icon

Bojím sa situácie po rozvode

17. jún 2021

Ahoj,
V skratke, moje manželstvo je v koncoch ( manželstvo nám zničila svokra, môj manžel ktorí ma nebral ako rovnocenného partnera , manupulator , a samozrejme v nekonečnom rade aj ja). ( máme 2 deti )

Viem , táto téma sa tu opakuje pravidelne.
Bojím sa čo bude v budúcnosti. Som ešte mladá (26) , deti sú v predškolskom veku ( 5, 3). Na začiatok odchádzam k rodičom, kym nebude majetkové. V manželstve sme nadobudli ( zdedili ) pozemky. (Podiel plánujem do budúcnosti investovať do bývania ). S prácou problém nemám, som zdravotná sestra, pracovná doba mi vyhovuje. Len stále v mojom vnútri pretrváva ta myšlienka, čo bude v budúcnosti...manzel ma uistuje že mi nikdy nedá pokoj a do konca života to budem ľutovať. Som 100% rozhodnutia že odchádzam z len chcem vedieť, ženy ktoré mali podobné problémy s manželom.... častokrát čítam že suto len vyhrážky, ale poznám svojho manžela a je veru toho schopní (zničiť mi život ešte viac, a svokra ho v tomto 100%celé manželstvo podporovala )...

Chcem taktiez vedieť či mám ešte šancu na zdravý, plnohodnotný vzťah z NETVRDIM že teraz . Ale v budúcnosti určite NECHCEM byt sama. A predsa žena s 2 deťmi, rozvedená 😪

PS:pre tie z vás ktoré budete riešiť čo bolo pred svadbou atd.. so svokrou som mala vzťah ako med. Kym som sa k ním nenastahovala, potom to začalo ... A manžel, išlo to s ním dole vodou keď zmenil zamestnanie pred 3r.a ja samozrejme závislá na manželovi koli rodičovskej ...

0silvia0
17. jún 2021

ja by som sa až tak nebála. Tieto typy sa rýchlo nalepia na ďalšiu obeť a tieto reči zostanú len vo forme nesplnených výhražiek.

a_adamcova
17. jún 2021

Čas všetko vyrieši, či na tvojej strane alebo na tej jeho. S prepáčením debil zostane debilom, ale so situáciou sa nejako zmieri a nebude robiť zle. Ten začiatok treba vydržať, prešla som si s tým a ani po 4 rokoch niekedy nedá pokoj, a musí vyrypovať. Ale už to nie je také ako na začiatku. A popritom bol rozvod práve kvôli nemu. Ale ten cirkus, čo nastal keď som si ja našla priateľa, tak konečná. Hlavná vec že ma podvádzal on nonstop :D :D Takže len vydržať a pevné nervy prajem :/

mondolina
17. jún 2021

obavy sú opodstatnené, ideš do neznáma, ale určite ti bude lepšie ako teraz.
by som ti poradila z vlastnej skúsenosti...nedaj sa zatiahnuť do jeho boja, môjho tiež prestalo baviť vyhrážať sa keď nemal spätnú väzbu.

martina2005
17. jún 2021

To je typické pre manipulatorov, jediné čo vedia je vyhrážať sa.. Nič iné im ani neostáva, nevedia sa inak brániť.. A to že sú schopní po rozvode urobiť peklo, tomu verím

havranka31
17. jún 2021

Iba fakticka poznamka - dedicstvo nepatri do bezpodieloveho spoluvlastnictva, takze pokial dedil manzel, ty narok nemas, a naopak..

patka06
17. jún 2021

Zaujalo ma v manželstve sme zdedili ..kto zdedil?
Dedičstvo nepatrí do BSM, ak zdedil manžel s podielom nepočítaj

lolazmola
17. jún 2021

@havranka31
Presne to som chcela napísať

autor
17. jún 2021

@havranka31
@patka06
z mojej strany sme dostali od rodičov parcelu ( kde sa v budúcnosti plánuje výstavba rod.domov).
Z manželovej strany nám rodičia prepísali dom a pozemok , plús pozemky (polia)....
Veľmi sa v tomto nepochybujem. Takže nemám pravo na BPM ? Počítala som s tým že ak sme to nadobudli ( dostali) po svadbe. Že sa to počítať (taktiež sme na papieroch písaný obaja ako manželia) ... 😕 tak ako to vlastne teraz je ?

ajka0207
17. jún 2021

Iné je prepísať na vás dom a iné je zdediť(niekto zomrel). Ak prepísali na Vás oboch tak je to v BSM

autor
17. jún 2021

@ajka0207 to som sa zle vyjadrila ,ospravedlňujem sa . ďakujem za vysvetlenie. Tak oprava , nededili sme (no nikoho smrti ) ...

bluka2
17. jún 2021

Neboj, najde si novu obeť na svoje kúsky. Takíto nevydržia sami. Bude otravovať cez deti, ale aj to postupom času zistíš, ako sa s ním "dohodnúť", proste čo na neho platí. Avšak bude to lepšie celkovo a to o dosť

maris5
17. jún 2021

Ale stale mohli prepisat ako dar len na jedneho z manzelov. Vtedy to tiez nepatri do BSM.

patka06
17. jún 2021

aj pri dare od rodičov, záleží komu darovali ...čí vám obom alebo iba "svojmu" dieťatu
Ak ste na LV napísaní obaja /teda darovali vám obom - ako manželomdelíte sa na 50:50
V prípade, že by darovali iba jednému z vás dar - rovnako ako dedičstvo nepatrí do BSM

qetka
17. jún 2021

akou zmlovou a na koho z vas boli prevedene dane pozemky a dom?

miadi
20. jún 2021

Neboj sa vacsina co sa vyhraza nakoniec nic neurobi . Lasku najdes casom. Si mlada. Mozno budes mat este jedno dieta raz s 2manzelom . Alebo ti bude dobre aj samej. Vsetko bude ako si zariadis ako budes chciet. Urcite lepsie ako v nefukcbom vztahu bez lasky. Hlavne nech ten rozvod uz mas rychlo za sebou. On este bude chvilku kopat ale potom sa stym zmieri. Bude musiet.

loginexistuje
20. jún 2021

no ako ja by som urcite nechcela podiel z domu co vam dali jeho rodicia najma ak v tom dome byvaju ak to bol dar mozu ho aj pytat spat
zober si parcelu vo si dostala od rodicov a ak ste mali hypoteku tak polku splatok

zuzanka.zuzu
20. jún 2021

nesuhlasim s nazorom vyssie, BER vsetko na co mas narok, hrdost daj bokom, rozvod nie je priestor kde sa hrat na galantnu, ser na ich rodinu a zabezpec seba a deti, pre nich budes spina a zlatokopka ci si zoberies polovicu alebo nic, tak preco nie? 😉

loginexistuje
20. jún 2021

@zuzanka.zuzu pozri ak by som preposala cely svoj majetok na syna a nevestu a ona sa potom rozviedla a narokovala si na polovicu tak urobim vsetko preto aby som som jej to zneprijemnila kyo toto urobi pacha velke moralne zlo a veati sa mu to
ja len dufam ze ti rodicia si tam ponechali bremeno dozitia
a aby vobec deti ostali u nej kludne moze ziadat striedavku alebo zverenie deti sebe

zuzanka.zuzu
20. jún 2021

@loginexistuje nechcem byt drza ale nemam teraz casu nazvys rozpisovat sa slusne takze neber to v zlom - je uplne jedno co by si ty spravila alebo nespravila, ja som radila autorke... a ocividne na nu uz hnusni su, takze duplom by som vybrala spolocne prachy a minula ich napr.na dovolenku s deckami, bude zle aj tak aj tak, nech si aspon este uzije 🙂

loginexistuje
20. jún 2021

@zuzanka.zuzu ak privedie tych ludi do hranicnej situacie (a strata strechy nad hlavou hranicna situacia je) mozu ti ludia reagovat hranicne resp za hranicou
takze uzije si len otazka je co a kto a ako na to nakoniec doplati

loginexistuje
20. jún 2021

@zuzanka.zuzu a o ich hnusnosti sa da diskutovat dali aj na nu prepisat majetky

lucia147852
20. jún 2021

A darovali to obom alebo len synovi? Lebo ani dar nepatrí do BSM.