Ako zvládnuť zlé rodinné vzťahy počas Vianoc?
Ahojte. Neviem ako zacat ale je na tom niekto podobne? netesim sa na vianoce vztahy v rodine su dost zle a ja nemam chut ist ani k stolu na veceru na stedry den je to tradicia ze sa stretneme vsetci na veceru ale posledny rok vztahy sa zhorsili surodenci sa navzajom neznasame a ja tam nemam chut ist..vsetko to zacalo pre peniaze falos atd. pre mamu som nikdy dobra nebola ani nebudem len neschopna cely zivot ma zhadzuje uz ani v telefone si nemam co povedat hoci ona sa aj snazi.. jednak sa aj tesim ze konecne mam od nich pokoj ale aj ma stve ze asi prvykrat nepridem oslavovat vianoce.. neviem je mi zle ako mozu peniaze intrigy atd vsetko zmenit 😔
@earlgrey urcite nie, pisala som o inom.
@bublinka1426
a čo má ľutovať? Ze nebude pozerať na zdute huby ? Ci to, ze sa všetci budú tváriť vianočné a materskej ju bude zase pred všetkými zhadzovať?
Možno umierajú pred smrťou olutuje, mozno nie. Co ona sa tým? Ako myslíš, že bude smútiť, ze sa s odutym bruchom plným nenávisti nevidela na vianoce ak on zrazu potom zomrie?
A na nu kto berie ohlad z ich všetkých, nikto. Takéto saskarne ešte s poznámkou, ak zomrie budeš ľutovať.
No nebudem. Skôr mozno budem spomínať potom na to pekne, ci som kedysi s tým človekom zazila. Niečo sa proste vyrieši až po smrti, pretože na zmierenie treba odložiť ego a mamonu, co u autorkinej rodiny ten prípad nebude.
Keby si vedela, za čo sa zdala na mňa nedano kamoska, by to to ani hlava nebrala! Boli sme v častom kontakte, od toho incidentu nič, Nedvíha mi telefón. A skutočne koli úplnej kraviny, nešlo o peniaze ani o urážky. Už to trva cez mesiac!
A ci ešte sú ľudia schopní pre peniaze, to iz je úplný des.
Takže za mna nie. Si nenávratný? Zi si a mna nechaj na pokoji. Každý raz zomrie, ci iz s dobrými ci zlými vzťahmi.
@bublinka1426
to nie je o nenávisti ale o sebaurčenie 🙂 čítaj s porozumením.
pýtaš sa, ako "môžu peniaze všetko zmeniť" - veľmi ľahko, Človek si nedá pozor a povýši hodnotu peňazí nad hodnotu človeka.
Nešla by som nikde ja mam podobny vzťah s otcom tiež si nemáme čo povedať ani v telefóne a 2 týždne do zadu nás vyhodil z domu bývali sme u neho s mužom a dcérou pravdaže všetko sme prispievali až nad rámec aj muž pomáhal na dome a vyšli sme ako debili z toho zo dňa na deň že mám ísť preč peniaze kazia charakter ale úplne a o malú nemá dedko ani záujem takže Vianoce si robíme sami
Radšej by som išla na super výlet - Paríž, Dubai, Rím, Benátky, nemusíš nutné oslavovať Vianoce
@bublinka1426 ak sa ti ludia k nej zachovali ako chuji, tak je to jedno, ci? Ak sa niekto ku mne sprava ako chumaj, ignoracia je to najlepsie, co sa da urobit. a okrem toho - ti druhi tiez mohli rozmyslat nad tym, ze autorka tu zajtra byt nemusi a nerozmyslali...
@svetlonos mrzi ma ze mate v rodine zdute huby
@princezna_bosorka tebe tiez asi neumrel este surodenec ze?
kazdy mate plnu hubu vycitiek ale reálne kto zvas zazil smrt surodenca? ci rodica?
to naozaj je vo vas tolko nenavisti?
ja chapem ze vztahy su rozne. ale aspon budete vsetci raz menej plakat. ;lebop zjavne uz mate v srdci len zatrpktnutost ktoru vam uprimne zavidim.
niekedy je lepsie mat nevztahy a mat srdce z kamena.
@bublinka1426 Zažila som smrť súrodenca, smrť synovca, smrť najlepšieho kamaráta...ale my máme vzťahy v rodine super...až na pár ľudí, ktorí zo mňa sajú energiu každý deň, ale aj na to sa dá zvyknúť 😉 ja len vravím, že ak by som bola v takej situácii, nikdy by som divadlo kvôli Vianociam nehrala...
Ja keď toto tu čítam, je mi smutno, smutno z toho, ako to zle funguje v rodinách. Ja mám len jednu sestru, od malička nás rodičia viedli k tomu, že máme len jedna druhú, že keď tu už oni nebudú, musime my dve držať spolu, že si máme jedna druhú vážiť, urobiť pre ňu v prípade núdze aj to povestne "nemožné" a ak sa bude tešiť jedna, tak aj druha. Tak to našťastie funguje stále, rodičia už tu nie sú, no my dve sme tu pre seba vždy aj naše rodiny. Miesto toho, aby ste hľadali spôsob, ako tu rodinu dať dokopy, hľadáte dôvod, ako ju ďalej deliť. Nie len v čase vianoc a štedro večernej večeri, ale po celý rok skúste žiť pre rodinu .
@margotka17 Súhlasím, my sme veľká rodina, veľa súrodencov ale nikdy neboli hádky o peniaze, majetky a ani nič, proste si vážime jeden druhého a hlavne rešpektujeme sa vzájomne...
@earlgrey tak to má byť, potom je človek šťastný 👍.
@bublinka1426 projektuješ svoju zatrpknutosť a nevyrovnanie.
@ina2405 si normalna? prepac si sa dnes naucila nove sloveso?
ja fakt lenb cumim a je mi luto ako niektore rodiny maju zle vztahy a je mi to uprimne luto.
si honis ego?
@bublinka1426 no už len aká si nabrúsená zbytočne hovorí za všetko, vzdycháš tu nad ľuďmi a ich vzťahmi, z ktorých väčšina je viac v pohode a vyrovnaná než ty. Však si po sebe prečítaj, čo píšeš. Mňa nik neoklamal o majetky, ani nemám s nikým zosnulým nevyrovnané veci. Ani so živým príbuzným, takže ani po ich smrti tu nebudem plakať. To, že sú niektoré vzťahy chladnejšie nie je tragédia.
@bublinka1426
my konkrétne nemáme nikoho zduteho! Kamoska sa odula na mna. Ja som kedysi v rodine robila skor toho zmierivatela. Teraz je to ok ale keby mame odute ksichty, ako u autorky a matka takáto, neriešim ich.
Po rokoch mam jednoducho ine nastavenie. Nemam potrebu nikomu fúkať práškový cukor do zadku. O tom bol môj príspevok. O sebaucte. Pokial by bol niekto na mna protivny, neprávom a ohľadom majetkov zvlášť, neriesila by som mojkanie sa s nim.
Raz sme mali par veci ohľadom majetku - išlo prosím o môj dom a návrh, ktorý by mba priviedol do problémov! Clovek, od ktorého návrh prišiel, sam roky hovoril, že by konkrétnu vec (ktorú odo mňa požadoval) nikdy v živote nespravil! Ale ja som mala... A potom sa to otočilo tak proti mne, že nechci vedieť ani. Ja som si nikdy na nikoho majetok nenarokovala. Dokonca ani na majetok, na ktorom LV figuruje ako vlastník. To patrí konkrétnej osobe, ktorá to užíva. Pre mna jasné ako facka. Pre tu osobu zial nie.
Vyriešilo sa aj to. Len je blbosť sa udobrovat s ľuďmi, ktorí sú neferovi, falošní a vychcani.
@ina2405 ??????????????????????????????????/
pocuj mna len zamrzelo ze ludia si nenajdu cestu ani na Vioanoce !!!!
si riadna ked ani nemas skusenost nic nepis, ty si osoba co nema ani sksuenost, tak si nehon ego a neplytvaj slovami.
''Mňa nik neoklamal o majetky, ani nemám s nikým zosnulým nevyrovnané veci. Ani so živým príbuzným, takže ani po ich smrti tu nebudem plakať. To, že sú niektoré vzťahy chladnejšie nie je tragédia.''
bud stastna a mozno raz pocjopis ked ta toto stretne !
@bublinka1426 nie, tie komentare ostatnych nie su o nenavisti a hneve, ktori ti ludia k rodine prechovavaju. Je to o sebeucte. Pretoze to, ze mi je niekto pribuzny neznamena, ze sa ku mne chova tak ako by sa chovat mal. A ak sa ku mne tak nechova, tak nebudem sa ani doprosovat, ani pretvarovat lebo sa to tak patri. Rodinu si nevyberies, a kazdy jej clen je zodpovedny za svoje skutky. Aj za tie podrazy, ktore spravil svojim najblizsim. Je to jeho svedomie ako s tym dokaze zit. Moje svedomie je to, ze nebdem hrat falosne divadlo. Preco by som to robila, ked jedna aj druha strana vie ako to je. Len preto, ze je povinnost drzat ako rodina pokope a tvarit sa pred okolim ako vsetko klape? A je uplne jedno aky je v kalendari datum, ked vztahy skripu, tak skripu cely rok. Jeden den pretvarky a sebazaprenia ich s najvacsou pravdepodobnostou nezachrani.
@bublinka1426 preco by si ludia mali najst cestu k sebe akurat na vianoce? Ak niekoho nemusim, tak ho nemusim ani na vianoce. Vianoce u mna znamenaju volny den. Nic ine. Podla mna je to jeden pokrytecky sviatok, kde sa ludia presne 24 hodin pretvaruju a potom su opat zli. To ma aky zmysel? Zbytocna falos. A nemyslim, ze prispievatelky maju v srdci nenavist. To nie je nenavist, ale lahostajnost. Zli ludia, ktori mi ublizuju cely rok su mi ukradnuti 5.juna rovnako ako 24.decembra. A ked zomru? Tak budu mrtvi. Preco ked je niekto cely zivot zly a bezcharakterna svina, preco mi ma byt za nim smutno? No nie je. Som preto horsi clovek?
@stanulienkat a ja ti moc prajem krásny voľný deň toho 24.😘😀 Ja Vianoce milujem a práve preto sa stotožňujem so zvyškom komentára , že sa naozaj nechcem pretvarovať po boku nikoho.
@bublinka1426 ze akurat clovek, ktory napise "ale ja jebem uz cely modry kon." tu bude vykladat o moralke a medziludskych vztahoch
@viestta skoda ze ani ty si ma mediz riadkami nepochopila. nevadi, ludia sa nudia a chytaju za slovicka. nema vyznam.
Peniaze a faloš vám vidle do vzťahov nehodili. To vy.
@bublinka1426 aký má význam usmievať sa jeden deň na niekoho, koho ostatných 364 dní neznášam? To je pokrytectvo level milión.
@bublinka1426 tak napis medzi riadkami, aby pochopili aj ti menej chapavi. Len ci si ty pochopila co sme napisali my. Lebo hrat divadlo len aby sa nepovedalo je samoobsluzna dehonestacia seba sameho. Kto mi raz ublizil, dostane este sancu. Ked to zopakuje, tak mi ten clovek nestoji o to aby som sa kvoli nemu prekonavala. A nestoji mi ani hocikto iny aby som sa prekonavala a tvarila sa, ze vsetko je v najlepsom poriadku, len aby mu to neublizilo. (Napriklad: Nebudem sa tvarit aka sme krasna stastna rodinka napriek tomu, ze svagrina je fuňa a vyjebabrala so mnou nie raz len preto aby si babka myslela, ze ma velku stastnu rodinu. No nie, nema. Vztahy v rodine su take ake su. Bodka)
Keby bolo medzi ludmi menej falose a hrania sa na nieco co nie je, boli by ludia spokojnejsi a stastnejsi.
@margotka17 Áno, vzťahy sú zlé. Ale nevidím dôvod, keď ma rodina len využije a potom odkopne, aby som sa snažila niečo zachraňovať a zase len na svoj úkor. Po XY rokoch ma to už naozaj nebaví a pokladám to za zbytočné. Pretože to skončí presne tam, kde vždy. Takže tieto veci treba posudzovať veľmi individuálne. A netlačiť ľudí do ukážkových vzťahov, lebo tak sa to má a tak to má byť. Budovať vzťahy len na jednej strane nemá význam. V každom vzťahu musia mať oň záujem všetky strany...
Netravim Vianoce tam,kde sa necítim dobre
Otázne je, či chceš s takými ľuďmi sedieť pri večeri alebo radšej byť sama a mať kľud.

@earlgrey súhlasím, ja mám takú švagrinú a švagra. Keď poviem ako to je, mama ma zahriakne ako sopľavé decko, že ako môžem tak rozprávať, lebo však už sme rodina👆 Sorry mama, to sú mne cudzí ľudia, kt. si vybrali moji súrodenci za manželov, ja s nimi nerezonujem, a som úplne niekde inde. Nemám dôvod spoločne s nimi oslavovať, gratulovať, kupovať dary. Stretnem ich u rodičov na náhodu tak 2x v roku a dovidenia. Nemám potrebu obracať sa s nimi. Trávim svoj voľný čas zmysluplnejšie.