorka? viem ako to boli uz som si rozvodom presla... obdivujem ta, ze si an rozlucku neposlala svokru do p*** lebo toto keby mi splechla si to normalne uzijem ...mne teraz po rokoch exsvokra, ktora ma nemala rada povedala, ze som bola lepsia nevesta nez citujem henta druha jednoducha hlupana ...kto chce kam, pomozme mu tam ...ty sa zameraj na seba ignoruj ho, ked ho chces trosku vytocit daj mu deti a ty chod von niekam tak aby to bolo zjavne a vsimol si ... mojho ex to extra vytacalo, ze ja som na oko hned zila dalej ...v skutocnosti nie, trpela som, ale mala som potrebu jemu ukazat, ze ho nepotrebujem, to skutocne uvedomenie si, ze ten clovek mi len ublizoval prislo az casom (u nas ale bolo viac veci co sa diali a kufre a dieta som si zbalila ja a odisla po tom co som zistila, ze za jeho odrazu hranou ziarlivostou a vypichovanim chyb na mne pri vsetkom a nonstop bola ina zena, len ja som ho predbehla on mal zaujem hrat az kym nova nebude ista....sam mi to povedal po rokoch)

autor
6. jan 2025

@fairyy dakujem za opytanie. Uz som zistila, ze nejaka je, ze zacina novy vztah, ze to nie je len o tom, ze sa hadame, proste nasiel si zenu a vdaka nej dostal kridla :(( za detmi chodi, ked pride, ja chodim lyzovat alebo cvicit, staram sa o sebe viac,..no myslim, ze jemu je to srdecne jedno, on ma v hlave inu zenu, no aspon ja sa citim lepsie.

fairyy
6. jan 2025

je len dobre, ze si sa ho zbavila, ale plne uvedomenie pride az neskor, drz sa uz bude len lepsie

natalka13
6. jan 2025

Ktovie co je to zac, ked nesiel ku nej ale k bratovi.
Ziadne ze bude chodit za detmi, deti mu daj pekne aj na 3 noci . Nech sa stara.

Strana
z4