icon

Ako zvládnuť svokru, ktorá vnucuje svoje názory?

Dnes o 17:11

Ahojte, miestami už som vyčerpana. Mam svokru, ktora sa jednoducho rada stara do všetkeho, rada druhym vnucuje svoje nazory, neexist mat iny nazor ako ona, len ona vie najlepsie ako to je dobre. Miestami som fakt vyčerpana. Tvari sa, ze iba radi, ale pritom vyslovene vnucuje, pretoze aj ked jej poviete, ze mate na vec iny nazor, stale si ide svoje. Napriklad pravidelne pride k nam a syn ma bezne veci na doma, zacne ho prezliekat, ze ma kratsie rukavy, kratsie leginy, ked reagujem, že je doma a je to tu jedno, tak on povie ze jej to jedno neni nemoze sa na to pozerat a proste ide do skrin, vytiahne mu ine veci a prezlecie ho. Ideme sa teraz stahovat a budeme si kupovat nove veci, stale mi vnucuje ze si mam zobrat stare, ze sa zidu, ked poviem ze nie, chcem nove, kej odpoved, ale nieeee, to je stale pekne a je ti zbytocne a takto, jednoducho, ked jej aj poviem iny nazor, ona stale pokracuje a uz to hroti a stale presadzuje svoje …. Miestami som uz vycerpana, mam pocit, ze za chvilku nebudem moct nic robit podla seba. Nedavno som s nou mala hadku lebo tvrdila ze som synovi dala studenu vodu do pohara, ked som jej ironicky povedala ze vsak lahko sa mu da ina, ze som zabudla, ze ona je dokonala tak sebavedomi prehlasila, ze mam pravdu, jej by sa to urcite nestalo. Ja uz niekedy neviem, miestami to hadzem za hlavu, ale miestami mam z toho uz uzkost. Najhorsie ze manzel to berie na lahku vahu, ze vsak nech si povie co chce, za mna je dost podstatne do coho jej dovolime sa vyjadrovat, on to vidi zlahcene. Čo s tym, aby som sa nezblaznila?

Strana
z3
anonym_78116a
Dnes o 19:39

@anonym_autor raz by to skúsila prezliecť dieťa a čo by som povedľa by si nikdy nezabudla .
Moja má tiež reči okolo toho že čo mám mala oblečené čo kedy jej mám obliecť a kedy mala čo oblečené kedy jej oblečiem tu sukňu alebo tričko od neje zato že ona to naje nevidela neznáma že to nemala do škôlky ani do mesta snami toľko nechodí aby videla čo mala oblečené .vždy je preto rozbroj akutlane ale neviem žiadnu hladkú alebo staranie sa hodiť za hlavu a tiež ma stoho úzkosti+ bývam zo svokro ale čo sa týka dieťa alebo čo kúpim alebo nie si vždy idem svoje. Jej názor má nezaujíma ako na posledy z byciklom pre dcérku povedľa som aký chcem silou mocou aj v obchode sa snažila na mňa tlačiť a tak ostala mimo keď sa ešte pridal predavač že mám pravdu ja a súhlasí z mojim názorom že si to doma potreboval niejak zrovnať ale ja som ju ignorovala .

anonym_44fa52
Dnes o 20:26
@anonym_6035b6

@anonym_44fa52 ja by som rozhodne pred dietatom na nikoho nekricala a uz vobec netrhala dieta z ruk - to dieta za ich hadky nemoze... bud poslat dieta vedla alebo pockat a poslat tam manzela bud jej jasne povie ze ma zakaz k nim chodit ak nezmeni spravanie alebo jej posles ty taku spravu,ze sa z toho nespamata ..

@anonym_6035b6 ja si zo seba zasa debila robiť nenechám … a nech dieta vidí! Keby ti niekto cudzí berie dieťa, tiež by si mu ho z rúk netrhala a nekricala? Toto je podľa mňa prekročenie hranice! Teraz jej lezie do skríň a prezlieka dieta, nabudúce ho nakŕmi nejakou blbostou nevhodnou a potom už bude mamu rovno ohovárat, však čo mama vie, milé vnúčatko, urobíme to ako babka povedala. Raz a navždy jej treba ukázať, kde je hranica. Milé dohováranie je pre rozumných ľudí, na blbcov nestačí.

anonym_f27d3d
Dnes o 20:29
@anonym_autor

@januska12323 to je to, ze ja jej take poviem, ze vsak je doma, je to v pohode a ona na to ze ona sa to nemoze pozerat a prezlecie ho, nerespektuje a ide si svoje

@anonym_autor Ruku jej nestlacaj, ale zopakuj, že tak ostane dieťa oblečené ako je a sk to nestačí, tak sa postav pred skriňu a veľmi skusne,ale rázne jej povedz, že mama,ste tu na návšteve,ste hosť, nepatrí sa, aby hosť čo i len otváral skrine/zásuvky na návšteve,nie že ešte zo skríň bude niečo výťahovat.V prípade, že ani to nepomôže,pri najbližšej návšteve u nej vytiahnem zo skrine najslavnostnejsi obrus, dám ho na stôl a "nechtiac,,rozlejem kávu.Bud zatne zuby a zapne jej, že robíš to, čo ona u teba, alebo spustí krik a ty jej pokojne povedz,ze presne také to je, keď úraduje u vás,lebo dieťa má doma oblečené staršie veci preto,lebo sa rýchlo uspini a to,co je v skrini, chceš aby ostalo slušné na prechádzky, návštevy lekára, atď

anonym_441fad
Dnes o 20:53

@anonym_autor Dám ti konkrétne príklady.Kedze to s mojou svokrou a svokrami mojich známych nešlo " po dobrom" ,pritvrdili sme a " zabudli" na úctu voči šedinam ( ak ich má) Ja som hovoril s láskou svokre aby sa nestarala do nášho života - aj to čo píšeš, čo majú deti oblečené a mnoho iných vecí. Aj manželke jej slušne a rázne " x" krát povedala: mami nepleť sa nám do toho.

Absolútne to nepomohlo.Čo pomohlo bolo, keď som pred mesiacom na ňu na ulici na plné ústa narobil krik jak na handru.Nakrical som na ňu, že nech sa neopováži ešte do nás starať,lebo bude zle. Odvtedy u nás bola 2x za mesiac, predtým každý deň.Ako bolo mi z toho tri dni zle, že som musel kričať na staršiu osobu,matku mojej manželky,človeku u ktorého sme bývali niekoľko rokov, ktorá nám bola ochotná pomôcť 24/7 , ktorá by nám dala aj posledné...... OKREM SLOBODY!

Manželka takisto obmedzila kontakt s mojou mamou,lebo s tou sa to tiež nedalo vydržať. To je dlhý príbeh.....

Kamarátova manželka priniesla svojej mame cez leto nejaké ovocie,a mama ju " ako vždy" začala komandovat, kritizovať a zhadzovať.Tak jej to ovocie vysypala v strede kuchyne na zem a bez slova odišla.

Keď k nim zase inokedy prišla na návštevu naopak práve naopak jej mama tiež začala ich komandovať vo vlastnom dome.Tak kamarát otvoril dvere a povedal jej: tú sú dvere mama......a vyhodil ju von.A takto to urobil ešte raz.Ja nepoznám človeka s väčšou úctou k ľuďom ako je môj kamarát ,ale tu už ucta a dobrota nepomôže.Tu pomôže len vybudovať si REŠPEKT.

Akýmkoľvek legálnym ale ráznym spôsobom.Ďalšiemu známemu tiež svokra stále chodila domov a starala sa im do života.Dohovaral jej po dobrom,ale NEPOMOHLO. Tak raz keď vedel, že svokra ide k nim, vyzliekol sa do naha a vo dverách ju privítal s holým.....vieme všetci čím.

Komandovanie je PRE SVOKRY DOSLOVA DROGA.Čím viac komanduju, tým menej im to pomáha.Oni keď boli malé veľakrát nedostali v destve nepodmienečnú lásku,prijatie, dôstojnosť,pocit hodnoty.Tak si ten tak prepotrebný pocit vlastnej hodnoty vydobíjajú tým, ŽE TÚ HODNOTU,LASKU, DÔSTOJNOSŤ berú alebo kradnú svojím deťom, nevestám,vnukom, vlastnému mužovi....a pod.

Toto len vysvetľuje ich konanie, ALE NEOSPRAVEDLŇUJE. Na to aby zakusali svoju hodnotu a sebaúctu je iná CESTA....to je ale na inú debatu.

Ty si potrebuješ urobiť REŠPEKT!!!! Je ti to proti srsti,sme naučení rešpektovať a mať úctu k starším.Ale starší majú rovnako rešpektovať nás a náš život!!!! Do kelu, veď ja už mám pred päťdesiatkou a stále mi chce niekto rozkazovat. Že prečo nám to " robia" !?.Lebo vycítia, že sme dobráci a dobráčky,tak si myslia, že môžu, že majú šancu.

Preto je tu toľko článkov o svokrach na MK ,lebo dobráci radšej ako urobiť pevné s radikálne kroky voči komandovaniu od mám a svokier radšej sa radíme " tu" .
Lebo naše dobré srdce nám to neberie, že máme byť " radikálny" ,lebo si hovoríme: čo keď svokru zranil, čo keď sa urazí,čo keď...toto a tamto.

Ak nebudeš radikálna, pevná a v svokrinom pohľade " drzá" tak ťa zožerie za živa.Tvoju sebaúctu , tvoju hodnotu, tvoju radosť zo života,tvoju slobodu a ty stratíš sama seba, môžeš " chytiť" depresiu, úzkosti a podobné veci.

Preto ťa povzbudzujem ja aj všetci tu na MK ,BOJUJ DIEVČA,BOJUJ ZA SVOJU SLOBODU,SEBAHODNOTU A SEBAÚCTU!!!!!!!!!!! Postav sa napriek svojmu strachu Nie proti svokre,ale proti tomu všetkému kritizovaniu,kontrole a manipulácii nad tvojím životom.NAPRIEK ŤAŽKOSTIAM JE CESTA MOŽNÁ!!!!!!!!!
Držíme ti tu všetci palce.Nebude to na jednu debatu,alebo scénu , budeš musieť vybojovať viac bitiek,poplačeš si popritom a ale určite sa ti to podarí.

Strana
z3