Baví vás fáza randenia a stretnutí?
Som už asi 1,5 roka bez vzťahu. Rada by som si aj niekoho našla ale keď som si aj nejaké stretnutia dohodla, buď nebol záujem z mojej strany alebo z jeho. Celkom ma toto hľadanie toho pravého nebaví a nerobí mi dobre byť neustále v napätí. Celkovo panuje názor, že žena by si mala randenie a nezáväzné stretnutia užívať. U mňa je to práve naopak. Som z toho vyčerpaná a takéto naťahovanie mi na psychiku moc neprospieva. Po stretnutiach asi s 8 mužmi a žiadny vzťah to asi nie je moc dobrá vizitka. Vy ste ako na tom? Baví vás randenie a stretávanie sa s chlapmi keď ste nezadané?
Všetky moje vzťahy začali z kamarátstva, vždy sme randili s tým, že už sme sa poznali dlhšie... na takých tých rande, že prvé stretnutie som bola naozaj len na pár a tiež som to vnímala ako veľmi vyčerpávajúce, nie je to pre mňa vôbec sranda...
Na take rande nechodim, velmi mala pravdepodobnost, ze by bol z toho dlhodoby vztah.
@vanilkovazmrzka 50 to hádam nie. 🙂 Čakala som tak maximálne 5 stretnutí, že niečo by z toho mohlo výjsť.
Zalezi od vekovej kategorie, ale biekde medzi 20-30 je minimalna sanca ze z takeho zoznamkoveho randenia bude aj vztah. No ale sak obcas sa najde aj vynimka
Zálezi aj kde si tých pánov nabrala. Ak prevažne na zoznamke, tak je to úplne normálne, že z nich nič nebolo, tam to kedysi bolo ako hľadať ihlu v kope sena a myslím, že sa nič nezmenilo.
U mna to bolo vo vlnách. Nadsenie, pisanie si, rozne stretnutia,minutove rande...potom mi bolo to vsetkeho zle, nemala som chuť randit...trvalo to takto 2 roky. Mala som rande s asi 15 roznymi mužmi, s niekolkymi sme sa videli 2x. Mala som polrocny neperspektivny vztah - nevztah. Teraz mam konečne perspektivneho partnera a som hrozne rada, ze už nemusím randit.
No, ak si na rande napätá, tak to moc fungovať nebude. Inak, zamyslela si sa niekedy, prečo si napätá? Môže to byť tým, že sa chceš druhej strane zapáčiť? Alebo sa bojis, ze sa nebudes pacit ty? Nehovorím, že máš ísť na prvé rande v nejakom pracovnom oblečení, to určite nie. Ale ak na tom rande čokoľvek predstieraš, tak je to zlé.
Lebo najlepšie bude, ak budeš sama sebou (čo je ľahšie) a ukážeš sa taká, aká si. Je to možno kontraintuitívne, ale logicky sa tak nájde najľahšie dlhodobý partner. Viac sa zabavíš a celé si to užiješ. Nikdy nechoď na rande s tým, že si niekoho nájdeš. Choď tam ako na zaujímavé stretnutie s niekým, na kom ti zatiaľ moc nezáleží, a možno ťa ohúri. Užívaj si ten čas, pozoruj reakcie, trocha ho poťahuj vtipným spôsobom ak máš chuť, nechaj, nech sa on ukáže. Proste sa len zabávaj 🙂
Možno ti pomôže, ak si vypočuješ veľa prvých rande a čo sa na nich pokazilo. Tu máš zostrih...vypocuj si aspon 5 minut 🙂. Veľmi zábavné a velmi real, a možno ti to pomôže odstrániť tvoj strach:
Mňa randenie nikdy nebavilo. Small talky, zoznamovanie sa 😅 všetko odznova..
Som rada, že s mužom sme sa dali dokopy keď sme sa 3 roky poznali a boli najlepší kamaráti a všetko o mne vedel.
Prilis velke ocakavania. Tym, ze si aktivne hladas partnera podvedome dufas, ze to prerastie v nieco viac a nie kazda nova znamost konci vztahom.
Skor by si tomu mala nechat volny priebeh a najprv si uzivat spolocne straveny cas a potom zistis ci tam perspektiva na dlhodoby vztah vobec je. Ak si ten proces neuzivas tak je to ako sit horucou ihlou.
Mnohe vztahy ktore maju kamarati prerastli nejak organicky do vztahu. Malokto z nich chodil na schodzky s cudzimi ludmi. Travili cas v kruhu priatelov a casom medzi niektorymi preskocila iskra.
Zrejme ti sucasna strategia neprinasa uspech takze ja by som zrejme zvolil inu cestu. Netvrdim, ze robis cosi zle, ale randenie skor u teba sposobuje frustraciu, ze k nicomu neprichadza. S pribudajucimi schodzkami tymto stylom ta nechut pravdepodobne porastie.
Z rande (účelové stretnutie typu "kávička a potom sa uvidí") som nikdy žiadny vzťah nemal, ktorý by stál za pozornosť. Tak jedného krásneho slnečného dňa som sa na takýto štýl zoznamovanía vysral.
Vážne vzťahy čo som mal (dalo by sa ich zrátať na prstoch ruky pubertiaka ktorému buchla v ruke petarda) vždy vznikli spontánne s niekým, s kým som sa nejaký čas len obchádzal no a potom to nejako začalo "iskriť", ako sa zvykne hovoriť. Základ je chodiť medzi ľudí, nevidieť v každom potenciálneho partnera a netlačiť na to. Vždy je to na dlhú trať, len treba vydržať ten maratón.
Online zoznamky by som neriešil vôbec, zo začiatku to kedysi fungovalo, ale už tam zostali len skrachovanci, ktorí tam vážny vzťah budú hľadať ešte aj po 20 rokoch.
daj sa do kopy so šéfom
@autorka
Juuj a opäť anonymká 🙄🙂
Vieš čo, resp. kde je problém...? Očakávaš... a potom si sklamana 😉
Nenazývaj, resp. nemaj v mysli pojem "Rande", ale stretnutie... 😉
Stretnutie s niekym, s kým sa ti príjemne písali, príjemne rozprávalo... To stretnutie je o tom sa dozvediet o tom druhom viac... ak sa budeš cítit v jeho prítomnosti, stretneš sa druhy krat, treti krát... 😉
Keď máš v mysli rande, si nervozna, snazis sa byt dokonala, zapôsobiť avsak prave to ma presne opacny efekt a protajsok to vyciti...
Takze píš si s ludmi, stretavaj sa s nimi, je to krásne a nikdy o nič nejde... kedy koľvek môžeš odísť, kedy kolvek mozes stretavanie ukoncit, ty si ta, ktora dáva "zelenú" 😉
Úsmev, pohľad, dobrá nálada a flustráciu kopni do zadku... 😉🙂
P.S. Rád sa stretávam s príjemnými pohodovými ženami... a vzťah...? Neriešim...nehľadám, ak stretnem a bude to vzájomné, bude to super... dôležitý je pocit.. všetkému treba nachať voľný priebeh...😎
@anonym_autor nebavi preto sa uz vobec nezoznamujem

To si fakt nestastna lebo si bola 8x na rande a z ani jedneho nebol vztah? 🙂 ono to nemusi byt ani po 50 rande