Bezdomovec - manipulátor
Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...
@jania023 never tomu, mám bratranca, má čerstvých 34 a bohužiaľ 10 rokov na ulici. Celá rodina sme sa mu snažili pomôcť. Aj jeho prvá či druhá manželka. Má 3 deti, teraz má inú partnerku, žijú spolu na ulici a čakajú dieťa. Jej rodičia im poskytli plne vybavenú záhradnú chatu... Ani tam nie sú. Flakaju sa, ozieraju (minimálne bratranec) a keď ma vidí, tak sa mi začne sťažovať aky má ťažký život, že mama ho vyhodila z domu. Nevie, že o všetkom viem, lebo sa s tou časťou rodiny nerozprávam takmer 12 rokov. Iba s jeho mamou sa rozprávam.
Aj ja som sa mu nepriamo snažila pomôcť, lebo každý, kto to urobil priamo, tak nemal od neho potom pokoj, keď bol ožratý...
Proste je to zbytočne. Jemu sa páči ten život na ulici, že nemá žiadne povinnosti, záväzky ani nič.
A to zahraničie, no poviem ti tak, jemu sa snažil pomôcť jeho brat tak, že založil živnosť, zamestnal ho a zobral do čiech. Vydržal až mesiac... Potom doslova ušiel
Pokiaľ ona sama neprecitne a neprekukne jeho manipulácie a citové vydieranie a nebude chcieť od neho odísť, tak s ňou nikto a nič nepohne, ani narodenie dieťaťa a možno jej bude aj jedno ak jej úrady dieťa odoberú. Je to smutné, ale aj to sa stáva. Ak dcéra pomoc odmieta, zamerala by som sa na to jej nenarodené bábo, zariadiť všetko tak, aby po narodení neskončilo s nimi niekde na ulici/v dákej na rýchlo zbúchanej chatrči a pod.
@tequelinka Tak ver, že je to možné. Ja som poznala jednu. Ktorá tehotná prespávala v ubytovni pre bezdomovcov 🙈
@teodozia zazila som, ked vykrikoval a maval zakonom syn, ze sa onho musia rodicia postarat. bol jednou nohou na ulici. podotykam rozvedeny 50tnik. kazdy dal od neho ruky prec aj vlastna rodina, presne s takouto manipulatorkou bol, dostala sa az k dedicstvu po jeho matke! rieste to
dcera nedcera, zvysok rodiny Vam neodpusti, oni takito vedia ako na to. nic nove.
@teodozia nikto z nas by nechcel zazivat to, cim si vy ako rodicia teraz prechadzate. silna kava naozaj.
neviem, co by sme robili my v takejto situacii. no odbornici zo skusenosti radia jasne a dava to zmysel, i ked to znie strasne kruto.
zaroven kazdy pripad asi treba posudzovat aj trochu individualne - su aj pripady, ked pomohlo ine. nikdy nevies, ako by bolo, keby ste sa zachovali inak. alebo co bude, ked spravite to ci ono. je to asi aj pokus-omyl. zapatili ste, uz by som za nu neplatila.
stanovila by som podmienky, za akych sa moze vratit domov (i ked neviem, ake konkretne), uisitovala by som ju, ze je milovana a sme ochotni jej pomoct, ak o to bude stat. momentalne asi ale nema pocit, ze by potrebovala pomoc, tak su to pre nu kecy. mozno by som jej dala ultimatum - ak sa do konca prazdnin nevrati a nebude zit normalne s nami (neviem si ale predstavit, ako konkretne stanovit tie podmienky), 4.9. menime zamok a ked chce zit na vlastnu past, tak so vsetkym, co k tomu patri (nebudeme ju nijako financne ani vecne podporovat). ale neviem, na co by to bolo. vkradnut sa vie aj tak... och, hrozne.
na druhej strane tu ide o dva zivoty, nie len o jej. nejako by ma nutilo chranit aspon to dietatko, ked jej neviem pomoct. ona si nateraz vybrala takyto zivot, ale ono nie. asi uz keby sa mu nedalo inak pomoct, aspon nahlasit ju po porode, nech ho vezmu do bezpecia. mozno by som jej navrhla aspon bravat ju na gyn. prehliadky, ak by mala o to zaujem, ako tu bolo spominane.
podla mna je dobre, ze ste s nou v akom-takom kontakte, ale to je moj osobny neskuseny nazor.
snazila by som sa prist na pricinu tohoto jej spravania. co jej tak strasne doma chybalo, ze toto urobila. ci to moze byt len obycajna zaslepenost laskou (to samozrejme nie je laska, len ona si to mysli) spojena s hormonmi. ako tu niekto pisal, pud sebazachovy nepusti. ist dobrovolne spat na ulicu? iba z lasky? ak uz vtedy drogovala, to je mozno ine. alebo ma este iny hlbsi dovod. zaziva u neho "lasku", po ktorej tak tuzi. co sa jej nedostavalo a tak strasne to potrebovala?
kedy sa dozvedela o tom, ze je adoptovana? ako to vzala? srtetla sa so svojou bio matkou? prejavila o to zaujem? ak to aj prijala dobre, nemohlo sa to v nej teraz v suvislosti s vekom prebudit, ze hlada svoju identitu a takto cudne sa kvoli tomu sprava? plus to neprijatie v skole, sikana... unho sa asi citi prijata, milovana (aj ked je to klam, zaslepenost). nie vsetko vedia dat rodicia. pride cas, ked dieta potrebuje viac vztah s kamaratmi a potom zasa partnera. niesom nijaky odbornik, len uvazujem, hladam cisto teoreticky, hoci vas nepoznam...
alebo aj ako tu uz niekto pisal, vie sa vcitit a citi povinnost zachranovat ho. a on so svojimi manipulatorskymi schopnostami si ju lahko omotal.
ale ked vravis, ze chodila roky k psychologovi, malo by to byt podchytene a riesene... ja by som sa spojila s tym pychologom, ktory ju pozna a povedala o tej situacii, co on na to. ked usla s nim v marci na 4 dni, ste to nekonzultovali? co to mohlo sposobit, ako tomu predist? ked sa po tych 4 dnoch vratila, co vravela? preco usla, preco sa vratila? dalej sa s nim stretavala, az sa rozhodla ist znova za nim?
on sa ako stavia k jej tehotenstvu? on to dieta chce?
ak ste v kontakte, zaujimala by som sa, co sa jej na nom paci. bez sudenia. proste zaujem o dceru a to, cim teraz zije.
a urcite by som to riesila s odbornikmi a nechala si poradit, pomoct. ale aj psychologicku pomoc pre seba by som asi vyuzila.
velmi dobre robis, ze sa modlis. ten chalan ma tiez svoje dovody, preco je na tom tak, ako je. aj zanho sa modli. keby ste sa vedeli spojit v modlitbe aj s muzom, o to lepsie.
co na to jej bio matka? bola by ochotna pomoct modlitbou aj ona?
napadla mi este novena k Panne Marii - rozvazovacke uzlov:
https://saletinirozkvet.webnode.sk/products/nov...
zelam vam a vyprosujem vela sil a najdenie spravneho sposobu, ako sa zachovat (a potom vytrvalost).
dcere (aj jej partnerovi) skore uvedomenie sa.
dietatku, aby nemalo negativne poznaceny zivot fyzicky ani psychicky, nech sa mu dostane lasky, prijatia a patricnej starostlivosti, kdekolvek uz to bude.
🙏
Nemyslim ze je tu chyba viera ci krestanstvo. Tiez som bola vychovana vo viere, normalnym sposobom a uz aj ako dospela som stale veriaca. Nebolo mi nic vnucovane ani radikalne vstepovane ze by som v pubertalnom veku na vieru zanevrela. Ale Tak ako pani napisala je si sama vedoma ze zlyhala niekde vo vychove. Ale teraz je uz neskoro analyzovat ze kde. A to ze ju odstrihnut a nechat ju tak mozu napisat len tie ktore v tej situacii nikdy neboli. Co maju zit v jednom meste a divat sa na nu ako im odchadza pred ocami? A ak by nahodou prislo raz k najhorsiemu tak si vravet, ze co vsetko sme mali urobit alebo to aspon skusit ? Ja som nebol nejaky hrozny rebel v puberte. Ale tiez sa mi trafila kde tu nejaka hlupost. Tiez som mala frajera ktory bol v podmienke. Experimentoval s drogami, mal vselijaku partiu. Nakoniec skoncil v base a tesne pred tym sa nase cesty rozisli. Ja som sa vsak strikne drzala toho ze drogy nikdy nechcem a nikdy ma ani neprehovoril nik na ne. Ale moja mama mala boziu trpezlivost. Po x rokoch mi povedala ze ona vedela ze si uvedomim ze to nie je chlap pre mna. Ale viem aj to ze keby som nieco taketo vyviedla. Tak ci by som mala 18 ci nie urcite by ma nenechala tak a riesil by to radikalne. Aj tym mojich par preslapov mensich riesil razne ze som sa hned spametala. A nie nehovorim o bitke (nikdy v mojom zivote ma nebila ani nikoho s mojich surodencov) ale vzdy mi prehovorila do duse. Aj ked by som niekedy jednu vychovnu aj zasluzila ked si to tam spatne predstavim. A aj ked sa mi to nepacilo vzdy som aj ked nie nahlas musela uznat ze ma pravdu. Proste to vedela. Takze si toez myslim ze toto chce radikalny pristup kym nie je neskoro. Aby si raz nemuseli hovorit ze keby sme toto urobili mozno by sme jej pomohli.
@tequelinka to mas pravdu, urcite nie sme ortodoxni krestania, tak normalne sa modlime, snazime sa zit slusne a tak sme vychovali aj dceru...naozaj bola velmi slusne dievca, pokial sa nespoznala s tym chlapcom....
@majkabambulik také sprostosti trepeš, až sa monitor trasie,
všetci neveriaci nie sú takí pokrytci ako kresťania. milióny ľudí sú slušní, empatickí, nápomocní a nepotrebuju sa schovávať za "božie príkazy ", ale žijú etický život.
Práve u kresťanov to bije do očí - falošní farizeji, keď sú takí kresťania, majú stanovené nejaké pravidlá tak prečo práve oni - myslím dosť veliká vzorka z nich, žijú ako najväčší hajzli ?! Týranie matiek, vraždenie novorodeniatok, alebo predaj detí do bohatých rodín, či dokonca do otroctva, tehotné mníšky, pedofilní kňazi, hromadenie majetkov neskutočným spôsobom, alebo vojenské výpravy na nútené pokresťovanie a habanie majetkov ?! A to najmä vo vyšších sférach hierarchie, a takisto bežní kresťania - ateisti žijú často slušnejšie a morálnejšie
@tequelinka tak zila aj jeh mama, pretoze do 4.mesiaca vobec nevedela, ze je tehotna, nemala vobec domov, strechu nad hlavou a potom 5 mesiacov sa len pretlkala tehotna a este s 6 rocnou sestrou , chvilu bola aj v azylovom dome a potom sa rozhoa, ze nu da na adopciu...a ver mi, ze vychova nezlyhala, pises bludy!!!
Žienky, dakujem Vam naozaj za kazdy nazor, ale myslim, ze uz niekto to aj prehana, a my rodicia pri citani niektorych nazorov aj placeme. Ubezpecujem Vas, ja som skoro denne v kontakte s psychigičkou, psychiatričkou aj s advokátom...
@jamimo asi tak, ži a nechaj žiť, ja nie som nahnevaná na vieru ako takú, ale som znechutená z cirkvi ako takej a jej členov ako takých. som znechutená z toho ojebabrávania, že len viera spasí, že len to je správny život, že musím, že bez cirkvi sme nič, že iba náruživé modlenie nám pomôže, že všetko spasí a vyrieši a podobné drísty.
Je mi fuk či niekto vyznáva život podľa desatora alebo etického kódexu, ale nech toho nemá iba plnú hubu ale žije tak ako vyznáva. Slušne, ľudsky, morálne.
@majkabambulik hnus, čo si autorke napísala (ešte si si to aj velkodušne lajkla). Hlavne že miluj blížneho svojho...tu je krásny príklad pokrytectva práve zo strany veriacej, ktorá druhému, mimochodom taktiež veriacemu, vyčíta výchovu..
Autorka, som si istá, že ste dcéru vychovali najlepšie ako ste vedeli, neviem poradiť, ako s ňou ďalej, keď si predstavím syna raz v podobnej situácii, asi by som robila možné aj nemožné ho od takéhoto chorého vplyvu odtrhnúť, ale pri dospelom dieťati netuším, akymi pákami by sa to mohlo dať dosiahnuť. Ale ste v kontakte s právnikom, čo vám radi?
@tequelinka Výchova tejto ženy vôbec nemusela zlyhať. Skôr sa v dievčati počas dospievania ozvali gény. Takéto správanie je u adoptívnych detí časté, len sa o tom malo hovorí, lebo ľudia chcú počuť len happyendy a toto je zlá reklama na adopciu. Podobný prípad som zažila v širšej rodine.Toto dievča je dcérou kriminálnika a matka asi tiež veľa zodpovednosti nepobrala, keď s takýmto indivíduom náhodne otehotnela. Rovnako aj ten chlapec je náhodné splodeným dieťaťom takýchto ľudí. V populácii je vždy isté percento asociálov, ľudí so sklonom k závislostiam každého druhu, k trestnej činnosti, k zločinu, k zlu. Stačí im malý podnet a podľahnú, neuvažujú tak ako ostatní ľudia. Títo dvaja sú rovnakí, našli sa a je im spolu dobre.To je ako keď si dcéra alkoholika nájde muža, ktorý pije alebo dcéra násilníka takého, čo ju mláti. Pritiahne ju niečo podvedome v nej. Ťažko tu pomôzu rozumné argumenty. Dievča žije svoj život tak ako považuje za správne. Treba ju nechať, nech si to vychutná. Možno sa spamätá. A možno ani nie.
@majkabambulik By som rada teba videla, ako dodrziavas 10 bozich prilazani 😁
@majkabambulik, asi si ešte veľmi mladá, neskúsená. Darmo sa odvolávaš na 10 prikázaní, takto to nefunguje a môžeš sa hádať a tvrdo písať koľko chceš, a písať ja by som ... to radšej nič nepíš.
@majkabambulik pani určite nepotrebuje v tejto situácii morálne kázanie. A reči typu nezosmilnis, nedajte sa vysmiať koľko dievčat, čo sedeli v prvej lavici v kostole poznám a vydávali sa v 5tom mesiaci tehotenstva 🙈 hlavne, že sa chodili modliť. Jednu si pamätám veľmi dobre prve piatky robila, vydavala sa v 8mom mesiaci a do roka bola rozvedená. Lebo však aby nebola hanba v dedine, trebalo urobiť svadbu.
To len toľko k tomu kresťanstvu...
Ja som veriaci človek, preto nesudim rodičov, oni maju dosť starosti aj bez vášho komentáru.
Ak ste jej chceli pomôcť, mohli ste poradiť nech sa modli k sv. Monike to bola cenná rada
@teodozia
A keď sa vrátila domov, 1x po tých 4 dňoch, čo jej nebolo, ako zdvôvodnila svoj návrat domov? Že kvôli čomu? A ako ste to riešili celkovo, myslím potom tú situáciu s ňou? Zobrali ste ju za nejakým psychológom či nechcela?
@tequelinka ved pise ze to riesi s psychologom, psychiatrom aj advokatom. Autorka vie, ze nieco zlyhalo. Nemusis jej to dokola pisat. V tomto pripade to mozu byt ozyvajuce sa geny, ved pise ze aj jej biomatka takto zila na ulici.