icon

Ako zvládnuť situáciu s novou kolegyňou?

Včera o 14:01

Ahojte, namiesto mňa prijali na oddelenie novú kolegynu a mňa dali na druhé. Cítim to ako podpasovku a viem, ze ona za to nemôže, ale myslíte, ze bude ok, keď ju zaucim len zaklad a moje "know how" na ktoré som počas 3 rokov prišla jej nepoviem? Mne to tiež nikto nepovedal a musela som na všetko prísť časom sama.
Pondelky nemôže robiť, tak budem musieť v pondelky robiť namiesto nej do večera. Ďakujem
Kolegovia boli somnou spokojní, nebola som konfliktná, prácu som si vždy robila na 100%. Cítili by ste to tiež ako keby vám porazili kolena?

anonym_2e76f7
Včera o 14:55

@anonym_autor dalsi nanic zamestnavatel, mal ti to povedat a prehodit s tebou o tom par viet a nie iba oznamit a hotovo. A ano je to podraz. Chyba respekt a ucta voci tebe ako zamestnancovi. Neprezradzaj nic naviac, moze sa ti stat ze novu kolegynu budu chvalit a ty sa nebudes stacit cudovat.

jblheart
Včera o 14:56
@melanta

@jblheart ja som ani jeden jediný raz nepísala na MK ako anonym. A nie, nečistila som nikomu topánky, riadila som tisícku ľudí vrátane celého personálneho oddelenia. Takže na rozdiel od teba ja viem, o čom píšem. Týmto túto komunikáciu z mojej strany končím, škoda energie.

@melanta Len dobre aj tak si nemáme čo povedať. To čo si robila/nerobila tvrdíš ty ale veriť tomu môžem aj nemusím a v tvojom konkrétnom prípade sa skôr prikláňam k nedôvere. Podľa profilu máš 47 rokov a teda si ešte v produktívnom veku, ale píšeš že si robila - teda minulý čas a už to zrejme nerobíš.. bohvie prečo.. s takýmto prístupom.
Nakoniec asi len dodám že maj sa dobre a pre budúcnosť na tvoje príspevky nereagujem a ani ty na moje nereaguj a bude hádam spokojnosť na oboch stranách. HOWG

anonym_20ef16
Včera o 15:01
@jblheart

@melanta Len dobre aj tak si nemáme čo povedať. To čo si robila/nerobila tvrdíš ty ale veriť tomu môžem aj nemusím a v tvojom konkrétnom prípade sa skôr prikláňam k nedôvere. Podľa profilu máš 47 rokov a teda si ešte v produktívnom veku, ale píšeš že si robila - teda minulý čas a už to zrejme nerobíš.. bohvie prečo.. s takýmto prístupom.
Nakoniec asi len dodám že maj sa dobre a pre budúcnosť na tvoje príspevky nereagujem a ani ty na moje nereaguj a bude hádam spokojnosť na oboch stranách. HOWG

@jblheart odpadnem.. melanta je špička čo sa týka HR vecí a skúsenosti, pracovala s ľuďmi z krajín v ktorým sme možno ani jeden z nás neboli, o jej kvalitách vie asi celý koník a čudujem sa pod ktorým modrým kameňom si ty žil že to nevieš 🤣🤣

klotildabazarik
Včera o 15:04

@anonym_autor tak asi spokojny s tebu 100%neboli ked tam dali inu miesto teba, zaucila by ju to vo treba ale nie zadarmo

melanta
Včera o 15:05
@jblheart

@jblheart prečo to nerobím? Pretože robím ešte viac top prácu za ešte viac peňazí. A budem reagovať na teba zakaždým, čo budeš tvojimi odpoveďami zavádzať. Taktiež ťa nahlasujem adminom, že v tomto príspevku opakovane zadávaš odborne zavádzajúce rady a budem tak robiť zakaždým. Ľudia si sem chodia pre rast s cieľom získať relevantné informácie a nie bludy, ktoré šíriš ty.

jblheart
Včera o 15:09
@melanta

@jblheart prečo to nerobím? Pretože robím ešte viac top prácu za ešte viac peňazí. A budem reagovať na teba zakaždým, čo budeš tvojimi odpoveďami zavádzať. Taktiež ťa nahlasujem adminom, že v tomto príspevku opakovane zadávaš odborne zavádzajúce rady a budem tak robiť zakaždým. Ľudia si sem chodia pre rast s cieľom získať relevantné informácie a nie bludy, ktoré šíriš ty.

@melanta Neukončovala si komunikáciu už ak sa dobre pamätám ? Chápem že sekera musí mať posledné slovo ,ale ako chceš. Už teraz sa teším na budúce interakcie s tebou. 😀😀

terezia74
Včera o 15:12

Niektorým mužom / chlapcom by som normálne zakázala komentovať 🤦

anonym_dd4eeb
Včera o 15:17
@terezia74

Niektorým mužom / chlapcom by som normálne zakázala komentovať 🤦

@terezia74 neurazaj muzov preboha. Toto je niekto v plienkach, co o HR nema absolutne ani ponatie. Keby mal aspon pravnicke vzdelanie tak chapem, ze sa ide zapojit, ale chlapcek si zalozi profil a ide tu komentovat ludi, co HR a pracovne pravo robili, ked este on sa hral v piesku s formickami.

autor
Včera o 15:38
@klotildabazarik

@anonym_autor tak asi spokojny s tebu 100%neboli ked tam dali inu miesto teba, zaucila by ju to vo treba ale nie zadarmo

@klotildabazarik môžem skromne povedať, ze spokojní boli 😅 mňa dali na nové aby som to rozbehla a toto zabehnuté dali novej.

autor
Včera o 15:39
@anonym_2e76f7

@anonym_autor dalsi nanic zamestnavatel, mal ti to povedat a prehodit s tebou o tom par viet a nie iba oznamit a hotovo. A ano je to podraz. Chyba respekt a ucta voci tebe ako zamestnancovi. Neprezradzaj nic naviac, moze sa ti stat ze novu kolegynu budu chvalit a ty sa nebudes stacit cudovat.

@anonym_2e76f7 dakujem

enmery
Včera o 15:58
@jblheart

@melanta Neukončovala si komunikáciu už ak sa dobre pamätám ? Chápem že sekera musí mať posledné slovo ,ale ako chceš. Už teraz sa teším na budúce interakcie s tebou. 😀😀

@jblheart Asi Ti to nedochádza, ale práve si sa strapnil. Múdry človek si vie priznať omyl a dokonca je rád za interakciu s niekym, kto je špička v obore a niečo nové sa naučí. Hlupák sa urazí. Práve si sa zaradil.

sissy27
Včera o 16:03

@jblheart keby boli uplne odveci a zavadzujuce odpovede na akukolvek temu olympijska disciplina, tak su vsetky tri medaily tvoje 🙄 minule si tu tiez niekomu radil “zbavenie svojpravnosti”, pricom to nie je mozne. Takze by bolo fajn, keby si si nasiel ine hobby ako radit vo veciach, o ktorych nic nevies, len si nieco myslis.

moonlight1210
Včera o 16:05
@jblheart

@jblheart bud tej lasky a zacinaj svoje komentare slovami: “Ja by som si tak predstavoval, ze je to takto…” alebo “Pocul som, ze….´

Aby ludia chapali, ze im predostieras svoje zbozne priania a nie vyklad zakona.

jblheart
Včera o 16:15

@anonym_autor Vo svojom mene sa hlavne tebe chcem ospravedlniť že sa kvôli mne tvoja diskusia zmenila na spam a zbytočný hejt a lynčovanie len kvôli tomu že som si dovolil poradiť v tom že máš robiť iba veci ktoré máš v pracovných povinnostiach robiť. Že tunajšie semetriky nechápu ani rozdiel medzi diskusiou a právnou poradňou. Prajem nech sa ti napriek tomu že ťa preložili na iné oddelenie darí a hádam budeš napriek tomu spokojná. Pekný večer. 😉

libertine
Včera o 16:47

Ano, zaucit. Je to sucast tvojej prace a zamestnavatel to moze legotimne pozadovat. Zaucanie ostatnych kolegov je znakom seniority, vyzrelosti a zohladnuje sa aj pri hodnoteni zamestnanca. V metodike na hodnotenie je to jednoznacne uvedene ako schopnost zamestnanca s vynikajucim pracovnym vykonom.

terezia74
Včera o 16:47
@anonym_dd4eeb

@terezia74 neurazaj muzov preboha. Toto je niekto v plienkach, co o HR nema absolutne ani ponatie. Keby mal aspon pravnicke vzdelanie tak chapem, ze sa ide zapojit, ale chlapcek si zalozi profil a ide tu komentovat ludi, co HR a pracovne pravo robili, ked este on sa hral v piesku s formickami.

@anonym_dd4eeb čítaj s porozumením, píšem niektorym 💋

anonym_9b49a5
Včera o 16:59

Potom by ti to malo lichotiť že chcú aby si rozbehla druhé odd, len je pravda že to vôbec nekomunikovali tak to vyzerá dosť zle... Asi by som sa na druhom kde nepretrhla a ak to ani nezvýšili plat tak tobôž

bomba36
Včera o 17:03

Povedala by som im že keďže nie som podľa nich vhodný zamestnanec na tú pozíciu, nemôžem byť ani vhodná osoba ktorá bude človeka na tú pozíciu zaúčať.
A už vôbec neťahaj za niekoho služby, aspoň nie zadarmo. Nenechaj si srať na hlavu.

muchotrafka298
Včera o 17:41

Ziadna povinnost zaucat nie je. Vacsina beznych zamestnancov ma v pracovnej zmluve formulku “ine prace podla pokynov nadriadeneho” a tam moze spadat aj zaucit. Otazne je, ze co jej povies. Zaklady alebo komplet vsetko, na co si sama prisla a do coho si vlozila cas a energiu. Ja by som jej ukazala zaklady, kedze ty uz budes robit inu pracu, nie to iste co ona. Jasne nemoze za to, ze ju prijali. U nas raz doslo k situacii, ze kolegyna musela spravit na svoju pracu manual. Ona to napisala tak, ze heslovite vypisala co robi, kde to uklada a kde su veci. Toto sa jej zmestilo na pol stranku A4. Jej nadriadeny cakal, ze vsetko tam bude detailne vypisane a zaberie to desiatky stran. Tak aj toto je cesta. Napis jej strucny manual a nech sa paci. Nevies? Zlatinko dohladaj si na internete, opytaj sa AI.

marca12
Včera o 17:50

@anonym_autor Know how si nechaj pre seba. Zauc ju zaklady a ostatne nech si pomoze sama.

anonym_389555
Včera o 18:01
@jblheart

@jblheart si sa tu zaregistroval tento mesiac, aby si prišiel urážať a zosmiešňovať ženy, ktoré tu roky fungujú a zadarmo radia vo veciach, v ktorých sa vyznajú? Musíš byť veľmi zúfalý, ked si ego honíš na stránke pre ženy , matky.

stanislavicenka
Včera o 18:08
@anonym_autor

@jblheart pozriem, ale zaucala som už minimálne 10 ľudu na iné odd. To som ani nevedela, ze to by malo byt v prac.zmluve. ďakujem za radu

@anonym_autor standardne za zaucanie, mentorovanie novej osoby, byva patricne zaplatene

ivicatolic
Včera o 18:11

@anonym_autor presne tak.....tvoje "navyše" jej nehovor, tak sa to robí 👉

ukulela
Včera o 18:19
@anonym_autor

@klotildabazarik môžem skromne povedať, ze spokojní boli 😅 mňa dali na nové aby som to rozbehla a toto zabehnuté dali novej.

@anonym_autor počúvaj, ved to vyuzi vo svoj prospech. Pýtaj si vyšší plat. Zjavne si pre nich spoľahlivý zamestnanec. Tak nech ta aj ocenia.

veronikaveron
Autor odpoveď zmazal
ku_uk
Včera o 18:57

Mna tiež takto “zneužívali” so zaucanim nových…ono, keď máš bystrého posluchaca ide to same, ale keď máš dutú hlavu, je to masaker na nervy a celkovo mne to bralo energiu,
Lebo ja som do toho ešte stále mala moju pracovnú náplň, ktorú trebalo robiť. Po 5 tom zaucani mi praskli nervy a šla som za vedením, že som si studovala zmluvu a je tam síce že mám pracovať na pokynoch nadriadeného, ale že toto mi príde ako šikana a zneužívanie mojej ústretovosti pomôct im so zaucanim plus do toho riesit aj moje projekty na ktoré sa po x dňoch s nováčikom popravde ani nedokážem poriadne sustredit. Tak nech popremyslaju, či si ma nechajú na mojom oddeleni, alebo mi vytvoria novu pozíciu, kde budem zaucat nových, ale že sedieť na dvoch stoličkách odmietam. Vytvorili mi novu pozíciu 😂 ale tak bola som si istá, že ma nevyhodia, mala som dobre vzťahy s nimi, len oni si to zamenili s otrokarcinoi a keď som im to úprimne povedala a nastavila hranice stôl sa vyčistil

anonym_8212dd
Včera o 18:58

@anonym_autor bola si super zamestnanec a preto nasli dalsiu 😀

autor
Včera o 19:11
@anonym_8212dd

@anonym_autor bola si super zamestnanec a preto nasli dalsiu 😀

@anonym_8212dd áno, lebo všetko som od nuly vypracovala a ona si príde už do zabehnutého.

anonym_244aa0
Včera o 19:17

Zaúčala by som. Ale vychytávky by som si nechala pre seba. Mám na to aj osobný dôvod a vlastnú skúsenosť: vychytávku potom nový kolega aplikoval zle, na úplne iný prípad, resp. to nepochopil a neštítil sa potom vyhovárať a ukazovať na mňa, že to JA som mu tak hovorila, že ma robiť. Ibaže by nie. Nech si každý nájde vlastnú vychytávku alebo sa naučí na vlastnej chybe.. zaucim, vysvetlím, ukážem, som ochotná odpovedať na otázky aj neskôr, môžeme sa spolu radiť samozrejme, veď sme kolegovia, ale to je tak všetko.

bielasovicka
Včera o 19:38

No, ja už radšej idem kukať Kameňak 🤣