Bývalý mi poslal peniaze
Co by ste spravili keby vam byvaly manzel poslal sumu ktora sa rovna 3 vasim platom s poznamkou dakujem. Rozvod sme mali pred 4 rokmi. Ja som sa uz vydala za ineho a mame aj dieta, momentalme som na materskej. To asi byvaly manzel uz vie. Ale nechapem..
Ja zasnem kolko z vas by si nechalo peniaze od byvaleho 😮 o to viac ze sa rozisli v zlom a nekomunikuju
Preco??
Nejaka hrdost?
@joannita hlavne by som bola zvedavá že keby tie peniaze minuly a on by ich chcel späť, tak čo by robili 🙈
ja by som cusala ako vos v chraste. Urcite by som mu nevolala ale ani by som ich neminula. Cas ukaze...mozno to nemalo byt tebe a este sa ozve
@ivana11155 a načo je prosím ťa dobrý takýto postup? čo by tým autorka získala?
@sashabb A prečo by som sa mala pretrhnúť, aby som bývalého kontaktovala, alebo mu posielala peniaze späť, keď on ma má zablokovanú? Ak je to vyššia suma, tak napríklad ja by som mu ju z môjho účtu ani nemohla poslať na jedenkrát, mám nastavený nižší limit. On poslal peniaze, napísal, že ďakuje. Tak asi vie, prečo.
Mne by bolo divne ze ma má bloknutu a pošle mi peniaze po 4 rokoch co so mnou nekomunikuje.
Ja by som mu ich vrátila späť, ze neviem začo ďakuje a zrejme sa pomýlil.
@lienka.7 uz sme tu pisali ze pravdepoodbne sa pomylil a sudnou cestou by ich aj tak vysudil spat.
Druhe hladisko je take nejake moralne, ze nechat si peniaze od ex, co ak by ich aj vedome poslal....ehm no neviem, ale preco? Vazne by si minula na seba peniaze od v podstate uz cudzieho cloveka? Ja by som si pripadala jak nejaka stetka
Alebo by si mali uz konecne vrznut a hned bude svet krajsi 😂
@h2 * On má voči nej zjavne pocit, že jej tie peniaze patria, za niečo. *
Keby to tak bolo tak napíše do správy pre príjemcu Ďakujem Marika za ... prijmi tento dar/bolestné/odškodné za ...
Ak jej chce uškodiť, zablokuje ju, počká kým na FB objaví fotky z dovolenky/nákupu. Potom sa preberie, že to poslal omylom na zlé číslo účtu a bude žiadať vrátiť bezdôvodné obohatenie.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
@h2 ak ich nechce hneď vrátiť a si ich uloží na sporiaci účet z ktorého môže kedykoľvek vybrať a 3 roky sa ich nedotkne. Môže čakať čo sa bude diať, či to vysvetlí alebo spíšu darovaciu zmluvu. Po 3 rokoch už nemá právny nárok, žiadať od nej vrátiť tie peniaze.
Len určite nech mu ich nevracia v hotovosti, alebo posiela na iný účet ako z akého prišli.
Ja som ti napísala co by som urobila, ale určite by som sa nenechala vydržiavat byvalym
@sashabb získala by peniaze, ktoré jej bývaly poslal so slovom ďakujem. Ja nevidím dôvod ich vracať. Načo? Véd ich nemal posielať.
@h2 a preto ju ma bloknutu v mobile? 😄 Srandujes.
Bol to urcite omyl. Niekomu chcel vratit peniaze tak napisal dakujem.
Este som nikdy nevidela a nepocula.... A to teda poznam vela rozvedenych, ze by si posielali len tak peniaze. Akoze nejaku vdaku. Ked sa neznasaju a 4 roky nekomunikuju 😄
@joannita Kto povedal, že sa neznášajú? Ja si nemyslím, že to bol omyl. 4 roky nie sú v kontakte a zrazu náhodou omylom pošle vysokú sumu práve jej? Keď niekto posiela vyššiu sumu peňazí, tak si dá sakra pozor, komu to posiela.
My nepoznáme ich príbeh. Nevieme, za čo jej on ďakuje a prečo má pocit, že jej tie peniaze patria.
Ak nie su tie peniaze niecim podlozene (pisomnou dohodou, ze mi taku ciastku ma pre nieco dat, alebo ze ide o vratenie pozicky odomna, atd.), tak by som mu ich obratom poslala spat.
Za prve: ci uz ich chcel poslat naozaj mne, alebo to bol omyl, alebo zatemnenie opitej mysle, ci ina pricina, stale to moze napriklad o mesiac zahrat na omyl a ziadat ich spat cez banku.
Ak by som ich nebodaj minula, alebo cast z nich pouzila, musela by som hladat zdroj, odkial mu ich vratim. Inak z toho moze byt pre mna velky problem.
Za druhe: ak vztah skoncil zle, tak sorry, ale takto lacno si moje odpustenie/udobrenie/svoje ciste svedomie voci mne nekupi. Ja sa sama rozhodnem, ci mu chcem odpustit, alebo cokolvek ine. To neuplati.
Ibaze by sme mali spolocne dieta, tak by som si ich nechala a dala ich na sporenie pre to dieta. A ak by sa nedalo ho inak kontaktovat (mal by ma vsade zablokovanu), tak by som mu poslala naspat platbu cez banku v hodnote par centov a do spravy pre prijimatela napisala, ze dakujem za platbu, dala som tu sumu celu na sporiaci ucet pre dieta, ale medzi nami to nadalej nic nemeni.
Urcite je tu vela ludi zvedavych. Tak dieta nemame. Na moju spravu za co su tie peniaze, ci sa nepomylil, napisal ze je to dlh ktory som raz zanho zaplatila este pred 10 rokmi ( bolo to sice viac) ale ze mal potrebu mi poslat aspon to. Nas rozchod znasal zle. Ja som od neho odisla lebo mi bol viac krat neverny..
No škoda, že si rovno v úvode nenapísala, že ti je v podstate dlžný a to dokonca ešte viac, než ti poslal teraz. Mohli sme si ušetriť 4 strany diskusie.
@h2 no ja si az tak nemyslim ze mi je dlzny boli sme manzelia a mali sme spolocne primi aj vydaje. Kupovali sme auto, ktore sme potom predali a kupili ine.. ani to uz nik z nas nema.. a podla mna je to len taka zamienka ze je to za toto.. ale je to proste vdaka..
@h2 auta boli posane nanho teda mal asi ppcit ze to mal vyplatit cele sam ale pouzivali sme ich obaja
Tak mas dusu na mieste a s kludom si nieco kup 🙂
@h2 😂😂😂 presne

@maranco Nevidím nikde, že by bol ženatý. Predpokladám, že nie je. Autorka mu volala, ale má ju zablokovanú. Ja by som to nechala tak. Zvlášť, keď píše, že jej má byť za čo vďačný a že jej ublížil.