icon

Aký život by ste si vybrali?

28. sep 2021

Ahojte, čo by ste si vybrali ? Život vo vile, drahé auto, dovolenky no vzťah bez citu, lásky, bez porozumenia, bez úcty od manžela a večnemu riadeniu každej minuty času, bez vlastného priestoru alebo by ste odišli z takéhoto vzťahu aj s dvoma malými detmi a skúsili by ste začať nový život od nuly? Ďakujem za každú odpoveď.

marcellka32
28. sep 2021

Cumim ako puk...on jej nadáva, že je p..a neschopná, a ona má k nemu nacupitat a objať ho ? Halooo??
Autorka: si psychicky a aj ekonomicky týraná, keďže sleduje každé euro, ktoré minies na aj jeho DETI! Pako...ja by som s ním žiť nemohla, radšej sa uskromnim a budem žiť v kľude

sasitimi17
28. sep 2021

Prečo si nemala svoj iný účet kde by on nevidel ? Ste takí boháči a máte jeden spoločný účet ?
Prečo za 16 rokov nemáš nič našetrené ? (Zadné vratka, svoje istoty)

ailiba
28. sep 2021

Ja by som odišla.
Aspoň si vyjasnis co chceš... A možno aj on. Bud zistíte, že je to tak lepšie, alebo naopak, budete si chýbať. Chce to ale veľkú odvahu.

autor
28. sep 2021

@sasitimi17 potrebuje mať kontrolu nad všetkým, 6 rokov sme spolu chodili a tak sme sa vzali, mala som nejake peniaze ušetrené ( do svadby som pracovala, potom uz nechcel aby som išla do prace) peniaze som pouzila na zariadenie domu kde sme sa stahovali po svadbe. Neostalo mi nič.

ivca88
28. sep 2021

@marcellka32 neprekrucajte ženy zase...
Ona sama píše, že mu už všetko vracala.
Keď jej on niečo povedal, ona pritvrdila, tak potom sa už hádali a povedali si kadečo...
Každá minca má dve strany.
Isto aj ona jemu uštedrila nadávky, alebo sa mýlim autorka ?
.

lindusss2016
28. sep 2021

Kolko maju deti rokov? No kazdopadne, mas narok na polku majetku, co ste pocas manzelstva nadobudli. Mas narok na vyzivne. Tvoj manzel je tyran, neexistuje, aby ta drzal ktokolvek v klietke, zi svoj vlastny zivot, lebo ta to zlozi... odid od neho, tu niet co rozmyslat. Zacni si hladat pracu, hocijaku, aj keby si si to mala vydret naozaj od nuly, budes mat zo seba urcite lepsi pocit, ako robit sluzku nadutemu chlapovi a este pocuvat, ze aj to robis na p.

ivca88
28. sep 2021

Keby to je tyran, tak s ním hádam nie je tak dlho a nemá dve deti...
Ja som to písala preto, že ak je toto obdobie, čo napríklad trvá rok, tak by som sa kvôli tomu snažila pracovať na vzťahu a nie hned odchádzať, lebo chcem chodiť na kávičku ..

lindusss2016
28. sep 2021

A ns tvoju povodnu otazku je jednoducha odpoved: Ja by som si vybrala stastny zivot. Ty sama si musis urcit, co su tvoje priority a co ta robi stastnou a za tym si chod

mamutka
28. sep 2021

Nestačím sa čudovať, to co je za výraz, že život v zlatej klietke? Zlatú klietku si predstavujem tak, že sa povalujem, k deťom mam v prípade potreby opatrovateľku, nie ze chlap chorej žene ani čaj nepodá... A hlavne sa flákam po nákupoch a keď platím, nikto mi nevola, že čo zas míňam jeho prachy!
Nie, takto by som žiť nevedela a nežije tak ani autorka. Je to len ďalšia psychicky tyrana žena. Smutné. Otázne je, či bola na začiatku vzťahu naozaj láska, alebo to len vyzeralo ako výhodný projekt. Mne sa nechce veriť, že milujúci manžel by sa zmenil na kus chu.. co chorej žene nepomôže s bábätkom. Možno on mal autorku vždy ako výstavnú skriňu, pán dôležitý, frajer co si narazil peknú bábiku a taky bol aj jeho vzťah k nej. Ci si sa autorka vydávala z veľkej lásky, alebo prevažne z rozumu plného úvah o zabezpečeni, to už nevieme. Ono je to tazko vycítiť, lebo ten rozum tam byt musí, no niekedy to dopadne neslávne.
A kto ti nakecal že žiješ v zlatej klietke, to je dobrý mentál, ten nech sa lieči. Ty v tom vzťahu trpis a chcelo by to oslobodit sa. Kvôli sebe aj deťom

vilma7
28. sep 2021

Ak nechceš skončiť na psychiatrii, tak tú druhú možnosť, odchod.

nely1704
28. sep 2021

Choď ! Tie, ktoré píšu , že máš k nemu nacupitať, nečítajú s porozumením! Deti toto správanie jeho k Tebe vidia a v dospelosti Ti ešte vyhodia na oči, že si sa nepostavila na vlastné nohy a neuchranila ich a seba od takého života.

ankare
28. sep 2021

Odíď. Už dávno si to mala spraviť. Držím palce!

w123
28. sep 2021

Podla toho co pises ta tyra, odisla by som.Mas narok na majetok mas narok na vyzivne a urcite si este vies najst aj milujuceho partnera a zariadit si zivot inak.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
28. sep 2021

Ja by som si vybrala psychické zdravie pre mňa a tie 2 deti v pokoji, bez psychosa. Sorry, kľudne mu dám diagnózu cez internet, normálnemu partnerovi záleží na tvojej pohode a keď vie, čo potrebuješ pre psychickú pohodu a bráni ti v tom - musí mať nad tebou kontrolu, ničí ta. Partner by ťa mal pozdvihnúť. Aj fyzické zdravie sa odvija od toho, ako sa človek cíti. Máš záujem o nejakú chorobu z toho stresu?

Ak máš nejaké vzdelanie alebo perspektívu byť sebestačná, niet nad čím uvažovať, ani keby to bola extra zlatá klietka.

bluka2
28. sep 2021

@beata_k áno, a dodam len - hlavne mu o tom nehovor, tvár (a cit sa - aby to bolo autentické) ako doteraz, hlavne ak sa jedná o nejakého manipulatora/narcisa. Ale moc dlho nečakaj, pripraviť sa dá aj pomerne rýchlo. Na nejaké skrine a tak snáď môžeš kašľať. Ide o dôležite veci ohľadne deti a dokumenty skôr.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
28. sep 2021

@ivca88 nemyslím, že toto je o chodení na kávičku. To bol príklad a celkom dobre názorný... Inak pekne píšeš, ale nehodí sa to k textu, kde je žena očividne utláčaná. Ja si neviem pomôcť keď toto čítam - tie ktoré v tomto chlapovi si viete predstaviť niečo dobré okrem tých peňazí - tiež žijete s takými a tolerujete toto? Lebo v tomto kontexte si väčšinou spomeniem na jednu takú na koníku, čo vždy ospevovala svojho chlapa na koníku. Sem tam v nejakej diskusii spomenula, že je síce taký nacko a nenávidí postihnutých a Černochov, ale inak naj milujúci otec a manžel. Prešlo pár rokov a zrazu samé dramatické príbehy z rozvodu, psychické týranie celé tie roky a neviem čo všetko. Akože niekedy je tá optika dosť pokrivena sa mi zdá tých, ktori dokážu obhajovať niečo z toho, čo tento konkrétny chlap si dovoľuje

bluka2
28. sep 2021

@beata_k 100%, ale netreba sa toho bat. Bude to hnus, ale v konečnom dôsledku ju to posilní. Aspoň bude vedieť, s kým mala tú česť a nebude o svojom rozhodnutí nikdy pochybovať

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
28. sep 2021

@beata_k aj ja. A vďaka všetkým ženám, ktoré mi niečo podobné tu napísali pred kopec rokmi. Človek si proste niekedy pred ráznym krokom z ktorého niet cesty späť nie je istý. Takíto "milujúci manželia" dokážu dosť zblbnut

beata_k
Odpoveď bola odstránená
bluka2
28. sep 2021

@beata_k ja to beriem tak, že je to systematicky problém. Mne je super, ale zas sme v tom spolu. To nie je iba "zlý jedinec", ale aj patriarchalna spoločnosť, v ktorej má vydatá žena vyšší status a kopec prekážok, čo má žena na ceste k oslobodeniu sa, ako niekedy nedostupnosť škôlok, nižší plat za rovnakú prácu atď., dalo by sa o tom dlho pisat. Treba sa podporiť.

marsmykkok
29. sep 2021

@mamutka ja si práve zlatú klietku predstavujem takto, pekná klietka (pekný dom) ale nemôžeš z nej von (do práce, na kávu, stretnúť sa s kamarátmi) Len byť v klietke aby bola k dispozícii manželovi a mal nad ňou kontrolu. A myslím že takto funguje drvivá väčšina vzťahov kde je chlap bohatý a žena sedí doma bez práce. Chlapom keď sa darí stúpne ego, plus stále aj vplyvom náboženstva a predošlých generácií bol taký zvyk, že chlap bol hlavou rodiny a rozhodoval o všetkom. A keď majú prachy a namotaju na ne ženu ľahko si urobia z ženy slúžku čo nemá žiadne práva.

mamutka
29. sep 2021

@marsmykkok no ale aby jej pri chorobe čaj nepodal, o bábo sa nepostaral, alebo teda ak je lenivy až natoľko, tak nezaplatil pomoc? Skôr by som povedala, že ešte aj tých nákupov a handier by jej mal dopriať, keby šlo o zlatú klietku, aby teda bola preňho krásna a navonok reprezentatívna. Ale máš pravdu, už to slovo klietka veľa vysvetľuje. A táto žena je v absolútne toxickom vzťahu, musí sa potichu pripraviť a požiadať o rozvod. Ale fakt pripraviť, ako tu radia ženy.

Mňa by inak zaujímalo, ako to dopadne vždy.... Už toľko podobných diskusii tu bolo. A tie ženy sa odmlcia potom. Toľko rad a podpory dostanú tu a potom sa vyplasia a ostanú trpieť v pekle?

autor
29. sep 2021

@marsmykkok práveže ked sme sa zoznámili tak mal byt na sidlisku a škoda octaviu, on ma tak zmagoril, že on je stvorený pre mňa a ja pre neho, daval mi komplimenty, daval ma na piedestál a pomaly ma začal zabíjať do zeme, systematicky zbavovať sebavedomia rok od roka a nakoniec som uverila tomu, že som hlúpa, neschopná, proste nanič...... a môžem byť rada, že mam kde bývať a ma sa kto o mňa finančne postarať.

cubo2
29. sep 2021

toto je evidentne tyranie.. oni ti "nedovoli" pracovat? Peniaze z rodickovskeho prispevku, materskej nechodia na tvoj ucet ale na jeho? A ked nieco platis tak ti vola a buzeruje ze co minas peniaze? Vulgarne ti nadava? Ved tu by vam mal zeny alarm hucat na plne pecky, ze ide o manipulatora ktory evidentne potrebuje mat zenu uplne v hrsti a pod absolutnou kontrolou, nie ze pritulit sa k nemu a mat sex preboha.. a nie, toto sa nikdy nezlepsi, ak ta nerespektuje dnes (a ocividne ani dlho predtym) tak to sa uz nenapravi.. a nemysli si, ze ti "dovoli" rozviest sa, to budes potrebovat premysliet poriadny plan.. zhromazdovad dokazy ze ta tyra, nahravat na mobil, ako ti nadava a potom si najst pravnika a podat trestne oznamenie a ziadost o rozvod..

autor
29. sep 2021

@cubo2 mqm uz nejake nahravky kde sa škaredo vyjadruje o mne a aj o starsom synovi, ze je neschopný, gramblavy. Mame majetok spoločný, prenajimame byty, ja rozmýšľam, ze keď skončí zmluva na jednom byte v apríli tak sa tam odstahujem aj s detmi . S rodicakom je to tak, ze ho mam na svojom ucte ale dal mi platit trvale prikazy tak mi vsetko zhltnu poplatky, ostane mi tak cca 80€

sense
29. sep 2021

Ja som za vnútorný pokoj a dobre psychické zdravie.... Čiže odchod.
Ty si tyrana žena,.... Psychicky....

majulino
29. sep 2021

No ja by som nevedela zit bez lasky a navyse som ako dieta zila v rodine v akej popisujes, len s tym rizdielom, ze my sme nikdy nic nemali lebo otec vsetko prepil a prehral na automatoch. Ako deti sme velmi trpeli, ale moja mater tvrdila, ze otca k zivotu potrebujeme, a musime byt kompletna rodina.
Poviem ti to takto, ja mam skveleho manžela, ktory ma z toho dostal, postavil na nohy, pomohol nadobudnut sebavedomie a viesť spravny život
Jedna sestra stale podriaduje život rodičom, uprednostnuje otcove pohodlie pred vlastnou rodinou a jej manzel ju v tom podporuje, pretože zazil niekoľkokrát otcov vystup a ľutuje mamu
A druha sestra ta zase nedokáže zit v usporiadanej rodine, nakolko ma prílišné naroky na manzela (priateľov) ale ona sa správa ako otec.

Chces aby sa tak spravali aj tvoje deti?