Ako zvládnuť vzťah, keď priateľka opatruje mamu?
Ahojte, mám priateľku. Sme spolu 2,5 roka. Prvý rok bol nádherný, požiadal som ju po roku o ruku, všetko vyzeralo super. Začali sme spolu bývať, u mňa. Ale po roku jej náhle vážne ochorela mama. Ona najprv bola doma na OČR s mamou, potom si vybavila skrátenie úväzku (robí z domu) a presťahovala sa ku mamine a opatruje ju. Ony dve majú spolu veľmi intenzívny vzťah, po smrti otca sa nejako zomkli, tým že ona nemá súrodencov. Cez deň sa stará o mamu, pomedzi to pracuje alebo dorába veci večer. Keď to trvalo pár mesiacov, ešte som s tým bol ok, myslel som si, že to nebude mať dlhé trvanie. Trvá to už viac ako rok. Máme málo času na seba, odcudzili sme sa, aj keď sa ľúbime, toto nám neprospieva. Mamu do zariadenia momentálne nechce dať, až keď by bola na tom tak, že by to sama nezvládla. Spoločné bývanie neprichádza do úvahy, u nich to nejde a jej mamu nikde nedostaneme. Aj tak potrebuje kľud a má rada svoje prostredie. Viem, že ma potrebuje, aj ja potrebujem ju, len ako s týmto ďalej? je tu niekto v podobnej situácii?
@jeennyv nech sa stará, to je všetko v poriadku. Ale nech chápe, že ja tu nebudem čakať dva roky, 5 rokov, 10 rokov. Mne utekajú roky pomedzi prsty. Takto nechcem žiť.
@anonym_autor tak sa s ním rozid, a nevypisuj tu zbytočne
@anonym_autor úprimne? Pokiaľ bude jej mama nažive tak jej všetko obetuje, takže ak chceš ženu na plný úväzok pre seba, tak si hľadaj inu
smutne. ze mlada zena je ochotna zahodit svoju buducnost s perspektivnym muzom kvoli chorobe mamy. samozrejme je pekne ze sa o mamu stara. ale jej ujde zivot. mama sa pominie a ona ostane v tom 1.5i byte sama.
asi to chce rozhovor, ak sa lubite. najst kompromis. ty si v cajku, mozes ist o dum dal. ona si nici zivot.
alebo to moze byt aj tak, ze az tak velmi ta nechce, riesit to nevie, a tak utek do tejto situacie jej vyhovuje. tak ci onak, rieste.
@anonym_ace763 chcela som vediet, co by poradili muzovi na mojom mieste a zaujimave citanie. Naozaj klobuk dole. Neplanujem urobit nic z toho, co radili muzovi.
@anonym_autor No len je trošku rozdiel, či mamu opatruje muž alebo žena. Ak dcéra opatruje svoju mamu, zrejme by sa ani po svadbe nič nezmenilo a opatrovala by ju ďalej. Ak opatruje mamu syn, často túto povinnosť nenápadne pomaličky presunie na manželku a nakoniec ju doopatruje nevesta, lebo však niektoré úkony sú vhodnejšie, keď robí žena žene... :(
@anonym_48869d no a predstav si, ze toto pise zena. Ja som zena, aktualne cakatelka. Chcela som vediet, co by ste poradili muzovi, ak by bol na mojom mieste. Lebo situacia je presne opacna. Ja som zena, pracujuca, byvajuca sama a on opatruje svoju mamu.
@anonym_autor presne to isté, čo zene, to aj mužovi. A to vážny rozhovor, ako si to vlastne predstavuje ďalej.
Podľa toho by som sa zariadila. Určite by som na niekoho teraz nečakala 10 rokov a prispôsobovala inej osobe. Ono jedna vec je pomoc, druha vec je vlastný život.
Môže sa jej stat že mama bude žiť 20 rokov a už sa nikdy nevydá a ani deti nebude mat a ostane sama. Toto je problém všetkých mladých čo opatruje rodičov a obetujú cely život. Ja sama by som deťom povedala nech ma dajú do zariadenia, nebudem im ničiť život. Ty autor sa asi s ňou rozid a nájdi si seberovnu
Môže sa jej stat že mama bude žiť 20 rokov a už sa nikdy nevydá a ani deti nebude mat a ostane sama. Toto je problém všetkých mladých čo opatruje rodičov a obetujú cely život. Ja sama by som deťom povedala nech ma dajú do zariadenia, nebudem im ničiť život. Ty autor sa asi s ňou rozid a nájdi si seberovnu
@anonym_af2bbf presne tak. Ja by som tiež od syna nežiadala, aby sa i mňa staral.
@anonym_af2bbf ďakujem, trošku ste skipli stred, kde vysvetľujem kto som a akú mám v tomto trojuholníku pozíciu - ale výsledok je rovnaký. Ďakovala.
@domkakvet mám 39 rokov, pochoval som oboch rodičov, ja som v tomto dospeláckom svete 20r.
@anonym_autor pohľadaj diskusiu ako nenávidí svokru lebo jej obetovali 11 rokov
Nemajú deti,súkromie ani život ale dráha svokricka uz ma priateľa o ktorého sa tiež treba starať
Porozmýšľaj ci chces tak dopadnúť
Ja som doopatrovala svokru
Skoro rok som sa starala o mamu ale priority mam inde
Mamu som dala do zariadenia aby sme obe žili tak ako si zaslúžime
Ja poznám ľudí čo dali do zariadenia, a nie sú to zlí ľudia, len neboli proste ochotní obetovať zdravie. Ináč si väčšinou všímam že sú to synovia. Dcéry sú take čo ostávajú.a synovia by radi prenechali opatrovať ženu svokru a aj tak to skončí rozvodom, lebo žene z opatrovanie svihne
@anonym_af2bbf ďakujem, trošku ste skipli stred, kde vysvetľujem kto som a akú mám v tomto trojuholníku pozíciu - ale výsledok je rovnaký. Ďakovala.
@anonym_autor ale veď si nájdi inú ženu, čo ti brani
Už ste sa spolu rozprávali po tejto diskusii?
Čo on na to, navrhol riešenie?
Daj mu prečítať túto diskusiu
A ty ako, budes sa prispôsobovať či to ukončíš?
@anonym_autor to na nu normalne berie opatrovak ci stara sa "len tak"?
@anonym_autor to na nu normalne berie opatrovak ci stara sa "len tak"?
@anonym_e7436b berie OP riadne.

@ibaja29 cize mam tera co urobit smerom k nemu? Mam nam urobit svadbu, zaplatit ju, predat svoj byt, a nastahovat sa k nemu s mamickou do 1.5i bytu a zivit ich oboch? Aj jeho aj ju? A chodit do prace a starat sa o domacnost? Prat, upratovat, zehlit a varit a s mamickou chodit na prechadzky?
@anonym_autor sprav co uznas za vhodne, si dospela, svojpravna. Tebe aktualny stav nevyhovuje, ci on ma moznost nieco zmenit, to fakt netusim. Ja som mala stastie na normalneho partnera, ktoremu podobna situacia nerobila problem - nezavahal ani sekundu, proste to bral ako sucast NASHO zivota a rovnako, ako bol z domu nauceny doopatrovat clena rodiny, tak mu prislo normalne stat pri mne aj ked na to prislo u nas. A ano, bol pripraveny nas aj zivit, vratane mojho dietata z predchadzajuceho vztahu. Keby sa vtedy zobral a odisiel, ze sa chudacik citi odstrceny tak fajn, nech ide, ale ako clovek by ma velmi sklamal.
Ja som nikde ani slovom nespomenula predaj bytu ci svadbu, to je nieco, co by som neodporucala ani za idealnych okolonosti. Ani to, ze ich mas zivit, ved to ani nepotrebuju, nie?
Poradim ti to, co kazdemu inemu, kto je nespokojny vo vztahu a nevidi cestu k zlepseniu - ukonci to. Moze ti byt predsa uplne jedno, co si o tebe myslim ja alebo tvoj buduci ex, nie? Je to tvoj zivot, ty ho zijes, nie ja a ani nikto iny.
Ty si v podstate od zaciatku rozhodnuta to ukoncit, len si si sem prisla pre nejake pozehnanie, ale to fakt nepotrebujes.