Aku emóciu by ste z toho mali vy?
Baby,ja viem že ma tu odsudite , spravila som veľkú chybu , prvý a posledný krát som to spravila , tieto stavy nechcem zažívať ..a možno mi aj napíšete že má na to právo ..a že je v prave..možno naozaj aj je,nesúdim ho ,ja nie som dokonca ani nahnevaná , len neviem ako to poňať .
Kúpila som si vec ,( vec, nie finančný obnos)od kamarátov na splátky , všetko bolo v poriadku ,ja to splacam , za ten čas som nedostala ,žiadne echo ,že niečo nie je v poriadku , že niečo je zle, že sa niekomu niečo nepáči ..sme v kontakte a ani raz nepadlo o tom slovo..
Predvčerom som sa s deťmi bola bicyklovať ,mám dve dievčatká ,aj oni majú dve dievčatká , veľke kamarátky .. chodíme spolu do kina, na prechádzky , tento rok sme im z dovolenky priniesli darčeky , ako stále sme v kontakte,často spolu ..na tej prechádzke sme sa stretli a on mi hovorí že chce za každú splátku 30 - 40 percentne úroky, od začiatku o tom nebola reč vôbec a v druhej polke sme.
Ja nie som ani nahnevaná ,ani nič ..ja neviem akú mám mať emóciu , nakoľko som taká prekvapená ,že aj na neho som pozerala ako tela na nové vráta..ani som nevedela reagovať , nevedela som nič , len sa cítim akoby som niekomu platila výpalné a neviem k tomu zaujať postoj..v takejto situácii som prvý krát , a viem že aj posledny ..
Potom sa ešte otočil k obom mojim dcéram a povedal ,aby sa došli zajtra (akoze včera večer) k nim hrať ,že Izabelka s Emkou sa potešia..že nás budú čakať ..
Každopádne viem ,že im to chcem dať naraz.,Max v dvoch splátkach..kamarátka mi dokonca povedala ,že zaplatiť a úplne prerušiť kontakt, aj v rámci deti ..
Poprosím adminov nemeniť názov témy ..
Nemusíte mi nakladať ešte viac , ja som si vedomá ,že si zato môžem sama , a idem to napraviť , ale teda prekvapená som stále a veľmi ..keby bol aspoň náznak ,že nie je to ok, zariadim sa inak a hneď to riešim ..
Pokial nenapises o co sa jedna a ako ste sa dohodli na splacani - zbytocne ti nieco radit
Pokial nenapises o co sa jedna a ako ste sa dohodli na splacani - zbytocne ti nieco radit
@veronikaszabova je to technika , vec ktorú už nepotrebovali , ja som sa jej ujala s tým ,že budem splácať , splácam
a máš to na papieri ? alebo iba na slovách? ja by som im dam uroky, kkt.
A nebol to od toho pana joke?
To je asi párik, a toto ti povedal chlap. Spýtala si sa na to tej kamarátky?
Ak to s tými úrokmi nebol len nejaký blbý vtip (doberanie), tak to naozaj takých ľudí nepotrebuješ v živote, a ešte sa tváriť, že sa nič nedeje a volajú tvoje deti hrať sa s tými ich. Pekne vychcaní.
30-40% úroky za každú splátku je úžera. Mne by to za to nestálo a vec by som splatila teda už naraz. Aj keby som si na to mala vziať spotrebák. Ak teda nemáš inú možnosť.
To je asi párik, a toto ti povedal chlap. Spýtala si sa na to tej kamarátky?
Ak to s tými úrokmi nebol len nejaký blbý vtip (doberanie), tak to naozaj takých ľudí nepotrebuješ v živote, a ešte sa tváriť, že sa nič nedeje a volajú tvoje deti hrať sa s tými ich. Pekne vychcaní.
@zmrzlinka2021
@unicornlady nie nebol myslel to smrteľne vážne , nezartoval , som si istá
Nie je za tým aj niečo iné, že sa zrazu takto zachovali? Mne to pripadá tak, že udržiavajú kontakt s tebou len dovtedy, kým im dáš všetky dohodnuté peniaze a potom chcú prerušiť úplne kamarátstvo, aj medzi deťmi?
a máš to na papieri ? alebo iba na slovách? ja by som im dam uroky, kkt.
@thomas88 nie iba slovné ale keď to výplatim, tak budem chcieť potvrdenie o zaplatení ,pre istotu chápeš
Nie je za tým aj niečo iné, že sa zrazu takto zachovali? Mne to pripadá tak, že udržiavajú kontakt s tebou len dovtedy, kým im dáš všetky dohodnuté peniaze a potom chcú prerušiť úplne kamarátstvo, aj medzi deťmi?
@suzitok neviem o ničom naozaj ,ale ja im to vrátim a nech sa rozhodnú ako chcú ..len najhoršie je že ja neviem aký postoj zaujať, keďže ma to tak prekvapilo že naozaj neviem ani čo povedať ani čo si myslieť
Načo Ti je teraz potvrdenie o zaplatení, keď si nepodpísala nič o kúpe? Či sa bojíš, že Ťa obviní z krádeže? Pošli mu sms, že mu splácaš všetko, to bude stačiť. To bude stačiť. Ja by som s takýmito vychcancami už nedokázala udržiavať kontakt.
nie iba slovné ale keď to výplatim, tak budem chcieť potvrdenie o zaplatení ,pre istotu chápeš
Potvrdenie? Veď ak to platíš z účtu, z výpisu budeš vedieť vždy dokázať každú jednu platbu. Ak to platíš v hotovosti, tak snáď si dávate pri každej platbe potvrdenie.
Keď im to vrátiš, nemusíš sa k zaplateným peniazom už dostať. Povedia, že je to za opotrebenie/používanie/ úroky atď. Splať to naraz a maj s nimi pokoj.
nie iba slovné ale keď to výplatim, tak budem chcieť potvrdenie o zaplatení ,pre istotu chápeš
Potvrdenie? Veď ak to platíš z účtu, z výpisu budeš vedieť vždy dokázať každú jednu platbu. Ak to platíš v hotovosti, tak snáď si dávate pri každej platbe potvrdenie.
@melanta áno zapisujeme to
Keď im to vrátiš, nemusíš sa k zaplateným peniazom už dostať. Povedia, že je to za opotrebenie/používanie/ úroky atď. Splať to naraz a maj s nimi pokoj.
@mdse áno plánujem to vyplatiť, ja som to napísala aj v úvodnom príspevku
Tak to je riadny debil.
Dohodli ste sa na zaciatku a teraz meni podmienky?
Vyplatila by som mu to cele aj za cenu pozicky. A prerusila kontakt, ukazal sa... co bude nabuduce? Vystavi ti fakturu za chrumky co zjedia tvoje deti u nich doma?
Je ine, ak by ste sa dohodli na zaciatku, ale takto, zrazu? Neuveritelne...
Zapisujete to? Ako to zapisujete?
Autorka,
tak to ber ako zart. A ak zacne rypat, ries to s jeho zenou, ze co sa mu stalo.
Predpokladam nejaku hadku tohoto pariku pred tym kvoli peniazom a on na teba vybehol, ze ty si na "vine", ze im ta suma teraz chyba a nech to vyplatis... komunikuj s kamoskou, vyplat to a nech ti vysvetli, co jej priatelovi/manzelovi sadlo na nos...
Choď sa spýtať na políciu, či je v poriadku keď nejaký zmrd od teba pýta 40% úrok. Potom sa príď pochváliť ako si dopadla.
Pokial ste sa na nedohodli pisomne, tak za mna by platila povodna dohoda, cize bez uroku, vyplatila by som mu dohodnutu sumu - tak ako pisu dievcata, aj za cenu uveru a viac sa s nimi nekontaktovala. To ze od teba pyta peniaze navyse, by som brala ako obtazovanie, povedala by som mu aj pred svedkami, ze ak neprestane, nahlasim ho na policii.
Predpokladam nejaku hadku tohoto pariku pred tym kvoli peniazom a on na teba vybehol, ze ty si na "vine", ze im ta suma teraz chyba a nech to vyplatis... komunikuj s kamoskou, vyplat to a nech ti vysvetli, co jej priatelovi/manzelovi sadlo na nos...
@anjelicek26 sú celoživotné zasnúbený( neplánujú sa zobrať ) ,a ona bola pri tom..oni boli na prechádzke , my sme sa bicyklovali..
Myslim, ze potrebuju aktualne peniaze a ucitili prilezitost, kde ich mozu nahrabat.
Je to svinstvo a oni to dobre vedia, ale skusaju.
Vyplatila by som mu zvysnu sumu naraz cez banku, s poznamkou za co to je (dufam, ze aj tie peniaze predtym takto isli a nie hotovost do ruky bez podpisu na dobre slovo, lebo to moze byt problem), aj keby som si na tu zvysnu sumu mala pozicat.
A povedala mu, ze ziaden 40% urok nebude, lebo nikde sme si nenapisali, ani slovne dopredu nepovedali nic o uroku. Len o sume za vec a tu sumu dostal.
Takze peniaze ma a tym sme skoncili.
A medzi znamymi mu take meno urobim, ze ked pojde o peniaze, ze kazdy sa mu radsej oblukom vyhne, keby on od nich potreboval pozicat.
Vrátila by som dlznu sumu bez urokov a skončila by som akýkoľvek kontakt- takým zmrdov v živote nepotrebuješ… toto by som nespravila cudzím ľuďom, nie to kamarátke ☹️
Do buducna poucenie, ze peniaze (povedzme suma nad 200-300 eur) sa nikdy, nikdy, nikdy nepoziacavaju bez pospisanej zmluvy o podmienkach (kolko, komu, za co, kedy splatit, ako).
Ani rodine, ani kamosom, nikomu.
vratit cez banku a keby sa ozvali pre uroky tak im povedz, ze keby si vedela, ze budu chciet uroky, tak by si si tu vec od nich nevzala.
Vrátila by som dlznu sumu bez urokov a skončila by som akýkoľvek kontakt- takým zmrdov v živote nepotrebuješ… toto by som nespravila cudzím ľuďom, nie to kamarátke ☹️
@katulkagajdos veď ani mne by nenapadlo ,od kamarátky pýtať peniaze navyše ,ani o euro
Tvoj chlap čo na to povedal?

Nerieš emóciu. Vráť im to naraz, bez úrokov a navýšenia, podmienky sa počas uzavretého obchodu nemenia nikde, poďakuj a odmlč sa navždy. Nepotrebuješ ich v živote.