icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

katkami123
15. aug 2023

@bubuska
Čítala som ten článok ešte v minulosti. Mojím cieľom nebolo tu niečo prizvukovať autorke, chyby robíme všetci.

ema22270
15. aug 2023

Ak som to spravne pochopila, aj mama dcery autorky zila takto na ulici, tam by som hladala ten dovod, preco to takto nejako dopadlo. Dcera sa proste hlada, mozno az teraz sa potrebuje nejako "najst" a dava si otazky aj o adopcii a podobne. Geny tu urcite zohravaju ulohu. Aj vychova samozrejme, ale na autorku by som to nehadzala.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
katkami123
15. aug 2023

@0silvia0
Pre toto som presne zmazala svoj prvý príspevok, lebo mnohým sa nebude páčiť môj názor, netúžim tu lynčovať autorku v tejto ťažkej situácii, ale zas nalejme si čistého vína, povedať že za niečo môže len čisto genetika, keď je to vedecky nemožné, gén “poďme žiť na ulicu”, “nezodpovednosť” atď., neexistuje, vzniká to, žiaľ, vychovou, chybujeme všetci. Nie je dobrý ani jeden extrém ani druhý. Čo sa týka narcizmu, genetická predispozícia znamená, že ten človek väčšinou v mozgu nemá prepojenia ako zdraví jedinci, ale na to prišli vedci už pri extrémoch- skúmali to na masových vrahoch vo väzeniach, čím sa odlišujú ich mozgy od bežných ľudí a mnohým prišli na to, že im chýbajú určité prepojenia v mozgu ako zdravým ľuďom a z bilogického hľadiska teda empatie nie sú schopní, lebo nemajú dobre prepojené neuróny a neurónové vlákna. To je však pri extremoch. Bezny narcis má možno takú predispoziciu, ako možem mať ja na napr. Downow syndróm, atď. To však neznamená, že úplne všetko, čo si z genetiky nesieme, sa nám prejaví, na to je vždy, aj keď čítaš o psychických poruchach z genetického hľadiska - potrebný spúšťač. Ak vyjmem ten vyššie spomínaný extrém väzňov vo väzniciach, ktorím NIEKTORÝM zistili nedostatočné prepojenie neurónových vlákien v mozgu, človek sa nerarodí ako dieťa čistý narcis, aj keď má genetickú predispozíciu možno väčšiu ako zvyšok jeho súrodencov, toto mu musí spustiť jeho rodič (ktorý je už narcis) svojou vychovou, veľa vecí totizto ohľadom manipulácie majú Odkukaných prave z domu. V podstate je to aj tak jedno. Druhé hľadisko je ako žila jej matka, mohli tam vzniknúť určite zranenia ešte v prenatálnom vývine dieťaťa, stres z toho ako bola na ulici, to všetko prenášala na plod dieťaťa a urcito aj toto zohralo veľkú úlohu, keďže toto dieťa už v bruchu matky muselo zažívať kopu stresu a vnútorných zranení, centrálna nervová sústava sa vyvíja ako prvá, hneď prvé mesiace, takže všetok ten chaos muselo vnímať.

cholitko
15. aug 2023

Nemyslím si, že bola chyba vo výchove. Autorka spravila pre dievča možné aj nemožné, aby ju zachránila. A raz ju už zachránila, keď ju adaptovala. Dievča má asi nejakú životnú karmu a autorka nateraz o dcérku prišla. Dievča asi lieta v drogách a takýto ľudia neničia zivoty a zdravie len sebe, ale celej rodine. Preto je najlepšie sa odstrihnúť. Dievča si nájde cestu, ak bude potrebovať a vtedy bude dobré, že tu pre ňu budete. Myslite aj na vaše zdravie, skúste byť vkľude, veriť, že sa dievča nejako vynájde. Asi jej tento životný štýl vyhovuje. Držím palce, nech časom sa všetko vyrieši!

0silvia0
15. aug 2023

@katkami123 prosim ta, naco to vysvetlujes mne? V kazdom clanku, aj v tom, ktory si pridala, je spustac genetika alebo rodinne prostredie plus osobnostne crty atd. Mas to vsade jasne napisane, tym ze kazde dieta v rodine ma iny mix genov a ine povahove a osobnostne crty, jasne, ze kazde reaguje na vychovu a vychovne podnety inak.
Este raz, nemusis mne analyzovat kde mohol vzniknut problem u dcery autorky, ja s tym nic neviem urobit ani ju nepotrebujem sudit ani jej oplieskavat o hlavu jej vychovne zlyhania. Ak ta tato analyza tak bavi, analyzuj, ale netreba to pisat mne, mna netreba presviedcat. Ja svoj nazor mam davno urobeny a tvoje analyzy ho nezmenia.

katkami123
15. aug 2023

@0silvia0 reagovala som len na tvoj príspevok 16:06

0silvia0
15. aug 2023

@katkami123 dobre, ale ja si za svojim prispevkom stojim. Porucham osobnosti som sa tiez dost venovala, co sa dalo som nastudovala, mame v rodine a stojim si za tym stale a svoj postoj nezmenim. Ty mozes mat pokojne iny nazor, ja ti ho neberiem. Nemusis mi stale dokola vysvetlovat svoje pohlady, fakt moj nazor je nemenny a pevny.
A s autorkou sucitim, ci urobila chyby vo vychove, ci neurobila, to uz je jedno. Hruba ciara a riesit co sa da, minulost nezmenime.

katkami123
15. aug 2023

@0silvia0
Však si za ním stoj, neviem, prečo si myslíš, že ti ho idem meniť alebo nejak po tom túžim. Ja som zas vyjadrila ako sa celkovo k tomu odborníci stavajú a všade píšu, že to nie je iba o génoch ako si tu na začiatku prezentovala ty.

Čo sa týka autorky, myslím, že s ňou súcití každý.

I keď tu od viacerych zaznelo (vrátane mňa), že na čo si dávať pozor vo výchove, ak si to niekto prečíta, myslím, že sa nič nestane, keďže to tu viacerých zaujíma. A na ten môj “tvrdý” príspevok si ma vyprovokovala ty sama, keď všade bola tvoja odpoveď - gény, gény,…

0silvia0
15. aug 2023

@katkami123 ja sa tu nejdem s tebou dotahovat. Pisem ze AJ geny maju velke slovo, nie ze LEN geny su vsetkemu na vine. Uz som to pisala x krat, ze je to suhrn viacerych vplyvov. Geneticka predispozicia, rodinne prostredie, rodinne konstelacie, osobnostne crty, povaha atd. Ak si to nepamatas, tak ti moj prispevok opat skopirujem.
Za svoj "tvrdy" prispevok si zodpovedaj sama, mna do toho netahaj😉

katkami123
15. aug 2023

@0silvia0
Súhlasím s tebou, že autorka môže už jedine urobiť hrubú čiaru za všetkým, minulosť nezmení. K ostatným veciam sa tu už viac nejdem vyjadrovať, povedala som všetko, čo som chcela, netúžim to tu viac zbytočne spamovať ani sa tebou nechávať do niečoho opäť zaťahovať. Môj “tvrdý” príspevok nepovažujem za “tvrdý”, preto uvodzovky, je to reálna skúsenosť zo života, s ktorou a podobnou sa stretlo už mnoho ľudí.

teodozia
autor
22. aug 2023

Tak moja dcéra je konečne doma, chlapec je vo vyšetrovačke zaistený na 48 hod. Zaistili ho na základe oznámenia sestry jeho matky, ktorá zavolala políciu pretože prespával aj s mojou dcérou v nejakom altánku pri dome v ktorom žije jeho rodina. Vonku prespávali a dnu sa chodili umývať aj jeho mama im dávala stravu. Chlapec na tejto adrese mal pred nedávnom t.j. dva mesiace zrušený trvalý pobyt, pretože si nevedeli s ním dať rady, nechcel isť pracovať o inom neviem. On je jednoducho dieťa ulice, on len sľubuje, že pôjde ale stále mu nevychádza. Policajti moju dcéru pustili, vraj ona nič a o ňom sa vyjadrili, že dúfajú, že konečne to výjde! neviem čo mysleli...bol tam manžel a ten sa nič nepýtal...

cholitko
22. aug 2023

@teodozia Date dcere spravit testy na drogy? Drzim palce, aby ste boli vsetci OK, ty, manzel, dcera aj babatko

karolinakr
22. aug 2023

No a čo dcera? Ako sa tvari? Aspon je jej to luto, či smuti za velkou laskou? To by som jej dala vyzrat, ale dobre..rob ako uznate za vhodne
Vsak o tomto som hovorila, že zasah zhora - keby ho zabasli..aspon by sa oddelili..len aby neutekala, ked ho zas pustia
No vyriešilo sa to rychlejšie ako sme čakali, len nech ona nestvara psie kusy zas 🙂

tilda23
22. aug 2023

@karolinakr ved to dufam po tom vsetkom otvori oci laska je niekedy slepa a zvlast tie prve su take, ze vedia nenormalne zatemnit hlavu. no dufam to bude mat cele dobry koniec

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
teodozia
autor
22. aug 2023

@karolinakr
@tilda23
@malicka1986 práve sa dozvedám zo zdrojov bližších ku polícii, že on má na svedomí prepadnutie nejakej ženy ohľadom peňazí, že to nie to bolo dôvod, čo ja uvádzam na tú 48 h CPZ...a potom má prokurátor rozhodnúť, či bude vyšetrovaný na slobode alebo vo väzbe. Ale oni ked ho pustia, on nemá ani cent ani strechu....tá ked sa doma dozvie, ošalie!

elenita
22. aug 2023

@teodozia Drzim Vam velmi palce. A dcera komunikuje s Vami? V kolkom je teraz tyzdni?

karolinakr
22. aug 2023

@teodozia no vidiš, to je presne to, čo tu jedna dievčina pisala, že slušne dievča sa spolčilo s takymto chalanom, prepadli spolu starenku, olupili, zabili a potom strelil do hlavy ju aj seba...normalne mam zimomriavky..vidiš, ake nebezpečenstvo jej hrozi..s takymto sa da dokopy..fu..musiš jej do duše prehovorit, alebo sa spamàtá, alebo ju čaka hrozna buducnosť či už na tomto svete, či na druhom

mamusa123456789
22. aug 2023

@teodozia pevne verím, ze sa už konečne toho hajzla zbavíte a budete mat pokoj 🍀

cacianka
22. aug 2023

@teodozia skúste mu znova prišiť aj to vlámanie k vám, nielen že dcéra, ale hlavne on lašoval a manipuloval. za pokus to stojí. aby dlhšie pobudol v cpz alebo vo väzbe.
Skúste dcéru zobrať niekde na chatu , k babke, rodine, aby mala zmenu prostredia, víziu kľudného domova, teple chutné jedlo, pohodlnú posteľ, teplú vodu. možno podporiť aj tú jeho rodinu, aby TO nestiahli, a aby tiež pritvrdili, hoc aj nad rámec.
Dcéru nenápadne nenásilne smerujte, že aká je to zrúda človek, čo si trúfne na slabú starú ženu a okradne ju.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
teodozia
autor
22. aug 2023

@elenita ano komunikuje, zatial ako anjel, vyšťavena, dlho spala...oči by jedli...ona ako sa zdá o prepade nič nevie...je v 8 tt.

elenita
22. aug 2023

@teodozia tak zatial to vyzera celkom fajn 🙏🙏 8.tt, ja Vas nechcem na nic nahovarat, ale mate este cas aj na zmenu rozhodnutia, ci babatko donosit...

mamicka_martina
22. aug 2023

Predpokladám, že dcérin otec už nieje s vami, však?

maja22
22. aug 2023

@elenita tak nenahovaraj 🙄🙄🙄 Si to tak pekne napisala, rozhodnut sa, ci babatko donosit... ake nezne... Uplne inak by to vyznelo, keby si pouzila slova rozhodnut sa, ci babatko zabit. Pricom ide stale o to iste.

katkami123
22. aug 2023

A nemôže ku Vam domov za ňou prísť psychológ, žeby s ňou pohovoril, ak ona nechce chodiť?

teodozia
autor
22. aug 2023

@mamicka_martina môj manžel je s nami, prečo by nebol...?

teodozia
autor
22. aug 2023

@elenita to určite áno, ja som nemohla mať deti, tak toto by som asi nedovolila alebo by som ju isto odhovárala...bude to určite ťažké a tiež risk-tie podedené predispozície, no uvidíme...

teodozia
autor
22. aug 2023

@katkami123 v pondelok má psychologičku, podľa plánu...