Bola párová terapia pre vás užitočná?
Ahojte skusali ste niekedy s partnerom parovu terapiu ? Pomohlo to realne niekomu ?
@barka1 no pomoc je asi aj to ze otvori oci a ked sa nieco neda napravit tak sa skutocne neda :/
mne psycholog po asi troch sedeniach narovinu povedal, ze udrzat nas vztah uz nema zmysel
chodime s manzelom a nemam pocit, ze by to nejako extra pomahalo (a to my riesime hlavne komunikacny problem a vyhorenie), ono ak jeden z partnerov napr. nevidi alebo nechce vidiet, ze toto je problem, tak sa nikam nepohnete, to je aj problem u nas, moj manzel tam chodi, siel tak dobrovolne ale je to ako na hojdacke, obcas po terapii sa naozaj snazime, potom zas back to basics a dookola, niektore veci, ktore su ti silne prirodzene skratka nezmenis 🤷♀️
Pomohlo..ale nie tak ako som čakala.
Otvorilo mi to oči a mladého pána som aj sama napokon kopla do zadku😉
Ja veru nepoznám nikoho, komu pomohla. Tým samozrejme nechcem odhovárať a držím palce. A ešte treba vziať do úvahy aj finančnú stránku. Je to veru dosť.
My sme chodili, povedala , ze nase problemy nie su dovodom na rozvod, no moj muz si zacal vypisovat s inou zenou a do mesiaca uz s nami nebol. Ale nikdy nebol otvoreny tej terapii.
@milka1988 no pracujeme na tom, stale sa o tom rozpravame, upozornujeme sa navzajom, obcas si kusneme do jazyka, my ale neriesime nijaky extra seriozny problem, moj manzel ma tak trochu asi podedene a aj asi jemne OCD alebo co a ma pocit, ze iba jedno jeho riesenie a nazor je spravne a z domu je nauceny, ze jeho mama jeho otcovi vzdy povedala mas pravdu ocko a ja toto odmietam robit 🙂 takze narazame niekedy viac a niekedy menej, teraz mame napr. dobre obdobie, neviem, co riesite a to uz si ty musis zvazit, ci veris tomu, ze terapiou a "tvrdou pracou" to viete uplne alebo ciastocne vyriesit
Takze ako na hojdacke stale, lepsie obdobie, horsie obdobie, ovplyvnene aj pracou, ako toho mame vela...
Nam velmi pomohlo skusit kouča - p. Kacmarovú v Kosiciach. Náhodne mi to známa odporucila, kedze ani nam terapia nepomohla. Odrádzali nás aj iné skusenosti s terapiou. Ona je vascoach.sk a boli sme veľmi spokojní.

Určite pomohla. Ale nám nie. Chodili sme rok, 2x tyzdne. Z mojho pohladu sme sa nedostali k podstate problému. A možno to bolo aj tým, že nás vztah už bol naozaj rozvrateny.