icon

Bývalá manželka nechce odísť

tom_ah
21. mar 2023

Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?

liljana
21. mar 2023

@tom_ah ale vies o tom, ze po svadbe uz nemas svoju vyplatu, ale je spolocna. Setril si detom a prerabal zo spolocneho, iba si sam na tu vyplatu pracoval. Do prace sa chodi oddychovat, to tu vie kazda,... V momente, ked cinkla tvoja vyplata na ucet, uz patrila do BSM. 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
21. mar 2023

@zoro9836 nerozumies ironii? 😀

kate211
21. mar 2023

Ja sa len divim, ze nechcela, aby si jej polku domu daroval 😃V dnesnej dobe toto uz tak lahko nenajdes. Na zenu musis majetky poprepisovat vsetky, lebo inak s tebou zit nebude

apolka77
21. mar 2023

@tom_ah no hej, všetko si hradil zo svojej výplaty ,, ona ani nepracovala poriadne, ani o domácnosť ani navarené obedy si nemal dokonca ani decká na krúžky nevozila...ty kokso prečo si si ju vlastne bral? Keď všetko si robil sám? Teraz tu hnidu necháš bývať u seba ďalšie 3 roky? Nejak sa mi to nezdá.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@liljana Veď som som jej to všetko vyplatil.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@apolka77 O deti sa starala, deti ju mali radi, desiate deťom robila a deti (hlavne dcéra) chcela, aby zostala bývať.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@apolka77 A nenechám bývať. Maximálne do septembra, keď aj dcéra pôjde na internát.

liljana
21. mar 2023

@tom_ah Vsetko si jej nevyplatil, ked ti zostal dom. Az ked ti nic nezostane, bude to spravodlive. 🙂 Ved obetovala svoju mladost kvoli tebe. 🙂 Mladost je to najcennejsie na svete. Jej mladost, tvoja mladost nikoho nezaujima. 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
21. mar 2023

@zoro9836 Pobavili me se. Idem, kym ma tu niekto nezozerie za drzost. 😝

tom_ah
autor
21. mar 2023

@liljana Ja som jej vyplatil všetko na čo mala nárok. Sama dohodu podpísala, riešila to aj so svojim právnikom.

apolka77
21. mar 2023

@liljana viem že si robíš prcu , ale sprostá to žena v čase zaľúbenia ho mohla zlomiť na prepis domu na polovicu. ( V dobrom aj zlom).mať 50 a 250 000 je rozdiel ...

liljana
21. mar 2023

@tom_ah A mladost si jej preplatil? No vidis.

sticker
liljana
21. mar 2023

@apolka77 No neviem. Mas velke oci, predat stary dom dom po rekonstrukcii na dedine niekde na konci sveta (okres Galanta) za 250k. To su velmi prifarbene cisla. Okrem toho jej nepatril, mohla si tiez postavit dom za slobodna, ziadne deti, co by prekazali v chodeni do prace.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@liljana Teraz má 44, v dobe rozvodu mala 41, rozvod trval rok. Keby chcela, mohla si niekoho nájsť, vydať sa, mať ešte dieťa a budovať daľšie majetky.

jamidea
21. mar 2023

@pralinka25 presne, anita6666 je ajj podla mna len podnecovac a rozprudovac emicii, ja som na nu sice odpovedala, no tiez som nazoru, ze len chce ozivit diskusiu hocakou somarinou🙂

kate211
21. mar 2023

A este si jej zabudol preplatit FULL SERVIS a starostlivost o TVOJE deti. To je drahsie ako tvoja 20 rocna praca.

apolka77
21. mar 2023

@tom_ah tak už len tu mladosť pri tebe stratila...snáď sa poučila ...ale nie, žartujem...snáď to vyriešis k svojej spokojnosti. Si asi dobrý chlap keď si ju nechal zadarmo bývať toľko rokov.

tom_ah
autor
21. mar 2023

@kate211 Tri roky po rozvode a vlastne celý život tu žije zdarma. Neprispieva na energie, údržbu, odpady, vodu, teplo, nič. Ani predtým, ani teraz. A tiež to po nej nechcem nič preplatiť. Svoje deti živím, synovi platím 500 eur lebo študuje, dcéra má tiež účet, tam jej posielam, kupuje si veci už sama. A živil som ich celý život. Vozil do školy, brával na precházky, učil sa, športoval. Moja exmanželka im nedáva nič, lebo nemá z čoho. Tiež po nej nechcem, aby mi to preplatila. Tak čo jej mám ja platiť? Aký servis?

martinkatinka
21. mar 2023

@tom_ah a aky mas problem? Iba to, ze tam byva? Ale riesit to velmi nechces 🤷

apolka77
21. mar 2023

@liljana tak nepíše že starý dom,,,u nás v PK idú rekonštruované domy k tomu trojpodlažne minimálne za 600 000 a viac píše aj o veľkej záhrade ..ale tak nevieme kde bývajú no Galanta rozhodne nie je na kraji sveta to si predstavujem východ Slovenska...tu idú staré na spadnutie domy za 250 000 a to fakt nepreháňam...lebo pozemky sú drahé...keď neveris pozri realitky... napr. v Modre garzónka 80 000 a keď toľko nema ta žena tak môže ísť pod most...alebo jedine podnájom ...

kate211
21. mar 2023

@tom_ah Ale tvoja povinnost je zivit a zabezpecit nielen deti, ale aj manzelku. Dokonca aj po rozvode je vyzivne. Starala sa o deti, tak jej vyplat polovicu domu, uspor. Nevadi, ze neprispela. Neries co cele dni robila. Proste STARALA sa.

kitycat
21. mar 2023

@tom_ah ty asi budes trochu jednoduchší, co sa humoru týka lebo @liljana sranduje. Akurat nechapeme, ze ju tam nechas "kvoli detom" haloo, tie deti boli dost velké..

@kate211 co trepes? Ved pise, ze ju vyplatil a ona sa ram hra uz 3 roky na ublizenu darmozracku

tom_ah
autor
21. mar 2023

@martinkatinka Do septembra tu môže bývať, viac nie. Pobyt zruším. Sociálny byt nepôjdem riešiť ani obecný úrad. Seriem na to, nech si to rieši sama, rozhodol som sa.

dharmasanata
21. mar 2023

Tak buď to rieš vysokym nájomným, alebo si nájdi novú ženu. Keď chceš ja sa k tebe nasťahujem tiež 😂 môžeš sa postarať aj o mňa a ja ju odtiaľ vypracem 🙈😂 inak prepáč ale si hlupáčik ktorý sa nechá využívať ♥️ čím skôr ju vyprac ona ti ešte skomplikuje život a pokazí možno tvoj ďalší fungujúci vzťah

tom_ah
autor
21. mar 2023

@kitycat Neviem či teda sranduje, kiežby.

apolka77
21. mar 2023

@tom_ah a ako si predstavuje vlastne budúcnosť tvoja exmanželka? Snáď nechce s tebou bývať do konca života ...že dostane sociálny byt skôr ju blesk trafí ako ho pridelia jej...tak ako si to predstavuje?
Prečo ťa nenávidí keď si všetko robil a platil ty? Akurát si zabudol že peniaze počas manželstva boli spoločne nielen Tvoje ako to tu prizvukujes.

kate211
21. mar 2023

@kitycat Preberam to, co som sa tu naucila. 🤣🤣🤣

osky
21. mar 2023

@tom_ah
Na co Sa ludia rozvadzaju?
Na to,aby spolu neudielali jednu domacnodt,lebo nie su schopni spolu zit...
Nie?
Potom nechapem rozvedenych ludi ktori spolu stale ziju...nanajvys divne.
Dom uz pred svadbou bol tvoj-cize nannte pravo nema.
Vyplatena bola-cize ak suhlasila,na ine uz natok tiez nema.
Ci?
Mal si ju vypoklonkovat uz velmi davno...
Dritte,ze Sa dtatala,ze ti dala deti a pod....
Ok.
A ty si sa nestaral?
Ved bola vyplatena.
Je pekne rafinovana a ty jej to zeries.

Ja som za ludsky pristup aj za pomoc v nudzi a tak.
Samozrejme,ani ja by som nemala srdce vyrazit exportiert len tak na ulicu.
Ale za 3 roky mala uz casuuuuuu
Daj jej Ultimatum,do September ma tiez dost casu...
Detom to vysvetli.
Ty nie si socialny ustav.
Ak ma zdravotne potiaze,mozes jej pomahat aj zdialky.
Ale takto oberes aj sebs o moznost na novy zivot...
Obama ste Este mladi,nie ste v dochodkovom veku kedy si povies...uz to je jedno...