Bojujeme s mužom každý deň
Môj muž má 45 rokov, je dobre vyzerajúci muž v zrelom veku. Ale .. do 35 rokov bol veľmi životaschopný, všetko vedel vybaviť, vedel robiť na compe, na nete, všetko. A potom sa niečo zmenilo. On absolútne odmieta všetko a nevie robiť s ničím. Nemá internet banking, neplatí kartou, iba cash, chodí na poštu posielať šeky, o tie, o ktoré sa stará on. Nevie si zriadiť email. Včera som mu vravela, nech si zriadi nový email niekde. On mi volá do roboty ráno, že to nejde. Ja som to potom z práce urobila za minútu. On nevie zavolať na call centrum, lebo mu stále zdvihne AI a on na to nemá náladu. Ja zavolám, 2x jej poviem spoj ma s operátorom a spojí ma. Počúvam, čo hovorí a absolútne mu operátorka nerozumie. Potom to zhrniem ja za neho a poviem, kde je problém, ona mi dá riešenie za 20s a on je naštvatý. Dnes ideme niečo vybavovať, lebo on to chce vybaviť osobne na poisťovni, Dôjdeme tam, 20 min hľadám parkovanie, vystojíme radu, dostaneme sa k pani aby mu povedala presne to, čo som mu hovorila doma. Prídeme domov, hovorím pls volaj lekárovi, nech ti pošle potvrdenie do emailu, aby som to po obede vedela sprocesovať a poslať. A on nevie zavolať lekárovi. A potom sa nazlostí a urazí. Sám mi povie, že on nevie veci vybavovať, že on nie je ani technický zdatný. A o pol hodinu namiesto toho, aby si nechal pomôcť so mnou bojuje. Ja už nevládzem toto riešiť. Keď ho nechám, aby si to riešil po svojom, príde domov po 2h unavený, že on nič nevybavil, že to nešlo, že mali zavreté, že sa to nedá... a je nazlostený a nadáva na celý svet. On nevidí, že hlavný problém je v ňom. Kúpila som darček jeho mame. Zase boj, je to vec za 20 eur na kĺby. Na čo som to, prečo som to, veď ona má niečo na kĺby, ona to nebude brať. Veď nemôžeš mi normálne povedať, super, ďakujem, tak jej to dajme a ona sa rozhodne, či áno alebo nie. To nemôžeme aspoň raz neriešiť veci? Dievčatá, nebaví ma to, nevládzem. Je veľmi negatívny, len hundre, nič pozitívne nikde nevidí, všetko je zle, všetci sú zlí. Sám nie je schopný nič zmeniť a urobiť krok k tomu, aby to bolo inak. Lebo veľa vecí vie zmeniť on sám.
dam ti hned dve rozporuplne rady, obe mozu byt ale dobre 😅
1. manzelstvo je delba prace, kazdy nech robi to, v com je dobry. vo vybavovani veci a papierovaciek si dobra ty, rob to ty. isto dufam je nejaka aktivita, ktoru robi vyhradne on.
2. nesi jeho mamka a on neni male decko. preco ho nahanas nech ON ide k SVOJMU lekarovi. nech si to (ne)vyriesi po svojom. co mate spolocnu firmu, si jeho sekretarka? ebni mu absenciu abo 'not passed' ako hociakemu inemu svojpravnemu zamestnancovi 😅
@anonym_autor sa rozved, nemas manzela ale dalsie decko, potom sa hadam spameta
Tak mu nerob mamu ved nech si sam vybavuje a ked nevybavi tak smola, nech si nesie dosledky, naco ho zachranujes nie je decko takto sa zodpovednosti nenauci nikdy
Tak mu nerob mamu ved nech si sam vybavuje a ked nevybavi tak smola, nech si nesie dosledky, naco ho zachranujes nie je decko takto sa zodpovednosti nenauci nikdy
@anonym_879d1d ja mu nerobim mamu, to su bezne veci, ktore potrebujeme k vybaveniu - banka, poistovna, urad, bytovy podnik, posta. Ja ho nekrpim, nekojim, neprebalujem, nepisem s nim diktaty a nepodpisujem mu ziacku knizku. Je v zaujme aj mna, aby sme mali vybavenu poistnu udalost, aby sme mali vybavene zvysenie ceny preddavkov, aby sme mali vykomunikovane zmeny na katastri apd.
na vianoce mu kúp výživové doplnky na andropauzu - to je andropauza ako vyšitá ...
To, že urobil nejaké testy v práci je jedna vec, ale za mna mu preplo a to statočne. Toto "len" covid spustiť nemohol🤔 a väčšinou píšem, že udržať vzťah, ale toto by som nedala, nedokázala by som celý život dávať a nedostávat
@anonym_879d1d ja mu nerobim mamu, to su bezne veci, ktore potrebujeme k vybaveniu - banka, poistovna, urad, bytovy podnik, posta. Ja ho nekrpim, nekojim, neprebalujem, nepisem s nim diktaty a nepodpisujem mu ziacku knizku. Je v zaujme aj mna, aby sme mali vybavenu poistnu udalost, aby sme mali vybavene zvysenie ceny preddavkov, aby sme mali vykomunikovane zmeny na katastri apd.
@anonym_autor podla mna mu robis mamu uplne
Sused taky isty, nic nevie, vsetko zena vybavovala, uz ju to prestalo bavit chce sa rozviest.'tento typ je ako dalsie dieta, nechcela by som ani keby mal zlaty🍆
@goodidea on nezavolá nikdy nikde, on všetko ide vybaviť sám. Osobne. A vždy je niekde dovolenka, nepracujú, z technických príčin zavreté. Hovorím prečo si predtým nezavolal, či tam dnes pracujú?
@anonym_autor no len aby si nevymyslal.. ze tam aj pracuju ale tam nejde. lebo vsak vybavis. Ja mam podobneho chlapa, on sa rad dlhe roky vyhovara, ze nevybavi, on to nevie, ja to viem lepsie... riesim to cca 5r takto = nevybavis si, nemas. Hotovo. Vybavujem si svoje veci, ked sa chce hrajkat s navstevami osobnymi, nedoveruje formularom, toto a hento problem, nech si robi veci ako chce. Ja jedine co mu spravujem z tychto veci je slovenkso.sk, lebo to su vazne veci a proste nie je schopny ani ked ma upozornenia ponastavovane ist, prihlasit sa a precitat co mu prislo... a este riesim platby ja, vsetky. Od neho si vezmem peniaze a poplatim co treba naraz. Lebo ani to ma nebavi kontrolvoat, ci zaplatil nieco/nezaplatil, alebo minul inde. neriesim jeho vybavovacky, povinnosti a ani lekarov. Nepojde, nebude mat, jeho problem.
Popravde nemat ine starosti so sebou, tak ho poslem kade lahsie, nech si najde opatrovatelku/asistentku a ta nech sa stara o jeho potreby. Prisaham, ze dieta mame v samostatnejsie ako je on.
Tazko radit. Tento kus je aj ocividne uz davno davno po zaruke.
@anonym_autor Keď to tak počúvam, tak môže byť, že mu podľa neho schovávaš veci a bolieva ho chrbát? Ale úprimne, ak bol predtým normálny, tak toto môže byť aj závislosť na sociálnych sieťach alebo platformách ako YouTube. Normálne sa s ním dohodni, že už žiadne sociálne siete...🙂 hladinu hormonov mu uz kontorlovali? (trefny komentar of @biba_18)
@anonym_autor Keď to tak počúvam, tak môže byť, že mu podľa neho schovávaš veci a bolieva ho chrbát? Ale úprimne, ak bol predtým normálny, tak toto môže byť aj závislosť na sociálnych sieťach alebo platformách ako YouTube. Normálne sa s ním dohodni, že už žiadne sociálne siete...🙂 hladinu hormonov mu uz kontorlovali? (trefny komentar of @biba_18)
@bystrozraky on nema socialne siete okrem FB, kde ide raz za dva dni.
@anonym_d3f927 rozprávala som sa s nám niekoľko krát. Aj som mu navrhovala riešenia = že pôjdeme od seba - NIE. Že to skúsi s nejakou inou - NIE. Že pôjde za psychológom - NIE. Že pôjdeme na párovú terapiu - NIE. Že pôjdeme na 2t do kúpeľov si oddýchnuť - NIE.
@anonym_autor "že pôjdeme od seba - NIE"
takže ty si od neho musíš pýtať povolenie na rozchod?
a on povie nie tak budeš trpieť do smrti? Tak trp,čo chceš teda akú radu a načo sem vlastne píšeš.

Čím ďalej čítam tým viac ťa obdivujem, že si ho neposlala doprdele doteraz. Daj si vianočný darček a urob to teraz, ešte stále môžeš nájsť normálneho chlapa alebo budeš mať aspoň doma pokoj od debilných rečí.
@januska12323 nemôže hoposlať do prdele,lebo on povedal NIE
Ku chlapovi sa vyjadrovat nejdem. Ale ty robis chybu, ze za neho tie veci robis.. Nevie sa dohovorit s operatorom? Tak nech skusa, oni ho neodpinkaju, raz sa dohodnu. Naco sa do toho montujes.. Nevie zavolat lekarovi? No tak nech nezavola, ved jeho zdravie..Nevie vytvorit email? tak nech skusa a ked nevie, tak by som ho mohla okaslat. Zbytocne sa nervacis, ked on je dospely chlap a vsetko za neho robis.. A ked je nervny, no nech je, ja by som s kludom anglicana isla prec.. Este sa jeho budes pytat, ci teda nejdete nahodou od seba.. ked ti to nevyhovuje a nemate deti, uz by som tam nebola. Strata casu za mna.
@ivanakal presne👍
Pracujem s ľuďmi a poviem úprimne, tieto typy ked pridu na pobočku, mi zožerú 10 rokov života....este ani nepovedia poriadne co chce ale uz popredu vedia, ze zas nic nevybavia, lebo všade ich chcú všetci len oklamať a všetci žijeme z ich peňazí 🙂🙂....hej, hej.
A koľko ľudí nemá ani základný prehľad, nevedia základné pojmy, co sa uz na základnej škole učí. Tak vysvetľuje obkľukou a ja ako detektív oriešok sa snažím vylustit hlavolam. A pritom to je na 2 vety....
Autorka, ja mam toto doma, sa rovno obesím...
@anonym_autor je to ťažko, môj otec umrel na rakovinu a v nemocnici mu povedali že to z očko. Ešte si srandu robil že ani tých 500€ nedostal (zakázali mu ísť na tretiu) a tak to má zadarmo. Ja očko nie som ale neverím že niekto vie takto jednoznačne povedať - to máte z toho. Otec nefajčil, ale stresov mal dosť, aj alkoholizmus, stravu tiež nemal bohvie akú, takže možno to bol faktor, ale možno aj nie, všetko sú to len špekulácie.
@anonym_b3ae87 a ti co mali raka pred covidom a ockovanim ju z coho dostali?🤔
@januska12323 nemôže hoposlať do prdele,lebo on povedal NIE
@rozculena hovorim, ze som mu navrhovala riesenia. Pre neho neboli priechodne. Pre mna ano.
@anonym_autor a čo akože teraz? nechápem túto odpoveď.Jemu nevyhovuje,tebe áno,tak čo chceš teda robiť?
@rozculena no už som mu povedala, že Vianoce nebudem doma a neoslavujeme ich spolu. Musím zmeniť prostredie a oddýchnuť si. Povedala som mu dnes, že verím, že niekde vo svete existuje žena, s ktorou bude šťastný a späť ten chlap, ktorého som spoznala. A rovnako verím, že aj niekde existuje muž s ktorým ja budem šťastná. A že najjednoduchšia cesta je ísť od seba.
@rozculena no už som mu povedala, že Vianoce nebudem doma a neoslavujeme ich spolu. Musím zmeniť prostredie a oddýchnuť si. Povedala som mu dnes, že verím, že niekde vo svete existuje žena, s ktorou bude šťastný a späť ten chlap, ktorého som spoznala. A rovnako verím, že aj niekde existuje muž s ktorým ja budem šťastná. A že najjednoduchšia cesta je ísť od seba.
@anonym_autor čo na to povedal?
@anonym_autor čo na to povedal?
@anonym_89a374 nič, čo by mal. Pozeral na mňa-. Že už má toho dosť, že už mu dnes 2x nakladám. Veľmi kľudne a pokojne som hovorila. Nezvyšovala som hlas, ani som neútočila, zhodnotila som aj svoje slabiny a nedostatky. Každopádne je to na ňom - môže ísť ku mame, ku sestre, môže byť sám. Už ako bude chcieť.
@anonym_autor skuste nejaky odpocinok napriklad dovolenku, mozno je len pretazeny.
@anonym_autor skuste nejaky odpocinok napriklad dovolenku, mozno je len pretazeny.
@domkakvet viem, ze je pretazeny, viem, ze ma toho vela, ale nechce si nechat pomoct, nepocuva navrhy na dovolenku, na predlzeny vikend, na kupele. Musime ist od seba. A cas ukaze, ci mame byt spolu vobec.
A nepýtala si sa jeho, čo by navrhoval? Ako to zlepšiť?
Lebo ak ty mu navrhuješ hento, tamto, možno mu to lezie na nervy.
Tak skús to nechať na neho, spýtať sa, zaujímať sa.
A nepýtala si sa jeho, čo by navrhoval? Ako to zlepšiť?
Lebo ak ty mu navrhuješ hento, tamto, možno mu to lezie na nervy.
Tak skús to nechať na neho, spýtať sa, zaujímať sa.
@unicornlady pýtala som sa ho jasne. Že on nevie. Jednoducho som mu povedala, že už sme asi jeden pre druhého toxickí. Vzťah má byť o tom, že ťa ten druhý podporí, robí ťa lepším človekom, s ním je všetko ľahšie. A nám dvom je všetko spolu ťažšie. Ja to už teda nedávam. On je v pohode, on by to takto doklepal aj do 70tky. Ale ja som mu povedala, že tento gap medzi nami sa bude len zväčšovať. On sa nezmení. To viem dobre. Ja ani nechcem, aby sa menil. Ja chcem toho chlapa,, ktorého som spoznala pred 20r.
@anonym_autor máš moje osobné uznanie, toľko si mu toho dala a ponúkla, fakt máš môj obdiv, ale aj silná žena potrebuje nabrať energiu, držím ti palce a pekný večer prajem, fakt veľká škoda že si to dieťa nemala.
@unicornlady pýtala som sa ho jasne. Že on nevie. Jednoducho som mu povedala, že už sme asi jeden pre druhého toxickí. Vzťah má byť o tom, že ťa ten druhý podporí, robí ťa lepším človekom, s ním je všetko ľahšie. A nám dvom je všetko spolu ťažšie. Ja to už teda nedávam. On je v pohode, on by to takto doklepal aj do 70tky. Ale ja som mu povedala, že tento gap medzi nami sa bude len zväčšovať. On sa nezmení. To viem dobre. Ja ani nechcem, aby sa menil. Ja chcem toho chlapa,, ktorého som spoznala pred 20r.
@anonym_autor ja ti verím, ze si uz ako clovek unavená a vyčerpaná...to nieje 3 ročné dieťa, ze mas vysvetľovať donekonečna, to je dospelý muž. A mozno práve toto mu pomôže, ze bude musieť.....teraz nemusí. On pochopí časom, ze si ho vlastne zachránila

Boze, spomenie sa dezolat a hned sa tu zletaju jak muchy na hovno a vytahuje sa ockovanie. Nie, kazdy neockovany nie je automaticky dezolat, nie, kazdy, kto volil Fica tiez nie je automaticky dezolat. Dezolat je ten, kto sa natolko necha ovplyvnit konspiraciami, ze straca zdravy usudok a ma problem fungovat v realnom zivote. Podla popisu, aky uvadza autorka, jej muz ma k tomu sakra blizko, preto ho tu niektore, vratane mna, takto nazvali. Pokial nie su spolu na jednej vlne, co asi nie su, ak to autorke vadi, tak je to zasadny problem. Nikto sa tu nechce hadat o ockovani, ani o politike 🙄
@anonym_cd5da9
dobre pochopene