Antisociálna porucha správania manžela
citala som na nete a tiez pracujem s psychologickymi knizkami, a chat gpt, patrala som par mesiacov po tom, podla priznakov mojho muza,
je to mlady muz, ale vykazuje znamky antisocialnej a manipulativnej poruchy, ktora zachadza az do narcistickych crt niekedy.
v prvom rade vsak antisocialna porucha s vyraznym agresivnym nepredvidatelnym spravanim, bez pocitu velkej lutosti a empatie po cine.
Mali ste takeho manzela a ak ano, liecil sa, pomohla liecba? ako ste ho donutili na liecbu? zmenil sa?
co ocakavat?
muz nechce k psychogovi ani len zajst. Psychologicka mi povedala, ze bez neho to nepojde, ak by nespolupracoval, nevidi vobec sance na zlepsenie.
🤒Prečo si to chceš urobiť? To je prakticky neliečiteľné. To nie sú choroby, to sú jedny z najťažších porúch osobností! To patrí do rúk mnohým odborníkom a je to na celý život. Irenko, ja se ptám Proč! On ani nechce ísť. Až mi zle prišlo, keď si predstavím dieťa s takým človekom.
A on je manzel? Dufam, ze s nim nemas dieta..
Od takeho cloveka len daleko a pretrhnut vsetky vazby
A nie len sedenia s psychologom nepomozu a toboz ak tam sam nechce ist, stratena existencia a cas straveny s nim
vsetko sa da, ked sa chce.. tu je pes zakopany... manzel NECHCE.. problem nevidi, nevnima a ziaden nema- tiez sucast jeho poruchy... otazka znie... kolko ste spolu a kedy si si to vsimla?
@krasneleto podľa takých sú chorí všetci okolo len on nie🙂
@krasneleto nechce. Situaciu zlahcuje. Ze problem nema a nepari do ruk odbornika
Avsak podla mojich search to vyzera na zmiesanu poruchu a najma prevazuje antisocialna.
Áno on problém nemá, ten máš ty keď s ním chceš aj napriek tomu ostať.
Vyriesis to tak ze sa rozvedies
@taktotedanie ja som netusila trosku bolo jeho spravanie divne. Ked mi zadrel niektore veci. Potom som zistila, ze nema problem mi nadavat a hovorit priserne veci
Urazlive a dehonestujuce
A absolutne sa za to neciti vinny.
Dalsia vec deti nemame a nikdy sme mat nechceli. On nema vztah k detom. Nema kamaratov. Prace strieda. Ma taky benevolentny pristup k zivotu. Tuto mi dajte do ruk tablet mobil a ja nic muzikant. Ked mu clovek dohovara tak ide do agresie.
V zasade pozeram na nete a pisala som si s mojou sestrou ona zije daleko ale je psycholog rozoberali sme to.
Guglila som vela mesiacov. Citala rozne odborne knihy o poruchach osobnosti.
Vyslo mi z toho hyperaktivita od detstva spojena a ant. Poruchou a prvkami narcistickej.
(sebadolezitost, obsesia, sklony k zavislostiam manipulacie, klamstca, veria svojim klamstvam, egoisti vez empatie. Zacala som po prvych nechut nych vystupoch aj na ulici riesit jeho problem. Ale vsak co riesim, kazdy sa obcas *rozzuri a naserie*
To je fakt, ale nie pre nic za nic a nejde do agresie
Kašli na to, čo má!Proste utekaj! Ak Ti je život milý!
nechapem aky "jeho" problem chces riesit. Ved on nema problem, takto sa mu dobre zije.
to ty mas problem , ze s nim ostavas. U tychto poruch sedenia u psychologa muzu veci este zhorsit, on vsetko co ziska sedenim u psychologa pouzije proti tebe, k beznej agresii sa prida aj sofistikovanejsia psychologicka agresia. Z teba bude este robit psychicky choru.
@januska12323 a pomoct bliznrmu svojmu. Manzelovi. Ktory je chory to je krestanske?
neviem , kde vidis motivaciu s takymto muzom ostat...
to nie je choroba, ale porucha osbnosti.
ak ten clovek nechce nic menit, tak ziadne zlepsenie nikdy nenastane.
Poznam osobu s takymto profilom, ako spominas, antisocialnz, psychopaticky, vypocitavy , manipulativny, chladnokrvne agrsivny, bez empatie. Cerpa z emocii ludi.
Bol taky ako mlady clovek, a teraz ma 77 rokov a ziadna zmena, On NIKDY nemal problem, len jeho okolie, ktore sa postupne vyludnovalo. Ostala s nim jeho zena..a z nich dvoch sa zmenila ona, stala sa spoluzavislou, sluziacou jeho zlobe, podporujucou jeho spravanie, ani ona uz nevidi na nom nic zle a ospravedlnuje ho. Nema sice nic z toho, zivot na h*vno. bez ludi, bez rodiny, bez kamaratov, bez nejakych pozitivnych zazitkov /kompenzuje si to prejedanim/ - ostal jej len psychopat.
no tak vela stastia.
Ale on by musel vidieť problém a ten nevidí. Ty nemôžeš pomôcť nikomu kto problém podľa neho nemá. Chápeš? Chceš s ním prežiť život aj keď sa nebude liečiť a bude stále vybuchovať? Stojí ti to "kresťanstvo" za to?
@negymama ano poznam aj ja takych z okolia.. Presne
@januska12323 nevidi problem ale... Je to hrozne takto sa na to pozerat a zit tak... Chladnorkvny agresivny kruty manipulativny.
Napr.. Nema sucit s nikym nicim ani len s chorymj detmi s chorobou a pod
Odist, alebo trpiet. Tam nemas co liecit. Chybajuca empatia nedorastie
Čitala som len zaciatok a prve komenty, ale ak ti ublizuje ( spominas agresivne konanie). Je prvorade, aby si sa chranila ty, nad pomocou bliznemu, by som neuvazovala v tom kocepte, že sa nechas trapit. Mozno ked odides, mu to pomoze, aspon scasti. A prislo mi to, ze ty sa k nemu chovas ako mama, nie ako zena.
vela stastia, nech ta len prizabije a nie zabije. ked nema empatiu, tak asi tazko bude mat k tebe. ved sa len nasral... nechapem, ci si masochistka alebo o co ti ide
tak už si sa nahľadala dosť, vieš na čom si, aký je on a čo ťa čaká. a kde je jeho kresťanstvo, keď nechce a ani len nevidí problém ? alebo sa v tebe reinkarnovala matka tereza ?! on sa nikdy nezmení, lebo nechce. to nie je choroba, ale vrodená psychiatrická anomália v tom zlom. zlomená noha sa zrastie, zapálený žlčník vyoperuješ, slepák takisto, ale slušnosť, empatiu nenaleješ, nenakreslíš , neimplantuješ do takéhoto človeka. ale ty sa utrápiš, psychicky a potom sa ti nabalia aj hnusné choroby, nejaké mierne ale aj tie najhoršie. A on ? bude hepy ako dva grepy, všetko okíčko, a ty budeš pre neho troska, na ktorej si bude vybíjať svoju agresiu, znechutenie, často prídu aj útoky nielen verbálne, ale aj ručno stručné, nemá k tomu ďaleko. Prosím ťa, nenechaj si dodrbať život, si mladá šikovná žena, nezaslúžiš si takýto život na pokraji. Tvoj muž nedodržiava kresťanské kódexy, tak prečo ich chceš ťahať za seba aj za neho. to je aj koňa veľa, nie na mladú ženu.
tak ak je to pravda...tak potom hold utekaj kade lahsie...alebo mate na krku hypoteku, nejaky uver, nieco a z tohto sa nevymoces nikdy....si sa kvalitne zabetonovala.
Ak to nie je pravda - obmedzit google a gpt chat, nasa virtualna asistentka poslala namiesto vodara k prasknutemu potrubiu elektrikara...takzte tolko o modernych technologiach a google diagnoza....potom panboh zavaruj vase buduce dieta, ten bude mat vsetky diagnozky co pocitac najde....
uvedom si , že pred svadbou sa ešte držal, nejakú formu, ale po čase sa ukázala jeho podstata a bohužiaľ bude len a len horšie. stráca všetky zábrany , aj tie posledné
@cacianka fuj, to musi byt strasne. Takeho by som ani neoplula z autobusu. Hnusia sa mi takyto muži, az ma striasa. 🤣
Zena zacni si vazit sama seba a mat sa rada, niekde inde zacnes odznova. Laska nema takuto podobu, mozno najdes neskor milujuceho manzela, ale treba si dat pauzu a hladat srdcom. Trochu sa dat dokopy a zacat novy zivot, samej ti bude lepsie.
Tvoje dg budu iste spravne, v spolupraci s psychologickou, ktora ich odklepla. Otazka znie, da sa to liecit, za predpokladu, ze by chcel. Elektrosoky, psychofarmaka, skupinoe terapie... Najprv vediet, ci je zly zvnutra, ci vela testosteronu, preco je taky zver... alebo vychovou. Naco vkladat tolko energie do neisteho vysledku a nicit si zivot, on je spokojny tak ako je, chyby nevidi, nech si najde k sebe rovnaku a nech sa pozabijaju. Takych najdes vsade, aj koncentrovanych, ako v nejakom Fararskom, kde tocila Kovesova. Od koncentraku to nemalo daleko a stat uplne nemohuci. 😅
Donútili na liečbu???? Asi si prečítala ešte málo psychologickej literatúry.
Teraz si zacni studovat preco mas potrebu zmenit jeho spravanie.
Vies, je celkom dobre mozne ze problem mas aj ty. Aky clovek bol tvoj otec, mama? Velakrat si zeny vyberu takto naruseneho partnera preto, lebo ich rodicia im napriklad neprejavovali lasku. Cele deststvo tuzili po tom aby sa rodic zmenil a ked sa tak nestalo, prenesu tuto nenaplnenu tuzbu na partnera a najdu si takeho ktoreho treba zmenit. Myslia si ze skutocne stastie pride len vtedy ked sa im konecne podari tu zmenu uskutocnit. Nevedia sa toho vzdat.
@cacianka tak z isteho uhlu pohladu, aj tito muži, ucia hodnote ženy, davaju jej lekcie, kolko vydrži. Ja si myslim, ze kazdy je jedinecny, nie je menej ani viac, ale krute zaobchadzanie nestrpim. Tento muz asi zazil strasne veci v detstve, niekde sa to muselo nakopit, on nevie co je laska. Nieco ako ublizene zvieratko, ktore zije takto, ako opisala.
Porucha osobnosti sa nedá liecit. Môže sa terapiou liekmi upraviť utlmiť agresivita a nevhodné správanie. Ale na to by bolo treba aby si on uvedomil že má problém a keďže on je so sebou ok riešiť to nebude. Ak si chces a potrebuješ nutne zničiť život so psychopatom ok tvoja voľba. Ale ak sú v tom deti uvazuj skôr ako s toho von. Toto sú ľudia absolútne nevhodny do života vzťahu a na založenie rodiny. Mám s tým bohaté životné skúsenosti

No toto tvoje skumanie je na nic pokial sam nevidi problem a nechce dochadzat pravidelne k psychologovi vsetko sa to bude len zhorsovat