icon

Ako zvládnuť vyčerpanie z rodinného života?

14. nov 2023

Ahojte, ženy aj vy mate taketo pocity niekedy? Mam pocit, ze som v jednom kole, vstat, vychystat sa, vychystat deti, zaniest do skolky, pracovat, vybrat deti zo skolky, aktivity, varenie, podavanie vecere, upratanie, vecerne ritualy a je 9 hodin vecer, kym zaspia ( predpokladam, ze je to kvoli dvojhodinovemu spanku v skolke ). Urcite sa pytate, co robi manzel. Tak on pracuje cca o dve hodiny denne dlhsie ako ja, kedze aj nosi domov viac penazi ako ja. Jeho povinnosti su: 3x do tyzdna rano zaniest deti do skolky, robit nakupy, vykladat umyvacku, vesat oprate pradlo, kazdy druhy den kupat deti, 2-3x do tyzdna sa plnohodnotne venovat detom, kym som ja vo fitku.
Zvysok je na mne. Mozno si poviete, ze toho nemam vela, ale mne sa zda, ze mam. Ked uz deti zaspia je teda po 21 h, idem do sprchy, este ak mam nieco male na praci v domacnosti, dorobim to, ani neviem ako a je 22 h a ja som suca akurat tak rovno do postele. Ak chcem este vecer manzelovi venovat cas, je to na ukor mojho nevyspatia sa (vstavam o 6.00).
Tak rada by som mala taky vecer, ze prelezim pred telkou, pri nejakom dobrom filme alebo serialy. To sa mi podari mozno tak raz za mesiac. Knihy mam nedocitane, precitam v posteli dve strany a uz mi klipkaju oci.
Proste uz som z tohto zivota vycerpana. Citim, ze je vsetko na mne. Ked nieco, deti volaju iba mna, ja mam vsetko vediet, vsetko zvladat, este sa aj usmievat a nebyt nervozna. Uz to nedavam skratka. Potrebovala by som asi taku mesacnu dovolenku sama. Poradte ako zvladate vsetko vy.

Strana
z6
jana_eyre_2
4. dec 2023

@elizita nie, to som zle napísala, vstávam o 3:45..

elizita
4. dec 2023

@jana_eyre_2 aj tak nejako skoro,nie?

aurora33
4. dec 2023

@jana_eyre_2 to akože vstávas do prace?

bessie12
4. dec 2023

@jana_eyre_2 vstávala som podobne, ked som chodila do prace na 5tu ráno. Teraz vstávam o 4:30/45 , ked musím ísť autobusom, čo tiež nie je výhra, ale tá hodina spánku niekedy veľa spraví.

jana_eyre_2
4. dec 2023

@aurora33 áno do práce

@elizita tak vďaka tomu skôr skončím a môžem byť s deťmi.. robím na ranné smeny..
@bessie12 hej hodina určite veľa urobí.. dá sa na to zvyknúť, horšie je keď musím vstať výnimočne ešte skôr, lebo o 19tej doma nikdy nie je taký kľud aby som zaspala..

aurora33
4. dec 2023

@jana_eyre_2 tak to je riadne netradičný čas. Ale jasne ako píšeš, mozes byt potom skôr doma.

bessie12
4. dec 2023

@jana_eyre_2 takmer na vsetko sa da zvyknúť, ale pre mňa to bol zabijak v kombi s tou pracou. Ani nie tak fyzicky ako psychicky ma vyčerpavala. Skoro každý deň som si musela pospať po práci a casto sa stavalo, ze som spala az takmer do rána.
Potom smer sprcha, kava a sup znovu do práce . Proste som odkvecla a koniec 🙈

jana_eyre_2
4. dec 2023

@bessie12 hej tiež neviem ako dlho to takto dám, ale chcela by som aspoň kým je najmladší ešte taký krpec.. je prvák..

bessie12
4. dec 2023

@jana_eyre_2 ako dlho už takto musíš skoro vstávať ?

jana_eyre_2
4. dec 2023

@bessie12 zatiaľ len niečo nad rok..

bessie12
4. dec 2023

@jana_eyre_2 to nie je tak dlho. Ja som pracovala takto 2 roky. Viac by som to nedala. Som rada, ze tam už nepracujem.
Ale aj tak, klobúk dole, že to zvládaš.

jana_eyre_2
5. dec 2023

@bessie12 ďakujem 🙂

elizita
5. dec 2023

@jana_eyre_2 to o koľkej potom končíš?

jana_eyre_2
5. dec 2023

@elizita o 11tej..

patrish01
9. jún 2024

Pozdravujem 🙂 Ja som mala syna a dvojicky…uzivala som si to s nimi a nikdy som nebola ustvana az kym som si to neprestala uzivat a zacala si mysliet totalnu hovadinu ze ostatne to zvladaju lepsie lebo zvladaju popri este podnikat co som robila aj ja ale zdalo sa mi to malo…takze takto…ja som dennodenne nosila dvojicky, hrala sa s nimi, kazdy den sme sa kupali, popri tom som normalne prala kazdy den, sli sme vonku, ucila som sa, malovala, atd, zabvali sme sa hrali, skakali pred telkou a pozerali rozpravky spolu, popri tom som varila a nahanala ich, bola sranda. Proste si to s detmi treba uzivat tak ako keby ste boli jedno z nich ale zaroven ste rodic. No a potom bohuzial u mna sa stalo to ze som si neuvedomila ale dala som sa zmanipulovat svojim ex co lutujem dodnes, lebo som si to prestala uzivat, jemu to vadilo lebo bol proste kreten a ja som zacala sa menej bavit.A uplne mi prenastavoval rezim a ustvala som sa az ked isli do skoly a n kruzky lebo prestala zabava a zacal manipulovat aj ich a oni to prestali chciet. Tak rozvod, teraz sa chcem vratit do starych dobrych kolaji, kde sme sa s detmi zabavali a bolo nam hej. Naozaj sa da super stastne zit len si treba uvedomit ze deti sa potrebuju hrat a aj my, vtedy vznika to uzasne caro zivota a svet nema chybu. Tolko moja skusenost a viem, ze ked ostaneme vzdy aj my plny detskeho elanu tak nie je o com.

Strana
z6