icon

Ako zvládnuť vzťah, keď priateľka opatruje mamu?

Dnes o 08:58

Ahojte, mám priateľku. Sme spolu 2,5 roka. Prvý rok bol nádherný, požiadal som ju po roku o ruku, všetko vyzeralo super. Začali sme spolu bývať, u mňa. Ale po roku jej náhle vážne ochorela mama. Ona najprv bola doma na OČR s mamou, potom si vybavila skrátenie úväzku (robí z domu) a presťahovala sa ku mamine a opatruje ju. Ony dve majú spolu veľmi intenzívny vzťah, po smrti otca sa nejako zomkli, tým že ona nemá súrodencov. Cez deň sa stará o mamu, pomedzi to pracuje alebo dorába veci večer. Keď to trvalo pár mesiacov, ešte som s tým bol ok, myslel som si, že to nebude mať dlhé trvanie. Trvá to už viac ako rok. Máme málo času na seba, odcudzili sme sa, aj keď sa ľúbime, toto nám neprospieva. Mamu do zariadenia momentálne nechce dať, až keď by bola na tom tak, že by to sama nezvládla. Spoločné bývanie neprichádza do úvahy, u nich to nejde a jej mamu nikde nedostaneme. Aj tak potrebuje kľud a má rada svoje prostredie. Viem, že ma potrebuje, aj ja potrebujem ju, len ako s týmto ďalej? je tu niekto v podobnej situácii?

Strana
z3
autor
Dnes o 13:10
@citronove_koliesko

@anonym_autor vztah to nici ale vyzera ze to vadi len tebe. On tym nejako trpi? Snazi sa s tym nieco robit?
Mozno mu to takto aj vyhovuje ze sa ma ba co vyhovorit a vycuvat zo spolocneho byvania aj xo vztahu, ako typicky chlap, necha to vyhnit.
A on ta poziadal o ruku? Ci ty jeho? Lebo pises v prvom.prispevku ako chlap.

@citronove_koliesko on ma poziadal o ruku, ja som na 2x suhlasila. Nie brat si ho nebudem, nebudem predavat byt a nenastahujem sa k nim do 1.5i bytu s nebudem robit vsetko… aj pracovat, varit, upratovat a starat sa dalsich 10 rokov.

lacibo
Dnes o 13:19
@anonym_autor

@anonym_6fc120 bývam na opačnej strane mesta. Cez deň chodím do práce a často som aj služobne mimo domov. Som u nich z času na čas, pani svokra nemá rada návštevy a veľmi sa nechce socializovať. Ale pomáham ako viem, priveziem, odveziem, idem s nimi k lekárovi keď som v meste, zoberiem si voľno, nakúpim, donesiem. čo neviem urobiť sám, tak zabezpečím.

@anonym_autor chápem úplne tvoju pozíciu.. na druhej strane aj priatelkinu .. tu pomoze jedine si sadnut a v pokoji odkomunikovat veci a emócie - láska znamená chciet dobro pre toho druheho, nielen pre seba - ale to plati vzájomne - ak ta priatelka skutočne miluje, bude hladiet aj na tvoje dobro, nielen svoje a svojej mamy - riesenim je hladat riesenie, ktory bude vyhovovat vsetkym aspon do tej miery, aby pozitiva spolocneho vztahu prevážili vsetky problémy

anonym_1a7377
Dnes o 14:30
@anonym_00efa2

Wau baby, klobúk dole ako by ste sa všetky vzdali svojich plánov a predali svoj byt aby ste mohli zabezpečiť spoločné bývanie s budúcou svokrou, ktorá potrebuje celodennú starostlivosť 👏
@anonym_autor podľa mňa to chce vážny rozhovor s priateľkou a buď nájdete riešenie, ktoré bude obom vyhovovať, alebo sa rozísť. Ja by som teda 10 rokov na partnera nečakala.

@anonym_00efa2 Hej za klavesnicou a v pohodli ich zivotov by to "urobili" 😅. V realnej situacii urcite nie, ani len nemaju potuchy o com pisu 😅

anonym_ace763
Dnes o 14:45

Založ novú diskusiu lebo niekto nečíta ďalšie tvoje komentare a ľudí si zmiatla
Si zena, nie muz a s tým si mala založiť diskusiu lebo si dostala uplne iné odpovede
Načo to je dobre zmiasť takto ľudí?

unicornlady
Dnes o 15:07

Aj nedávno tu bol príspevok ktorý písal muž či žena a napokon to bolo opačné pohlavie. Mi to pripadá ako sociálny experiment.
Ako fakt, mne by nenapadlo napísať to takto opačne, ak by som chcela relevantné odpovede.

autor
Dnes o 15:10
@anonym_ace763

Založ novú diskusiu lebo niekto nečíta ďalšie tvoje komentare a ľudí si zmiatla
Si zena, nie muz a s tým si mala založiť diskusiu lebo si dostala uplne iné odpovede
Načo to je dobre zmiasť takto ľudí?

@anonym_ace763 chcela som vediet, co by poradili muzovi na mojom mieste a zaujimave citanie. Naozaj klobuk dole. Neplanujem urobit nic z toho, co radili muzovi.

unicornlady
Dnes o 15:14

Ja by som aj v takom prípade radila rozhovor, či to obaja myslieť vážne a ako spolu chcú žiť. Aj tú opatrovateľku zohnať. A spoločné väčšie bývanie. Buď dvaja naozaj chcú byť spolu alebo nechcú.

betulinka1
Dnes o 15:14
@anonym_autor

@citronove_koliesko ako pisem, on ma zvladnutu situaciu, spracoval to, ale mamu chce dochovat. A ja mu na jednej strane rozumiem, lebo ja som tu bola pri svojich rodicoch, ale na druhej strane toto nas oboch nici.

@anonym_autor ty si uz ale podobnú temu zalozila. Pisali ti tam to iste.

jeennyv
Dnes o 15:19

Kto nezazil nepochopi….za mna ci si chlap, zena, smolko…si hnusna, sebecka ci sebecky ci kto co aky…jeb….lina…rodicov ti nik nehradi…za to na 💩 partnerov mozes mat kolko chces…

unicornlady
Dnes o 15:24

"....bývam na opačnej strane mesta. Cez deň chodím do práce a často som aj služobne mimo domov. Som u nich z času na čas, pani svokra nemá rada návštevy a veľmi sa nechce socializovať. Ale pomáham ako viem, priveziem, odveziem, idem s nimi k lekárovi keď som v meste, zoberiem si voľno, nakúpim, donesiem. čo neviem urobiť sám, tak zabezpečím...."

Toto akože ty ako žena chodíš s nimi po doktoroch a niečo zariaďuješ pre nich (pre chlapa?) Lebo v opačnom prípade by som chápala, že chlap vozí ženu s mamou po doktoroch (možno žena nemá auto, vodičský...)
Takto to znamená teda čo?

autor
Dnes o 15:28
@unicornlady

"....bývam na opačnej strane mesta. Cez deň chodím do práce a často som aj služobne mimo domov. Som u nich z času na čas, pani svokra nemá rada návštevy a veľmi sa nechce socializovať. Ale pomáham ako viem, priveziem, odveziem, idem s nimi k lekárovi keď som v meste, zoberiem si voľno, nakúpim, donesiem. čo neviem urobiť sám, tak zabezpečím...."

Toto akože ty ako žena chodíš s nimi po doktoroch a niečo zariaďuješ pre nich (pre chlapa?) Lebo v opačnom prípade by som chápala, že chlap vozí ženu s mamou po doktoroch (možno žena nemá auto, vodičský...)
Takto to znamená teda čo?

@unicornlady je tam pravda skoro všetko. Keď môžem, tak pomôžem. Po doktoroch zo začiatku, teraz je už stabiliovaná, tak chodia každé tri mesiace a to už idú sami. Tie začiatky boli ťažké a tam som bola aktívne zakomponovaná.

autor
Dnes o 15:28
@jeennyv

Kto nezazil nepochopi….za mna ci si chlap, zena, smolko…si hnusna, sebecka ci sebecky ci kto co aky…jeb….lina…rodicov ti nik nehradi…za to na 💩 partnerov mozes mat kolko chces…

@jeennyv ja nemám už rodičov.

adrianap83
Dnes o 15:31

@anonym_autor porozprávajte sa či by aspoň nejaká suseda nemohla k mame chodiť, možno jeden deň cez víkend, najprv par hodin, neskor aj cely den a vy môžete byť spolu, kdekoľvek - hoci aj u teba.
A možno takto postupne sa aj ona bude cítiť lepšie a lepšie a aj pochopí sama.

jeennyv
Dnes o 15:32
@anonym_autor

@jeennyv ja nemám už rodičov.

@anonym_autor a co ze nemas, to ze ty nemas sa ostatatni nemaju starat? Musi si v tomto clovek uznat, ze nie je priorita…ako ked mas uz partnera s dietatom zavazok nejaky…bud to akceptujes bud nie…clovek teraz nepusti vsetko z ruky

autor
Dnes o 15:48
@jeennyv

@anonym_autor a co ze nemas, to ze ty nemas sa ostatatni nemaju starat? Musi si v tomto clovek uznat, ze nie je priorita…ako ked mas uz partnera s dietatom zavazok nejaky…bud to akceptujes bud nie…clovek teraz nepusti vsetko z ruky

@jeennyv nech sa stará, to je všetko v poriadku. Ale nech chápe, že ja tu nebudem čakať dva roky, 5 rokov, 10 rokov. Mne utekajú roky pomedzi prsty. Takto nechcem žiť.

anonym_ace763
Dnes o 15:51

Autorka jedno je jasne, zle sa to číta, ale ten chlap nechce byt s tebou vo vážnom vztahu.Jemu to takto vyhovuje, raz za cas sa stretnut, ma sa na čo vyhovoriť.Muz ktorý so zenou chce byt vo vztahu, bude ho budovať a cas bude tráviť aj s ňou a nielen aby sa nepovedalo raz za cas a aby ti zavrel usta.On si žije s matkou vo vztahu a to sa nezmení nikdy, pokial bude zit.Bud sa s tým zmieriš alebo koniec.
Roky ti idú, aby si v živote neľutovala, že si roky na niekoho čakala kto ani reálny zaujem o Teba nemá.
Ak by mal o Teba zaujem, hlada riešenie, idete bývať spolu, k mame by chodil, či zariadil opatrovateľku.Takto sa vyhovori na mamu, mama nechce a hotovo.Keby ochorel alebo sa mu niečo stalo, mala by opatrovateľku a musela by si zvyknúť.Jemu táto situácia vyhovuje.Nie si pre neho dolezita, priorita a to je gro problému

namornicka
Dnes o 20:17
@anonym_autor

@anonym_ace763 pri akejkoľvek chôdzi potrebuje doprovod. Postojí sama, oblečie sa, naje sa, ale akákoľvek chôdza kdekoľvek musí byť s podporou a palička to nezabezpečí. Chodia spolu von, keď to počasie umožní. Nie je na vozíku a teta nechce ani ten rolátor.

@anonym_autor nechce rolator, netoleruje inych ludi, nie je nadsena, ked jej potencialny zat pride na navstevu. A asi ju velmi netrapi, ze dcera sa (aj) kvoli tomu vzdala svojho zivota. Skus sa trochu stiahnut, nechaj tomu volny priebeh. Ked budes priatelke chybat, vyvinie aj ona iniciativu aby ste sa stretavali. Nechaj jej cas, nech sa jej to ulozi v hlave a rozmysli si to cele. Netlac na pilu.

Strana
z3