icon

Ako zvládnuť stres z organizácie priateľovej svadby?

8. júl 2024

Ahojte chcem sa len vyrozprávať, prípadne si prečitat váš pohľad na danú vec..Začnem asi tak, že mám toho celého už plné zuby..kamarátka organizuje v januári svadbu.. Spočiatku som sa z toho tešila keďže sme dobré kamarátky, ale situácia sa začala vyvíjať úplne zle. Ako dobrá kamarátka (a zároveň jedna z družičiek) som jej vnúkla pomoc, že ak by s niečím potrebovala pomôcť nech dá vedieť. Ja som svadbu ešte nikdy neorganizovala a tak ani poriadne neviem aké detaily sa tam riešia. Už asi tretí mesiac (od kedy začala riešiť svadbu) nerobím nič iné len každý deň s ňou riešim svadbu. Posiela mi rôzne fotky toho a toho, šiat a iných vecí. Jej svedok jej organizuje v podstate celú svadbu, vybavuje za ňu pomaly všetko od výzdoby, po kvety, oznámenia atď. Minule sa na mňa budúca nevesta osopila že jej vraj s ničím nepomáham, že jej nenúkam svoju pomoc a že by som sa mala snažiť viac (neviem ešte ako viac keď každý deň neriešime nič iné len jej svadbu). Že svedok jej všetko zháňa , obvoláva a ja poriadne nič.
Prosím vás je toto normálne? Niekedy sa samej seba pýtam kde to preboha žijem aby si nevesta nevedela sama vybaviť ani vázu na kvety bez toho, aby jej s tým nepomohli iní. Normálne mám toho celého plné zuby a všetka radosť ktorú som s ňou na začiatku zdieľala sa vyparila.

Strana
z2
diewcatqoo
8. júl 2024

Ja neviem, ale ja som si celu svadbu obvolala sama, vybavila vsetko za necele 2 mesiace a nepotrebovala som ziadnu pomoc. Niektorym zenam zo svadby totalne prepina, to nedokazem pochopit. Ved to je jeden den v zivote, ktory zbehne strasne rychlo a podla mna sa nan neoplati minat ani tolko energie a ani penazi.
Mna by to tak znechutilo, keby so mnou kazdy bozi den riesi niekto jeho svadbu, ktoru bude mat za pol roka, ze by som uz ani nemala chut na tu svadbu ist. A ako sa poznam, aj by som jej to povedala a urazila by sa na mna do smrti.

sevrin
8. júl 2024

Ľahké riešenie - ak ťa požiada o čokoľvek, všetko rob podľa seba, ideálne čo najviac excentricky, aby jej tvoje nápady a riešenia boli proti srsti. Za pár dní bude mať toho plné zuby a radšej sa ťa už nič nebude pýtať.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
8. júl 2024

@1ryba veď ona sama mi o tom každý boží deň hovorila a chcela radu
Ja som záujem nemala toto rozoberať.

muchotrafka298
8. júl 2024

Su rozne definicie slova "pomoc" u kazdeho cloveka je to nieco ine. Jasne jej teda povedz, ze jej pomahat nebudes, lebo zadane ulohy su nad tvoje sily a kapacity.

hope87
8. júl 2024

@cacianka 😂👏

kiwi3
8. júl 2024

predpokladam, ze kamoska bola vzdy rovnako nesamostatna. zenich musi mat bud bezbrehu trpezlivost alebo bude rovnaky a to este len bude katastrofa. kto za nich bude riesit bezny zivot a chod domacnosti?

cacianka
8. júl 2024

stopni ju - milá Etela, ponúkla som ti pomoc, rada ti pomôžem, ale ja nie som svadobná agentúra, nemám čas každý boží deň s tebou vykecávať a riešiť tvoju svadbu, ani oni by nemali na to nervy. Mám svoje povinnosti, mám svoj program, mám svoje súkromné potreby mám svoj život, mám svoje priority ale tvoja svadba to každý deň veru nie je.
V drvivej väčšine si svadbu organizuje a všetko vybavuje nevesta a ženích, nie družička, ani svedok. Ak nie si schopná vybaviť svoju svadbu, tak si ju nerobte.
Len buď pripravená, že ťa odpíše, ohovorí, urazí sa na smrť.
Ale radšej by som oželela takúto neschopnú kamošku , aj účasť na svadbe, ako si nechala ešte pol roka žrať nervy.
tebe kto vybavoval svadbu ? tebe kto vybavoval tvoje veci, kto sa ti toľko krútil okolo riti ?

simca06022011
8. júl 2024

Za mna, pekne by som sa ja osopila na nu, ze pomoc je jedna vec, ale robit dramy rok pred svadbou je odveci. Chapem, pre nu je to velka vec a teraz sa bude citit ako keby kazdy mal lietat okolo nej (ako v usa filmoch), ale v realite to tak nie je...
SATY = dokaze si ist vyskusat a vybrat hadam (ak nie, vyberie, vytypuje a nech ma vola ak chce ohodnotit finalnych par kusov a nie kazdy den neviem co riesit= ked kazdy ma iny vkus). ma si zarezervovat obrad, salu, fotografa, kameramana,pripadne dj = to hadam dokaze, pomaha je jej predsa svedok, ma aj buduceho manzela a s tym to ma diskutovat hadam viac...
Ona si ma vybrat, na zaklade svojich moznosti a nie cakat ze niekto jej bude predkaldat vsetko. Na to nech si najde firmu, co jej celu svadbu naplanuje, zorganizuje a urobi.
Ostatne = na to ma casu a casu a hlavne, kazdy ma aj svoj zivot a pracu a vsetko,a by sa jej vecami zapodieval. Potrebuje pomoct vybrat, ok.. zvyknu sa kolace, torta, vyzdoba... nech si navybera a pomozem jej vybrat narazovo a nie kazdy den.

ahhola
8. júl 2024

Uz len 7 mesiacov🤣dovtedy sa ajrozidu, ked jej takto zadrbkava aj pri nastavajucom... 🥀

rozculena
8. júl 2024

odpadnem....tak jej znova zopakuj,najlepšie písomne cez smsku,že čo si jej sľúbila.Keď bude otravovať stále,tak jej povedz,že nie si majiteľka svadobnej agentúry.Normálne by som prestala reagovať na jej správy aj telefonáty,k čomu mi je takáto kamarátka,čo len využíva? A keď sa naserie,aj tak dobre,budeš mať v živote o jedného toxického človeka menej.

sticker
evcagabi
8. júl 2024

https://serial.kukaj.me/frasier/S07E02 hned som si spomenula na toto 😅😅😅

kamatopo
8. júl 2024

Nevesta začína byť nervózna tak hľadá vinníka, lebo sama je stratená a potrebuje to na niekoho hodit😉. Pekne jej vysvetli, že ty si kamarátka nie nevesta. Ak niečo chce tak nech ti konkrétne povie. Je pomoc a pomoc. Ty predsa nemáš sklenenú guľu🤣

vanilkovazmrzka
8. júl 2024

Boze je mi ta luto 🙈

vilma7
8. júl 2024

Keď nevieš čo od teba očakáva, tak sa jej to láskavo opýtaj.
Ja som behom pár mesiacov vybavila svadbu zo zahraničia...asi za 3, popri práci na plný úväzok a určenou na štátnice. Tak neviem čo akoze riešite teraz v júli.

Strana
z2