icon

Bojíte sa bezdetného života? Poďte si pripustiť pocity!

18. jan 2025

Ahojte chcem sa len vyrozprávať.
Som vydatá 14rokov o dietatko sa snažíme 12. Vitaminy,čaje,krémy lekári,operacie,inseminacie,IVF.
Po neuspesnych IVF som ostala uzavretá v sebe,placliva,smutná,strachujuca sa,... Akoby som stratila samu seba. Vdaka iným ľuďom sa cítim aj menejcenna lebo nemám deti.
Min.rok mi vybrali veľký myom,potvrdili endometriozu.jazvy sa síce zahojili ale stale mam mierne bolesti a opuch.Dr mi tvrdí,že to ustupy.Ja tomu už neverím. Citim sa škaredá,menejcenna k nicomu.Beriem liečbu vďaka ktorej som pribrala.Muz somnou prestal späť.
Keď som sa konečne začala ako tak po tých rokoch zmierňovať a vyrovnávať s tym,že matkou nebudem,muž prišiel z témou ADOPCIA. Popravde vôbec neviem ci je to pre mňa.Ja som sa vždy videla s vlastným babom ako z cudzím.Viem,že potom by cudzie nebolo ale neviem sa toho zbaviť. Nemám sa s tym ani komu zveriť.Nemam blizku osobu ktorej by som povedala vsetko co ma trapy.Som nato sama.V okolí majú všetci deti a nik si neprešiel ani len podobnou situáciou.
Snažím sa byť nad vecou a pozitívna ale nejde mi to vždy.

Teraz som si aspoň nasla niečo, čo mi pomôže vypnut hlavu.,mam pocit, že stále len rozmýšľam.... ani neviem ,že čo by ste mi mali k tomu napísať ale len som to potrebovala dostať von. Ďakujem Vám za prečítanie

riama123
Autor odpoveď zmazal
kvietok1233
18. jan 2025

Ty musíš vedieť na čo sa cítiš...ak chces adopciu, chod do toho ak nie tak nie. Ty musíš vedieť či by si bola schopná milovať aj cudzie dieťa. Držím palce nech sa rozhodneš správne. Ja čo poznám páry čo nemohli mať deti tak išli do adopcie a sú spokojní.

biba_18
19. jan 2025

12 rokov všetkého možného snaženia a koľko krát si bola u psychológa?

autor
19. jan 2025

@biba_18 nebola som. Aj keď mam pocity aké man, myslím,že to zvládam aj bez neho

sima234
19. jan 2025

Ak sa necítiš na adopciu, tak sa do toho netlač nasilu. Máš môj obdiv ohľadom IVF a všetkého okolo toho, čo si už absolvovala. Ja som nechcela celý život riešiť iba IVF, lekárov, vitamíny a pod a na koniec to stále skončilo rovnako neúspešne. Ničilo to mňa, ničilo to naše manželstvo. Nemáme síce deti, ale máme jeden druhého a sme šťastní.

ivik4
19. jan 2025

Moja mama sa snazila 16rokov , tiez uz chceli adopciu. A ked uz nedufala, podarilo sa a som tu ja.
A mnohe z nas sme o deti aj prisli . Tiez som sa nevzdala.. bolo to sice peklo ale syna napokon mam.
To s adopciou, nasilu by som do toho nesla ak to tak necitis. Ak sa nemas komu vyrozpravat, bol by fajn psycholog. Drzim Ti palce

mimikarol
19. jan 2025

Ja by som si určite adoptovala keby nemôžem mať svoje. Známa si adoptovali pred nedávnom chlapčeka. Nezáleží na tom, kto dieťa porodí adoptívna mama je 100x viac ako tá ktorá len vynosí a porodí.
To, že sa cítiš menejcenná kôli tomu že nemáš dieťa je len v tvojej hlave. Si tak isto plnohodnotný človek ako tá čo má deti.

marca12
19. jan 2025

My tiez nemame deti a nad adopciou ani neuvazujeme prave kvoli tomu,ze nemam pocit,ze by som tak lubila cudzie dieta ako vlastne.

@mimikarol vidno,ze si to nezazila. Ludia ti to bezne davaju pocitit a vyjadruju sa napr co ty vies o zivote,ked nemas deti a podobne.

mmm2mmm
19. jan 2025

Ahoj my tiež nemáme deti a úplne chápem tie pocity ...nielen že to nevie pochopiť ten čo to nezažil čo všetko si obetovala ale ešte "dostaneš" že veď si adoptuj...nie je to pre každého mám to rovnako ... A ak ti o adpocii hovorí niekto co má vlastné deti a v živote o tom ani nemusel uvažovať tak si to nevšímaj ....ľahko sa radi keď sa ich to netýka ....,

autor
19. jan 2025

Ďakujem Vám dievcata💕💗💕
Ktoré stw si tým prešli viere ake to je ako na horskej dráhe.
Snažím sa nájsť si niečo pri čom vypnem hlavu.Aj keď je to ťažké.

Do adopcie idem koli mužovi,myslela som si ,že to má už za sebou ale prednedávnom sa mi rozplakal,že on dieťa chce a nemá problém aj z adoptovanym.
Tak preto. Každý mi vraví,že dieťa lubit budem,tak uvidím ono je to dlhý proces

majlo1234
19. jan 2025

Zacnite chodit na pripravy pred adopcnym procesom, uvidite, ake to bude. Trva to dlho, mozno zistis, ze to aj sama chces. Ak nie, tak nie.
Chapem tvoju tuzbu a musi to byt velmi tazke

biba_18
19. jan 2025

no, zjavne nezvládaš. toto je jeden z prípadov ktoré sa riešia s psychológom…

autor
19. jan 2025

@majlo1234 začneme v podstate by sme v blízkej dobe mali mat 1 sedenie tak uvidím aké to bude

autor
19. jan 2025

@biba_18 vďaka za tvoj nazor

michaela329
19. jan 2025

Šport a psychológ - naozaj, nie je to hanba, môže Ti veľmi pomôcť. Tiež mám endometriózu, fajn je aj protizápalova diéta+ten šport a aj kilá pôjdu dole. A nebráňte sa adopcii, my sme takto pred rokom dali žiadosť. Minimálne si tam na príprave buď potvrdis svoj postoj, alebo prídeš na to, že by ste to mohli skúsiť 🤞

adalmba
19. jan 2025

Ahoj, ja ti napíšem môj príbeh. 10 rokov sme skúšali, 3x ivf , inseminacie. Nič ani tuk. Nemali sme ani peniaze , ani dieťa.Ja som chcela deti, aj manžel, tak sme si zobrali 3 z deckeho domova. 3 chlapcov. A zrazu som otehotnela, prirodzene máme malú. Tak mám za 4 roky 4 deti. Život je nevyspytateľný.
A áno ľúbim ich všetkých rovnako.

0silvia0
19. jan 2025

@adalmba to je uzasny pribeh ako sa vesmir pohne ked sa clovek skutocne zmieri so situaciou a prijme ju taku aka je. Perfektny pribeh.

biba_18
19. jan 2025

nerozumiem ľuďom ktorí sa trápia, majú pocit menejcennosti - ale nejdú sa poradiť s niekym, kto študoval a má predpoklady k tomu, aby im pomohol… ok, čo v taký čas povedať? tráp sa ďalej? keď to “zvládaš”…

domkakvet
19. jan 2025

Nenapisala si dost podstatnu informaciu a to je tvoj vek, ak nemas vela rokov este pockaj, ale nie tlacit na pilu a riesit iba dieta, ci si tehotna, alebo nie si.

autor
19. jan 2025

@adalmba gratulujem 💗💕💗
Ďakujem za tvoj príbeh veľmi ma povzbudil.
Podobne sa v budúcnosti vidim aj ja💕💗 dakujem

autor
19. jan 2025

@domkakvet mam 36

domkakvet
20. jan 2025

Este pockaj, ale ako som pisala netlac na pilu, nemysli na to.

janie7
20. jan 2025

Ahojky, viem sa presne vcítiť do tvojich pocitov. Prešla som si dvomi cyklami IVF, jedno IUI, tromi neúspešnými vkladmi aj s darcovskými embryami, riešili sme adopciu, no po vyše hodinovom sedení so sociálnou pracovníčkou a príbehoch čo nám rozprávala sme si povedali, že do adopcie nejdeme, že radšej ostaneme bez detí a budeme žiť jeden pre druhého. Už som to celé chcela vzdať, aj kvôli veku, keď mi volal môj lekár z ČR, poposielal ma po všetkých možných lekároch ešte raz - všetko zase samozrejme negatívne, zmenil liečbu, bola som u nich na hysteroskopii a teraz ma v bruchu kopká už naše dievčatko❤️☺️
Nevzdávaj sa a ak sa cítiš aj ty na adopciu, choďte do toho. A kľudne napíš IP ak by si si ešte potrebovala pokecať☺️ Držím päste🙏🏻🍀