Ako zvládnuť rozvod s narcistickým partnerom?
Ahojte, idem k vám s prosbou ako pokračovať ďalej, s mojim manželom mame 4 malé deti, mame obdobie kedy sa nehadame, ale je aj obdobie kedy sa vadíme a vie ma aj fyzicky napadnúť, nehovorím že ja som sveta, mám aj ja zlu povahu ale viem že on sa už nezmení a bojím sa ako by to ďalej pokračovalo, písal aj mojej mame že sa hádame, volala mi a povedala mi že jej je to jedno keď sa aj pozabíjame ak nám to neklape mame ísť od seba, že si nikoho nezastáva, ale z toho som vlastne cele pochopila že nemám k nej žiadne útočisko, že som jej celá ukradnutá, vyjadrila sa že jej je len ľúto našich deti keď sa vadíme inak nič, prosím na koho sa mám už v tomto svojom živote obrátiť keď nie na svoju mamu. Keď už nemá ako inak pomôcť skutkom tak aspoň ma slovne podporiť. Ja vôbec neviem čo mám robiť, či dať tomuto celému aj šancu.
@pribinak nie 3, ale 4.... No podľa toho čo píše bude problém na oboch stranách. Úbohé deti.
Len raz by ma fyzicky napadol, volam policiu a riesim odchod od neho a to okamzite aj koli sebe a aj koli detom.
@martinka13 vy prosím nemáte chyby ? Nikto nieje dokonalý, naše deti nie sú týrané, ale som matka ktorú mrzí aj to keď omylom zahrešim a deti to počujú.
No máš tu zosypanych niekolko problémov - muž (preco hned "narcista"? To je teraz nejaka móda či čo?), nepodporujuca matka a tvoja neschopnost riesit vlastné problémy.
A tiez posobis ako celkom slušná hysterka.
Máš 4 deti a len jeden život, za ktorý si zodpovedná ty sama, žiješ ho ty, nikto iny. Takže to chce dokladny rozhovor s mužom. Pripadne manželsku poradnu. A zamysliet sa, sama za seba, ako chcem žiť a ako budu žiť moje deti. A co všetko mozete ty a ich otec urobit pre to, aby ste zachovali úplnu rodinu.
A potom skus vyriesit vztah s matkou.
Mimochodom, tej mojej som oznámila, ze moje manzelstvo skončilo. Tušila, ze sme mali problémy, ale nikdy som jej nevolala a neriesila to s nou.
@martinka13 3 či 4 to je jedno, proste, stále vysoký počet. Ak je naozaj narcis tak by to zistila už aj pred prvým či po prvom dieťati
Ale chápem, väčšina žien ako svoju obranu uvádza že chlap je narcis, aj keď to slovo nevie ani správne vysklonovat
Každý má chyby. Ale zrejme sa jeho povaha neodkryla zo dňa na deň. Preto ma udivuje ten počet detí. Tak teraz si len riadne zrátať 2+2, či ich dokážete sama uživiť.
Ahoj, mna zarazilo vyjadrenie tej matky, ze tvoj zivot je hovno, zit nemusis, mozete sa aj zabit, ale uz zivoty deti stoja zato, vase nie, tak tym padom by stáli zato v decáku. Neviem, co ta tu co maju odcudzovat a sudit, ci si slusna hysterka, zrejme vylozene nozicky na stole nemas pri rodine cely den a nepozeras do steny. Sem písať, to je najväcsia zivotná chyba, horsia este ako samotný problém. Odcudzovanie za pocet detí, 😃, potom vyjadrenie, ze to je jedno, ci tri alebo styri, ze stále ich je veľa 🤦♀️, 😄, mne to tu celé znie uz jak fraška s groteskou a pritom ty máš vážny problém. Ktorý si musis vyriesit sama. Ty sama. Nehnevaj sa, ale ked tvojej matke tvoj zivot je hovnovým aj s tvojim muzom zivot, len aby o deti bolo vystarané, to uz aj v decaku, 😁😆, tak jej by som uz ani vetu nezverila viacej. Oporu si najdi v tych detoch. Vyries si ty sama s muzom svoj stav a spolupracuj s detmi, co je tu dobré. Mne vysvetlovat nemusis, ze nevies ani ako sa volas, ked mas 4 deti, doma, seba, muza, co je problem, ze co to obnáša, ale sem napísať, to si si neskutočné zlo na seba hodila
@barka1 Si ty normálna ?! Chúďa matka nevie čo má robiť s deťmi a vy píšete že hysterka?! Ste ju teda podporili. Hmmm, ja na tvojom mieste(toto píšem autorke) si zbalím veci, s detmi odídem a nájdem si lepšieho muža
@katarinaantalikova ano, to ide len tak jednoducho - zbalit 4 deti a odist.
Sama autorka píše, že nie je svatá. A jej muž sa stazoval jej mame a jej sa nepáči, ze jej mama sa za nu nepostavila. Takže ktovie ako to celé je. Ale tu na MK je normou robit z každej matky chuderku obet a z každého chlapa "narcistu". 🤦🏻♀️
@katarinaantalikova Hm, ale odísť so 4 deťmi vôbec nie je take jednoduché ako sa to píše spoza klávesnice
Kam pôjde? Ani v krizakoch nemajú lusknutím prstov voľnú izbu pre matku a 4 deti. Nepoznáme vek či môže ísť pracovať, alebo má nejaké maličké babo. Nevieme nič bližšie
Ale autorka sama o sebe píše, že má zlu povahu, takze chyby musi rieist aj u seba
Nájsť iného muža…..to len tak by si si ty začala vzťah s muzom, ktorý má 4 maloleté deti…..no chcela by som vidieť
Co ma narcista spoločne s tým, že sa hadate?
Len vám to neklape, treba sa vedieť postaviť na vlastné nohy. Predpokladám, že pri 4 deťoch mate aj niečo našetrené, mate byt, dom, ktiry v prípade rozvodu pôjde pol na pol a ty nezostsnes na ulici.
Neviem, prečo by ti mama mala pomôcť, nie je už povinná. Aj keď si neviem predstaviť, že by som prišla s deťmi k mame a otočila by ma vo dverách.
Ak pracuješ, hľadaj podnájom do času do rozvodu, nezabudni na výživné.
Mame chyby ale fyzicke násilie do vzťahu nepatri.Nemame deti dcérka nám zomrela ale keby som mala aj 10 deti raz by ma muž nápadol riešila by som to cez lekára políciu a rozvod nič by ma neudržalo pri ňom.Chyby mame každý len TY mužovu si prehliadala asi si mala ružove okuliare to sa stava.Tak sa chovať ku žene ktora mu porodila a nosila 4 deti ako k odpadu sa k tebe správa.Presne tak tvoja mama dobre povedala chudák deti že ľutuje aj ja.
Gramatické okienko: narcis, s narcisom.
Nie narcista, nie s narcistom (ani mobil to nechcel napísať)
A to si nato prišla po 4 deťoch ze je takyto? Dosť skoro. Prepáč, ale doteraz si co, prespala život keď si to nevidela?
Ľutujem deti. Dvíha mi tlak, ak je jedna diskusia o tom, že manželia nemôžu mať deti a snažia sa viac ako 10 rokov a hneď pod tým diskusia takýchto "inteligentov", čo si narobia decká hlava nehlava a veselo ich traumatizujú a učia asociálnemu správaniu... 🤮🤬
Každý narcis je psychopat a treba sa od nich držať čo najďalej. Na tvojom mieste by som zbalila deti a odišla.
Tvoju mamu do vašich problémov nemal ťahať ani jeden.Ked ste si robili deti,tiež ste ju volali asistovať?To že ťa aj fyzicky napadol je už ale veľký výkričník.Teraz teba a keď sa nezvládne prídu na rad deti?Keď máte dobré obdobie viete sa porozprávať?Máte veľký problém ale napísala si o tom dosť málo.Aj keď,vyriešiť to môžete len vy dvaja.

A to ze je narcis si zistila až potom čo si si s ním urobila 3 deti 🙈🙈
No nič, zavolaj mame a popros ju či by ti vedela pomôcť. A ak nie, tak potom krízové centrum
Byt, dom je koho?