Bývalá manželka nechce odísť
Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?
Inak skvele, deti zivis ty, neplati na ne ziadne vyzivne a este aj berie pridavky... toto fakt nemoze byt realne...Mala by platit polovicu vydavkov na deti... a nech sa konecne zacne obracat a nie vyhovarat a skusat nejako pretlacit invalidny...
@kate211 ak toto nie je vymyslené, tak potom osobne nerozumiem tomu, čo píšeš. prečo ju má vyplatiť z domu, ktorý on mal ešte pred sobášom? už reálne celý dom bol jeho, žiadna hypotéka? a autor píše o tom, že z rekonštrukcií a všetkého, čo do domu a majetku vrazil, jej polovicu vyplatil po rozvode. plus ju tam 3 roky živí a trpí. nemá jej čo už platiť.
hoci priznávam, mne sa to zdá vymyslené. nechce sa mi totiž veriť, že sa tu dnes zaregistruje CHLAP, aby sa sťažoval hŕstke žien na MK, čo sa uňho doma deje. skrátka neuveriteľné
Pokiaľ sa stane zťp tak ako TI hovorila na ulicu ju nebudeš môcť vyhodiť je to chranena osoba.Spýtaj sa právnika tu chodia tu aj nejaka žena a chlap právnici že čo by ti radili oni.
@tom_ah skús pozrieť napríklad tu. bohužiaľ, ak je jej stav dlhodobo nepriaznivý a obmedzuje ju v tom, aby pracovala, môže ti to súd nariadiť. svinstvo, ale také máme zákony:
https://www.hurtaj.sk/vyzivovacia-povinnost-med...
@panelacikova To je retorika zien Modreho kona. Ja sa dobre bavim 🤣🤣🤣
Tazko posudit ci je toto realne. Ak je, autor je nejaky cely hlupy 🤣🤣 Dnes fakt vela ludi byva po rozvode spolu. Tazka doba.
@kate211 jaj, irónia? 🙂
veď bývať spolu po rozvode istý čas, to ešte pochopím. ale byť vo vzťahu, kde 20 rokov jeden z nich nič neprispeje, ba dokonca si necháva dodnes či už prídavky alebo prípadne daňový bonus (ak má naň nárok), sa mi zdá pritiahnuté za vlasy. preto je tam buď nie úplná pravda tohto autora alebo vymyslený autor a príbeh.
@panelacikova A dnes mas fakt mnozstvo zien, co rodia hned po skole, su na kadejakych prispevok, potom len nejaky ciastocny uvazok, bum, zrazu ma 40, byvanie ziadne, tak skusa kadejake invalidne ....
@dadis je mi fuk co si myslíš lebo realita je uplne inde, ani ja ani ty do toho nevidime ako to tam naozaj je. A, je jedno že tvoji rodicia chodia a nemusia doplacat, lebo to sa lisi od DG k DG, od koupelov ku kupelom od poistovne k poistovni. Mama chodi, brat chodí, syn chodí..a každý doplaca inak...ale sú to stovky eur pobyt (naposledy u syna 400 eur)
@panelacikova Ak ta dcera bola pred troma rokmi zverana matke (bola este neplnoleta), tak narok ma len matka. A zverit jej ju mohli aj ked este byvala s ex.
A že si ženy na MK vymysleli že si podá o výživné na seba 🙃🤣 ako keby chcela už by to urobila a už ani nemoze myslim
@panelacikova a potom dcera zostala byvat u otca (lebo matka nemala kam ist) a dcera chcela, nech tam zostane aj matka
@pink_lady podať stále môže
@kate211 nečítala som to až tak podrobne, len som to preletela. tak či onak, nie je problém jeho, že ona nepracuje. deti neboli choré, ona mohla minimálne 15 rokov pracovať a podieľať sa na chode domácnosti. ak je to náhodou pravdivá téma, je dosť možné, že autor by jej dal istotu strechy nad hlavou a zázemia. ak je však niekto vyžierač celé roky, každého to prestane baviť.
@kate211
@panelacikova a tak mozno cita modreho konika a pride aj na takuto moznost 😎 ak sud uzna ze z objektivnych dovodov nepracuje, tak hold, bude stary platit 😀
vymyslena tema myslim
@pink_lady tiež si myslím, že vymyslená. ale k RS... poznám ľudí s RS, ktorí pracujú. tiež je to individuálne ochorenie. a kde autor spomína, že ona má asi RS? nikde som to nevidela.
Treba to riešiť s právnikom, aby to bolo právne v poriadku a nečakať, čo si ona vymyslí.
@pink_lady Jediné, čo je tu vymyslené je výživné, ktoré by som mal platiť. To už kde sme, aby som mal ešte platiť. Dcéra bola v matkinej starostlivosti, ja som mal povinnosť platiť výživné, posielam už dcére. Dcéra tu chcela zostať, s matkou som nemal problém. Dcéra pôjde na vysokú, neni žiadny dôvod k pobytu matky v dome. Sociálny byt nedostane tak ľahko, ok, dozvedel som sa, to mi stačí.
@panelacikova v uvodnom " Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt." ANo zalezi od pripadu k pripadu, mala som frajera, co mal RS, chvilu bol ok potom atak a ani chodit nevedel
@tom_ah ale to si tu zenske vymysleli, ze by mohla poziadat, co sa tym stresujes..a ak by nahodou podala, posudi to sud ci ma na to pravo
@panelacikova Pred pol rokom mi to oznámila, čaká na posudky. Ja neviem či ju má a ani ma to nezaujíma. A kôli skleróze jej platiť nič nebudem.
@tom_ah každopádne ju čím skôr pošli kade ľahšie, tieto diagnózy nie sú sranda a ľudia často končia imobilny na vozíkoch a potom ju budeš ešte obriadovat a starať sa ty
@matullienka akurat toto som isla pisat ... nezavidim situaciu panovi, nebude to mat lahke, neviem ale mne pride ta zena uplne ako nesvojpravna. Somnou kebyze sa muz rozvedie a vyplati ma, tak unho nie som ani minutu
@pink_lady Ďakujem, akosi som po prvých info zvyšok už len preletela.... mimochodom, poznám jednu kravu (doslova), ktorá mužovi, ktorému reálne diagnostikovali nádor, vykrikovala nezmysly a raz mu povedala: ja mám tiež asi rakovinu.
takže to jej: mám asi RS.... to by musela byť poriadne vyšetrená, mnohí kvôli týmto vyšetreniam sú hospitalizovaní kvôli odberu vzoriek z miechy... ale to je na inú tému. niečo si vymyslela, aby ho týmto vydierala.
@tom_ah tak pred pol rokom alebo cez víkend? už sa zamotávaš... nový nick, čudný príbeh a informácie, ktoré sa behom pár strán nezhodujú. presne ako spomenula
@pink_lady píšeš v úvode: Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu
a teraz: Pred pol rokom mi to oznámila
a autor, mimochodom, aké posudky? pol roka trvá, kým stanovia diagnózu? nerozumiem celkom tomu
@matullienka Čože? A prečo? Že má zdravotné problémy mi oznámila pred pol rokom, keď som sa pýtal, či už našla byt. Že má asi sklerózu mi oznámila cez víkend, keď som sa jej pýtal znova, či už našla byt. Ešte to nemá potvrdené, ide k neurológovi či kde. Jej zdravotné problémy začali až po rozvode, my sme 3 roky rozvedení. Čo ja s tým mam spoločné, čo sa jej stalo po rozvode?

@pink_lady Nehnevaj sa, myslim si, ze toto nebude ten pripad. Ved v prvom rade kupujem byt, ked ma ex vyplati a nie liecenia..Liecenia preplaca poistovna, ak mas na neho narok, pripracas si len nadstandard izbu, stravu..moji rodicia chodievaju kazdy rok a teda "byt" na to urcite neminu...a teda nejake zazraky od tych kupelov zas necakaj..