icon

Ako riešiť jednostranný vzťah s kamarátkou?

lenotazka
Dnes o 07:15

Riesim vzťah s kamarátkou, pretože si postupne uvedomujem, ako veľmi ma to vyčerpáva. Každý deň mi posiela hlasové správy o svojich traumách, chlapoch a problémoch. Všetko dopodrobna vysvetľuje. Bolo by to v poriadku, keby to bolo obojstranné. Ak jej raz za čas pošlem niečo ja, niekedy to úplne odignoruje alebo odbije jednou vetou. Veľakrát sa stane, že úplne odignoruje čo som jej písala a ide zas svoje. Keď sa stretneme dokáže mi polhodinu vkuse hovoriť o jednej veci. Ja som zvyknuta ľudí vypočuť a poradit v ťažkej chvíli ale príde mi to, že ona ma vkuse niečo. Nepoznáme sa ešte tak dlho, nie je to dlhoročne kamarátstvo ale začínam si pripadať ako odpadkový kôš na jej emócie. Minule som sa už nasrala a hovorim si, že za takéto služby si sakra ľudia platia terapie.😀 Prihlásili sme sa spolu na jednu súťaž a sľúbila som jej ze pôjdeme spolu …ona sa vôbec nepripravila a išli sme pomaly jej tempom. Proste mam pocit ze všetko je o nej a len napĺňam jej potreby. Neviem čo s tým. Normálne som asertívna, rázna a nenechám si skákať po hlave a mam v svojom okoli vyvážene vzťahy. Akurát som dlhodobo nemala ženskú kamarátku a nejako som sa dostala do tohto. :D

anonym_8f0b22
Odpoveď bola odstránená
lenotazka
autor
Dnes o 07:20
@anonym_8f0b22
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8f0b22 nemáte za čo, mohli ste napísať radu a ja by som za ňu poďakovala tiež ;)

ivana11155
Dnes o 07:20

@lenotazka takychto "kamaratok" je veeelmi vela. Je to len o tebe ako si to nastavis. Bud to skoriguj alebo odstrihni, ona sa nezmeni a lepsie to uz nebude. Na zaciatok skus na hlasove spravy nereagovat. Ono niekedy staci, ze nebude mat v tebe spatnu vazbu a sama sa ti zo zivota vytrati.

biba_18
Dnes o 07:22

no tak budeš bez ženskej kamarátky, no ...
ak ti to prekáža, jednoducho to nechaj vyšumieť, postupne - ak to nechceš uťať hneď rázne ...

anonym_8f0b22
Dnes o 07:24
@lenotazka

@anonym_8f0b22 nemáte za čo, mohli ste napísať radu a ja by som za ňu poďakovala tiež ;)

@lenotazka aku radu ked nie je ziadna otazka? Ci pokracovat v kamaratstve? Ako vysvetlit kamaratke, ze ta jej spravanie obtazuje? Ako nato co posiela reagovat? To si mam domysliet, co vlastne tym vylevom chces od nas?

lenotazka
autor
Dnes o 07:38
@anonym_8f0b22

@lenotazka aku radu ked nie je ziadna otazka? Ci pokracovat v kamaratstve? Ako vysvetlit kamaratke, ze ta jej spravanie obtazuje? Ako nato co posiela reagovat? To si mam domysliet, co vlastne tym vylevom chces od nas?

@anonym_8f0b22 V texte je veta “neviem čo s tým”. Takže neviem, či potrebujete vidieť otáznik aby ste dostali nejaký nápad. :D

wilkova
Dnes o 07:41

Keďže necítiš nič pozitívne, len ťa to vysáva, nechaj toto jednostranné kamarátstvo pomaly vyšumieť. Ako tu už písali...neodpisuj, nereaguj na každú hlasovku. Prípadne, ak máš "gule", rovno jej povedz/napíš niečo ako: "Prepáč Janka, už nemám priestor počúvať tvoje ponosy, je toho na mňa priveľa. Maj sa pekne."
🙂 Držím palce.

anonym_8f0b22
Dnes o 07:42
@lenotazka

@anonym_8f0b22 V texte je veta “neviem čo s tým”. Takže neviem, či potrebujete vidieť otáznik aby ste dostali nejaký nápad. :D

@lenotazka nie je tam otaznik ale bodka, dava to dojem, ze je to len povzdych nad celou situaciou. Interpunkcne znamienko vie zasadne zmenit zmysel vety. A ja by som take spravy ignorovala co ine, napisala by som maximalne, teraz nemam cas, teraz si to nemozem pustit, neviem ti v tom pomoct, to si musis vyriesit sama, neviem co by som robila na tvojom mieste, neviem co si o tom mysliet, prepac ale teraz riesim ine veci a na toto nemam cas... urcite by som si nevypocuvala nieco co nechcem pocuvat... Potom jej dojde, ze nemas zaujem.

lukbe
Dnes o 07:46

Teda co bráni v tom odpovedať jednou vetou? Alebo na pár sprav nereagovať, na prípadné otázky napísať, ze si nestihla alebo ze ste to uz riešili. Treba ti takú kamaratku?

roja01
Dnes o 08:19

Ja by som jej to povedala presne tsk, ako si to napisala.

anonym_8f5559
Dnes o 08:27

@lenotazka daj takúto osobu od seba preč, načo ti je takýto emocionálny upír? keď s tým nevieš rázne seknúť, tak raz ťa bude bolieť hlava, druhý krát nebudeš mať náladu a do tretice jej povieš, nech si zaplatí terapiu. Myslím, že raz - dva bude po kamarátstve.

zuzana2910
Dnes o 08:28

Túto zadarmo psychologicku poradňu riešim denne v práci, ľudia sa nudia, prídu, sadnú a začnú svoje príbehy, príhody, traumy, nešťastia a šťastia. Vôbec si dotyčný/á neuvedomuje, že tým v podstate otravuje iných. Takí sebci. Našťastie kamarátku nemám, aby som ešte večer mala tieto nepríjemné zadarmo ordinačné hodiny. Začala som nepríjemne tých otravných ľudí vyraďovať z ich nudy, riešim radikálne- nemám čas. Skus aj Ty radikálne kamarátku odpinknúť. Len tak, z ničoho nič.

anonym_faf561
Dnes o 08:46

@lenotazka jednoduché riešenie nechaj jej videné a daj ju do obmedzených a správy nepozeraj 🤷

katkaseiner
Dnes o 08:57

ja by som povedala podla toho co pises, ze vlastne to nie je kamaratka, ale niekto kto ti ubera energiu... asi by som sa pomaly vzdalovala sposobom ze neodpisem, nekomentujem, resp. ani nepozriem spravu od nej... snad si to nejak da dokopy a prestane sa ozyvat. Mne je tazko niekoho drzo ignorovat...takto by to snad bolo postupne a nebolestivo. Ale to som samozrejme ja..

anonym_2bc007
Dnes o 09:10

Čudná doba,keď sa ľudia medzi sebou nebavia a keď,tak len pozitívne veci. Každého otravuje rozhovor o problémoch, trápeniach,kým sám nepotrebuje oporu a blúzke ucho na vypočutie. Dovtedy je každý otrava, toxický človek,atď.
Kam spejeme? Naozaj to,čo niekedy predvádzame je aserrivita,či drzosť?

anonym_8f5559
Dnes o 09:12
@anonym_2bc007

Čudná doba,keď sa ľudia medzi sebou nebavia a keď,tak len pozitívne veci. Každého otravuje rozhovor o problémoch, trápeniach,kým sám nepotrebuje oporu a blúzke ucho na vypočutie. Dovtedy je každý otrava, toxický človek,atď.

@anonym_2bc007 no veru, aké je to hrozné, keď autorka chce občas vypočuť a hentá toxická vyplakávačka ju ignoruje a nevypočuje ani raz, naozaj na zamyslenie😉

anonym_62346c
Dnes o 09:32

Tiež som takuto toxickú osobu zazila, roky mi vypisovala o muzovi, stalkovala ho ale ktorý ju nechcel.Chvalabohu už zmizla.

anonym_13c9a2
Dnes o 10:06
@zuzana2910

Túto zadarmo psychologicku poradňu riešim denne v práci, ľudia sa nudia, prídu, sadnú a začnú svoje príbehy, príhody, traumy, nešťastia a šťastia. Vôbec si dotyčný/á neuvedomuje, že tým v podstate otravuje iných. Takí sebci. Našťastie kamarátku nemám, aby som ešte večer mala tieto nepríjemné zadarmo ordinačné hodiny. Začala som nepríjemne tých otravných ľudí vyraďovať z ich nudy, riešim radikálne- nemám čas. Skus aj Ty radikálne kamarátku odpinknúť. Len tak, z ničoho nič.

@zuzana2910 to kde pracuješ?

lukbe
Dnes o 10:43
@anonym_2bc007

@anonym_2bc007 asi si na takych ľudí, ako ta, o ktorej píše autorka este nenatrafila. Ja ano, viem svoje, nie je to o našej drzosti, je to o ich egu a sebeckosti, strate sudnosti ap.

roja01
Dnes o 10:56

Je pravda, ze sa malo pocuvame a malo si pomahame. Nie je cas. Vsetci maju uvery a mnoho zelani, co stoji peniaze. A tak pracujeme, platime a zasa pracujeme. Aj ked sa javi, ze mame vsetko co sme chceli (dovolenky, modu, moderny dom ci byt, deti co maju vsetko a pod.) je to smutny zivot. Nahaname sa, casto vyhorime a s vekom pribuda chorob. Nemame cas ani na rodinu, ani na priatelov. Malo kto si uvedomi, ze do vztahov musi investovat cas a pomoc. A to je i pripad tvojej kamaradky, nic nechce investovat, len brat. A tak by skutocne bolo dobre jej vysvetlit, ze problemy mame vsetci a treba si najst cas nie len na riesenie tych svojich, ale treba mat cas a porozumenie aj pre druhych. V opacnom pripade nutne zanikne taketo priatelstvo.

anonym_2f04ae
Dnes o 11:51

V jej moci je posielat to co chce - spravy, audia, videa. V tvojej moci je filtrovat co budem citat/pozerat/pocuvat. Zrus upozornenia na jej spravy, z 200 sprav si precitaj 1-2 a odpovedaj vtedy ked budes mat chut a naladu - ja by som teda nemala nervy citat a pocuvat niekoho litanie

anonym_5ebd6d
Dnes o 14:07

@lenotazka No ja som to mal podobné s mojou mamou 24 rokov.Ked sme k nej prišli alebo ona k nám v kuse aj tri hodiny sa dokázala sťažovať.Ked sme nahodili svoju tému do troch sekúnd začala svoje.A keď sme mali spoločnú oslavu prišla prvá a stále rozprávala o sebe.A keď prišli ďalší rodinný príslušníci, tvárila sa urazene, že jej problémy nie su stredobodom pozornosti.

Keď išla k nám už sme chytali za hlavu.Potom sme " zneužili" covid,lebo vtedy sme sa nenavštevovali A potom už prestala k nám chodiť a my sme ju ani nevolali.Odvtedy chodíme k nej na hodinu v nedeľu poobede lebo je sama,tak ju ideme pozrieť alebo niečo súrne porobiť.

Manželka k nej prestala nedávno chodiť, čo jej schvaľujem,lebo za 24 rokov ju nenechala ani raz dohovoriť.Jedine vtedy keď, keď mala odpoveď na jej problém.

Takže keď sa nedá to s takým človekom vydržať,treba to obmedziť, či už je to kamarátka alebo vlastná mama.O niektorých svokrach ani nehovoriac.

Ty keď dokážeš toľko dlho počúvať,to je vzácnosť,s touto vlastnosťou si kamošku určite nájdeš skôr alebo neskôr.

anonym_32cb8e
Dnes o 14:07

Ti, ktori ti tu pisu, ze sa dnes ludia nepocuvaju, netravia spolu cas a nechcu byt niekomu oporou v tazkych casoch, asi nikdy nezazili toxickeho cloveka, ktory rozprava len o sebe, vsetko je len JA, JA, JA, a teba nevypocuje, ked potrebujes, tak ako tu autorkina kamoska. Autorka… odignoruj ju. Sama citis, ze to nie je ok, ked teba nevypocujes, stale ide len to svoje. Toto nie je kamaratka.