Ako zvládnuť výchovu detí bez podpory?
Ja už nevládzem. Mám malinké deti. Oni robia vkuse neporiadok. Vcera sme im kúpili nové pyžamá. Dnes ideme večer oblečte jednému chýbajú gate, druhej vrch. Malý stále behá do kuchyne vyhadzuje hrnce skrine. Stále vreskot. Bijú sa vkuse. Keď niekam ideme není tiež chvíľa kľudu. Oni dokážu stratiť úplne všetko. Aj keď to pekne uložím do skrine maly to vytiahne a už to nenajdeme. Samozrejme potom zas hneď krik. Mne už je až nevoľno, keď si predstavím ďalší deň. Mám strašne ťažké nohy. Nevladzem ani chodiť. Vkuse sa mi opakujú zápaly dutín a močových ciest. Zajtra idem gynekologovi lebo mi menzes mešká dva mesiace a tehotna nejsom. Pomoc žiadna. Svokrovci sú urazený. Moja mama tiež nič moc. S manželom sa len hádame. Ním má nebavi ale že vôbec nič. Čakám len na večer a chcem len zaspať a už sa neprebrat. Nikto ma nevie pochopiť. Kamarátka mi postrážila raz deti a oni jej rozbili sieťové dvere a vytrhli z pod postieľky svetielka. Už ich tam viac ani nechce a ja ju úplne chápem. Neviem kde je chyba nejde to s nimi ani po dobrom ani po zlom. Ako sa z toho dostať ?
mas proste zive deti, bud zabezpecis vsetko a podla moznosti ich das trochu do laty... alebo toto budes zazivat dookola. Tu nepomoze pomoc z vonku, tu jedine system s detmi, co nemaju robit, nedovolit...zabezpecit (kedze pri takych drobcoch.. no casto nepomoze nic ine, len vsetko z dosahu). Dcera mi vyhadzal skrine asi 2x, prvykrat som ju upozornila, povedala som si, ze som krava, druhykrat som cirkus spravila a kupila zamky na skrine. vybavene. Kuchyna bola u nas pre dieta zavreta. Sorry. Ja viem ze sa velmi nadsene prezentuje vela maminiek ako deticky pomahaju v kuchyni = u mna proste nie, radsej sme isli von ako riadit kuchynu. Kuchyna mala kym bola dcera mala zabranu, potom tam uz naucena chodit nebola,a le keby = zamknem to. Radsej by som varila vecer/skoro rano, len aby som popri nich nemusela vyvarat... Proste vies, ze si sama, zabezpec vsetko tak, postupne, aby sa to nedialo ze ti vsetko povyhadzuju. System, veci na miesto. Napr pyzamy rano zaves napr do kupelne, aby nedotiahli a nenosila si to potom hore dole... To ti pomoze v takej prevadzkovej "cinnosti" 🙂)) a deti len vychovavat, proste nemoze a bodka.
A tiez som nazoru, prestat sa vadit s kazdym, s chlapom si sadnut, nevladzes, proste mate tri deti, treba podelit povinnosti doma a raz za cas si potrebujes oddychnut. Zrovnat si veci s rodicmi. neviem, ake zvady mozete mat ... A hlavne s kludom, je jasne, ze ked si unavena,, tak v tebe kypi zlc a clovek sa nevie ani kludne bavit... ale aj tak... a zacni pozerat po skolkach/jasliach ale aj tak treba tie deti trosku poriadku naucit :D Mas to proste o drzku s takymito malymi detmi fakt jedno za druhym, ked pozriem kamosky, aj s dvomi to mali divoke.
@simca06022011 aj u nás tak. Poistky sme mali aj na oknách. Boli aj na kuchynskej linke. Ja som deťom nedovolila "pomáhať" mi variť. Ešte to tak 😅
@simca06022011 aj u nás tak. Poistky sme mali aj na oknách. Boli aj na kuchynskej linke. Ja som deťom nedovolila "pomáhať" mi variť. Ešte to tak 😅
@andreakotesova no moja poistku otvorila kazdu, aj som mala stastie ze skrine sme mali s "uchytkami" a ja som to zatvorila zamkom na bicykle.. normalne na kluc :DDD
Tak hold mas to tazke ale da sa to. Ja osobne by som tak maly vekovy rozdiel napr nechcela. Ja mam tri deti a medzi kazdym je trojrocny rozdiel. Tu jedine poistky na skrine pri tak malych detoch a trojrocnemu vysvetlovat ze nesmie vyhadzovat zo skrin suflikov kychyne veci ale je velky brat. Vies moji sa momentalne mlatia biju hasteria tretia sa akurat naucila sediet a kazdu chvilku sa prekoti ale da sa to. Najstarsieho zapriahnut do domacnosti prines plienku prines vlhcene pre babo pomoz sestricke najst nieco podaj jej nieco proste niak ich zabavit a pestovat medzi nimi aj niaky vztah a nie sa rucat nad bordelom. Kamoske ked znicili sietku kde bola ona? Ved zakazem nechod nepocuvne zdvihnem odtial aj keby tanky padali a nepustim nech sa aj o zem hodi.
Mas normalne deti, bud rada ze zdrave , uc ich poriadku tym, ze im to ukazes hravou formou a ked potrebujes, poziadaj o pomoc. Preco si mlade mamicky myslia, ze deti su babiky, ktore ulozia niekam do kuta a tam budu sediet, kym niektori z rodicov zaveli....? Kamaratka ti nepomoze, ty si mama, su to tvoje deti! Potrebuju mamu a otca. A v pohode, nie v rozpolozeni. Daj si oddych v SPA na 3 hodinky a vrat sa v pohode, deti potrebuju pokoj a pohodu.

mas proste zive deti, bud zabezpecis vsetko a podla moznosti ich das trochu do laty... alebo toto budes zazivat dookola. Tu nepomoze pomoc z vonku, tu jedine system s detmi, co nemaju robit, nedovolit...zabezpecit (kedze pri takych drobcoch.. no casto nepomoze nic ine, len vsetko z dosahu). Dcera mi vyhadzal skrine asi 2x, prvykrat som ju upozornila, povedala som si, ze som krava, druhykrat som cirkus spravila a kupila zamky na skrine. vybavene. Kuchyna bola u nas pre dieta zavreta. Sorry. Ja viem ze sa velmi nadsene prezentuje vela maminiek ako deticky pomahaju v kuchyni = u mna proste nie, radsej sme isli von ako riadit kuchynu. Kuchyna mala kym bola dcera mala zabranu, potom tam uz naucena chodit nebola,a le keby = zamknem to. Radsej by som varila vecer/skoro rano, len aby som popri nich nemusela vyvarat... Proste vies, ze si sama, zabezpec vsetko tak, postupne, aby sa to nedialo ze ti vsetko povyhadzuju. System, veci na miesto. Napr pyzamy rano zaves napr do kupelne, aby nedotiahli a nenosila si to potom hore dole... To ti pomoze v takej prevadzkovej "cinnosti" 🙂)) a deti len vychovavat, proste nemoze a bodka.
A tiez som nazoru, prestat sa vadit s kazdym, s chlapom si sadnut, nevladzes, proste mate tri deti, treba podelit povinnosti doma a raz za cas si potrebujes oddychnut. Zrovnat si veci s rodicmi. neviem, ake zvady mozete mat ... A hlavne s kludom, je jasne, ze ked si unavena,, tak v tebe kypi zlc a clovek sa nevie ani kludne bavit... ale aj tak... a zacni pozerat po skolkach/jasliach ale aj tak treba tie deti trosku poriadku naucit :D Mas to proste o drzku s takymito malymi detmi fakt jedno za druhym, ked pozriem kamosky, aj s dvomi to mali divoke.