icon

Bezdetné kamarátky: Psi versus výchova detí?

10. sep 2024

Ženy je toto normálne?
Mám pocit že prichádzam o všetky kamarátky v okolí nakoľko ani jedna nemá dieťa a debata je vždy len o tom ako prirovnávajú svojich psov k výchove dieťaťa. Napr. poviem ze maly mal virozu a ona povie “Aj moj Maxik berie lieky na nohy atd..” prezivaju tych psov neskutocne…..Chcem byť slušná ale toto je už naozaj choré a neporovnateľné. Viem veľmi dobre ako majú tých psov radi ale prirovnávať výchovu dieťaťa k psovi je extrem… Stretli ste sa s niečím takým?? Pretože pomaly ale isto sa nám strácajú témy, nespaja ma uz s nimi toho vela ani hodnotami ani nazormi co je asi normalne casom….priority sa menia… a našťastie si hľadám nejak tak náhodne na ihriskach v kluboch detskych atd kamarátky s detičkami ktoré majú aj rovesníkov aj menšie… Nechcem vyznieť ako nejaká zla osoba zvieratá mám rada ale pes je pes …je to vzdy zviera ako aj vsetky ine zvierata…..

minenkak
10. sep 2024

Mám decko a nemám psa

minenkak
10. sep 2024

A čo sa ti na mojej odpovedi nepáčilo,pre mňa je napríklad dôležitejšie moje auto ako tvoje decko

ukgirls
10. sep 2024

ak nechces pocuvat o psoch a oni o decku tak hold najdi inu temu- o com ste sa bavili pred tym,nez si porodila.. ak su ti tie temy uz davno zabudnute hold sprav kamaratkam radost a najdi si na ihrisku nove .. s rovnakym problemom ako mas ty.. tak jednoduche... ja mam aj dieta a aj psa a bavim sa s kazdym o tom,co mam s nimi spolocne .. nevesam nikomu na nos kedy moje decko prdlo grglo a podobne ...a to somnou tiez vsade chodi,ale vie sa zabavit aj sama a nikomu ju nevesam na nos

prasiatko30
10. sep 2024

Sorry ale tvoje dieta je stredom tvojho zivota a tvojho muz, tak ako si to povedala, ale tvojim kamaratkam je tvoj syn ukradnuty, aj keby to bol znovunarodeny einstein tak ich omrzi ked len furt o nom omielas. Vsak si najde mamicku s takym istym pokladom ako mas ty, len potom by si asi nadavala, ze ta druha rozprava len o svojom decku a nenecha ta rozpravat o tom tvojom

svetlonos
10. sep 2024

Pozri, niektorí si urobia Bohov z deti, iní zo psov. Jedni 40 rocnym "detom" robia full servis ako nesvojpravnym, iný maju potrebu pri zvieratách.
S kamoskou mame rovnako stare dieťa, obcas hodine tému o chalanoch ale nie sú alfouva omegou našich rozhovorov. A to kukali sme už do nosníka a idú nám zúbky- z toho ja chytám amok. Ja ked poviem- boli sme chory, mali 40tky horucky - myslim tým realne aj seba, lebo ma to chytilo tiez.
Ale toto mikanie je uplne mimo moje chápanie a mam deti. Ja sa napríklad rafa porozprávam o xy iných veciach ako malemu idú zuby a blbo spáva. To max na otázku ako sa mam, odpoviem nevysoato lebo... Ake bavíme sa potom o bežných veciach a nejdeme do hĺbky detských tém.

viestta
10. sep 2024

prestan sa s kamaratkami bavit o dietati, bav sa s nimi o temach, ktore mate spolocne. Potom aj podebatite a ty sa nebudes citit dotnuta. Okrem deti je na svete toooolko tem, ktore sa daju preberat ale ked ty stale a furt len o dietati... tak oni stale a furt o psoch. Skus sa s nimi bavit o nabytku, obleceni, filmoch, knizkach, nefungujecej MHD alebo hoc aj o politike.
Ano, som matka, keby nahodou.

mamutka
10. sep 2024

Mna kedysi ako bezdetnu absolútne nezaujímali reči o deťoch. Akože vôbec, ani pol vety. Je to niečí potomok, nemá somnou nic spoločne, vôbec nepotrebujem počuť čo robí a ako sa ma. Svoje deti milujem nadovšetko a popravde, reči o cudzích deťoch stále moc nemusím.
Nedala si nejak vhodný príklad, nevidím to porovnávanie. Kto začal skôr sám kakať, kedy začal chodiť, kedy začal s tuhou stravou, či poslúcha na privolanie alebo aportuje hračku….
To čo píšeš, nie je porovnávanie, keď si mala choré dieťa, kamoska pokračovala v konverzácii, ako u nich doma, nuž, u nich chory pes. Čo si ma požičať dieťa, aby mohla hovoriť o detských soploch, keď ma doma psie? Ako prežíva svoj vzťah so psom je len jej vec. Keď som bola kedysi sama, tiež bol pes pre mňa všetkým. Tiež som myslela, že zomriem, keď sa pominie. Zažili sme toho veľa, nikto sa dovtedy nepostavil predomna aby ma chránil riskujúc svoj život, len ten pes. Nikto sa netackal dopichany a polomŕtvy po infúzii, nech už je pri mne nech sa deje co sa deje, len ten pes. Nikto nevie co za dramy sme v živote prežili, tak keď poviem, že ten pes bol dlhé roky najdôležitejší v mojom živote, mám úplne na haku, či niekto ma bunky na pochopenie tej lásky, alebo nie. Tvoja kamoska ma svoj život, aj sa vyvíja, aj ju čaká budúcnosť, asi aj s dieťaťom. Potom bude hovoriť o deťoch. Snáď ich nebude porovnávať s tvojimi deťmi 😅

queen_mary
10. sep 2024

Tiez mam 2 kamosky, co maju psov, a prezivaju to akokeby mali deti. Ako sa budia v noci, stekaju, hraju, vencit ich treba.. ale len sa pousmejem a kecame dalej. Tak ako sa oni pousmeju, ked hovorim o detoch 😀
Ale o psoch a detoch sa teda bavime minimalne. Na deti mam hlavne kamosky s detmi..

evak12
10. sep 2024

Choreeee

hederamonstera
10. sep 2024

Boze to je strasne citat tieto nazory na deti druhych ludi…smutne

luccija
10. sep 2024

Pre niekoho je ten pes ako dieťa.Moja kadernícka nemá deti, ale má dve mačky áno, každý melír počúvam o mačkách, ale mne to nevadí tak ako sa ja teším domov na dceru ona na mačky.
Si divná, keď nevieš pochopiť, že pre ne môže byť dôležitý pes.A je úplne normálne, že nemáte rovnaké zážitky, starosti atď...a teda ani tému stretnutí.Najdi si nové kamarátky, keď ti idú na nervy

mimirka32
10. sep 2024

Ja deti nemam, ani psa. Ale mala som par kamaratok, ktore uz nemam, lebo odkedy maju deti, nemam sa s nimi o com bavit. Ich svet sa toci okolo ich deti a mna nejako extra nezaujimaju. Nepoviem keby pri stretnuti spomenuli dieta, nieco o nom povedali a potom by sme presli na inu temu. Ale ony stale melu len o detoch, moj zivot ich nezaujima. Moja kedysi najlepsia kamaratka je schopna vytiahnut informaciu o svojich synoch aj keby som jej povedala, ze som isla zbierat jahody. Uz sa jej vyhybam. Nepoznam ale ziadneho majitela psa, ktory by rozpraval cely cas o psovi.

haraburdova
10. sep 2024

Tieto komentare dovidenia 🙈 chapem poburenie sa nad tym ked niekto prirovnava domaceho milacika ku dietatu alebo ked tvrdi ze mat psa/macku je rovnako narocne ako mat dieta. Paradoxne su to presne ti ludia co nechcu mat deti kvoli tomu ze starostlivost o dieta je narocna a oni sa nechcu viazat az takto, krajat zo svojho pohodlia a pod. Ale ked tam uz je to zviera tak ho kocikuju, volaju ho svojim dietatom a pod. No chcem vidiet tu zenu co vytlaci buldocka z vaginy. that would be new. Ja nastastie take kamosky nemam ale clovek co to navnima na socialnych sietach a vonku v spolocnosti na prechadzkach a podobne :D Verim ze to naserie, a absolutne nie z toho dovodu ze "tvoj dieta nie je pupok sveta" alebo "maju tvoje dieta u riti a ho nezaujima". To vobec neni o tom. Proste clovek nie je zviera.
A ano, mame psa, mam ho rada, nenazvala by som ho svojim dietatom, na to mam dceru.

simona1306
10. sep 2024

budem mozno hnusna, ale poznam strasne vela zien - matiek, ktore si myslia, ze od kedy porodili sa stavaju na piedestal, a su nedotlnutelne. Nikto ich nemoze skritizovat , nikto ini nemoze byt unaveni, nikto ini nemoze mat problemy, pretoze nema dieta a nevie co problemy a unava vlastne su. Stazuju sa, ked na urade, na poste, alebo u doktora ich nezoberu prednostne. Ja sama som mama, ale teda nestaviam samu seba do role bohyne a jedinej zeny, ktora vie o zivote vsetko pri svojich kamaratkach. Tiez mam kamosku, co ma psa , ma ho velmi rada, deti zatial mat nemoze . Tak, ako sa ma obcas opyta na dieta ona, opytam sa jej ako sa ma pes. Autorka, ked ta to uraza, ze si tvoja kamoska dovolila postazovat sa na svojho psa miesto toho, aby ta velebila aka si uzasna a silna a zvladas vychovu dietata, nerozpravaj im o tom. Alebo, si najdi kamosky - matky, a hladkajte si ega navzajom 🙂

lenkakravcova
10. sep 2024

Mám psov aj deti. Psy k deťom neprirovnávam. Sú to zvieratká. Žijú vonku, strážia dom - ale sú fajn aj na hranie sa s deťmi. 🙂

gejb
10. sep 2024

@minenkak nepáčilo sa jej ze si s nou nesuhlasila, jednoduché 😆
Ženy s iným názorom sem nemajú písať...

pinkmamba
10. sep 2024

mne tiež príde zvláštne keď ľudia hovoria o psoch ako o svojich deťoch nedajbože im kupujú oblečky a snažia sa ich "zľudštit" poznám osobu co ma 60kg veľkého smradlaveho psa a stále hovorí o ňom ako o bábätku "de je maminka malinkyyyy tak pekne sa dnes vykakal" uf-😬

marianarem
10. sep 2024

Tak ak vidis kamosky takto, tak sa s nimi uz proste nestretavaj.
Pre mna su kamosky v zivote dost dolezite a vzdy ma zaujimalo, cim ziju, co je pre ne dolezite. Ked som bola bezdetna a oni uz mali deti, tak som sa kludne bavila aj o soploch, o kojeni, o refluxe, o hocicom, bol to predsa zivot mojej kamosky, ktoru som mala rada. Keby niektora bola namotana na psa (nemala som taku), tak by som sa bavila aj o psovi. Moje kamosky zase pocuvali moje reci o roznych chlapoch, s ktorymi sa to vselijako vyvijalo, hoci toto obdobie uz bolo za nimi. Lebo ich proste zaujimalo, ako zijem ja. Pre mna je kamaratstvo prave o tom zaujme, o empatii, o podpore. Nemusime mat vyslovene rovnake temy, pocity a zazitky sa daju zdielat aj tak. Podla mna tvoje kamosky nic neprirovnavaju, len chcu s tebou zdielat svoje veci tak, ako ty chces zdielat svoje.

sss777
10. sep 2024

Mňa už ako bezdetnú zaujímali deti mojich kamarátok, rada som si ich vypočula a nemala som ani náhodou potrebu súťažiť, alebo porovnávať akékoľvek dieťa a ľudskú bytosť.
Mala som psa, mám deti, deti u mňa vyhrávajú. Aj cudzie, nie len tie moje.

medda_beda
10. sep 2024

Ale baby nie sme všetci rovnakí a ani nemusíme byť a nie je na tom nič zvláštne.
Cudzie deti mna osobne nejak nezaujímajú v zmysle, že čakám kedy začnú rozprávať alebo chodiť a popravde ani ich psy, ale to neznamená, že si človeka nevypočujem, neporadím alebo žeby som ich deti nemala rada len sú to pre mňa cudzí ľudia tie deti a tak nad tým neochkám, že ich dieťa už chodí, kaká, papá.Bežná, prirodzená vec nič čo by ma prekvapovalo.
Všetko v rámci normy.Tiež som pre nich cudzia teta.
Žiadne porovnávanie ani kto vyhráva nad kým.
Neochkám nad deťmi ani nad psami.Mňa osobne najviac zaujíma moja rodina a nie rodina niekoho iného pokiaľ nepotrebujú pomôcť.
Takže ak niekto má potrebu sa baviť len o deťoch a niekoho uráža, že spomeniem svojho člena domácnosti tak sorry, ale mňa cudzie deti tiež až tak nefascinujú aby som o tom chcela počúvať hodiny ak si niekto nechce vypočuť mňa ani jednou vetou.Rozhovor o deťoch a zvierátách je pre mňa úplne to isté ako rozhovor o práci nič viac nič menej len obyčajný rozhovor kde sa vzájomne ľudia pochopia a podporia napriek tomu, že je každý v inej situácií.Nikto sa nad nikým nemusí citovo rozplývať stačí pochopenie O tom kamarátstvo je.

vazektomia
11. sep 2024

Nie je to normálne. Dokonca to môže byť horšie

autor
11. sep 2024

@haraburdova
@lenkakravcova
@evak12
@hederamonstera vdaka za ludi ako vy co
pochopili pointu🙏🏻 čo citaju s porozumenim , chapu, maju logiku….🫶🏻

autor
11. sep 2024

@vazektomia 👍🏻

laurita285
11. sep 2024

Tvoje dieťa nikoho nezaujíma :D a oni sa kamošia s tebou nie s tvojím nadherným deculínkom :D a vôbec nemusia psa dávať na rovnakú úroveň ako dieťa, to len ty si vzťahovačná

medda_beda
11. sep 2024

Nič v zlom, ale ty v tomto nemáš logiku a to ti napíšem priamo lebo ty potrebuješ len tľapkať po ramienku.
Ty chceš proste rozprávať o svojom dieťati a štve ťa, že kamošky deti nemajú a spomenú psa.
Teba sa to nejak extrémne dotýka z nepochopiteľných dôvodov ako si to vôbec dovoľujú keď ty si pani matka a niet nad tvoje problémy.

Máš pravdu, urob kamoškám radosť a nechaj ich užívať si život a ty si nájdi spriaznenú dušu s ktorou budeš riešiť len detské záležitosti sople a kaki.Problém vyriešení.
Len tak mimochodom dnes som celú noc nespala kvôli psovi ktorý mal nejaký problém, netuším aký a som tak isto nevyspatá ako aj nejaká matka.Môj muž spal asi 2 hodiny a šiel do práce.Do toho ma dieťa kopalo, takže len pre pochopenie, že každý má svoje problémy aj tvoje kamošky a nie sú o nič menej podstatné než tie tvoje.A nikto neporovnáva deti a psov ono totižto starostlivost je rôzna, ale ri oboch zvykne byť aj zložitá.

Si hrozná kamarátka, sebecká a materstvo s tým nič nemá len tvoje ego.Tak isto ťa bude štvať keď nejaká matka bude bľabotať o svojom dieťati ako o polobohu a nie o tvojom.

zuzubb007
11. sep 2024

Nerozpravat sa o deťoch, keď ostatné nemajú deti, po prvé nikoho nezaujíma či tvoje dieťa vie už držať ceruzku, alebo je odplienkovane to ako vážne, keď som nemala deti a dakto mi toto začal rozprávať amen, nerobím to ani ja nebavím sa s niekým kto nemá deti o deťoch, proste sú iné témy, ako v robote, kde ideme, čo robíte cez víkend prečo teba deti? Opytam sa slušne ako dieťa a hotovo koniec debaty, a téma o psoch pokým nemáš psíka nepochopíš len tolko

lujza123
11. sep 2024

Vieščo mám aj dieťa a aj psa, sú to živé bytosti o ktoré sa starám a za ktoré mám zodpovednosť. Takže áno, v niečom je to spoločná téma
Dokonca aj v tom ako dokáže niekomu z tej starostlivosti doslova prepnúť a nema inu tému rozhovoru a zmysel života ako svoje dieťa alebo svojho čokla. Ono je to podľa mňa rovnako čudné, aj ked pri tých psoch ešte o level navyše.
A hlavne ked niekto niečo povie o svojom dieťati a druhý hneď vytiahne psa (alebo naopak) to je riadny bizár. Možno je to ok v jednej situácii ale nie zakaždým, to by slo na nervy aj mne.

Ja sa moc o dieťati či psovy s ľuďmi ktorý nic z toho nemajú nerozprávam, naco, nieje to spoločná téma.
Práve kamarátstvo ustojí aj takéto obdobia ked je každá v inej životnej situácii, len teda nesmiete si každá točit dookola to svoje. Ono je to aj zdravé nachvíľu aspoň mentálne vypnúť z módu matka.

Na debaty o detských soplikoch si nájdi spolumamičky na ihrisku. Ver tomu ze raz toto obdobie kedy je dieťa stredobod tvojho vesmíru pominie a potom budeš vďačná za kamosky s ktorými ta spája aj niečo ine ako dieta

danica2711
11. sep 2024

to nemáte iné témy na rozhovor? Ja mám deti už dospelé, ale aj keď boli malé, našli sme si s kamarátkami milión tém na rozhovor, nielen o soplíkoch a kašlíkoch. A to sme všetky mali aj deti, aj psov

autor
11. sep 2024

@medda_beda počuj Beda - to meno ťa inak fakt perfektne vystihuje 🙂 … chod riesit psika a opust tuto diskusiu. Ahoj

autor
11. sep 2024

@lujza123 vďaka Lujza za tvoj rozsiahli a mudry nazor❤️👍🏻suhlasim…. je to tu asi fakt o tom kto to tu ako a hlavne spravne pochopi… neviem kde pisem ze sa rozpravame iba o detoch a chorobach … btw moje dieta bolo 2x chore za 2 roky … tu ide o to brutalne 10000% rovnake prirovnavanie mojich kamosiek ich psov k dietatu… lenze tu su zienky s nizsim iq a vyssim... nevadi kto pochopil pochopil kto nie nevadi aspon si vyplnil svoj drahocenny cas