icon

Pomáhajú terapie u psychológa?

10. júl 2026

Ahojte pomohli niekomu terapie? Nie je to len tak že Vám psychológ povie čo chcete počuť?

anonym_0282cb
10. júl 2026

@anonym_autor nič také nepomôže

anonym_fd2e74
10. júl 2026

Pomohli. A nie, nebolo to o tom že mi hovoril čo chcem počuť. Poskytol mi iný pohľad ktorý som ja nevidela. Veľmi mi pomohlo sa vykecať z toho všetkého.

anonym_70844d
10. júl 2026

Áno a veľmi. Hlavne mi pomohol spracovať minulosť a potom sa od toho odvíjalo všetko ostatné.

euka210
10. júl 2026

@anonym_autor ano. Nie je to vobec o tom, ze hovori, co chcem pocut...ale povie, co potrebujem pocut...niekedy sa mi to paci, niekedy nie. Da iny pohlad na problematiku, pomaha vyrovnat sa s roznymi pocitmi, zivotnymi situaciami atd.

anonym_bbcc8a
11. júl 2026

Ani nie. Iba máš dobrý pocit že ti niekto akože rozumie. Keď sa na to pozrieš spätne, len si sa vyrozprávala, nič iné.

anonym_73c159
11. júl 2026

Záleží asi od človeka niekomu to pomáha vyrozprávať sa a získať pohľad inej osoby na vec situácii.
Ale je to aj otom že aj ty ako človek si snim musia sadnúť aby ty to pomohlo nie vždy to musí byť ten prvý.
Mne to pomáhali

anonym_05f882
11. júl 2026

@anonym_autor Mne pomohlo, ako sa pise vyssie, ziskala som iny pohlad na vec od osoby ,ktora bola nezavisla, objektivna. Kamoske sa vykecas a v drvivej vacsine ti da za pravdu a pozera na problem svojou optikou. Mnohe vety, ktore povedala terapeutka ma zasiahli a mam ich v hlave dodnes. Ale! problemy zazrakom nezmizli, lebo dolezite je ako som sa ja k tomu postavila a ci som nieco chcela zmenit. A hlavne nedostala som navod "toto rob, toto nerob", ale kladla spravne otazky, aby som si odpovedala sama.

anonym_f30c40
11. júl 2026

@anonym_autor mne to nepomohlo, iba som rozpravala, plakala a obnovovala si svoje traumy znova a znova. Po sedeni som bola cely den smutna. Myslim ze rovnaku sluzbu urobi dobra priatelka. Psychiatricka to bolo nieco uplne ine, tam bola interakcia k veci, realna a jasna, povzbudila ,pochopila....

anonym_0ed80e
11. júl 2026

Záleží čomu sa venuje a aké ma vzdelanie a skúsenosti. Aku metódu pouziva. Či rozumie tomu čo potrebujes riešiť. Čo potrebuješ pocut ti povie veštica nie dobrý psycholog. Terapie tiež niekedy trvaju roky ak je problém väčší. Tiež niekomu stačí sa vykecat niekto potrebuje nacvicit napríklad zvládanie nejakych situácii niekto chce riešiť rodinne konštelácie a podľa toho si treba aj hľadať na tu oblast zameraného odborníka. Dôležitý je tam vztah a dôvera. Nie vždy nájdeš dobrého psychológa hned na prvý pokus. Niekedy keď už ťa jeden nikam neposuva a ešte potrebuješ niečo riešiť hľadáš iného odborníka. Je to individuálne

anonym_0ed80e
11. júl 2026
@anonym_f30c40

@anonym_autor mne to nepomohlo, iba som rozpravala, plakala a obnovovala si svoje traumy znova a znova. Po sedeni som bola cely den smutna. Myslim ze rovnaku sluzbu urobi dobra priatelka. Psychiatricka to bolo nieco uplne ine, tam bola interakcia k veci, realna a jasna, povzbudila ,pochopila....

@anonym_f30c40 potom to nebol ten správny odborník pre teba

andaluzia12
11. júl 2026

Mne pomohol. Vôbec nehovoril to čo som chcela počuť, o tom terapia nieje…