Bývalá manželka nechce odísť
Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?
@apolka77 Momentálne si to predstavuje tak, že ak si vybaví invalidný, byt jej bude pridelený prednostne. Ja naozaj netuším akým merítkom či podľa akých kritérii sa to prideľuje a tu som sa tu nedozvedel. Pôvodne som myslel, že sa na to pôjdem osobne informovať, ale na to seriem a to jednak preto, že sa obávam, že ma tam vysmejú a jednak preto, lebo si myslím, že tu sú byty dlhodobo obsadené. Neviem prečo ma nenávidí. Asi preto, že o rozvod som požiadal ja. A peniaze boli spoločné, preto som ju vyplatil.
A z coho jej ten invalidny budu platit? Ved od 22 rodila, do 32 bola na kadejakych predlzenych rodicovskych a poslednych 10 rokov pracuje polovicne.
@zuzanka.zuzu Lepsie nez byvat dalsie 3 roky spolu, alebo sa tahat po sudoch, alebo sceny na celu dedinu.
A nechce si ten invalidny vybavit preto, aby mohla ziadat vyzivne ma rozvedenu manzelku? Invalidnym rozvedenym to bezne davaju. To nevadi, ze ste tri roky rozvedeni. Bude argumentovat, ze doteraz si prispieval vo forme byvania. A odteraz chce vyzivne. POZOR!!!! Mas dobry plat? To sa pocita z platu.
@tom_ah každé mesto či dedina má iné podmienky k pridelovaniu bytov ...ak sa jedná o sociálne byty, musí spĺňať rôzne podmienky príjem aby nepresiahol (koľko ?neviem) a zároveň dosť, aby to vedela platiť..vybaviť si invalidný tiež trvá aj rok...aj viac...keď nemá doteraz diagnózy len si myslí že má sklerózu= nulová výpovedná hodnota ..ak jej aj uznajú ID neviem odkiaľ berie istotu že jej byt pridelia...to je utopia...ale šťastie môže mať nehovorím...
Ďalej asi si neuvedomuje že v sociálnych bytoch je väčšinou nízky standart aj to osadenstvo jej nebude po chuti keď je zvyknutá na krásne bývanie spokojná nebude...toto všetko by mala vedieť...
U nás v meste sú aj mestské byty aké prednostne sú prideľované zamestnancom mesta aj to na 1-3 roky dlhšie nie...
No asi tak....
Áno môžu sa jej vysmiat lebo do sociálnych bytov sa sťahujú sociálne prípady a ľudia s nízkym príjmom a skoro bez peňazí...
Ale možno Kolar stihne postaviť štátne byty 😀
@tom_ah A uvidis, ze to tak aj bude. Invalidny nevybavuje koli bytu, tam je poradovnik. Ale ako invalidna rozvedena moze vytlct vyzivne z teba a o toto jej presne ide. Daj vediet, ja som o tom presvedcena. Tieto zeny s nechutou k praci povybavuju hocico a poziadaju o hocico. Ver mi.
@kate211 "A z coho jej ten invalidny budu platit? Ved od 22 rodila, do 32 bola na kadejakych predlzenych rodicovskych a poslednych 10 rokov pracuje polovicne."
Ja sa hlavne divim, ze kym su takito ludia mladi a zdravi, tak sa budu vyhybat praci, brat rodicovske davky od statu, potom robit na polovicne uvazky a teraz v 44 rovno na invalidny. A z invalidneho rovno do starobneho. A my sprosti sme stale zdravi, pracoviti, odrobime 40 rokov, platime dane, odvody, v 60-65tke nas klepne, aby stat usetril a tie oddychnute leziaky sa doziju 90tky. A samozrejme davky a dochodky im pojdu, ved chudatka z coho maju zit. A socialny byt navrch ...
@tom_ah Kate211 má pravdu... Môže to byť i takto. Manželka sa nechcela rozvádzať?
@najstastnejsia Nie, nechcela.
A preco si sa chcel rozvadzat a manzelka nie?
@dharmasanata Toto nie je zly napad. Najat si niekoho kto bude predstierat ze je nova znamost a vystve exmanzelku z domu... len aby to nevypalilo proti autorovi a z teba sa nevyklula dalsia co chce byvat zadarmo a zostanes mu aj ty na krku.😀
@andreatytler on má novú známosť som pochopila
@tom_ah Chod za pravnikom a porad sa ake su legalne kroky v tvojom pripade. Lebo si mozes zarobit este na problem. Podla mna je tvoja exmanzelka vychcana a vyuzije kazdu moznost ako u teba ostat alebo ta vycicat z dalsich penazi.
Mame v rodine nieco podobne.☹
@apolka77 To som citala ale nevedela som ze tam uz aj zije. A neviem ci bude mat zaludok na to robit exmanzelke prieky. Na to treba citovo nezainteresovanu osobu.😀
@tom_ah Nechcela, nakoniec ste rozvedení... Preto tie reči o nenávisti... Myslím, že ex vôbec nechce odísť... Určite i z ekonomického hľadiska, ale pokojne to môže byť i tak, že Ťa má stále rada... Človek, ktorý je vyrovnaný, nemá potrebu hovoriť o tom, že toho druhého nenávidí... Zjavne rozvod nespracovala... Úprimne, na byt sa čaká roky... Funguje tam poradovník... Ak sa dá, porozprávajte sa....
@kate211 Ale ja nemám z čoho jej platiť výživné. Synovi platím 500 eur, dcére začnem platiť od septembra tiež, náklady na dom, plat niečo nad 2200. Prídavky a podobné veci poberá exmanželka. Pozemky som predal, aby som ju vyplatil. A ešte tu býva zdarma. Rozviedol som sa preto, lebo ani po 20 tich rokoch som nevidel od nej ani euro.
@tom_ah škoda že napriek tomu že dôvod rozvodu bol že si od nej nevidel ani euro napriek tomu si ju nechal ďalej bývať u seba 3 roky a zadarmo! To nemá logiku ...aj keď spomínaš dcéru ale ak raz sa rozvadzam lebo žena nič nerobí a nič neplatí nebudem ju ďalej živiť ak po rozvode...toto si spravil veľkú chybu...
Hrozne je to, že z par riadkov - bez informacii o tom čo za zenu to je, ake zamestnanie ma, preco pracuje len na polovicny uvazok ...hned stojite v rade ukazujete prstom vyhod ju vyhod ju vyhod ju...
Autor, ty vies ake bolo manzelstvo, aka je, dala ti dve deti, vychovala ich, bola s nimi zrejme na materskej, nemala moznost si nasporit a mat vlastny dom tak ako si ty mal pred sobasom. Nepises, kolko ma rokov, ake skoly ma, kde pracuje...ono povedzme si na rovinu, ze zena po materskej, neskor vo veku okolo 50 si uz tazko najde plnohodnotne, dobre platene zamestnanie...zvlast dakde na dedine...v takejto situacii sa moze ocitnut kazda jedna z nas...je naozaj doba na h.vno, ceny letia raketovo hore, napr my byt co sme kupili ciastocne prerobeny pred 5 rokmi za 80000 pred rokom susedovci taky isty, v povodnom stave kupili za 120000..takze ano mozno naozaj za to co ma teraz nekupi nic...hypoteku jej nikto uz neda...dalej kupele a lieky naozaj teraz hrozne palky pytaju,je jedno ze ma poistenie...takze moja rada: pokial sa nechova zakerne, ze by ti robila zle, zasahovala negativne do zivota, v klude si sadnite a porozpravajte sa, dohodnite si pravidla a ked nema naozaj kde ist, nech plati svoju ciastku energii...Poznam viacero parov co maju dospele a takmer dospele deti a ziju v jednej domacnosti stale ...proste doba na hovno. niekde to funguje lepsie niekde horsie ale vodia si aj novych partnerov
@tom_ah Pridavky si prepis na seba, deti su v tvojej starostlivosti predsa. Je to 60eur na dieta, danovy bonus na deti je tiez zaujimava polozka. Mas vysoke vyzivovacie povinnosti voci detom, nemyslim, ze sud schvali vyzivovat aj ju, najma, ak si ju stredro vyplatil. Ak, tak lem smiesnou sumou. Ja by som ju pisomne poziadala a trvala na vystahovani. Nema uz pravny narok u teba byvat.
@pink_lady lenže ona nemá 50 písal, že má 41 rokov a to naozaj nie je veľa, dokonca by som v jej prípade povedala, že mladá s veľkými deťmi, s ktorými nebude treba byť stále na Očr kvôli chorobe
preboha žena má 44 a nie 64 !!! to ju chceš mať ešte 20 rokov na krku ??? 😨 keby chlap čo neplatí a nepracuje býval u nejakej ženy v jej dome spred manželstva, tak na koňovi by ho hnali vidlami z domu 😂
"Rozviedol som sa preto, lebo ani po 20 tich rokoch som nevidel od nej ani euro."
Najlepsia hlaska celeho kona 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Autor a kam davala peniaze, ktore zarobila na tom poluvazku? A preco v 18tich rokoch dcery pracuje len na pol uvazok?
@matullienka v uvodnom prispevku nenapisal kolko ma rokov, ani v tych jeho po ktorych som sa dostala ...ale aj v 41 uz moze byt problem pokial nema prax
no a ta hlaska v prispevku pod mojim "Rozviedol som sa preto, lebo ani po 20 tich rokoch som nevidel od nej ani euro", no neviem ...nieco mi tu nesedi,...

@tom_ah ešte môžeš jej odchod urýchliť že novú známosť tam začneš voziť a budete hlučnejši pri radovankach a svojom šťastí....ešte keď tá nová pani je kosť a milá a sympatická máš vyhráte...buď zdrhne alebo ju zabije...😂