Bavili by ste sa aj s mladšou mamičkou?
Ahojte ženy dlhšiu dobu ma trápi jedna záležitosť. Som slobodná mama. Nemám kamarátky s deťmi (ani jednu). A vlastne ani žiadne bezdetné. Všetky bývajú ďaleko odo mňa takže sa vidíme sporadicky. Dlho som dúfala že snáď keď sa s dcérou prihlásim na nejaké detské krúžky a budeme chodiť von tak sa s niekým dáme do reči. Nestalo sa tak. Problém je asi že som dosť mladá. Vyzerám ešte mladšie. Často si ľudia myslia že mám 15 - 16. Vidím tie pohľady. Keď sme prišli na krúžok pozerali na mňa že či som tam náhodou zablúdila. To isté keď ma na pieskovisku dcéra osloví mami. Ženy sa tam spolu bavia ale som ňou nikto tú debatu nerozvíja. Často si myslia že som jej staršia sestra. Trápia ma tie predsudky len na základe prvého pohľadu na mňa. Mamičky vo svojom veku nestretávam čiže to nie je cesta. Už mi kamarátka povedala že si mám podať nejaký inzerát. Ja som na to asi príliš hanblivá a primálo zúfalá, až do takej miery mi tá kamarátka nechýba. Vy by ste odsúdili človeka len na základe toho že vyzerá mlado alebo je mladý? Ešte aby som to ujasnila. Nehľadám si kamarátku na spoločné kecanie o živote pri víne ale proste len tak zbežne na pieskovisku, vybehnúť s deťmi a pod.
Mala som rovnaky problem, a bolo to dost osamele prezivanie materstva, ktore inak mohlo byt celkom pekne, mat tak kamaratstvo a vzajomnu podporu v inej mamicke. Ostatne mamicky 10+ vekovy rozdiel v nasom meste. Trosku sa to dorovnalo casom a tym ze moje najmladsie dieta som mala v 29, a teda uz som bola vekovo blizsie / rovnako niektorym maminam. Zial neviem co poradit. Mohla som byt akokolvek mila ale neprijali ma medzi seba, az casom co uz pre mna bolo neskoro. Mozno som sj bols pre nich (niektore ustrachanejsie) konkurencia a nechceli ma pozyvat domov.
Mala som rovnaky problem, a bolo to dost osamele prezivanie materstva, ktore inak mohlo byt celkom pekne, mat tak kamaratstvo a vzajomnu podporu v inej mamicke. Ostatne mamicky 10+ vekovy rozdiel v nasom meste. Trosku sa to dorovnalo casom a tym ze moje najmladsie dieta som mala v 29, a teda uz som bola vekovo blizsie / rovnako niektorym maminam. Zial neviem co poradit. Mohla som byt akokolvek mila ale neprijali ma medzi seba, az casom co uz pre mna bolo neskoro. Mozno som sj bols pre nich (niektore ustrachanejsie) konkurencia a nechceli ma pozyvat domov.
@wayway ďakujem vidím že mi rozumieš. A našlo sa vás tu viac. Občas som sa naozaj bála že si to celé nahováram. Časom mi došlo že fakt nie. A to s tou konkurenciou tiez poznám lebo oteckovia na pieskoviskách sú iná kapitola
Autorka, ja mám viac ako ty a vyzerám mlado. Veľmi mlado. Preto Ti poviem, že je jedno, čo si myslia ľudia. Ale čo máš v hlave ty. A podľa toho, čo píšeš, si vytváraš zbytočné problémy. Domýšľaš. Na to, že si niekto myslí, že si mladučká, sa môžeš uzavrieť a byť smutná/poburená/urazená zo správania niektorých ľudí. Alebo sa môžeš usmiať ako Júlia Roberts a vziať to ako kompliment a poďakovať. Pretože ľudia aj dosť reagujú na to, ako sa aj my chováme. Ak by si reagovala ako to druhé, ver mi, že kopec ľudí by si povedalo, wau aká usmiata sympatická baba, ktorá sa vie zasmiala na sebe a vziať to z tej pozitívnej strany. Ľudia nám často zrkadlia to, ako sami vystupujeme.
OK, som pripravená na hejt.😃
Autorka, ja mám viac ako ty a vyzerám mlado. Veľmi mlado. Preto Ti poviem, že je jedno, čo si myslia ľudia. Ale čo máš v hlave ty. A podľa toho, čo píšeš, si vytváraš zbytočné problémy. Domýšľaš. Na to, že si niekto myslí, že si mladučká, sa môžeš uzavrieť a byť smutná/poburená/urazená zo správania niektorých ľudí. Alebo sa môžeš usmiať ako Júlia Roberts a vziať to ako kompliment a poďakovať. Pretože ľudia aj dosť reagujú na to, ako sa aj my chováme. Ak by si reagovala ako to druhé, ver mi, že kopec ľudí by si povedalo, wau aká usmiata sympatická baba, ktorá sa vie zasmiala na sebe a vziať to z tej pozitívnej strany. Ľudia nám často zrkadlia to, ako sami vystupujeme.
@enmery ja reagujem ako to druhé. Ale to čo ty popisuješ sa mi nedostáva naspäť. Nemám ti prečo písať hejty ja chápem že to vnímaš takto. Ale vidíš našlo sa tu pár báb čo to mali rovnako. Asi je to ťažko posúdiť keď si nebola v rovnakej situácii
@enmery ja som zo začiatku bola strašne otvorená všetkému a priznávam že po tých 3 rokoch už presne viem čo príde čiže áno už to aj mám ,,v hlave"
ahoj, k tym debatam na ihriskach. Mnohe sme (z roznych dovodov) nepristupne rozhovorom aj keby si vyzerala na 20 ci 40. Proste chceme prezit ihrisko a nemame zaujem debatit sa. Nie preto, ze by druha mama bola sympaticka/ nesympaticka/ mala/ chuda/ stara..ale nas to uz nebavi, mame plnu hlavu starosti, alebo proste chceme sediet chvilu v tichu. Takze neber si to az tak na seba. Nemusi ist o teba
ahoj, k tym debatam na ihriskach. Mnohe sme (z roznych dovodov) nepristupne rozhovorom aj keby si vyzerala na 20 ci 40. Proste chceme prezit ihrisko a nemame zaujem debatit sa. Nie preto, ze by druha mama bola sympaticka/ nesympaticka/ mala/ chuda/ stara..ale nas to uz nebavi, mame plnu hlavu starosti, alebo proste chceme sediet chvilu v tichu. Takze neber si to az tak na seba. Nemusi ist o teba
@lija22 áno viem môže to byť aj týmto. Len ma to niekedy trápi a dnes to na mňa doľahlo. Ihrisko plne deti, rodičia v družnej debate a ja som tam sedela ako taký kôl v plote
Ver mi, že viem. Vvyhoď to z hlavy, ja musím ukazovať preukaz, keď kupujem hoci len víno. V práci som mala xy podriadených, dosť veľa chlapov, vieš si predstaviť, čo si mysleli tí, keď ma videli? Niekto je introvert, má ťažké obdobie doma, ty si to všetko vezmeš automaticky na seba a trapiš sa tým. Opýtam sa Ťa, čo zmení Tvoju situáciu, keď to budeš všetko takto brat?No nič.
Prajem čím ďalej tým viac pozitívnych reakcií a užívaj si, že vyzeráš mlado😉
Tu by som kludne povedala - zavidia ti 😃 ja by som zavidela ten mladistvy vzhlad 😃 skusila si ty s niektorou nadviazat rozhovor? Mozno zacat s nejakou temou, kde by hned bolo jasne ze si starsia ako vyzeras, a potom ta nebudu vyclenovat ako nejake ´decko´
Mám 26, prvé dieťa som porodila tesne pred 19, bez občianskeho si víno do dnes nejdem kúpiť, riaditeľka v škôlke mi raz povedala “takéto záležitosti budem riešiť s rodičmi nie so súrodencami” 🤣 . Ale nikdy som nemala problém s kamoškami. Dokonca nemám kamošku pod 30r 🙂. Ale budem úprimná je to dosť o mentálnej vyzretosti, jasné, že som zažila aj predsudky ale to bola drvivá menšina. Možno 1-2 osoby za celé roky.
Ahoj 🙂
mala som kamosku mladú tuez. Ja som mala 38 a ona 22, mali sne rovnako staré deti a stretávali sne sa. Tak som bola rada a nakoniec sa odsťahovali, škoda. Takze ano, nemám problém hodiť rec aj s mladšou.
Skus navstivit nejake najblizsie materske centrum..robia rozne aktivity ... vela stastia .. neboj raz ti budu vsetky to ze mlado vyzeras len zavidiet 😀
Nepoznám rodiča na ihrisku co sa len tak baví s hocikym kto príde nový. Co som odpozorovala, tak sa rodicia začnú spolu baviť až keď sa bavia ich deti spolu. A to tiež nie po prvom raze, väčšinou až keď sú z deti kamoši.
Ja už mám našťastie ihriskové obdobia za sebou, ale keď sme chodievali nosila som zo sebou knihu a bola som rada že mám chvíľku pokoj. Nerada som sa rozprávala s cudzími ľuďmi o ničom. Ale keď už ma niekto oslovil tak sme sa rozprávali, či už to bola babka alebo mladšia mamička odomňa. To mi bolo jedno.
A to som mala dieťa také že jej bolo jedno či je tam dievča, chlapec, čert alebo ufón. Od mala bola veľmi spoločenská. Mala obdobie keď jej naj kamoška bola susedova 🐱.
V minulej práci som mala kolegyne, ktoré boli odo mňa staršie podaktore aj o tri dekády a rozumeli sme si. V tejto práci mám zas kolegyňu, ktorá je odo mňa mladšia o 14 rokov...ja by som ti kľudne dala šancu bez ohľadu na to či si mala, vysoká, chudá, pri tele, mladšia alebo staršia. Určite sa nebrán novým kontaktom...ti ľudia ti do života pridu neboj nič
Nie si sama čo vyzera takto. Ja mám kolegynu ma 61 rokov.Nosi obuv 35 a oblečenie si kupuje na 15 rokov.Vyzera ako dievča tiež jej hádaju tak najviac 20 rokov.Takže nie si sama takých je viac.Kolegovia davali na nu stavky o peniaze že koľko ma rokov.Nikto jej neveril.Balia ju chlapi je rozvedena tak okolo 30 rokov a ma staršieho syna.Takže nie si sama čo tak vyzera.Bud rada budeš mať viac rokov a budeš mlada.
@alickapusinka výzoro 20r ?ci s tým ze nosí topánky 35 a ze je teda asi malička a chudá?neverím tomu že 61r žena vyzerá na 20..Áno môže vyzerať mladšie môže vyzerať na 50,40 ale určite nie na 20..to je prehnané😂
Úf, najst si nových kamarátov je vždy ťažké. Ja by som si vyhliadka kto ti je sympatický a toľko sa jej prihovarala až sa speiatelite. Inak fun fact: tiež vyzeram mlado 🙂 a tiez mi všetci týkajú a pozerajú na mňa ako na socku, že taká mladá a toľko deti. Mam 38 - 4 malé deti. Prvé som mala v 30 tke a mam. Titul Ing a PhD. 😉,ale teda, kto má nepozná, tiež ma má za 20tku 🙂 tak si z toho nič nerob. Na moje 31 narodeniny ( mam ich 27. Juna ) sa má autobusar spýtal, či už sa teším na prázdniny a aké bude vysvedcko 😉 takže mladému výzoru vzdar 😉
Ode o to ci si s niekym sadnes..
Vidas ďrovnake mamicky? Pozdravis ked prides trebars na ihrisko aspon tie, ktore minas cestou na lavicku?
Ja som si takyro kamosku (ajked v mojom veku) nasla tak, ze sa ma opytala kolke saty mam .. lebo som chodila vzdy len v satach odkedy bolo teplo 🙂
Mám kamošky v mojom veku. Na ihrisku sa rozprávam s kýmkoľvek. Ale predstav si spoločnú tému s niekým o 10-15 rokov mladším od seba bez ohľadu či má alebo nemá dieťa. Napr. moja dcéra (mala som 38, keď sa narodila) má v škole kamošku, ktorá sa narodila mame vo veku 20 rokov. Bavíme sa len povrchne o dcérach, teda žiadne iné spoločné témy. Je medzi mnou a ňou 18 rokov. To skoro ako medzi mnou a mojou svokrou. 🙂 Mám aj o 32 rokov staršiu kamošku - má takmer 80 a je to moja náhradná svokra, mám ju veľmi rada. Je ako výborná kamoška a mama v jednom. Spriaznená duša. Nechápem, že také čosi môže fungovať. Je pohyblivejšia pomaly ako ja, pamäť jej funguje, stále aktívna. Má veľa priateľov a je obľúbená u mnohých ľudí, aj mladších ako ja. No myslím si, že je to jej povahou.
@alickapusinka výzoro 20r ?ci s tým ze nosí topánky 35 a ze je teda asi malička a chudá?neverím tomu že 61r žena vyzerá na 20..Áno môže vyzerať mladšie môže vyzerať na 50,40 ale určite nie na 20..to je prehnané😂
@majkaalexia jasne dakujem za tvoju informáciu asi si ju videla a poznaš ju.Jaj to si TY čo všade si bola všetko vie.
@majkaalexia jasne dakujem za tvoju informáciu asi si ju videla a poznaš ju.Jaj to si TY čo všade si bola všetko vie.
@alickapusinka hlavne my a autorka ďakujeme tebe za absolútne odveci komentár ktorý nijako nesúvisí s témou a ani autorke nijak nepomohol 🤗
Okej pohode tak skús vyhľadať dáke krúžky alebo skús iné ihrisko atď
Mám kamošky v mojom veku. Na ihrisku sa rozprávam s kýmkoľvek. Ale predstav si spoločnú tému s niekým o 10-15 rokov mladším od seba bez ohľadu či má alebo nemá dieťa. Napr. moja dcéra (mala som 38, keď sa narodila) má v škole kamošku, ktorá sa narodila mame vo veku 20 rokov. Bavíme sa len povrchne o dcérach, teda žiadne iné spoločné témy. Je medzi mnou a ňou 18 rokov. To skoro ako medzi mnou a mojou svokrou. 🙂 Mám aj o 32 rokov staršiu kamošku - má takmer 80 a je to moja náhradná svokra, mám ju veľmi rada. Je ako výborná kamoška a mama v jednom. Spriaznená duša. Nechápem, že také čosi môže fungovať. Je pohyblivejšia pomaly ako ja, pamäť jej funguje, stále aktívna. Má veľa priateľov a je obľúbená u mnohých ľudí, aj mladších ako ja. No myslím si, že je to jej povahou.
@dahra nechcem aby to vyznelo hnusne ale vlastne si v tom komentári sama odporuješ. Že predstav si debatu s niekým mladším a že sa nemáš o čom baviť s babou ktorá je od teba o 18 rokov mladšia a na druhej strane napíšeš že máš kamošku ktorá je od teba o 32 rokov staršia. Ona sa s tebou má o čom teda baviť?
Inak ženy ďakujem vám veľmi pekne všetko som prečítala len už sa mi nechce individuálne odpisovať. Niektoré ste mi aj dobre poradili, niektoré ma chápete lebo ste to tiež zažili a niektoré ste mi pozdvihli náladu❤️
No ja mam skúsenosť ze skôr mladá generácia nekomunikuje a separuje sa od starších, v práci napr sa úplne separuju a to je vekový rozdiel tak okolo 15r.Mozno tie mamičky majú podobnú skúsenosť , tak to ani neskusaju.
Bude tvojim postojom, nie vyzorom.
Hned ta vsetci odsudzuju odpisuju maju predsudky-v com? Ze vyzeras mladsie? Neprehanaj.
Ja mam kamosky o 10 rokov starsie aj o 10-15 mladsie.
Mne tiez nezalezalo na veku... tiez vyzeram o cca 10rokov menej. Na ihriska sme nechodili, najma kvoli velkemu poctu deti a mamiciek... mali sme radsej prechadzky a knihy. Jednu mamicku som si pri detoch nasla, ale v kostole, my sme sa odstahovali, ale stale si piseme a pomahame. A bola cca o 7-8rokov mladsia. A to som prve rodila ako 34rocna a kazdy si myslel v porodnici ze mam 23-24rokov, boli sokovani z veku. A ked som bola na vysokej... mala som aj kamosky od 14-18rokov... dokonca 14rocnej tipovali 24rokov a mne co som mala 24rokov, tak 14rokov, ze naopak 🙂 to bola najvacsia sranda ;) preto mozno som nemala vela kamosiek a rozumela som si viac s chalanmi... v praci je to tiez tak, viac mam kamosiek o 10 az 20 rokov... dokonca niektore mozu byt mamou.
Bola som na Tom tak isto, vždy mi hádali o 10rokov menej - čiže keď som mala ako ty 24 - vyzerala som na 14, keď som mala 30 - vyzerala som na 20.. a teraz mám 41 a vyzerám vraj na 30.. až v tomto veku ma to vyslovene teší 😅 konečne má považujú ľudia za dospelú, konečne už aj moje názory berú ako od zrelej ženy..
Ľudia čo taký výzor nemajú, nevedia o Tom ako sa cíti človek ktorého okolie berie ako dieťa.. lebo je to fakt tak, aj keď ťa ľudia budú presviedčať že to je tvoj pocit, že máš predsudky, ale ľudia sa naozaj inak správajú k ľuďom o ktrych si myslia že sú vyrazne mladší od nich.. veď je to prirodzené, že sa budem inak baviť so 14r dievčaťom a inak s 30rocnou ženou.. len niektoré ženy si to neuvedomuju že to robia..
Poradiť tak úplne neviem, ja som mala prvé dieťa ako 28r, čiže už som vyzerala na 18rokov 😅 a tak ma brali len ako mladú mamičku.. ja som kamarátky získala tým, že som stretávala na ihrisku denno denne rovnaké mamičky, že sme postupne riešili na ihriskách témy, ja som sa zapájala tiež aktivne - koľko má vaša malá? Koľko krát ešte spi do dňa? A podobne.. ľudia veľmi radi rozprávajú o sebe a svojich deťoch, alebo starostiach.. treba im dať len pocit že ich počúvaš, potom sa začnú stále viac a viac zdoverovat a neskôr aj pytat na teba.. moje deti sú už v puberte (posledné tretie čoskoro) a pár kamarátok z ihriska mi ostalo do dnes.. už viem čo si omne mysleli na začiatku - že no asi začala dosť skoro keď už ma 3deti, ale inak je milá.. no ano, keď si mysleli že mám 20 a pritom som mala 34 keď sa mi narodilo tretie dieťa 😆.. tiež som tichý introvert, ale s deťmi sa mi veľmi dobre začínali rozhovory, tam vždy bolo o čom - téma okolo detí je na začiatok super a potom idú uz aj iné témy.. vekom som sa to proste naučila ako komunikovať, vďaka Bohu za small talk.. v rámci neho vždy spomen svoj vek, pomôže to naozaj!
(a to ešte ako zazerali na môjho muža ktorý je starší odoma o 2roky, ale zase on vyzeral staršie.. keď sme čakali prvé mal 30 a ja som pri ňom vyzerala ako 17r s obrovským bruchom.. to boli pohľady.. 😅)
Nie si aktívna, asi skôr introvert. Aj ja som taká, preto som na pieskovisku žiadne kamarátky nemala. S vekom to nesúviselo, len s mojou plachosťou. Ak niečo chceš, nečakaj, že ti to spadne do lona, xy žien je na tom podobne ako ty, že čakajú na tom ihrisku na "kamošku". Možno keď sa odvážiš osloviť maminu dieťatka, s ktorým sa tvoje dieťa hrá a skúsiš s ňou viesť rozhovor, aj druhý krát aj tretí, tak potom už to pôjde samo. Ja som nakoniec našla kamošky v inej sfére (materské centrum), plus z baraku bola jedna extrovertka, tá má odchytila, že máme deti v podobnom veku a že či môžeme chodiť spolu na ihrisko atď a už to bolo, ani neviem ako. Ale okrem nej nikto nič nikdy, že by sa mi niekto len tak prihovoril... Potom až neskôr, keď mi dieťa chodilo do škôlky, tak zo škôlky rodičia keď sme sa už poznali.
Ja mám 30 a preferovala by som mladšiu kamarátku, max.v mojom veku z toho dôvodu, že u týchto dievčat viac predpokladám, že sa budu k deťom správať slušne a s rešpektom. Nedokázala by som sa stretávať s niekym, kto bije svoje dieťa napr.po zadku.
Ale samozrejme to nie je o veku, v každej skupine môžu byť výnimky, je to o tom, ako si sadneme názorovo, humorom.
S jednou mamičkou (20r) sme sa aj ako rodiny začali stretávať , ale nakoniec to teda na veku stroskotalo, bolo dosť cítiť, že je ešte ona sama ako dieťa 🙂 kazdy riešil iné životné témy, jedinú spoločnú vec sme mali lásku k dieťaťu 😃

Napíšem ešte že mne sa toto deje aj keď idem bez dieťaťa. Kam prídem tam mi každý tyká a baví sa somnou ako s deckom. Proste neuctivo koľkokrát. Ale na tom aspoň vidieť že niektorí ľudia majú zvláštne nastavenie v hlave že deti sú akoby ,,niečo menej"