Ako zvládnuť vzťah s agresívnou kamarátkou?
Ahojte, baby, musím sa trošku posťažovať. Ide o mňa a moju dlhoročnú kamarátku, ktorú som spoznala ešte za čias základnej školy, keď sme mali obe tak 10. Poznáme sa takmer 15 rokov a prešli sme si spoločne mnohými vecami. Kamarátka, bola odjakživa trochu viac dominantná, nikdy si nenechala diktovať a, keď sa jej niečo nepáčilo, ozvala. Ja som ju za to, dosť obdivovala, lebo oproti nej som taký tichší typ, čo radšej spraví kompromis alebo rovno ustúpi, než aby som vytvárala nejaký konflikt. Nejak sme sa celé roky dopĺňali, ona ma vždy dotlačila k tomu, aby som si nenechala skákať po hlave a ja som ju zase brzdila, ak sa až moc odviazala. Lenže teraz, keď už nemáme 15 ani 20, mi to začína dosť vadiť. A najmä u nej sa tá "dominancia" začala stupňovať. Ju nezaujímajú názory druhých, lebo iba ten jej je správny. Všetci okolo nej sú idioti, ktorí sa nedokážu správať, tak ako ona chce. V obchode nemá problém vynadať cudziemu človeku za to, že ju predbehol (áno, môže sa ozvať, ale nemusí pritom používať vulgarizmy). Ak má pocit, že na ňu niekto zazerá, okamžite rozpúta hádku so slovami - „Máš problém, moja?“
Priateľa nemá, ten s ktorým bola, jej vraj stále rozkazoval a ona, si od nikoho diktovať nenechá. Ako jej vysvetliť, že nie je správne dávať problémom s agresivitou nálepku "dominantná povaha"?
“Mas problem moja a vulgarizmy?” Kamaratke sa zastavil vyvoj v 14-15, alebo je uplne jednoducha? To naozaj nie je nieco, co by som ocakavala od dospelej zeny. Po hlave si netreba nechat skakat, ale treba aj dospiet. Hlupi ludia vrieskaju a vyvolavaju najviac konfliktov, robia to sice len podvedome, aby si nikto nevsimol, ze maju prazdnu hlavu, ale su otravni a mozes ich max polutovat. Takeho cloveka nezmeninis. Dominatny clovek ta moze “prevalcovat” bez vulgarizmov a vyvolavania hadok iba argumentmi, nepotrebuje hned do niekoho skakat …. To by mi az tak nevadilo … ako to, co robi tvoja kamaratka by mi vadilo, moja kamaratka by nebola
@anonym_autor nerieš to, ak máte zostať kamarátkami tak si to uvedomi a príde za tebou
Okrem pouzivania vulgarizmov to dost sedi na mna. Prisla som na to, az ked som nemala ziadnu blizku osobu. Nik so mnou nechcel byt. Urobila by som to v zivote inak? Nie, lebo to bola moja cesta k pokore.
"Máš problém, moja?"
Raz ju niekto tak prefacká spakruky, že hneď bude po probléme 😅

Je taka povaha nezmeniš to . Ste len rozdielne 🙂)