Bojujete s úzkosťou, že vám iná žena vezme manžela?
Ahojte potrebujem radu. Sme manželia takmer 9 rokov ale už 15 rokov sme spolu. Mame dve deti 8rocne a 7 mesačne. Všetko bolo doteraz v poriadku boli sme šťastná rodina. Ale posledný mesiac je manžel až v moc veľkom kontakte s inou ženou. Sú to naši kamaráti ďalší manželský pár s dvomi deťmi. Navštevujeme sa, kamaratime sa, robíme spoločne grilovacky atď. Pred mesiacom ju manžel bol zaviesť do BA nakoľko tam idú kúpiť dom lebo jej manžel tam pracuje tak aby boli spolu a nemala sa tam ako dostat lebo on tam uz bol. Od vtedy si stále vypisujú. Hlavne večer. Sú to neškodné správy kde sa doberaju sranduju. Všetky tie správy som videla manžel mi ich dal čítať a keď píšu tak mu ležím na ramene čiže to vidím. Ale začala som mať podozrenie ze niečo spolu majú. Pretože si takto píšu a keď prídu k nám na návštevu stále kecaju a smejú sa. Začala som sa cítiť odstrkovana mojim manželom pretože keď som sa s ním chcela rozprávať keď písali tak som musela počkať kým odpise a ak som sa niečo opýtala tak nepočul a musela som sa opakovať. Alebo po sexe vzal mobil a pisali. Začala som si namyslat a spájať súvislosti. Povedala som o tom aj jej a aj manželovi. Najprv sa manžel k tomu postavil tak ze nič zlé nerobia len píšu začal sa urážať ze mi to vadí tak nebude si písať co vo mne vzbudilo zase ľútosť ze ho obmedzujem. Začala som upadať do depresie nič ma nebavilo len som nad tým rozmýšľala. Nechutilo mi jest. Plakala som a stále som to riešila. Až som narovinu jej povedala ci niečo spolu mali. Povedala ze nikdy v živote by sním nič nemala. Tak som sa opýtala aj manžela povedal ze s nou by nikdy nemal sex ze ho nepritahuje ze je to len kamaratka a ze by mi to nikdy neurobil ze ja som jeho žena ktorú nadovšetko miluje a neurobil by mi to. Ale písanie neprestalo.. vlieklo sa to 3 týždne a ja som upadala viac a viac. Zhodila som 10kg. Manžel si to všimol a začal sa o mňa viac zaujímať až som mu po dlhom prehovárani Povedala co všetko ma v tom trápilo a ze som sa bála ze mi ho zoberie lebo si až moc rozumejú. Manžel sa mi za všetko ospravedlnil vcitil sa do mňa a povedal ze ma miluje a ze nás nikto nerozdelí atd. Jeho velmi trápi ze mu neverim ze by ma nepodviedol a povedal ze nevie ako by mi to uz vysvetlil aby som to pochopila ze medzi nimi nikdy nic nebude ze ja som vzdy jeho a on moj a ze to nikto nezmeni. Písanie sa trochu obmedzilo. Už som začala byť celkom v pohode ale keď je v praci a vidím ze je online on aj ona tak ma prepadá panika ze si znova píšu. Neviem sa zbaviť toho pocitu ze mi ho vezme ze on bude chcieť byť radšej s ňou. Iked manžel má stále utvrdzuje ze sa to nikdy nestane.
Neviem si predstaviť, že som v posteli s manželom a on si vypisuje s inou ženou. To čo je za chovanie??? Fakt by sa mal uvedomiť. Podľa mňa tvoje obavy sú na mieste
My sme vacsia partia párov (rodin) chodime na dovolenky, opekacky,grilovacky,vylety deti si rozumeju...a moj muž si tiez rozumie s kamoškami ked sa navstevujeme doberaju sa a aj mame skupinu na whats app...ale teda nikdy sa nestalo ze by niektorej sukromne pisal a ked by aj nieco potreboval vzdy vola len muzom alebo sa opyta priamo v skupine, on si to tak nastavil..mne to vsetko pride v pohode ale to co pises ty tak to uz je troska cez aby ta odsuval a este k tomu aj v posteli...
resp. toto ako to mame nastavene my mi prie v pohode.....aby sme sa pochopili
@harley1205 áno aj my máme spoločnú skupinu na instagrame kde si píšeme všetci. Ale ona mu začala vypisovať osobitne ohľadom domu ktorý chcú kúpiť lebo jej manžel to všetko necháva na ňu vždy jej povie ze nech ona rozhodne atď. A keďže môj manžel tiež videl ten dom lebo tam bol s nimi tak sa s ním radila ale podľa mňa sa ma radiť so svojím mužom. Alebo posiela aj fotky do skupiny. Ma peknú postavu ja mam niake kg navyše. Keď som povedala manželovi ze posiela fotky a ze si on obzrie tak ze mi to vadí lebo aj jemu pošle fotku hlavne tváre a on mi povedal ze on ju neberie ako sexuálny objekt alebo ženu ktorá by ho priťahovala ze on tie fotky ani neobzera ani ju neobdivuje..
Počkať...ty mu ležíš na ramene a on jej píše?
Niečo sa pýtaš a povie počkaj dopisem, lebo píše jej? (Nič dôležité)
Haha, tak to teda nie ...pekne s tebou zametá, úcta k tebe nikde, jeho slová že ťa miluje až za hrob by so mnou nič nerobili ...jeho činy hovoria niečo ine
Načo ona posiela jej fotky do skupiny?🤦🏻♀️ Ona bude tiež z tých jednoduchších tvorov a to som sa pekne ešte vyjadrila
@marcellka32 ona je zaťažená na seba.. každá iná žena je škaredá hrozna a neviem co..
A ešte aj to ze manžel u nich začal pracovať lebo majú firmu...čiže sme s nimi stále v kontakte...a keď som s ňou to preberala ze co ako tak mi dávala ako keď chrobáky do hlavy a keď je človek v takom stave tak si začne namyslat. Aj všímať iné veci ako napr. ako pozerajú po sebe alebo ze viac s nou keca ako somnou atď. Môj manžel má stále teraz stiska objíma stále chce aby som bola pri ňom. Sam sa vracia k tej téme a uisťuje ma lebo vidím ze ho to trapi
no možno spolu fakt nič nemali ale správanie muža by ma mrzelo ☹ minimálne v tom že najskôr odpíše, až potom sa venuje tebe... ja si tiež píšem s kde kým a nie vždy je to len o stavaní domu 😇 ale muž má vždy prednosť. druhá vec je tá, aby si to neprehnala a nedusila zbytočne atmosféru, aby si nakoniec ešte nepovedal, že však moja žena má vždy pravdu, tak nech ju má aj teraz 🙊
No zatiaľ s ňou nič nemusel mať ale raz k tomu dôjde. To už čo je aby si sa musela doprosovať aby ten mobil odložil. A ako ti má dokázať, že s ňou nič nechce? Jednoducho, obmedziť komunikáciu na skupinu, žiadne vypisovačky cez deň, nebodaj po sexe (wtf), bude v skúšobnej dobe, reči ako ťa miluje ale prestať písať nevie si môže strčiť kde chce.
On ťa len slovne akože uisťuje, ale vie že mu to pri tebe akosi prejde ....nedaj sa, zrus vypisovacky, čo si s ňou má čo vypisovať? Nech sa rozpráva s tebou.
Toto je neakceptovatelne. Teraz dobre citaj co ti napisem. Ihned prestan s placom, depkou, pytanim sa, ziarlenim pred svojim muzom aj pred nou. Uz ked tak si to mala povedat jej muzovi, nie jej. Aj keby ta to neviem ako zozieralo. Zacni byt sebavedoma a hrda. Bud vzdy upravena, snaz sa byt usmiata a v pohode, nedaj pred nim znat. Ale. Dorazne mu povedz, ze toto je v manzelstve neakceptovatelne a ze dalej to nebudes tolerovat. Nie s krikom a hysteriou, ale sebavedomo a razne. Su nejake pravidla ktore sa v manzelstve dodrzuju. Ak ich nemieni akceptovat, nebudes ani ty prihliadat na to. A poviem ti hoci mas malinke babo, pekne by som mu deti zavesila na krk a isla s kamoskami vecer von, a keby nepochopil a neakceptoval tvoje zelanie (inak prerusila by som so znamymi kontakt), tak by som si nasla niekoho s kym si budem vypisovat a smiat sa a volat, najlepsie keby ti poslal domov nejake kvety 😁. No a ak by sa manzel ani po tomto neprebral, tak asi uz nic. Toto zacina byt bezny standard ze si ludia v manzelskom zvazku denne vypisuju, normalne to ale nie je. A ak nedas najavo teraz, bude to standard aj u vas.
Ale pamataj si, vypytovanim sa, placom, vyjadrovanim obav ze ta opusti a podobne, nedosiahnes nic. Bude akurat tak na koni ako sa bojis ze o neho prides. Urob to tak, aby mal on tie obavy ci je dost dobry pre teba. Chlapi to maju jednoduche a podla statistik podvadzaju najviac do 1 roka deti. Zenami su si az prilis isti.. tak drzim palce a nedaj sa. Nehadaj sa, nehysterci, ale ani neplac. Bud taktik 😉
@liv1 kvety si vie poslať aj sama ;) áno treba mu nastaviť zrkadlo asi
Oslov kamošku, že si s ňou budeš písať, v mobile ju ulož ako kamoša Janko/Jožko už ako chces, vypisuj si s ním (s ňou), povedz veď to je len kamoš 🙂 ak to s ním nehne, a nebude mu to vadiť, tak vieš kde je problém
Uplna neucta voci tvojej osobe. On vie, ze ti to vadi a ajtak v tom pokracuje? Uchlacholi ta blabolmi ako by ta on nikdy nepodviedol a bla bla a nadalej robi to, co ta nici. Pekny chrapun. Kamaratku mu zrus, obom vysvetli ze ti to vadi a ze ak budu pokracovat znicia minimalne 1 manzelstvo.
@marcellka32 boze nechcela som to napisat rovno 😂. Si perfektna👍. Presne takto to treba spravit 😁. Len nie hned, najlepsie az potom co pojde niekam von, ze niekoho stretla, davneho kamosa napriklad co sa sto rokov nevideli
Mala si to zaražiť hneď na začiatku, povedať mu jasne že si to nepraješ a že sa ti to nepáči, nemyslím si že s ňou niečo mal a ani nemal ten úmysel keď ti dával čítať čo si píšu ale speje to k tomu a neviem či sa to teraz ešte dá zastaviť keď už obidvaja zistili ako si dobre rozumejú a sú stále v kontakte
Pár dní nepísali.. prišli v piatok podvečer a ja som ešte dostala ak krami a bolelo ma cele brucho nemala som na nič náladu a keď prišli tým duplovane.. večer mi písala ze co som bola divná ze ci ma to stále série ze ju to trápi. Povedala som jej ze nie ze sme v pohode len ze mam krami. A začala to zase riešiť ze ona mi nechce ubližovať ze ju to trapi. Ze ona s ním nezačala ani sa naňho nepozrela ze keď vie ze mi to vadí atď. Napísala som jej na to ze ved sú kamaráti ze niesom blbá ze to koli mne obmedzili..a opýtala sa ze ci mi nebude vadiť keď s ním poblbne... ako keby si pytala povolenie.. a začala mu zase vypisovať. Keď mu pipne mobil 3x za sebou lebo ona nenapíše všetko v jednej správe ale osobitne tak mne sa až jezia chlpy na tele a muž to vie a vidí... večer jej odpise par správ a odloží mobil a prituli sa ku mne a venuje sa mi...preto som taká ze neviem uz
Odstrihla by som zo života túto kamaratku, žiadne stretávacky, grilovacky. Normálnej žene nenapadne pravidelne po večeroch vypisovať manželovi svojej kamarátky a tváriť sa pritom, že je to vlastne normálne, pani bude asi jednoduchšia. Mužovi rázne povedz, že toto akceptovať v manželstve nebudeš, takéto písanie si. Už uvidíš ako sa on k tomu postaví, ked si ta váži, prestane s tým.
"Môj manžel má stále teraz stiska objíma stále chce aby som bola pri ňom. Sam sa vracia k tej téme a uisťuje ma lebo vidím ze ho to trapi"
tu by mi take kontrolky blikali, že až. Potrebuje ta upratat, aby si prestala mat pochybnosti, ze medzi nimi nieco prekvita. Toto robi chlap, ktory ma za ušami.
Mimochodom, jej manzel vie, aky mate problem v trojuholniku? Ci ani netusi?
Presne tak úplne odstrihnúť zo života lebo naozaj to speje presne k tomu čoho sa bojíš a táto žena je provokatér a dosiahne čo chce aj keď ju to akože veľmi trápi
Je ťažko posúdiť čo už je cez čiaru, ale toto nevinné nebude. Možno bude verný fyzicky, ale mentálne je neverný už teraz. Vašemu vzťahu to ubližuje a narušuje dôveru. Toto by som mu povedala a ďalej neriešila. Viem, že je to ťažké a má to dopad na psychiku a zdravie. Môžeš sa ho opýtať, čo mu vo vašom vzťahu chýba a na tom popracujte. Keď ovšem je ochotný priznať, čo mu to vypisovanie dáva, aspoň pred sebou úprimne.
"a opýtala sa ze ci mi nebude vadiť keď s ním poblbne"
Ježíš, to čo je toto? Ona je asi úplne mimo? Povedz jej, nech poblbne s vlastným manželom.
A manželovi treba fakt asi troška preplesknúť. Slovne ťa ubezpečuje, ale vypisovať si s ňou vypisuje. Preboha, so ženatými chlapmi sa nevypisuje po večeroch.
Ja budem v tomto asi vynimka, no ja by som im verila, ze spolu nic nemaju a len si ako ludia sadli. Neberiem ako neuctu, ze si partner dovoli mat aj inych blizkych ludi vo svojom okruhu, nez som ja. Sama mam za najlepsieho kamosa zadaneho muza a rovnako si piseme skoro kazdy den. Neviem si predstavit, zeby ma partner obmedzoval a urazal sa preto, ze ked otvori usta, ze hned vsetko nepustim a nevenujem sa mu ako malemu. Za mna by spravanie autorky v opacnom garde bolo dost obmedzujuce, nemam rada, ak je na mne a mojej pozornosti oartner takto zavisly. To potom jeden nic ine nerobi, len polovicke dokazuje svoju nehynucu lasku a bozechran mat aj niekoho ineho blizkeho. Ale autorkin pripad moze byt iny, netvrdim. Do spalne im nevidim.
Autorka ty si tiez dobre pripecena, napises jej ze ti to nevadi, ze su kamarati, ale ved ti to bytostne prekaza. Preco jej to takto nepovies? "Vies co Vierka, ides mi na nervy ked vypisujes mojmu muzovi, vadi mi to, prestan s tym. Ries si veci so svojim muzom, nie mojim. Dakujem, verim ze to chapes." Ty sa tvaris ze ti to nevadi, neposles ju do riti a potom trpis. A muzovi detto, presne muzovi povedz co ti vadi a jeho kecy ako by ta nepodviedol(ha ha) vobec neber do uvahy. Proste mu kamosku zrus.
@maxalla sex a tieto veci všetko je úplne v poriadku ... stačí chvíľka a je vzrušený to všetko je na mieste Ken mne toto vadí ze si moc rozumejú.. sú ako dobrý kamarati
Keby mi nejaká trubka napísala ze ci môže poblbnut s mojim manželom, tak jej poblbnem ja. Jej manžel na to co hovorí?
Mna tu skor zaujali tie stavy, ktorymi si prechadzas ...este sa "nic" nestalo a ty si ruina. Jedna vec je milovať a druhá je absolutna závislosť. V zivote sa deju veci aj zlé, nemusi to byt len nevera a ty si spoluzodpovedna za dva zivoty. Z pisania si stratila 10kil, keby nestastne zahynie tak sa uplne vyparis? Ja teraz nezlahcujem situaciu ani nevestim tragedie, snazim sa len povedat, ze nieco so sebou nesies co by si mala popri tomto probleme riesit tiez. Psychika je velmi krehka záležitosť.
Ze ci ti nebude vadit ked s nim poblbne?? Sekni tieto navstevy a ak nejaka navsteva bude, bud za hviezdu, vysmiata, najmilsia, obtoc sa okolo jej muza, proste chapes ty nemozes byt teraz ta smutna, sklesnuta, to jej len nahravas. A jednoznacne daj najavo ano nezelas si to a nie je to v poriadku. S usmevom na tvari, nebadaj ziarlivost. Je to narocne

Bohužiaľ takým pisanim neškodným to všetko začína, tiež by sa mi to nepáčilo 🤔