Antisociálna porucha správania manžela
citala som na nete a tiez pracujem s psychologickymi knizkami, a chat gpt, patrala som par mesiacov po tom, podla priznakov mojho muza,
je to mlady muz, ale vykazuje znamky antisocialnej a manipulativnej poruchy, ktora zachadza az do narcistickych crt niekedy.
v prvom rade vsak antisocialna porucha s vyraznym agresivnym nepredvidatelnym spravanim, bez pocitu velkej lutosti a empatie po cine.
Mali ste takeho manzela a ak ano, liecil sa, pomohla liecba? ako ste ho donutili na liecbu? zmenil sa?
co ocakavat?
muz nechce k psychogovi ani len zajst. Psychologicka mi povedala, ze bez neho to nepojde, ak by nespolupracoval, nevidi vobec sance na zlepsenie.
On nie je chorý!On ma psychickú poruchu!Rozlišuj pojmy a ty skončíš ako dobitá psychicky zničená troska. Keď chceš pomáhať v mena pomoci blížnemu, máš kopec ľudí, ktorí to ocenia!Ja snáď neverím, čo čítam. Od tohto nedostaneš nikdy ani lásku, ani empatiu. A keď s ním budeš mať dieťa, poškodí to najviac to, u detí z takéhoto prostredia sú nezriedka až fyziologické zmeny na mozgu. Žena, ty si normálna?Vyhľadaj odborníka pre seba, aby Ti otvoril oči a pomohol Ti to ukončiť.🙄
nemáte deti, nevidím žiaden problém odísť, netreba sa hrať na odborníka
Autorka!!! Preboha! Ty si masochista? On nie je chorý. Nemá depresie rakovinu nemá tazku chorobu. Nepotrebuje tvoju pomoc! On je ťažko osobnostne narušený. To co opisujes je také kombo že ti môže ísť o život! On nie je tvoj blížny. On je v podstate predátor ktorý tvoju empatiu kruto zneužije. A zničí ta. Robia to s chuťou. On ako človek iba vyzerá. Empatia svedomie mu chýba. Ľudské vybavenie mu chýba. Môžeš pomôcť niekomu kto pomoc chce poziada o ňu. Ty chces zachraňovať. To je rozdiel a zachraňovať psychopata je cesta na psychiatriu. Vela vzťahov s takýmito ľuďmi konci vraždou to je bohužiaľ tvrdá a krutá realita. Nikto so skúsenosťami a zdravým rozumom ti nepovie že máš s ním ostať a zachraňovať ho. Zachráň seba. Chvalabohu že nemáte deti!
Nemá žiadnu poruchu. Je to skrátka agresívny, nevychovaný a neempatický chmuľo. Autorka si to študovaním porúch snaží len trochu obkecať.
To prečo si sa vydávala za takého magora?
@koniarova no asi tak, ze jednoducho si chujka vybrala do zivota a teraz to zistila a tak snazi sa obalit do peknych slov svoju zlu volbu.
@koniarova Akurát som išla napísať, že aj keby to bola táto jedna znajhnusnejšich porúch, je to na zdrhanie. Ešte na svete nebol agresor, klamár, manipulátor, ktorý by sa proste len tak zmenil, lebo žena chce. Zato je za nimi dosť psychických trosiek, žien v azyláku, bez peňazí, mnohé bohužiaľ aj jedného dňa dobite na smrť. Nehovoriac o tom, že títo nemajú morálne zábrany a vyššie city, vo veľkom sú aj neverní. Všetkých a všetko využívajú len na uspokojenie svojich potrieb. Mne to proste mozog neberie s takýmto ostávať, aj keď nemajú deti.
Nikdy ho na liečbu nenahovoríš a taky človek vie obalamutiť aj nie skúseného terapeuta.Je to jeho osobnosť iné nepozna a iný nebude.A ty utekaj a nestracaj cas
Prečo si si ho vybrala? To bol posledný chlap na zemi? Nič dobré ťa s ním nečaká. Neviem, aké si mala detstvo, ale možno by si tiež mala navštíviť psychológa pre seba, lebo aj ty potrebuješ pravdepodobne niečo v sebe uzdraviť. Partnera si človek nevyberá náhodou, tam je vždy za tým niečo viac.
Realne chces s nim prezit zivot? Neviem co je horsie mat za muza takeho dementa co ti znici zivot alebo ze s nim realne chces ostat a este sa ho zastavas
nepleť sem kresťanské zásady, tvoj blížny sa liečiť nechce - keby chcel, bola by tvoja podpora namieste, ale takto? Ak s ním ostaneš, budete čoskoro na liečenie zrelí dvaja, to bude celý efekt tvojej kresťanskej obetavosti
Antisocialna porucha neviem ale narcisticka sa liecit neda, psycholog aj ten najlepsi toho moc nezmoze a je to strata casu penazi a planych nadeji. NEZMENI SA! Za to ty budes viac na dne, budes mat menej energie a nadej ze sa zmeni a bude dobre ti vezme roky zo zivota. / mne to ukradlo 10 rokov/ Prepac ze nie som pozitivna 😑
Moja rada - zdrhaj a zi si svoj zivot
Zaujímavé čítanie... a takýto klenot si dokázal nájsť ženu 😂
@negymama toto je jedna tak obrovska pravda!!! Moj ex vdaka sedeniam u psychologa ziskal potrebne znalosti k tomu aby to co robi robil absolutne dokonalo. Dokazal manipulovat celym okolim keby som nebola mala dokazy urcite by mi nikto neuveril aky je on striedal masku doma a pred spolocnostou a aj doma mal tie masky dve - podla nalady a clovek nikdy nevedel ktoru si nasadi a preco. Najhorsie bolo ze z tychto vsetkych veci co robil obvinoval postupne mna a casom ma tak domotal a pripravil o sebavedomie ze som uverila ze vela veciam som na vine aj ja. Predtym by som nikdy nepovedala ze sa do takehoto vztahu mozem dostat a stalo sa ale nikomu to neprajem zazit aj ked daktory si tym musime prejst z istych dovodov. Preto nemam rada ani zeny co to aj tu na koni zlahcuju situaciu alebo dokonca nadavaju obeti lebo si nedokazu ani len predstavit cim si prechadza je to zvrateny kolotoc plny strachu o zivot a buducnost
@nin12345 Áno, ibaže táto dáma už sama vie, čo robí a je zač a nič...ona si myslí, že kvôli nej sa "zmení". Ona by mala v prvom rade riešiť svoju terapiu a svoje hlboké traumy. Lebo ak nie tento, vyberie ďalšieho podobného. Mne je vždy tak neskutočne ľúto takých žien, najradšej by som ich objala a vzala hneď preč.
A ze je malo psychologov. Na MK kazda jedna 🙉
@zabka79 psychologicka ktorá pracovala v naozaj ťažkom prostredí a pozná takýchto ľudí mi povedala že kazda porucha osobnosti je nebezpecna. Mám pocit že dnes sa označenie hraničná porucha dáva v situácii keď nie je jasné či ten človek je duševne chorý alebo narušený prípadne nie je isté aku poruchu ma obrazne je kdesi na rozhraní všetkého možného. Hlúposť. Neexistuje nič také. Hraničná porucha sú ľudia čo zneužívajú drogy alkohol ubližujú si aby niečo cítili sú narocny riskujú. Je to narocne na spolužitie. A žiadna porucha nie je čistá. Je tam vždy niečo v popredí nejaké črty ale k tomu je namiesane ešte niečo z ďalších porúch narcista môže mať aj v sebe kus paranoje a agresivity paranoik môže byť agresívny manipulátor aj otravný riesitel ktoremu vadí aj to že sa na neho niekto divne usmeje. Niekto môže byť narušený ale tých čŕt je menej je otravný náladový zlý niekto môže byť fakt predátor cakatel konca sveta čo rodinu odsťahuje na odľahlé miesto a hliadkuje vonku so zbraňou. Môže to byť aj človek čo rodinu izoluje v byte až ich nakoniec zabije aby ich úplne odstrihol od nebezpecneho sveta. Ak sa k poruche namieša psychicka choroba je to ďalšia komplikácia. Sú to náročný zložitý agresívny manipulatívny bezemocny ľudia ak ide o psychopatov. To vyliečiť nejde a tiež nemajú pocit že by s nimi dačo nebolo ok nepotrebujú niečo rieši. Sú v podstate funkčný a ľudí používajú na svoje potreby. Žijú takto roky majú zvládnuté svoje ťahy spôsoby manipulácie vedia ľudí prečítať sú inteligentný. Je to trhlina v osobnosti nejde zaceliť uzdraviť terapiu odmietajú a dostanú tam ľudí co s nimi žijú. A to som nacrtla iba naozaj stručne
@sova7 si psycholog aj ty ? ci psychiater?
je to porucha, ktora vznikla v priebehu detstva aj to pisali v mudryhc knihach, v patologickom vyrastani, napr..bili sa chalani medzi sebou, a pod. surodenci a pod..strkali sa, vysmievali sa jeden druhemu, rodina tiez nic moc, napr. mama otec nezhody hadky kriky, vsetko toto ovplyvnuje neskor charakter cloveka. a zial muz trpi niecim takym, antisocialna porucha az psychopaticke spravanie miestami.
najprv som si myslela, ze je narcis, narcisticka porucha,ale to az tak nesedi, chat gpt mudry mi vysvetlil na zaklad epriznakov, ze to nie je narcisticka porucha ale s najvacsou pravdepodobnostou, kedze sa jedna o agresivne spravanie, ze je to antisocialna porucha, oni balansuju na hrane zakona, a nemaju problem mat agresivne spravanie na verejnosti a inde. nadavat niekomu oplzlo a pod.
moj nie je kriminalnik, ale ma sklony k agresivite.
@zabka79 nedaju sa tie poruchy uplne liecit, podla psychologa, da sa korigovat spravanie. aby bolo menej patologicke, na behavioralnej terapii.
@enmery aj ja som dlho trpela predstavami ci by sa nahodou nemohol zmenit aj ked uz som v hlbke duse tusila ze nie a pisala som sem na kona nieco podobne. Autorka je na ceste a este bud potrebuje cas aby jej to cele naplno docvaklo alebo potrebuje aby sa v tom vztahu stalo nieco co bude rada ze prezila a zdrhne aj s par taskami
Mala som kolegyne, ktoré boli manipulatívne, veľmi konfliktné a bez empatie. Dokonca som mala aj kamošku,ktorá nebola manipulatívna, ale málo empatická a nechápala, ze kto sa ako môže cítiť v danej situacii. Tým pádom veľa krát spravila niečo čím druhých sklamala, zradila...a nešlo o maličkosti.
Ide o to, že človek bez empatie nemá hranice tam kde ty a je veľmi ťažké s takou osobou žiť, alebo úzko spolupracovať. Ty sa budeš mať zle, ty budeš sústavne zranená. Môžeš tomu dať ešte pár rokov, ale psychicky ta to ovplyvní

@autorka v prvom rade, aj ked je psychologia aktualne moderna by si nemala vysetrovat osoby len tak bez vzdelania s Chatom GPT, ja viem na Slovensku narocna vec, lebo tu je kazdy najmudrejsi, hviezda a este k tomu nedocenena, ale nie je to fer. Este k tomu k manzelovi. Zaujimalo by ma na zaklade akych indicii si mu diagnostikovala tento koktejl....a snad si mu to aj oznamila a potom este chces, aby sa na zaklade tvojich researchov siel liecit.
Dalsia vec, ak by to aj bola pravda, ze toto vsetko ma a trpi tym, tak jedine zamestnanie, ktore by mu s takym typom osobnosti vyslo su kriminalne ciny, teda je na mieste otazka, ktora tu uz padla, ze co s takym clovekom robis? A ano teraz bezal v kine film oslavujuci cosi podobne. No asi ak si cosi precitala, tusis, ze taky clovek nema nic na co by si ho "chytila", kvoli comu by on cosi take ako terapia podstupoval (snad nie kvoli tebe?) a este ten vysledok bez jeho vnutornej motivacie je blizky nule - najma ak je jeho vek dalej od cisla 18, co myslim, ze je...
Teda pokojne miluj blizneho svojho, ale najma sa zabezpec, s takymi ludmi maj bezpecnostne plany a idealne rovnako ako pri zvierati, velmi neostavaj otocena chrbtom a zranitelna, pretoze okrem toho, ze absentuju city, moralne ci charakterove vlastnosti, tak prevladaju impulzy.....teda staci, ze sa ho cosi dotkne viac a mozes skoncit zle. A kedze obvykle maju za sebou tito ludia narocne detstvo, tak ani nevies co sa ho a kedy dotkne...Ale su aj ludia, ktori maju radi ulohy, ktore su skoro bez riesenia. Tiez by si popri jeho type osobnosti mohla trochu preskumat tu svoju...na tom v terapii vies pracovat, pretoze tam staci vlastna motivacia a odpovede, co ta zenie do vztahu ako je tento?