Antisociálna porucha správania manžela
citala som na nete a tiez pracujem s psychologickymi knizkami, a chat gpt, patrala som par mesiacov po tom, podla priznakov mojho muza,
je to mlady muz, ale vykazuje znamky antisocialnej a manipulativnej poruchy, ktora zachadza az do narcistickych crt niekedy.
v prvom rade vsak antisocialna porucha s vyraznym agresivnym nepredvidatelnym spravanim, bez pocitu velkej lutosti a empatie po cine.
Mali ste takeho manzela a ak ano, liecil sa, pomohla liecba? ako ste ho donutili na liecbu? zmenil sa?
co ocakavat?
muz nechce k psychogovi ani len zajst. Psychologicka mi povedala, ze bez neho to nepojde, ak by nespolupracoval, nevidi vobec sance na zlepsenie.
No tak teda skús korigovať jeho správanie, aby bolo menej patologické. 😁 Naštudované to máš krásne. 👍 Aj na papieri to dobre vyzerá. Aj sa to dobre číta. Len žiť sa ti to dobre nebude. Lebo žiadna korekcia sa nebude konať. A behavoriálna terapia?
U neho utópia. A u teba zbytočne vynaložená energia.
dievca.. rutis sa ... do vlastnej zahuby... viem ze je to tazke rozhodnutie.. ale ked nemate deti, chod svojou cestou... kazda kto ti pise, asi skusila vsetko to, comu by si rada uverila aj ty... a vysledok? totalna destrukcia vlastneho ja... predovsetkym musi chciet ON a to nechce...
To ale psychopat musi priznat ze ma problem...ale v jeho hlave si mysli ze je vsetko v poriadku a je normalny a ti druhi si chori...lutujem vsetky dobre duse co sa pokusaju nieco zmenit na tychto poruchach
@zabka79 su nevyspytatelni to je pravda. A poriadna mrzi ma to tiez
Akurát včera som čítala rozhovor s klinickou psychologičkou. Ona sa venuje takýmto náročným diagnózam. Vyjadrila sa aj k tomu, prečo si niekto chce agresivitu, násilie atď ospravedlniť poruchou/chorobou. Vtedy má človek pocit, že sa ho to netýka a ten človek je vlastne úžasný. Je to také ospravedlnenie, bohužiaľ sa človek sám klame. Či s poruchou, či bez, takéto správanie nepatrí do láskyplneho vzťahu. Človeku bez vyšších emócií a empatie ich nikdy žiadnou terapiou nedodáš. V konečnom dôsledku budeš na lieky od psychiatra jedine a určite do toho privedieš aj deti, ktoré budú vyrastať v takomto chorom prostredí-vyrastie z nich buď agresor bez empatie alebo obeť ako ty. Nič iné. Krásny život.🤦♀️
@1gramofon narušený človek lásku svedomie empatiu ľudské city nepozna. Je väčšinou chladný bezemocny sebecký. Ubližovat niekomu mu robí dobre dáva mu to pocit moci zničiť niekoho je taká príjemná zábava a hra. Ľudí pouziva na uspokojenie svojich potrieb. Dokáže všeličo zahrať a predstierať kým sa snaží dosiahnuť čo chce. Ľudí delia na zdroj to čo im umožní získať čo potrebujú alebo prekážku k tomu čo potrebujú. Podľa toho sa k ľuďom potom spravaju.
@1gramofon Nevedia ľúbiť. Ľudí berú iba ako prostriedok niečo dosiahnuť-postarať sa o nich finančne, sexuálne, napr žijú doslova z utrpenia iného. City a vzťahy sa iba naučila predstierať z videnia, kým nedosiahnu, čo chcú. Stále posúvajú hranice toho, čo im empat dovolí. Neklamú, len keď nespia,manipulujú. Je toho kopec. Len jedno je isté-ich partner skončí ako psychická a fyzická troska, ak od nich neodíde.
@enmery kde bol ten rozhovor?
Ale vies... Ta agresivita je pre nieco. To nie je zo vzduchu predsa
Ked jeho brat sestra otec mama nie su agresivni a on je niekdr je chyba predsa
Hej, ešte ho chudáčik poľutuj. Aby urobil ešte väčší výbuch na verejnosti. Ty neodídeš ani po bitke. Našiel si chlapec super obeť. Prosím Ťa, aspoň s ním nemaj deti. Stačí, že chceš nechať týrať seba do smrti, nerob to aj nevinným deťom, je to max nezodpovedné.
Niekedy sa kade tade rozčuľujú ľudia, koľko sa hovorí už o všelijakých poruchách. Asi ešte stále málo, keď sú stále doslova hlúpi ľudia ako táto a doslova odmieta pochopiť, že toto je boj s veternými mlynmi. Nič s tým nevieš urobiť-ono to bude len horšie.
Autorka chyba je v ňom. Je to pokazený kus. Toto hľadanie dovodov ako s ním ostať a čím ho ospravedlnit nemá zmysel. A tá jeho agresivita nemusí byť reakcia na nič. Skrátka taky je. Takto manipuluje s ľuďmi. Naučil sa fungovať tak že agresívne jednanie je fajn a má vďaka nemu nad ľuďmi prevahu moc a získa co chce. Nemusí to byť nutne tak že psychopat sa vyvinie z tyraneho dieťaťa. Aj v dobrej rodine sa môže nájsť čierna ovca. Tam tých dovodov prečo je xy. Môže to kľudne byť aj veľmi nepatrné poškodenie v mozgu ktoré to zapríčinilo. Podstatne je on sa opraviť nedá bude takýto na terapiu nepôjde a je na tebe či chces celý život hladat dôvody ako s ním ostať a zničis seba alebo sa vyberieš inou cestou že začneš pomáhať sebe a zistovat prečo potrebuješ vzťah kde robis záchranára. V knihe je to pekné niekoho zachrániť opraviť láskou. V živote to takto nefunguje
Takže ty si si našla na internete charakteristiku antisociánej poruchy osobnosti a chatGPT si tiež pomohol určiť dg. manžela a tak ju isto 100% musí mať! Aj rakovinu takto diagnostikuješ pomocou googla? 😂😂😂
Nemôže mať aspergera?
@sleepy_joe To by si nebol ty, aby si sa nezastal magora. 😀Je úplne jedno, či nejakú porucha má, či nie. Či je asperger alebo božia prepelica. Agresia voči partnerovi a takéto správanie je no go. A je jedno, či to robí muž alebo žena. Poškodený je vždy len ten partner a bohužiaľ aj deti s traumami na celý život.
@enmery kto sa ho zastáva? Ja? A kde? Mňa len zaráža tá doslovná tuposť niektorých, že použijú googel a AI a označia niekoho za narušeného jedinca. Tak potom zrušme odbor psychológia na VŠ a stanovujme diagnózy na základe umelej inteligencie.
@sleepy_joe zrejme na základe istých zážitkov začala hľadať odpoveď na to s kým vlastne žije a prečo sa správa agresívne. Konečne začala rozmýšľať nad tým že to čo ten človek robí nie je ok a hľadať vysvetlenia. Ona vie s kým žije len tomu potrebovala dať nejaké označenie. A je jedno či skutočne ma alebo nemá poruchu a akú. Ak sa chová agresívne bez empatie chladne a bezcitne je dobré sa podľa toho zariadiť. A s určovaním a poznavanim porúch osobnosti majú problém aj odborníci. Tak či tak ak už to aj na nejaky konkrétny mix patologických javov vyzerá je dobre vedieť čo prevláda a podľa toho sa k problému postaviť. Vždy to narušený človek má nejak namiesane nejak sa prejavuje a je dobre to vedieť a chrániť sa a prispôsobiť tomu komunikáciu. Inak bude niekto zaobchádzať s pudlikom a inak s nasratym agresívnym dobermanom.
@katies0410 keby aj mal. Podstatne je že je agresívny odmieta to riešiť chovať sa inak a problém nevidí. To skôr vyzerá na poruchu osobnosti. Používajú agresivitu cielene ako nástroj moci a manipulácie robí im dobre vyziapat sa na niekoho. Ľudia s Pas skôr bývajú agresívny keď sú prestimulovany ohucany zahlteny podnetmi alebo sa pokúšajú komunikovať nejde im to a potom s tej bezmocnosti vybuchnu. Ale nie je to cielena agresivita len im buchnu sadze. Môže byť výnimka ľudia sú rôzny ale aj tak podstata je že ten človek ubližuje nechce to riešiť je agresívny a za problém to nepovažuje. Bez ohľadu na poruchu toto je problém a podľa neho sa treba zariadiť.
Ja som sa kvoli tomu rozviedla, po rozvode vraj navstevoval psychologa/psychologicku. Podla toho, co mi neskor sam povedal, on ocakaval, ze mu psychologicka povie, ze on je ok a okolie robi chybu, ale kedze psychologicka riesila jeho (evidentne zistila, ze ma diagnozu), tak k nej prestal chodit, pretoze " jemu nikto nebude hovorit, co ma robit a ako sa ma spravat". Este pred rozvodom som ho poprosila, aby sme sli do manzelskej poradne a nech on vyberie psychologa, ale po tretom sedeni tam odmietol chodit, pretoze "ocakaval, ze psycholog mi zakaze rozviest sa a on pripustil tu moznost, takze to nie je dobry psycholog". Tiez sa vyjadril, ze on chce so mnou zostat, ale ja sa musim zmenit, pretoze on si myslel, ze si zobral submisivnu zenu, ktora ho bude posluchat. Takze som to ukoncila. Nemalo to zmysel
Mozno miesto skumania a citania chujovin,skusit mu dať? Niesom odbornik,ale rátam že to pomôže.
@martin96321 dať ? Leda panvicou po hlave !
@cacianka Neviem teraz. Jej či jemu?))
@martin96321 jemu aj tebe
@cacianka parada,len sebe nie
@valise ajajaja
Mrzi ma to
Niekedy su mimo oni takto.. Submisivna aha super no a tiez bol agresivny na vsetko+
Vies tvoj aspon skuail psyChologa moj nie

Autorka chces dostat k psychológovi človeka ktorý nevníma že má problém. Môže korigovať svoje správanie ak sám chce. Možno dufas že mu psychológ vysvetli ako sa má správať on tak urobí a bude fajn. Takto to nefunguje. Musel by chodit veľmi dlho na intenzívne terapie. Skor zistuj preco ty chces žiť s takým človekom a preco chces niekoho kto sa nechce naprávať a zachraňovať. Keď je jasné že toto zdravý vzťah nie je. Bez ohľadu na to akú poruchu ma. Nejaká tam je nie je jeho správanie ok. A ak ho lutujes za zle detstvo tak to je tiež naprd dôvod. Zásadne nie je čo voľakedy kto zažil. Ale ako sa k tomu postavil. A aký je dnes a ako sa chová vo vzťahu. Dnes je s neho agresívny človek. Jeho minulosť neopravis a lásku čo mu chýbala mu nedoplnis. Je dosť ľudí čo zažili zle veci ale riešia to terapiou priznajú si problém a pracujú na ňom. On skĺzol do patologie žije sa s ním ťažko terapiu odmieta. Nechcela by som s takým človekom žiť bála by som sa