Ako zvládnuť zvedavé kolegyne na pracovisku?
Ahojte. S kolegami v práci mám neutrálne vzťahy, moc si nemám s nimi čo povedať, sú to prevažne ženy. Chodím tam hlavne zarábať peniaze. Ideme s manželom stavať dom, takže vybavujeme stavebné povolenia a papiere k úveru. Bola som nedávno za účtovníčkou nech mi vypíše potvrdenie o príjme za minulý kvartál a povedala mi, že aby nám schválili úver bolo by lepšie keby som mala zmluvu na dobu neurčitú. Zatiaľ mám ešte na dobu určitú polroka. Čakalo sa teda na vyjadrenie vedenia. Zmluvu mi dali na dobu neurčitú teraz od februára. Nechcem aby to kolegovia vedeli lebo sú to ženy čo za chrbtom určite ohovárajú a závidia. Účtovníčka mi pomohla s tou zmluvou bola zlatá a ja som nikomu nevravela. Zrazu sa začali vypytovať dokedy mám zmluvu a ja neviem či im mám klamať, no nechcem aby to vedeli zatiaľ. Pýtajú sa aj na naše bývanie, či už máme stavebné povolenie. Poviem jednej a už to vedia všetky. No povedzte ako sa z toho vykrútiť aby sa to tak skoro nedozvedeli, že už predčasne mi dali zmluvu na dobu neurčitú kvôli žiadosti o úver. Máme si plánovať dovolenky do júna a tam už bola písaná moja dovolenka na tento rok 25 dní, inak by som mala mať 17 na tú dobu určitú, no všimli si to a už sa pýtali. Ach tieto ženy, keby som nepotreboval peniaze tak tam nie som
určite to majú od účtovníčky, ale normálne by som povedala, že mám zmluvu na neurčito, že ma budú vídať viac ako len pol roka 🙂
Tak sorry tu si divná ty, to akože je také strašné tajomstvo dokedy máš zmluvu? Normálne to chcú vedieť či zostávas v kolektíve natrvalo alebo len do vtedy a vtedy. Co je akože na tom????
pokial videli tych 25 namiesto 17dni, tak im muselo dojst ze zmenili zmluvu...mozno aj oni mali take zaciatky.
pokial vidis ze vsetko sa dozvedia aj ostatne, tak im nehovor nic, co nechces aby vedeli vsetky. a pokial na nieco nechces odpovedat, staci povedat ze sa o tom nechces bavit.
ty musis byt kolegyna na pohladanie skus byt menej vztahovacna, netoci sa cely svet okolo teba
@mamina7070 hej ale všetci tam sú falošní len ona je úžasná 😀
Ja mám na takéto otázky, na ktoré nechcem z rôznych dôvodov odpovedať jednu formulku: všetko sa včas dozviete🙂 alebo len odpoviem že neviem. Proste nech to vyznie akokoľvek hlúpo, proste neviem. Ale to nemám z vlastnej hlavy, to som sa naučila od skúsenejších kolegýň😉😉, ktoré odo mňa vytiahli všetko, ale keď sa pýtam ja, tak to je len neviem, asi, možno, uvidíme....takže tak.
Vsak je to normalne vediet,ci kolegyna tu bude do isteho datumu alebo nastalo.A tvoj dom ich zaujima len aby reč nestala.Inakmsi im ukradnuta.A zavidia. Jasne,si tam isto prva co ide dom stavat,ostatni ziju v stanoch pod orechom.Zmen svoj pristup,bude sa ti ľahsie ziť.
Ja ti to verím. Uz ta tu osočujú, a to nie sú kolegyne, ale iba reagovatelky. Takto, z mojho pohladu. V práci sa má iba pracovat. Neviem, ako si to moze vobec dovolit niekto niekoho hocijako špehovať. Podla mna mas jednoznacne pravdu. Preco nejdu za sefom a nespovedajú ohladom teba jeho? Ty nikoho nespovedas, nemusia ti vyplnat dotaznik, ale oni maju otazok ohladom teba a zistuju, do coho ich je presne jedno velke hovno. Da sa aj tak odpovedat na hocico, ze z precedenych zubov neni rozumiet vobec nic, iba zvuky ako mentalne retardovaný. Je to rovnaká úroveň ako priame otázky tých, ktorých do vecí druhých vobec nič. Ak majú otázky, treba ísť za sefom. Nerozumiem tiez, ako sa co pre nich zmení alebo co to má s nimi spojené, ci ty konkrétne budes na tom mieste robit iba cely tento rok, alebo do júla, alebo este 2 roky, ze ako to s nimi konkretne súvisí, prípadne aj to, ci si vydatá, zasnúbená, alebo single a kde konkrétne bývas, ci s kým. Ani tomu nerozumiem, aký vplyv alebo zmena u nich nastane tým, ci ty budes niekde napevno robit trebárs do 30teho júla a to na dobu urcitú alebo budes robit do 30.júla , lebo presne ten den ta zrazí auto a uz viacej neprídes. Poloz si otázku, kto ta prijimal do zamestnania, ci kolegyne, alebo nejaký nadriadený a co bolo potrebné vediet na prijatie, ci to bola aj spoveď a dotazníky od kolegýň. Dá sa,aj odpovedat, ze neviem. A znovu, este aj odpoved neviem, je fantastická na útoky s otázkami, od ludí, ktorých nemá preco zaujimat tvoj privatny zivot a ani výplatná páska ci druh pomeru, ved nie sú ani tvoje kamaratky, a ani mama, sestra, brat, rodina.
@personality dá sa,spýtat aj vedúcej pracovnicky, nech tá uvazi, ci treba , aby to kto presne vedel
Ja tomu verím, že sú v niektorých prácach také závistlivé kolegyne, ktorým to vŕta v hlave, hlavne ak im ešte nepredĺžili zmluvu, ale treba im povedať len málo informácii a o dome nič, vyhovoriť sa , že to má na starosti muž a pod.
Ak sa uz opýtaju odpovedz pravdu..ach ženy..
Mna by zaujimalo, ze co si myslis, ze Ti maju zavidiet. Hypoteku?
@kassandra25 no zrejme si mysleli, že sa vydám (minulý rok sme mali svadbu) a pôjdem na materskú. Ja by som už síce rada šla, ale je pre nás priorita teraz aby sme mali vlastné bývanie. Tak si možno mysleli, že sa ma už čoskoro zbavia. A druhej kolegyni končí zmluva o dva mesiace neskôr ako mala končiť mne na dobu určitú, tak chce vedieť asi.
@dskjhfdlkdjhl že mi zlatá účtovníčka pomohla v tom, aby mi mohli do papierov k úveru napísať, že mám zmluvu na dobu neurčitú. Že je vyššia šanca, že nám to schvália keď tam budem mať už zázemie
Čiže snažiť sa viesť normálny rozhovor o živote a nadviazať tak trocha kamarátsky vzťah je niečo zle? Mám veľa kolegýň a kolegov, a bežne preberáme všeličo, prišlo mi to dodnes celkom ľudské zaujímať sa o niekoho iného a počúvať ho.. a nerobím to s tým zámerom aby som ho ohovarala či mu závidela.. mne príde práveže dosť zvláštne toto predpojate správanie...
Píšem ti ako manažérka - nevysvetľuj , neries a hlavne ak to vidíš ako bandu závistlivcov odrob si a chod domov ..takýto kolektív nepotrebuje vedieť o tvojom súkromí nič ..radšej to prehod na tému čo bude v nedeľu na obed …čokoľvek im povieš budú mat svoju pravdu a akokoľvek budeš vysvetľovať budú to chcieť vidieť ako im sedí nie aká je realita ..zbytočne budú z teba ťahať energiu …veľa zdaru !
@andrejkak presne 👏, co píse vyssie uvedené, snazit sa viesť norm.rozhovor - keď nechce, keď to tak necíti, lebo vidí niečo, čo jej nepasuje..., načo? Načo má súperiť sama so sebou, ked nechce. Sa premahat, ked vobec nechce. Co oni urobia pre ňu? Aspon jej daju pokoj???
Myslim, ze sama seba prilis prezivas.
@dskjhfdlkdjhl možno je to tak, som introvert. Nekomunikujem s nimi nejako nesadli mi,takže radšej som ticho a okrem pracovných vecí nemám s nimi moc o čom hovoriť ani oni so mnou. Len toto ich zaujíma aj keď som sama s kolegyňou pýta sa na naše bývanie či sa už ideme sťahovať ku rodičom, či ideme na jar stavať a že za podnájom veľa platíme...
Aj keď som skúšala s nimi komunikovať o bežných veciach, jedna nemenovaná kolegyňa ktorej zmluva na dobu určitú končí tiež tento rok a dnes sa pýtala dokedy mám zmluvu a prečo tam mám 25 dní dovolenky, mi svojou strohou odpoveďou dala najavo, že nestojí o to aby som sa niečo pýtala. Ďalšia kolegyňa s ktorou priamo pracujem sa pýta, a ostatným potom hovorí čo poviem o bývaní a zmluve
Neviem co ja na tom cudne, je to bežná komunikácia v kolektíve. To ty sa chceš zaskatulkovat. Si myslíš, že si jediná, kto stavia dom?
Co tu pomôže klamstvo. Normálne im povedz pravdu a hotovo. Že ti dali zmluvu je vec zamestnávateľa, nie ich. Áno mam zmluvu a ideme stavať a to je všetko, čo vám k téme poviem. Bodka. Oni už aj tak majú svoje verzie, nerieš ich.
Nie si trosku vztahovacna? 😁 no tak sa opytaju, nevies small talkovat o pocasi? Niektore zeny si vyrobia problem aj tam kde nie je.
@kassandra25 Len vies s tymi ludmi si od pondelka do piatku osem hodin. To niektore ani s muzom tolko nie su. A nikdy, ale nikdy nevies kedy budes nieco potrebovat. A keby za mnou prisla taka netykavka, co sa ani o nedelnom obede neporozprava, tak vies co jej poviem? "Neviem."
Ked tam doteraz ticho sedela tak moze aj odteraz. A ani ma nehne jej pomahat.
Autorka, ja som na taku nevhodnu otazku ( za kolko sme kupili byt) otvorene povedala, ze to nie je tema, ktoru chcem v praci rozoberat. A bol klud.
Nevidim absolutne nic zle na ich otazkach, jednoducho chcu nadviazat rozhovor. Na vsetko odpovedaj neviem, nie som si ista,vsetko zatlkaj a nebudu sa s tebou bavit fakt o nicom, ked ti bude treba pomoct s niecim tiez sa budu tak chovat a vykaslu sa na teba.
Pytali sa bezne veci,nic osobne.. pracovne otazky, dlzka zmluvy, co si varila,kde idete na dovolenku, kde vam bolo na dovolenke fajn, co deti, su zdrave? Ako im to ide v skole..úplne bezne otazky. 🤷♀️ Keby chceli vediet ake polohy pri sexe praktizujete tak nepoviem pol slova.
Si velmi vztahovacna.

Normálne im povedz ze ti zmenili zmluvu na dobu neurcitu, o stavani domov nemusis nikomu nič vysvetlovať stači odpoved je to na dobrej ceste.