Bude z neho dobrý partner? Spoznaj varovné signály!
Ahojte mam dilemu a potrebujem nejake nezaujate nazory pocut. Pred par tyzdnami som spoznala jedneho muza cez internet, zacali sme si pisat a od zaciatku som mala pocit, ze sme si fakt sadli po vela veciach. Zalubili sme sa do seba a sme uz oficialne par. No zacinam si vsimat niektore veci, co mi zavali vadit a mozno niekto by to nazvak red flags. On ma davno po 30 a byval teraz par rokov co bol sam s rodicmi lebo nechcel davat zbytocne peniaze na najom. Co mi neprislo take zle a logicke no ako som nedavno zistila, nema velmi ani financnu rezervua to zarobi dost dobre. Nie je to vzdy rovnako ale je to cez par tisic, na tuto lokalitu pekny plat. Robi sam na seba a robi naozaj vela ale posledne dni sa nase debaty tocia len okolo jeho prace, pocas dna mi pise hlavne o praci, aj ked sme spolu rozprava o praci
A ty si zlatokopka ? Vyberaš si muža koli tomu ci ma nasporene alebo nie,cci ma dom alebo v akom prostredi zije ? Ved sa poznate kratko, a viesco kludne sa ho spytaj na jeho majetkove pomery mozno si pomysli svoje.. do jeho penazi ta je prd, to preco byva u rodicov sa ani nečudujem, pri dnesnych vyskach bytov a hypotek, by cely den musel byt v praci . Zamysli sa
@dadka1997 ano som poriadna zlatokopka 😁 dobre si ma pobavila..proste mi je divne, ze sa niekto akoby chvali kolko zarobi a nema dokopy nic nasporene..ja zarabam priemerne, byvam sama uz dlho, mam rezervu aj sporenie atd..tak ked to dokazem ja z ovela nizsieho prijmu, chcela by som asi vela aj od partnera. Ja jeho peniaze nepotrebujem, ale co v pripade, ze by prislo dieta? Proste si kladiem otazky co keby, uz mam aj ja svoj vek na to predsa, aby som tak rozmyslala
@katkaseiner no je to dost mozne, ze proste aj zarobi ale nasledne to vraza do tychto veci. No ja beriem zarobok to, co mi ostane v rukach a s cim mozem hospodaritl
A preco nad tym uvažuješ už teraz ? Ani byvma nenapadlo sa rozpravat s partberom s ktorym som na zaciatku vztahu o financiach .. je jeho vec, kam dava svoje peniaze a určite ti to hned nebude vesat na hlavu.. a to ze rozprava o praci ? Ak ta nebaví taka tema, tak zmeň temu..
Pises ze robi sam na seba, mozno zarobi cez par tisic ale asi platí odovdy, mzono ma treti pilier kde si spori alebo nejake sporenie .. a to ti ma hned vsetko zavesit na nos ? T
ste spolu pár týždňov a ty už riešiš jeho finančné zabezpečenie .... "zbožňujem " spojenie red flag ! Keby vedel chudák, čo tu riešiť už by asi viali aj pre teba.
@dadka1997
@merlinja riesim to asi aj preto, aby som za nejaky cas nemusela vyplakavat tu (ako mne z vas tu) ze som na MD a chlap cele dni v robote, neprispieva, nestara sa, sme v podnajme, nemame na vlastne byvanie atd. Ja som dost prakticka a to ze som na zaciatku vztahu neznamena, ze budem zaslepena a na pubertalne vztahy kde si budem len uzivat a tvarit sa ako je vsetko idealne, tak na tom som uz dost stara. Len tolko k tomu 😁
Malo tam byt mnohe z vas nie mne 🙈
@merlinja on sam mi po kratkom case zacal hovorit o svojich financiach atd ja som sa ho na to ani nepytala vtedy este. To len tak na okraj keby si chcela vediet
Rozmyslas dobrym smerom. Ale ako pises, ste spolu par tyzdnov. To je nic. Esyecsye zalubeni. Realne ho zacnes spoznavat po roku, dvoch. Mozno tam dovtedy bude viac red flags.
Autorka, ja by som sa tiez zamyslala nad buducnostou. Osobne mam vzdelanie, zarabam dobre, mam vlastny byt aj chalupu, takze naozaj nepotrebujem, aby ma niekto "vydrziaval", ale od chlapa takisto ocakavam nejaku financnu gramotnost a perspektivu. My sme s partnerom uz treti tyzden vztahu vyriesili rozdelovanie spolocnych vydavkov (kedze ja nedovolim, aby za mna niekto platil stravu, vylety, dovolenky ci volnocasove aktivity) a hlavne sme sa o vsetkom otvorene porozpravali.. tiez som nemienila stracat cas s niekym, s kym nie sme hodnotovo a nazorovo na rovnakej vlne 😌 takze za mna priama a otvorena komunikacia + dat aj na intuiciu, chapem, ze laska nie je vzdy racionalna, ale ta prvotna zamilovanost skor ci neskor prejde a bude treba riesit prakticke veci
@stanulienkat to mas pravdu, no som opatrna aj po zlych skusenostiach z minulych vztahov. Tak uvidime
@black_wolf no u mna ta zamilovanost a zaslepenost uz pominula aj ked sme spolu kratko. Tiez nechcem uz stracat cas a vyckavat co ako bude a podla mna to je normalne. Vela zien to neriesi a potom placu ked je neskoro no to je ich problem. Tiez rozmyslas dobre. Podla mna to tak ma byt ked aj po kratkej dobe, aby ludia vedeli co ako planuju do buducna
Treba to riešiť od začiatku. Nie si zlatokopka pretoze ta zaujima ako to raz bude. Co je to vek po 30 tke? Koľko ma rokov?
Je automechanik predpokladám , že maká tak od 17- 18 rokov. To ma minimálne 13 a viac rokov odpracovaných. Neviem ale ja som sa v 18 osamostatnila a odsťahovala par rokov po 20 tke som mala kúpený vlastný byt a mala nejake uspory casom . To isté by som tým pádom očakávala od chlapa.
Tak mi to príde ze mladý muž ma pohodlný životný štýl doma u rodičov, dá im par korún zvyšok minie , nic ho netlačí k tomu sporiť a riešiť čosi svoje. 30 rokov je u muža dosť vysoký vek na to, aby mal čosi poriesene.
Ako to chcete riešiť do budúcna bývanie, príp deti ? Kde chce bývať ? Určite by som sa s ním o tím porozprávala, lebo zas to nie je 20 ročný študent co nevie čo s budúcnosťou.
Ale to nezistiš hneď, ci bude dobrým partnerom.. to sa ukaze časom, ja som len narazila na to, ze pre peniaze si chlapa je sebecké vyberať, a riešiť s nim uspory a podobne, lebo dolezitejsie je ako sa k tebe chová, aky ma k tebe vztah, ako sa cítiš s ním ty.
@lakebabe pride mi to tiez tak ako pises pohodlno u rodicov nemusel doma nic robit lebo bol v praci a stale ho zaujima len praca a preto si hovorim ze co keby sme byvali spolu, tak bude vsetko na mne a pritom financie by boli isto pol na pol to aj teraz tak je ked niekam ideme atd a on by nemal cas nic doma spravit lebo vsak maka cely den a doma nemusel. Lebo jeho mama nerobi ona je zena v domacnosti tak mala na to cas ale ja tieh pracujem tak zacinam rozmyslat, ci nebude rozumnejsie vziat to skratsia. Hodit rec to ano ale vies ako chlapi naslubuju a ked pride na lamanie chleba skutek utek. Suhlasim s tebou tiez som bola od mlada samostatna takze cakam to aj od partnera, trochu zodpovednosti
@dadka1997 jasne ze to nie je len o peniazoch no zacinam si aj ine veci vsimat a tak su tam nejake obavy. No viem ze vela ludi sa dokaze pretvarovat. Aj dlhodobo..nikdy nie je istota v nicom to je pravda
Uvidíš ale ak máš aj ty taky vek predpokladám, že sa nechceš teraz desať rokov vodiť s niekym za ručičku. Ak plánuješ deti a rodinu dobre si výber s kým , aby si presne neskončila ako polovica žien co tu potom plače, že ma deti s idiotmi. Nie je nič čudné, že očakávas, že sa bude vedieť postarať o rodinu.
Ak bol naučený, ze mama je doma a stará sa o neho perie, vari a on nemusí robiť nič , tak mu to vyhovuje, nepotrebuje si hľadať nič vlastne, na čo by to robil. A zas už má vek aj na to, aby rozmýšľal co dalej.
Tak to by sme nemali istotu ozaj v nikom.. treba dat sancu .. ak citis, ze to nema vyznam, viac by som vztah nerozvíjala..
Alebo skus napisat okrem toho, čo iné ťa trapi?
No tak ako vyššie píšeš - ze som na MD a chlap cele dni v robote, neprispieva, nestara sa, sme v podnajme, nemame na vlastne byvanie atd. Ja som dost prakticka ... tak ešte nemáš jeden vzťah porušený a už druhý rozbiehaš.. Tak ja už fakt neviem, kde robím chybu... Tak ale aj slovenské príslovie hovorí z dažďa pod odkvap....
@dadka1997 su to vacsinou take banality a drobnosti skor zatia no hlavne co sa tyka prace, kazdy den uz pocuvam kolko toho ma aky js unaveny ako sa snazi si veci zariadit aby sme mohli byt aspon chvilu spolu. Pritom on je ten, ktory hladal niekoho na vztah. Ja som ho brala zo zaciatku ako kamarata, neskor som sa zalubila tiez, no nehrnula som sa az tak do toho. On mi stale aky je rad ze nasiel mna..atd. A niekedy mam pocit, ze ja si mam vlastne vazit, ze je taky zaneorazdneny a ten cas si na mna najde. Aj vcera ako sme sa stretli, ja som mala super naladu a ako sme boli spolu, zas tie reci ako ho stve ze nic v praci nestiha atd. Uplne som ostala bez nalady. Strasne negativny mi prisiel. A naopak vsimam si, ze ked sa mu postazujem s niecim poslednu dobu ja, ma akoby potrebu zlahcovat to. Ze hlavne on je ten chudak. Pritom ked to tak zoberiem, okrem tej prace dokopy nic nema neriesi. Neviem si predstavit, keby si zalozil rodinu, co by bolo. No mam fakt pocit ze zo dna na den mi to vadi viac a vcera to uz bolo aj na mna vela. Cely vecer debata o tom, ako ma toho vela a ked som nahodou zmenila temu, akoby ma ani nevnimal 🙈 dnes mam teda poriadns zmiesane pocity z neho. Az som znechutena
@merlinja aky druhy vztah? To som pisala ako priklad, ze tak dopadnut nechcem, nie ze to tak mam 😏
@lakebabe presne ako pises, ak si mam zakladat rodinu, neviem ci by to bolo prave s takymto clovekom..na zaciatku mi prisiel iny..ale to tak byva. A myslim ze mu to vyhovuje, preto zije s rodicmi. No on si chcel niekoho najst a potom stale pocuvam ako nema na nic cas. Akoby som mu ja kazala byt od rana do vecera v praci..
No tak to ti verim .. na jednej strane, ved predsa nikto sme neni dokonalý.. na druhej strane, mile rada si vypocujem, ale tiez chcem byt vypocuta, nemam rada, ak sa niekto hrá na chudačika... to že aj popri praci si najde čas je super a vazim si to, ale co tak zmenit temu a nerozpravat sa iba o robote? Urazil by sa ako male dieta? To uz by o nom svedčilo
Vadný kus, nič pre teba. Pustiť do obehu.

ja ti neviem...hovorit o peniazoch...clovek ktory dobre zarobi sa nechvasce peniazmi. A to nehovorim o tom ze jazdi na najnovsim bmv a obleceny v znackovom. Skor mi to pride ze on aj zarobi, ale odvody a suciastky nieco stoja a tym padom dajme tomu z 2tis e mu ostane len tisic e. Len tym ze mu rukami tie peniaze prejdu, tak miesto prijmov to vola vyplata.... moj nazor ...a ano, tiez by to bol pre mna red flag