Ako zvládnuť zlé vzťahy a nerovnosti v rodine?
Ahojte, prisla som sa sem viacmenej vyrozpravat a vypocut si ako ste sa vysporiadali so zlymi vztahmi v rodine a ako ste sa preniesli cez to, ze rodicia robili rozdiely medzi surodencami a vnucatami?
V mojej a manzelovej todine sa stale robili rozdiely, aj ked to mozno tak navonok nevyzeralo. Mojho brata tahali rodicia stale z financnych problemov, platili jeho dlhy, pomahali mu vo velkej miere so synom, ci uz financne aj co sa tyka strazenia. Pred nejakym casom som zistila, ze brat ma este jedno dieta, na ktore nas otec plati mesacne financnu ciastnu z uctu, ale brat mi tvrdi, ze priznane otcovstvo nema a nie je zapisany v rodnom liste. V nasej rodine je ale takym nemilym zvykom vo velkom klamat a zatajovat veci a teda vsetci sa motaju v spleti tajnosti a klamstiev, ja nie som ochotna sa na tom podielat, nikdy sa mi to nepacilo, vzfy to vyrobilo len vacsie problemy…
Priblizne 2 mesiacmi som sa pohadala s mamou, odvtedy som kontaot nadvazovala ja, ci uz som jej zavolala alebo som rodicov prisla pozriet, sprava sa ku mne odmerane a s nou nie je rozumna tec co sa tyka priamej komunikacie problemov. Keby sa s nou narovinu porozpravam preco so mnou nekomunikuje, zacne byt voci mne neprijemna a vyrobi este vacsi problem a teda neviem ci uu vie o svojom dalsom vnukovi alebo je nahnevana len na mna a v com vlastne tivie problem.
Z manzelovej dtrany je to o tom istom. MM ma sestru a obom im rodicia prispeli na byty, aby im zabezpecili start do zivota. Medzicasom dali svagrinej dalsie peniaze na dalsiu nehnutelnost a odstahovala sa do BA. Myslela som si ze predala byt a za tie peniaze si kupila novy ale dozvedela som sa ze svokor ho odkupil a neskor prehlasil ze je to jeho byt, pricom na katastri je byt stale vedeny na svagrinu. Taktiez klamstva, zatajovanie. Moj manzel nedostal ziadne peniaze nsviac, aby mali rovnakym dielom. Svagrina pracovala na cierno, otehotnela a kedze by jej nevysla materska, zamestnali ju u svokra vo firme, kde robi aj moj manzel ale realne nerobila nijaku pracu, bola doma, robil na nu svokor a moj muz a jej manzel bol evidovany na urade prace. Cize polroka boli obaja doma, chystali sa na prichod babatka, svokrovci ich zobrali, ako kazdy rok na dovolenku, ktoru im platia a my sme boli doma.
Ako sa im narodilo dieta (my mame o necely rok starsie) tak jej kupuju pre maleho vsetko, stale k nim chodia na navstevy a ku nam nechodia, lebo manzel ma este druhu pracu a je skoro stale prec a oni nepridu ked som doma bez neho, roky ma nemaju radi, neviem preco, som slusna, pracovita, ale z nejakeho dovodu som trnom v ich oku odkedy sme s manzelom zacali spolu chodit. Svokra velakrat hovorila ze som leniva robit preto ske si urobili dieta, ja som robila az do materskej narozdiel od jej dcery, ktoru zivili a stale na mna svokra kyda a predo mnou je mila.
Mam nastrbene vztahy v mojej rodine, rodicia mi nepomahaju, stale len bratovi, nepridu, nezavolaju, je mi z toho dost tazko, ked som potrebovala malu postrazit tak nikto nebol ochotny, vyhovoria sa ze k nam cez vikend nestihnu prist, pritom byvame v tom istom malom meste a na nase sidlisko chodia za mojini starymi rodicmi. Ze mala bude vtefy soat a plno vyhovoriek. Manzelovi rodicia tiez nepridu, na malu som casto sama a teraz mame ist na svadbu, svokra by ju aj postrazila, ale diktuje si podmienky, ze ju mame doniest k nej, vysvetlila som jej preco je lepsie aby ona prisla k nam, stale trva na svojom, ale svagrinej ide strazit maleho domov. Pritom byvame v rovnakom meste vsetci. Nerozumiem preco je to takto, ale je to tak. Obavam sa vsak, co bude dalej, kao budu deti rast a aky bude mat nasa dcera vztah so starymi rodicmi. Predpokladam, ze nijaky, ani z jednej, ani z druhej dtrany a je mi z toho smutno. Ja sama neviem ako sa zachovat k mojej rodine a ci to jednoducho prijat a nechat to plynut, co bude. Mam pocit ze som sama ako prst a obavam sa, ze dcera to bude mat rovnako, ze okrem mna a manzela bude mat nijaky rodinny zaklad. Ma to niekto podobne? Chcela by som to v nasej rodine inak, bez klamstiev, bez rozdielov, viem ze je to len na nas s muzom, ale tento zaklad ktory dostala do vienka je otrasny a urcite ho nude vnimat.

@sova7 👏