icon

Bývalá manželka nechce odísť

tom_ah
21. mar 2023

Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?

anita6666
21. mar 2023

@zuzanka.zuzu fakt? No vidíš...nabudúce budem možno ružový jednorožec bojujúci za práva lgbtq + celú abecedu za tým sa mi nechce písať 😂

martinka13
21. mar 2023

Vyhodiť ju môžeš. Predpokladám, že nemáte medzi sebou nájomnú zmluvu. Sprav to cim skôr.... Už teraz to patrične zneužíva. Prinajhoršom povedz, ze ideš dom predať a kúpiť si niečo menšie. Možno sa rozhýbe.

kate211
21. mar 2023

A chod na tu obec zrusit pobyt. Ukaz papier, ze si sa rozviedol a nech jej daju pobyt kam chcu. U toho sa informuj, ci ziadala o socialny byt. To je taky problem?

lyci
21. mar 2023

@tom_ah sak ked nema na kupu, nech ide do podnajmu ako vsetci ostatni. to ze sa posunie v poradovniku este neznamena, ze ten byt dostane v blizkej buducnosti. takze ma polovicny uvazok, invalidny dochodok, kopec zliav ako ztp, peniaze z vyrovnania, usetrila kopec penazi za roky byvania zadarmo a este jej je malo. sorry ale ako neni o com. pockas do septembra. potom ze az po vianociach. potom hen tamto. a mozes sa ist popytat aj na urad do ineho mesta, ked vam je trapne u vas

pralinka25
21. mar 2023

@anita6666 ten rusny zivot bol mysleny priamo v tom dome. nie niekde mimo.

kazdopadne autor na taketo aktivity podla vsetkeho nebude takze je to fuk ale na Hughovi som sa pobavila. @liljana

maciatkolulu
21. mar 2023

@jamidea fuuha a ten niekto mi porodí a výchova dve deti? Bude
mi partnerov v dobrom a aj v zlom 15 rokov? Bože 🤣🤣🤣🤣Vieš ty, čo mali autor a dotyčná "vychcana" osoba medzi sebou? Keď sa niekto chova fér k ex partnerovi, tak je to už vuuul, čo sa necháva využívať.

@tom_ah zachoval si sa cestne., ale je asi najvyšší čas riešiť, normálne, v kľude a na rovinu. Len vy dvaja viete čo bolo a nebolo, čo je správne a ako.... Tak to podľa toho rieš.

anita6666
21. mar 2023

@pralinka25 ak by som mala z muža akýkoľvek prospech,tak môže mať rušný život a bordel podnik priamo v dome,nehlo by ma

zuzanka.zuzu
21. mar 2023

@martinka13 dosť dobrý nápad s tým predajom domu 👍 ale žena ho má asi prečítaného a vie, že dom sa predať nechystá... ja by som jej asi rovno povedala, že zajtra prídu záujemci o kúpu tak nech u seba urobí poriadok 😀 to by bola v šoku. muži zvyčajne nekecajú, rovno konajú, týmto by ju totálne rozhodil lebo ona vlastne ani nevie čo sa v jeho živote deje 😀 (možno by som niečo ešte deťom predtým povedala, že sa dom chystám predať - nie že sa chystám urobiť takú habaďúru, ale reálne predať a zavolala by som nejakých kamošov ako "kupujúcich")

kate211
21. mar 2023

Sa divim, kam chodia vsetky zeny po rozvode ak im peniaze z vyporiadania nestacia na kupu bytu a podnajom je drahy. To kazda dostane socialny byt?

pralinka25
21. mar 2023

@anita6666 tak ale to si ty. podla prispevkov je ale celkom dost otazne kto vlastne si ze? lebo co prispevok to ina osoba, vek charakter, nazor ..... beriem ta ako vtipny element ktory sa snazi za kazdu cenu rozprudit debaty aby rec nestala a trosku nasuchorit stereotypy. ale tak zas niekde sa to fakt nehodi. tento chlapik ocividne potrebuje fakt pomoc.

kate211
21. mar 2023

Este ma napadlo: odstahuj sa na dva mesiace niekam na chatu, posli do domu 8 clenu rodinu a nech tvrdia, ze dom kupili. Ked ti ex bude volat, povedz, ze dom si sice predal, ale jej si nasiel byvanie zadarmo niekde na opacnom konci SK. Naloz ju do auta, odvez ju niekam daleko a nechaj ju tam.

lilope
21. mar 2023

@pralinka25 pri inej téme o nevere zase písala, že ženy sú naivné keď si myslia, že ich muži sú im verní a sama spáva so ženatými. Tiez to tam rozprúdila a ženy ju odsudzovali. Naozaj to vyzerá ako píšeš, čo téma, to protirečenie a snaha o strhnutie pozornosti.

mogaa
21. mar 2023

@tom_ah no vydiera ťa....ako tu už bolo spomenuté, žiadaj od nej nájomné....vysťahovať ju môžeš, aj keby už mala plný ID, ty ni eis povinný zabezpečovať jej bývanie, teoreticky vie súdne požiadať o výživné na rozvedenú manželku - ale musela by mať nízky príjem - teda len ID a aj ten nízky....ona zatiaľ nemá ani prizanný ID a ani stanovené percentá.....rieš to teraz , nie o mesiac dva....bud urob nájomnú zmluvu a bude ti prisievať nájomným alebo nech sa vysťahuje max.do leta - a neustupuj....

la_lotob
21. mar 2023

Žiadne najomne alebo vychadzov. Oznam, ze do dvoch mesiacov sa dom predá aj zo zariadenim. Ty chod do hotela a najdi alebo zaplat skupinu ludi, ktori sa tam nastahuju. Odide do pol hodiny a este bude s kuframi aj utekat. Najefektivnejsie!

pralinka25
21. mar 2023

@tom_ah a inak BTW nechces ten dom vazne predat? naco ti je taka velka nehnutelnost ked budes sam. aj keby si si nasiel partnerku nestacil by vam nejaky mensi dom, bungalov, alebo byt v meste? za zvysne prachy pocestovat? odlozit na dochodok,alebo si ich jednoducho len uzit? o taky velky dom je zbytocna starost. ci?

apolka77
21. mar 2023

@tom_ah a ona už minula peniaze na ten jednoizbový byt? Pracuje?
Možno by som jej pomohla kúpiť si ten jednoizbak a budeš mať pokoj.
Inak keď ti neprispievala na nájom musí mať kopu peňazí veď všetku výplatu mala pre seba. Takže žiadne výhovorky...za 3 roky mohla aj ušetriť.
Ja by som jej teda našla ten jednoizbak buď nech ho kúpi alebo dačo na prenájom...resp. keď jej budú chýbať peniaze asi by sa ti oplatilo ak nemáš núdzu o peniaze jej dačo doložiť a kúpiť hoc aj garzonku....a budeš mať pokoj ....viem že už ste vysporiadaný ale možno by to stálo zato...nikto ťa po dedine nebude ohovárať (často to spomínaš ako problém) a dcéra bude tiež spokojná že si sa o mamičku postaral...

0silvia0
21. mar 2023

Napadlo mi, ze ak dcera odide, povedz ex, ze chces horne poschodie od septembra prenajimat a za tie peniaze financovat detom studium. Ved budes mat dvoch vysokoskolakov a to nieco stoji.
Ze nech sa do leta zariadi.

kitycat
21. mar 2023

@tom_ah tvoja tema stratila vyznam 😅

Pocas kovidu chuderka nemohla nic pozerat, kovid uz je rok a pol prec a jej sa v medzicase vyvinula skleroza a asi ti mava nejakym "fejkom" o ZTP. Vies o nej prd, tvoje dospele deti o nej vedia prd, ale o vystahovani nechcete nikto ani pocut...

Neuvazoval si nad tym, ze jej zacnrs nosit ranajky do postele? Lebo nechciet peniaze za energie... No este raz, preco chces aby sa vystahovala ked ju vlastne nevidis a spotreba ta tiez nesere? Aby si si mohol doniest slecnu? Vsak si ju pozvi, hned ta necha a ked zistis, ze ho nenamocis, tak ju svinskym krokom pozenies..

stellarstar
21. mar 2023

@tom_ah mám prísť ku tebe a pomôžem ti?

andreatytler
21. mar 2023

@tom_ah Si dobry clovek. Pekne od teba ze si ju nechal u seba byvat a nechces ju surovo vyhodit zo dna na den a mas pochopenie pre deti.
Sadni si a vsetko podrobne preber s detmi. Urobe si plan s ktorym budete vsetci suhlasit. Dcera je OK s tym ze sa odstahuje. A co syn?
Najdi podnajom, zaplat za nu 3 mesiace.
Oboznam ju o vsetkom a napis vsetko mailom, SMS... aby si to mal cierne na bielom ze ona bola o tom oboznamena.
Ked pride na ten den, tak ju nasilu vystahuj ak bude este stale u teba a vymen zamok.
Po tych 3 mesiacoch to bude na nej ci bude pokracovat v plateni najmu, alebo ju majitel vyhodi na ulicu. Len ju potom preboha nezober spat k sebe.
Urcite nezacni uctovat najomne. To by znamenalo ze suhlasis s tym ze tam zije a bola by to polahcujuca okolnost pre nu ak by doslo k sudu.

luccija
21. mar 2023

@tom_ah tiež by som sa neponáhľala robí pol uvazok, má kde bývať, deti si vidí...len rozhovor a dar termín dokedy chces, aby odišla.Nenechavaj to riešiť dcéru...a známosť si prived čoho sa bojíš ste rozvedení ústupky si spravil až nadmieru.A to, že jej nevyjde 2 izbový byt no nemala čakať...

apolka77
21. mar 2023

Žena ktorá nenávidí svojho ex rozhodne nebude s ním bývať pod jednou strechou.

zuzanka.zuzu
21. mar 2023

@andreatytler jeden jediný dôvod prečo by jej mal zaplatiť 3 mesiace nájom? 😲 však ona dostala vyplatené z BSM a 3 roka ZADARMO býva

mpg
21. mar 2023

@tom_ah Malo by sa postupovať podľa toho, ako rozhodol súd a nenechať sa zastrašovať diagnozami zistenými tri roky po rozvode. Všetko si aj treba overiť v lekárskej správe. Ona môže pokojne bývať v podnájme, aj v inom meste a deti ju budú chodiť pozrieť. Takýmto osobám, ktoré majú financie na účte ani socialny byt nedajú.

panonia
21. mar 2023

Tak asi ešte dufa že sa dáte dokopy🤣.

zmrzlinka2021
21. mar 2023

@tom_ah nevyhadzuj ju, ste rodina, máte deti. Tlač však na to aby čiastočne priespievala na energie.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@apolka77, @andreatytler Ja jej nemám z čoho doplácať jednoizbák. Aby som ju vyplatiť z rekonštrukcie môjho domu a dal jej polovicu úspor, čo sa šetrilo pre deti, musel som predať dva pozemky, ktoré som zdedil. Tieto pozemky mali ísť tiež deťom. Naviac, budúci rok budú deti obe na vysokej, tiež to bude niečo stáť. Tri nájmy jej teoreticky zaplatiť môžem, ale ona nepodpíše nájomnú zmluvu, lebo do podnájmu nechce vôbec ísť. Čaká na sociálny byt.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@la_lotob Nebudem platiť žiadnej skupine ľudí. Ja chcem nech normálne býva, aby ju mohli aj deti navštíviť.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@kitycat Keď sme sa rozvádzali aj dcéra to tak chcela. Mala 15. Bola možnosť nechať exmanželku bývať na poschodí. Dcéra za ňou kedykoľvek chodila. Dcéra je teraz častejšie preč, cez týždeň bude bývať mimo domov. A už snáď aj ja mám právo po troch rokoch zorganizovať si svoj živoť, bez toho, aby som vo vchode stretával exmanželku.

anjelicek26
21. mar 2023

Opakujeme sa dokola, ale ona nie je tvoj problem. Opakuj si to ako mantru kazde rano, na obed, vecer. Tebe moze byt skutocne jedno, ako a kde ona bude byvat. Uz tri roky ta to nemuselo zaujimat. Socialny byt ak dostane, fajn pre nu, kedy - jej problem. Momentalne ma dost financnych prostriedkov aspon na garzonku - nech ide do garzonky. Proste kazdy do vysky svojich moznosti. Je to jej chyba, ze si nekupila byt vtedy... jej rozhodnutia, je nacase "dospiet" a ich znasat. To tahas financne roky jak taky vol, prepac za uprimnost...