icon

Beriete ako mínus, keď žena nešoféruje?

3. júl 2024

Muži, beriete ako mínus u ženy keď nesoferuje?
Ako sa na to dívate? Je to pre vás prekážka? Klesne tým žena u vás?

mimikarol
4. júl 2024

Tak keď je tá žena samostatná a nepotrebuje aby ju šofér všade rozvazal tak je to jej vec. Mne sa páči keď sú staršie ženy 60/70 ročné soferky, lebo takych žien poznám ozaj máličko.

candii
4. júl 2024

Vodičák a auto je len plus. Hlavne o úspore času a komfortu. Nemyslím, že človek bez je nejako menej cenný a hlavne je to záležitosť ktorú si vždy vie dodatočne spraviť 🤷🏼‍♀️

petronela1985
4. júl 2024

Tak nie som muž, ale je to znak istej slobody a nezávislosti, keď sa potrebuješ prepraviť z bodu A do bodu B. Nezaťažuješ nikoho, spoliehaš sa na seba, svoje šoférske zručnosti. Napríklad môj muž je skvelý šofér, jazdí skoro 20 rokov, ja aktívne 7 rokov a v takom pozdĺžnom parkovaní ho tromfnem. On zase vie lepšie manévrovať v cúvaní. A tak. A strašne si to teda aspoň môj pochvaľuje, že môže si dať po práci pivo a zveziem ho, kam potrebuje.

tiezjedna
4. júl 2024

Mňa netrápi, či niekto má alebo nemá vodičák, ale ja osobne by som sa považovala za pologramotnú bez neho. Pre mňa je to absolútna samozrejmosť.

top_manazerka
4. júl 2024

Šoférujem dlho a veľa, vodicak mám 25 rokov. Máme s mužom každý svoje auto. Keď niekam ideme tak šoféruje on. Lebo jeho to baví, mňa nie, neužívam si to, beriem to ako nevyhnutnosť. Ale v prípade, že by sa mužovi niečo stalo, som pripravená zaskočiť.
Raz som sa bavila s jedným kamosom a ten minpobedak, že jemu aj vyhovuje, že jeho žena nemá vodicak. Vraj aspoň netrajdá kade tade a má ju pod kontrolou, je od neho závislá…
Chlapa bez vodičáku by som nechcela..

dkethe
4. júl 2024

Je to minus u oboch pohlavi, rovnocenne.
Uz je dnes naozaj pokrocila doba, a vodicak (nie len papier, ale aj schopnost jazdit) by mal byt standard. No ak nejaka zena nevie, nevyvolava to u mna ziadne emocie/nazory.

Mna napr vzdy potesi, ak vidim nejaku staru babču za volantom, vzdy si poviem aka silna a emancipovana zena to musela v mladosti byt, ked si dovolila ziskat tuto 'chlapsku zrucnost' v davnych casoch. Alebo ak sa naucila jazdit vo vyssom veku, o to vacsi respekt 🙃

tanuuulka
4. júl 2024

nemyslím si, že je to mínus v zmysle, že by to uberalo na "hodnote" ženy alebo muža. ale je to brutálne mínus pre fungovanie. šetríš čas, si flexibilný/á, nepotrebuješ na nikoho čakať, kto ťa narýchlo niekam odvezie a pod. my sme šoféri obaja, máme tri deti a bývame kúsok od mesta, takže u nás je to naozaj nevyhnutnosť, že sme dvaja šoféri. inak vyrastala som v rodine bez šoféra aj auta, takže áno, v pohodke sa s tým dá fungovať, ale keď si pospomínam, koľko ťažkých nákupov sme vláčili peši, nábytkov a neviem čoho.. tak teda toto ozaj nechcem, aby museli absolvovať moje deti.

libertz
4. júl 2024

@pribinak dneska letia double standards furt... vobec ma to neprekvapuje uz ani...

rorino
4. júl 2024

@777januska777 tak to môžu tvrdiť len také jednoduchšie,kvality človeka sa nehodnotia podľa vodičáku🫣😂

vroni
4. júl 2024

Nechcela by som muža bez vodičáku a keby som túžila po zene, tak by som takú bez vodičáku tiež nechcela. Mne sa páčia samostatne jedince nie "krehké ranene labute" (fuk, či ženy či muži), v kuse od niekoho a niečoho závislé.

tiezjedna
4. júl 2024

@vroni presne tak. Nehovoriac o tom, že ako zamestnávateľ som CV, v ktorých bola info, že nemá VP, automaticky dávala do šuplíku. Mne bol taký zamestnanec na nič (je jedno či muž alebo žena). Každá pozícia vyžadovala, aby vedeli šoférovať.

777januska777
4. júl 2024

@rorino tak ci su jednoduchšie to neviem, podla mňa skôr žijeme stále stereotypy a veľmi ťažko sa z nich dostávame. A ďalší problém vidím v tom, ze ludia berú auto ako svoju súčasť, niečo ako tretiu nohu a ak ju nemajú, tak nezvládajú existovať, lebo život vez auta je pre nich nemyslitelný.

sono2
4. júl 2024

Tak, muž by mal mať fakt vodičak a riadne auto.
Ja som robila dodatočne vodičský a tehotná a teda obrovské plus.
Keď sa aktívne jazdí celá rodina, je to fakt pomoc.
Chlapi často dlho robia ako môj a tým pádom auto je pomoc, v podstate ho využívam len ja. Samozrejme ideme spolu na stk, meníme olej, ideme sa prezut.

sono2
4. júl 2024

@777januska777 na čo také potrebuješ auto ty?
Ja teda využívam denne a neviem si predstaviť, žeby sme auto nemali

misanthropicdann
4. júl 2024

Áno beriem. Vodičak a šoférovanie beriem ako základnú schopnosť pre život rovnako ako vedieť si oprať a navariť jedlo

jenny224
4. júl 2024

Wow, netušila som, aká som bez neho menejcenná a negramotná 😀 a tie názory, že je vtedy automaticky žena závislá od muža... No neviem, asi ako kde žije. V živote som nemala z muža taxikára, ale je pravda, že žijem priamo v meste a všetko mám po ruke, čiže spoje a taxíky mi to plne pokryjú v prípade potreby. Len aby tí s vodicakom mali gramotnosť aj v iných veciach...

reisi
4. júl 2024

Mať vodičák je pre mňa elementárna zručnosť.

777januska777
4. júl 2024

@sono2 na výlety ci návštevu, ale snažím sa učiť deti aj fungovať bez neho, do prace som auto tiež využívala len v nutných pripadoch, snažila som sa chodievať najmä autobusom +peso. Aj cestu do obchodu sa snažím spájať s výletom ci prechádzkou. Akože chápem, že ak je niekto ďaleko od prace, tak hodinu denne je mu to auto pohodlnejšie. Celkovo ja vnímam auto skôr ako luxus, keďže ako dieta sme auto nemali a vždy všade sme chodili verejnou dopravou a peso a to som bývala v obci, ďaleko od mesta. Neviem mame podľa mňa ako ludia malo času byť spolu a preto chcem spájať aj cestu za povinnosťami so športom ci trávením času spolu. Ja sa nechcem len dostať z bodu A do bodu B, ale chcem tu cestu mat ako výlet.

sono2
4. júl 2024

@777januska777 tak, máš evidentne kopec času.

777januska777
4. júl 2024

@sono2 no nemám, ale snažím sa čas využívať dostatocne a co najviac ho travit ako rodina. Aj tá cesta do obchodu je dobrý šport pre deti, sadnú na bicykle a ideme a mozno aj kvoli tomu maju velmi dobru kondicku. Ked idem s dieťaťom na krúžok, tak využijeme verejnú dopravu, lebo je to čas len pre nás, počas cesty sa veľa rozprávame. Ja napriklad milujem tieto "prechádzky", lebo aj s manželom sa počas toho rozpravame. Ono ked uz sme doma, tak su to väčšinou povinnosti, ci kazdy ma tie svoje zaluby, preto sa snazim co najviac vyuzivat tento cas bez auta. Ked som chodila z práce, tak to bol čas len pre mňa, psychicky som si pri tom veľmi oddýchla.
Ale chápem, že keď ľudia sú v práci do 17 ci aj neskor je to obtiažne a náročné, tak každý ma inú situáciu a iné dôvody.

mandzula
4. júl 2024

Mam vodicak, no nesoferujem, dokonca ani nevarim, napriek tomu som o muzov nikdy nudzu nemala, dokonca som sa aj vydala, dieta vychovala a aj slusne zarabam - len tolko k tej hodnote a "gramotnosti", ktore nam to soferovanie akoze ma davat.

nini1978
4. júl 2024

Mať vodičský preukaz a šoférovať znamená nebyť závislá /y’ na nikom nikdy
Ja by som nemohla nešoférovať,nemohla by som byt ani s chlapom,ktorý nesoferuje
Debaty ako-nie je to pre mňa nutne,chodím na mhd sú pre mňa bezpredmetné, časovo je človek obmedzený,keď máš napr nutnosť na pohotovost s dietatom(to len ako banálny príklad),asi nebudeš čakať na mhd e teda zas len závisis na rodine,známych,susedoch a pod
Pre mňa NIE

mell27
4. júl 2024

Ja nemám vodičak a odkedy bývame na dedine je to katastrofa, určite si ho urobím,ale nie kvôli iným,ale sebe ...

annamivo
4. júl 2024

Neviem či klesne, ja vodič som polovicu svojho života. Jazdím denne. Neviem si to ani predstaviť bez vodičského. Možno v Ba, kde ide električka každú chvíľu, ale u nás na dedine vôbec. Veď len do obchodu by mi to trvalo pol hodinu, naspäť s nákupom oveľa viac. Do našej časti ide bus 3* za deň čiže ani takto. Skôr to beriem ako výhodu že som vodič, viem poriešiť deti - škôlku, školu, nákupi, výlety. Bez vodičského by to bolo obmedzujúce.

mandzula
4. júl 2024

@nini1978 ked si v meste, mas to vyriesene napriklad Boltom, ktory mas pred dverami skor, ako vytiahnes auto z garaze. Vsetko je to o potrebach a moznostiach daneho cloveka, danej lokality.

zuzana76
4. júl 2024

ja to beriem tak rodovo, viem, dnes dost nepopularny nazor, ale chlapa, ktorý nevie soferovat, opravit doma zakladne veci by som nechcela, takisto ja viem varit a starat sa o domacnost a deti. V skutocnosti u nas doma soferujeme obaja, varime obaja, o deti a domacnost sa viac staram ja a on sa stara o dom a o to, co treba opravit

zuzana76
4. júl 2024

U zeny to nepovazujem za velke minus, ale aspon by mala vediet ine zenske veci. Ak ani to, tak by mala dost nadpriemerne zarabat, aby si mohla dovolit taxik, upratovacku, pani domacu co jej navari, alebo kazdy den restauraciu

danieli
4. júl 2024

Nepohla by som sa bez auta, len dnes som viezla dcere bicykel do tabora a syna plavat, auto nabalene po strop a to som clovek co extremne rad chodi pesi, pre mna je auto moznost, otvara mi dvere k veciam, kde by som to peso nestihla alebo neuniesla, neviem ako by som prepravila bicykel do ineho mesta, napriklad, dceru by to ukratilo o pekny den, kazdy na co sa citi, mne by to chybalo, zivot s autom je jednoducho komfortnejsi, neviem si predstavit, ze by som muza zakazdym tahala so sebou, potrebujem nakupit, povozit deti do skoly a na kruzky, na postu, na urady, seba do prace, citila by som sa mizerne, toto nieeee

nini1978
4. júl 2024

@mandzula proste zas len závisis od sluzby iného
Nič pre mňa
Ale to je len moj pohľad na vec,samozrejme ,každý to vidí inak

romanovic
4. júl 2024

Ja napr. chcem, aby aj moje dcery mali vodicak - tym padom boli uplne samostatne a nemuseli nikdy nikoho ziadat o odvoz.
Mam kolegynu, ktora vie autom prejst 2 ulice, ale mimo jej rajonu ju musi vozit muz. Toto by bola pre mna zataz, myslim taku tu odkazanost. Asi to pokladam aj za neschopnost 🙈