Blahoželať súrodencom, ktorí ignorujú sviatky vašich detí?
?
Nechodím tam, kde nie som pozvaná.
Keď chcem, aby niekto prišiel zablahoželať mne alebo môjmu dieťaťu, tak ho pozveme. Keď ma niekto pozve, tak mu idem zablahoželať. Inak to riešim iba telefonátom alebo správou.
Pozvala som súrodenca opakovane na sviatok našich deti, neprišiel ani raz a dokonca ma naťahoval. Teraz bude robiť oslavu svojich narodenín, vraj sme pozvaní. Šli by ste?
@ NIE
Nesla by som.
Jasne, že by som šla. Takéto dotahovanie hodne 5 rocnych deti kam prosím Tá vedie?
A ja by som isla.
Je to moj surodenec a ak mame dobre vztahy tak sa nebudem urazat ci pride na oslavu mojich deti ci nie, ci uz z dovodu ze sa mu na take detske chodit nechce, alebo sa mu nikdy nedalo... Takze ak by ma pozval, normalne idem a neriesim a nijak osobne to neberiem.
Ja mam pocit ze tie detske oslavy dnes, nieco strasne, dokonca niekedy je to s nimi horsie ako so svadbami, co sa na tom rodiny dohadaju a podotahuju zbytocne.... 😑
@tramtada31 podľa mňa nikam, ale mám za to, že rodina by sa mohla stretnúť aspoň na sviatkoch detí. Príde mi to kruté voči deťom, keď ich vlastná teta/ujo ignorujú.
@colsami nerobíme veľkè oslavy. Najbližšia rodina, ale mňa to už dožralo.
ak on vytrvalo ignoruje vase sviatky tak by som nesla s tym ze uz mate naplabovanu inu aktivitu
Má deti súrodenec?
Vraj ste pozvaní alebo ti zavolal, ze ste pozvaní. To je dost rozdiel.
@jaaty má, dokonca som pomáhala keď boli malé.
Mame rodinnu whatsapp skupinu, gratulujeme si ku kazdemu sviatku. Oslavy robime na okruhle narodeniny a detom kazde narodeniny. Kto moze, pride.
@betulinka1 zavolal, predtým oznámil že bude volať na oslavu. Nedvíhla som ani telefón. Už mám naozaj dosť. Vždy si na mňa spomenul len keď bolo výhodne ukázať že má súrodenca.
nešla...
ako vy tak aj my..
@simsalabim ja tiež myslím že deťom proste treba aby sa cítili v rodine prijatí. Cítim sa využitá. Keď mali malé deti oni, bola som im dobrá. Teraz po mne ani nešteknú, ani sa len neopýtajú či nám netreba pomôcť.
Suhlasim, že je to smutne, ale asi on nemá dieťa a nevie sa do tejto situácie vcitit z jeho pohladu. Ako keď sa moja mama so svojim bratom dohodla, že oni si budú blahoželať, ale detom (nám) sa nebudu dávať darčeky, to má ako dieťa nepochopitelne zasiahlo, aj keď akože to bolo spravodlive. Buď ale podľa mna veľkorysá. Aspoň takto si majú sancu deti so strýkom/tetou budovať vzťah, keď sa uvidia na oslave, aj keď len na jeho
Vsak si rozhodnuta, ze nepojdes, tak co vlasne riesis?
Ale ked chces aby sa deti stretali, tak zapri svoju urazenost a chod tam kvoli detom, aby sa spoznali stretli.
A len tam miochodom: Pomaham lebo chcem, nie preto aby mi to raz niekto vratil.
@tramtada31 veľa takých podrazov bolo od súrodenca. Napríklad 2 týždne naťahoval že príde a nakoniec nechal darčeky k narodeninám pre trojročné dieťa u babky a to sme z jedného mestečka. 3 krát mal vtedy prísť a toto spravil aj k prvému ročku. Z mojej svadby avizoval už roky dopredu že nepríde, potom prišiel a “pracovne” odišiel o 10 tej večer s celou rodinou. Ale keď sa im vydávala dcéra, boli sme s veľkou pompou pozvaní a dopytovaní či prídeme.
@viestta vieš, rodina si má pomáhať. Ja som im pomáhala úplne prirodzene a aj to bolo z ich strany také očakávané že pomôžem. Oni nezavolajú, nespýtajú sa či náhodou netreba.
:D :D :D ty snáď píšeš o mojom súrodencovi ... a všetko uplne do bodky :D
A zavolala si niekedy že ti treba pomôcť , ak áno , ako sa zachovali?
Surodenec ma dospele dieta, ty mas malicke deti. Mozno su oni starostami a dolezitymi zivotnymi udalostami niekde uplne inde ako ste vy. Ty si im pomahala v casoch ked aj oni boli mladi, neviem ako ti maju pomahat oni teraz. Ozvala si sa, ze potrebujes pomoc? A k tomu spoznavaniu sa deti, trojrocne dieta si so svojou vydatou sesternicou asi nema co povedat. Ci?
@viestta o stretávaní detí nič nepíšem.
Mám to podobne keď pozvem neprídu lebo … výhovorky . Ja gratulujem neteri aj keď nejsom pozvaná . Aspoň maličkosť nech má na mna vspomienky, že som nezabudla a dala nejakú pozornosť . 😊
@candii pomohli. Stalo sa asi 2 x že som bola v tak veľkej núdzi že som potrebovala od nich pomôcť. No bolo mi to vykričané následne a opakovane, plus prekrútené do bodky proti mne. U mňa platí, ze kamaráti by mi v živote pomohli viac ako rodina.
Ak ťa to žere, tam nechoď. Ja by som šla/nešla podľa aktuálneho rozpoloženia, nie podľa rád druhých na koni. Ináč, podľa mňa tvoje decká by radi k svojmu ujovi na oslavu išli, deti majú všeobecne radi oslavy, aj keď nie sú ich... 😉. Samozrejme, ak to doma nepodávaš tak, že to je ten fujfuj ujo, ktorý neprišiel ani raz na ich oslavu a nič im na ich narodenimy neodniesol atď atp.
Tak sa vratim k prvej vete mojej prvej odpovede. Uz si rozhodnuta neist, takze nepotrebujes aby ti to Modry konik schvalil. Alebo je to inac?

Nechodim, a ani neocakavam, ze budu oni chodit gratulovat mojim detom. Vsetci mame svoje rodiny, keby sme si mali vsetci chodit gratulovat ku vsetkemu, tak cely rok nic ine ani nerobime.