Aký život by ste si vybrali?
Ahojte, čo by ste si vybrali ? Život vo vile, drahé auto, dovolenky no vzťah bez citu, lásky, bez porozumenia, bez úcty od manžela a večnemu riadeniu každej minuty času, bez vlastného priestoru alebo by ste odišli z takéhoto vzťahu aj s dvoma malými detmi a skúsili by ste začať nový život od nuly? Ďakujem za každú odpoveď.
@soldi uff. Klobuk dolu, ze to davas so 4 detmi.... Aspon ostatne uvidia, ze vsetko sa da. Hlavne, ked maju 1-2 deti. Drzim palce.
@marseillefan to je iba teoria. Moj muz pobral z domu veci a nasledne ma isiel udat na policiu ze som mu ich ukradla 🤦♀️ Uz dva krat ma kvoli tomu predvolali. Veci boli kupovane v manzelstve.
@stanulienkat nemam na vyber 🙂
@marcellka32 Zit na hranici existencie moze deti poznacit tiez, sice inak, ale poznaci ich - od toho, ze sa im budu smiat deti, ked budu chodit v osuchanom obleceni, ale nemat PC, cez to, ze mozno nebudu mat na kruzky kde by rozvijali mozno aj nadstandardny talent, konciac az po to, ze jedneho dna si budu vyberat partnera podla toho, aby uz nikdy nezili na minime.
Laska a pohoda je samozrejme viac, nez peniaze, ale iba v kompletnej rodine. Matka, moze neviem ako milovat deti, tak nedokaze niejako vykompenzovat absenciu otca - cim sa ale nezastavam toho tvojoho, kedze pises ze je chladny, takze toto vychadza u vas nepriaznivo.
Ja chapem, preco mas strach a chapem aj preco vahas, nie je to jednoduche, ak mas taku startovaciu poziciu aku mas, ako z vlastneho detstva, tak aj pri tomto muzovi - ale ozaj tvoje plus je, ze aspon mate majetok spolocny, na tomto treba vyvstavat celu strategiu - ved by si mohla byt schopna zabezpecit deti dostatocne aj po rozvode, nie?
@soldi ale to bolo až po rozvode, predpokladám...
@marseillefan zle predpokladas 🙂 este stale nie sme rozvedeni.
@lilitela ano malo by to byť dosť na slušný život len on mi povedal, ze nedostanem nič, že vsetko zničí, spáli.....
Na to sa má zrejme príliš rád aby všetko zničil, veľmi tomu neverím. Ak mu záleží aby pred známymi vystupoval ako šarmantný serioznak, tak to nespraví.
On bol už niekedy ženatý?
Este toho narozprava vela … ty musis ist za svojim. Najdi si advokata porad sa a ak budes presvedcena o tom co chces tak nemas co stratir
@lilitela nebol ženatý, mal par vztahov, dva dlhsie vzťahy opisal tak, ze jedna bola príliš citlivá a druhá psychopatka.
Ta prva si mu zrejme bala postavit a nicilo ju to (citliva) a druha sa tomu branila a tym vzniklo peklo doma (psychopatka). Tretiu chcel radsej ako tu prvu...
Pozri deti ti podrastu o par rokov sa mozes realizovať.Myslim,ze s detmi na krku budes aj ked odydes.
Ja si myslim, ze si aj leziete na nervy, ked ste dlhodobo doma spolu. Niezeby som ospravedlnovala jeho jednanie, ale urcite to nepomohlo. Ja by som sa zariadila podla toho, ci on vyslovene vyhladava prilezitosti aby ti nadaval, alebo je to skor pri nejakom nasrania a konfliktoch. Ked to prve, tak to je neznesitelne a ucelove z jeho strany. Ked to druhe, tak si myslim, ze sa to da zmiernit. Proste vyhybat sa navzajom. V hlave si nastavit, ze nic od neho necakat. Ved ked chces rozvod, tak skus fungovat, ako keby si bola rozvedena, ale byvas so spolubyvajucim, t.z. sama sa staraj o deti maximalne ako to ide, ukaz mu, ze ho vobec nepotrebujes. Ked varis detom, tak navar kludne aj jemu, ale ked nevaris, tak jemu nevar zvlast. Nech si navari sam, a ked bude mat pindy, tak mu povedz, prepac, nestihla som.A na dome uprac iba co potrebujes mat ty upratane, aby si sa citila komfortne, na ostatne sa vyprd. Ja som si tak posunula hranice s poriadkom... Havne nech ma on oprate, proste zalepit oci. Za rok-dva ti syn pojde sam na trening a vsetko zvladne a maly bude chodit do skolky, bude to lahsie. A ked ti bude muz nadavat, povedz ze potrebujes ist na wc a chod od neho prec. Proste hladaj si sposob ako v tom nejak prezit.
@lilitela on je cholerik, nahnevá ho hocijaká maličkosť, včera napriklad syn dosral dvojku z testu, ja som mu povedala, že sa učil a pracoval, snažil sa tak som na neho hrdá, muž sa s ním koli dvojke nerozprával a keď počul, že som povedala, že som na neho hrdá tak hneď útočil či som normálna, ze dvojka je ako 5 a, ze z neho nič nebude ......
No, ved vravim, eliminovat zo zivota v tom dome... lebo sice ked sa rozvedies, mozno casom nadobudnes tu pohodu ale si predtsav ze ked budu deti unho, ci uz po vikendoch alebo na striedavke, tak ich bude aj tak takto terorizovat a uz sa za syna nepostavis, lebo tam nebudes.
Vobec pred nim nic nerieste... nech nema info - ja viem, mozno to nejde, ale uz neviem co by som ti poradila. Nie je nic horsie, ako ked su tak odlisne nazory a obaja veria tym svojim, hlavne ten, co ma trochu posunute to vnimanie, to je tragedia, ja mam nieco podobne, akurat nemam az taky teror. Takze nejako v tom dokazem slapat, ale samozrejme, najlepsie je (v uvodzovkach, lebo samozrejme ja som smutna, aky ma partnersky zivot a deti tiez, akeho maju otca), ked nie je doma.
Chudák chlapec, od takého fotra fakt co najďalej...
@lilitela toto, co jej radis, to som skusala aj ja. nedalo sa. ked som sa mu vyhybala, tak vyslovene ma vyhladal, aby mohol robit konflikty. ten moj dokazala na mna vyletiet len za to, ze vosiel do dveri a ja som dvihla hlavu a pozrela sa kto vosiel.
to bol zivot v neustalom strese, pod permantnym tlakom. ziadna sloboda, ani vlastna vola.
lebo aj ked tam ten clovek nie je, tak si stale pod jeho vplyvom.
ja som od muza prec 10 mesiacov a stale staci jedna jeho sms a dokaze ma uplne psychicky rozhodit.
dvojka určite neni ako 5, ja som mala spolužiačku na strednej, ktorá plakala kvoli dvojke, Je pravda, že aj učitelia dokažu byť nespravodlivý , ale čitala som taky pribeh, že muž bol tiež despoticky a zakazoval synovi futbal, nech sa učí a že nech sa nevracia domov, ked bude mat 3,mal naňho velke naroky čo sa znamok týkalo. Tak v deň vysvedčenia ho mama zbytočne čakala a išla mu naproti, až prišli policajti, že syn on mal tuším 10 rokov, a mama ho opísala ako idealneho syna, že sa obesil a na vysvedční mal 1 trojku, nikdy by som deti takto nezhadzovala, že 2 je zla znamka a vytvarala na nich tlak, aby sa bali chodiť domov Už dávno som to čítala, ale vždy ma stistne pri srdci, ked si na to spomeniem, a neviem ako tá žena dokazala s tym chlapom žiť, ja by som v ten deň išla za právnikom a požiadala o rozvod
@autorka aj si začala aspoň rozmýšľať nad zmenou? Či si tu derieme iba prsty?
@acrobaleno ahoj, neviem či to je osud alebo čo ale dnes nám volal podnajomnik, že odchadza, byt sa uvolni 18.11 a ja to beriem ako znamenie, že je čas odísť. Musím si ešte pozisťovať, čo vsetko musim pred odchodom urobiť , viem, že treba ísť na urad sociálnych vecí a rodiny ohľadom detí na zverenie do mojej starostlivosti a dalej neviem.....
Hrozne vôbec čítať toto, nie ešte zazivat!
Autorka ten človek ta tak hrozne zdeptal a ukradol ti to najdôležitejšie - slobodnú vôlu aj sebavedomie. To co píšeš su iba jeho fantasmagorie a bludy. On ta odtrhol od reality a presvedčil ta ze svet je divoká džungľa kde žena sama bez alfa samca umrie hladom. Blbosť! Samozrejme ze prežijes aj bez neho, kľudne sa ti môže skvele dariť a za pár rôčkov môžeš mať rovnaký luxus ako teraz, akurát bude to iba a iba tvoje.
Deti mate veľké, to zvládneš. Menší môže ísť do súkromnej škôlky (otvorené bývajú do 18.00 tak stíhaš aj s prácou skombinovať.). Starší už je veľký, zvládne veľa vecí sám, aj ísť na ten krúžok, výstroj si zvládne obliecť sám a co nezvládne na tam trénera, po tréningu ho môžeš unaveného odviesť autom. V jeho veku mu naozaj takáto samostatnosť veľmi pomôže.
Ved máš kam ísť, mate viac nehnuteľnosti. Máš vynikajúcu štartovaciu čiaru, veľa žien je na tom oveľa, oveľa horšie.
Ženy ti tu dali pár skvelých rád, na odchod sa musíš nenápadne pripraviť, najviac šancí máš teraz keď ešte nič netuší, tak to využi. S takýmto človekom nieje dobre ísť do úplne otvoreného konfliktu bez dôkladnej pripravy.
Veľa šťastia a neboj sa toho. V zlatej klietke ešte nikto nikdy šťastie nenasiel
Ja radsej chudobna a stastna ako bohata a nestastna....
ved ho zrus, nech si vravi co chce a rob si po svojom. ak bude hrotit situacie, tak sa pober prec... mozno si potrebuje len zvyknut, ze proste doma sediet s detmi nebudes cely den a ked mu vadia tvoje kavicky, tak to je len a len jeho problem, nech to predychava doma.
Proste si sa stala manipulovanou zenou, chlap ti ma dovolovat sadnut si na kavu,m a ti dovolovat maserku, kadernicku? Nakopla by som ho do ritulky jeho dolezitej a isla by som kam chcem :D moj ani nevie ked niekam idem, dceru som prihlasila do jasli, jemu som to len laskavo oznamila. Ked si najdes pracu, prestane byt na koni, kvoli financiam... zacni od seba. Ak sa s tym nezžije, tak budes premyslat nad odchodom.
@derdia ja som to skor myslela tak, ze to, ze od neho odide jej stastie nezaruci. urcite bude na tom lepsie ako teraz, ale pri rozvode/rozchode s takymto typom cloveka, zacina ten pravy boj az po odchode.
cize urcite treba poriadne zvazit aj tu financnu stranku, lebo je to na dlhe lakte a roky a pravnikov.
netreba si to idealizovat, ze odidem a budem zit stastne a skromne. tak to bohuzial nefunguje :(
@soldi nikto si to neidealizuje, všetky sme jej písali, že pri tom rozvode by zistila s kým žije a že to nebude pekne, ale stojí to všetkými palcami za to. Má tuším len 2 deti, takže celkom pozitívne vyhliadky. To sa ešte dá v pohode zvládnuť - z vlastnej skúsenosti.
Inak ak chces spoznať fakt šťastných ľudí, nájdu sa v treťom svete - vždy šok, aky úsmev, pohodičku tam cítiť a niektorí nemajú nič. To prekvapí všetkých prvý krát, ja už myslím, že peniaze a spokojnosť spolu nemajú takmer nič spoločné. Ale viem, že v prvom svete si to väčšina ľudí nevie predstaviť, lebo naša predstava šťastia zahŕňa takmer vždy aj tie materiálne veci. To len taká kultúrna odbočka

@stanulienkat ked zacal fetovat. To nastal obrat v povahe o 180 stupnov. Bohuzial, to uz bolo stvrte dieta na svete, ked sa k tomu priznal.