icon

Bývalý partner ma verejne uráža

14. júl 2022

Žienky potrebujem poradiť 🙄 S ex mam skoro 2rocne dieta(dovod rozchodu bol qlkohol a jeho utoky na moje starsie dieta).Momentalne žijem s novým partnerom už vyše roka a malú odovzdávam ex kedy chce nerobím napriek ani nekomunikujeme len napíše kedy pre malú príde.To je cele.Ja odovzdám (cca za 2hodky ju dovezie)Ale permanentne mňa aj môjho partnera uráža píše mi nenávisťou sms (nevyhraza sa len uraza)Ale dnes to eskalovalo ze mi už vyhukoval pod barakom a naozaj hanlivé veci navyše totálne vymyslené.Co mam robiť??

Zvyšok dám do komentára nakoľko sa mi to nezmesti.

simona20201309
14. júl 2022

A bud rada ze si tu napísala. Hádam sa aspoň trosicku zamyslis nad tým, ako to celé vyzerá. Nikde inde ti nepovedia zeny objektivnejsie, priamejsie a otvorenejsie 😀

cacianka
14. júl 2022

Neriešte koľko má detí s koľkými mužmi. Otázka autorky je jasná - čo má a môže robiť, keď ex húka pod oknami, uráža, obťažuje sms s podobne útoky.
Robí to verejne, nahraj si ho, ja viem že bez súhlasu nemôžeš ani zverejniť, ale sms si vytlac, a podaj trestné oznámenie.
Dieťa si radšej daj zveriť, tiež výživné a termíny stretnutí. Naj by bola rodičovská dohoda, ale s týmto gerojom ťažko. Ale napíš si ju, možno ťa prekvapí a podpise. Podaj na súd schválenie. Ak nepodpíše, podaj riadny návrh na súd , tá dohoda bude tvoje plus že si sa snažila. Malú mu nedávaj tak často, vyhovor sa, možno využi voľný čas aby ste boli mimo domu keď chodí hučat, možno susedia mu vynadaju , zavolajú políciu za rušenie verejného poriadku alebo volaj ty.
Takže rieš 2 veci
- zverenie a atď
- TO za urážky

elizabet173
14. júl 2022

@cacianka veď jej to poradili už viaceré

cacianka
14. júl 2022

@elizabet173 menšina, ostatné urážajú, a môžem sa vyjadriť aj ja.
Či ?

ejmi25
15. júl 2022

@marisoul a co to ma s tym,nech ma 2 deti s dvoma muzmi poznam vela takych isto lepsie akp mat deti s jednym byt vydata a kur...sa!baby nuektore nemam slov!

ejmi25
15. júl 2022

@kate211 ja to poviem natvrdo.Zeny rozmaznane ,maju stastie na dobrych muzov.A na dobre zeny sa len idioti lepia.Vidim to okolo seba.

autor
15. júl 2022

@cacianka ďakujem ti 😊 Jeden z mála komentárov k veci a hlavne užitočný.Neviem ci by akúkoľvek dohodu podpísal on nijako nekomunikuje okrem sms ze si pre malú príde a tie urážky pomedzi.Ja som to dlho ignorovala ze snáď sa uvedomí ale už sa to horší a nechcem aby mi to nicilo pohodu ktorú doma máme 😔Konečne po všetkých rokoch mam kľud a pokoj a teraz toto.S prvým ex vychádzame super dokonca aj môj terajší nakoľko sa poznajú tam je to super.Ale druhý ex žiaľ asi nechápe co robil 😔 Ostala som tehotná tak ze spolu budeme bývať nech dieta vyrastá v rodine aj keď sa rodicia neľúbia ale rešpektujú sa.Lenze to bolo žitia ako dvaja cudzí v jednom byte každý sám za seba on nekúpil nič navyše mne alebo staršiemu len svojmu vždy co som brala ôk ved vedela som sa postarať o moje prvé bez pomoci.Lenze potom sa zmenil jak už som bola tehotná v 8m vedel ze už sa nič nedá urobiť a začal sa ukazovať aký je.Tie urážky začali ale až keď som sa odstahovala.On nikdy nemal frajerku ani vzťah proste jak povedal on nepotrebuje.Takze sme sa dohodli ako to bude a suhlasil so všetkým a par dni na to už začalo hento.Asi mu vadí ze žijeme dobre alebo ze mam muža co ma ľúbi konečne.Ja neviem 🤷‍♀️ Nijako o ňom zle nehovoríme koli malej ona vie ze ma tata a partnera vola menom.Takze nevidim dôvod na to jeho urazanie.😔

autor
15. júl 2022

@ejmi25 ďakujem a áno niekedy nevieme ako to niekto ma netreba súdiť 😊

autor
15. júl 2022

@ejmi25 veru ja to vidím tiež tie co by za chlapa aj dychali nájdu proste blba a taka co nič, žije si svoje taka ma šťastie.Ale prajem im to šťastie, ze ja som šťastie nemala neznamená ze zatrpknem práve naopak verím ze pre každého je ten jeho kúsok šťastia niekde😊

elizabet173
15. júl 2022

veď to je práve ten problém, nikdy nesmieš za chlapa dýchať, vždy musíš mať na prvom mieste sama seba a nie z neho urobiť poloboha a obletovať ho.

autor
15. júl 2022

@elizabet173 nejde o to ci polohou ale keď sa žena snaží proste ako by priťahovala samého blba.Mne trvalo 8rokov sa rozhýbať po prvom a jedno blbé rozhodnutie mi teraz robí problém.Nelutujem ze mam moje deti aj keby ich mam 6 každé s iným viem sa o ne postarať ale nedovolím aby im niekto ničil život toto je prvý vzťah kde je moje starsie dieta v normálnej domácnosti z mužom kde sa nikto nehoda nehulaka po sebe nanadavaju si a vazia si jeden druheho ,proste tak ako to ma bit.Zial už sa stalo a druhe dieta sa narodilo a milujem ho presne tak ako prvé ved sú moje a prene bolo najlepšie odísť ci z prvého manželstva alebo z posledného vzťahu.Zial niektorý chlapi sú úžasný herci a na to som doplatila 🙄 Ale problém ostáva,že mi tu hulqka pod barakom chlap co k tomu nemá najmenší dôvod.O dieta ma príkladne postarané a on nanu jak napísal nemá čas lebo sa cez víkendy venuje svojej hydine (áno ma dvor ale ten mal až po tom co mal dieta) 🤔 čiže toľko k tomu.Ja sa starám a on si ju brava za mesiac dokopy 11hodin ak to spocitam a ešte ma tu drzosť hulakat mi pod barakom.

kittykat22
15. júl 2022

dovoluje si stale viac preto, lebo mu to zatial prechadza. Nemusi mat priatelov ani rodinu kt. mu dohovori, je tu zakon ktory plati pre vsetkych. Na tvojom mieste si nahram jeho vylev a ulozim spravy a nez na tu policiu pojdes, tak mu napis, ze mas toho tak akurat dost a zacnes to riesit sudnou cestou.

autor
15. júl 2022

@kittykat22 no predtým som ho upozornila ze budem ho nahrávať ze si je toho vedomí ale vtedy bol ticho to mi vždy len keď vidí ze nemám telefón alebo ak mam vo vrecku tak není nič počuť aj keď včera by bolo ale nečakala som to lebo bol kľud 2dni.Ale áno tak to budem riešiť upozornila som ho na to už včera a len sa vysmial,ze sa tam akurát strapnim. Najhoršie sa nejak riešia veci s ľuďmi co im je všetko jedno.Napisala som mu ci si uvedomuje co tým robí dieťaťu,ze po včerajšku by som sa necudovala keby sa ho aj báť začne jak hukal.Ci si neuvedomuje,ze prenu som ten najdolezitejsi človek ktorého má a toto keď vidí môže sa to otočiť proti nemu.

janne318
15. júl 2022

Možno je problém v tom, že Tvoj ex sa ešte úplne nwvyrovnal s Vašim rozchodom, ani s tým, že Ty máš nového partnera. Neviem, či je zrovna rozumné volať políciu. Aby to napokon nebolo kontraproduktívne. 🤔 Za prvé - než vôbec príde hliadka, Tvoj ex už tam nebude. Za druhé - nevyhráža sa Ti, je "len" vulgárny. Čiže pácha max. nejaký priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Za tretie - aby mu nepreplo a nezačal si kompenzovať svoje huky na dieťati - to by bolo asi to najhoršie. Keď už políciu - skôr by asi nebolo od veci, keby ju zavolal niekto iný (nejakí Tvoji susedia). Neviem, no... Ty ho poznáš - sama musíš najlepšie vedieť, čo na neho zaberie a čo celú situáciu len zhorší. Ak je príčinou tohoto správania jeho psychika, veľa s tým nenarobíš. Jedine asi len ignorovať.

janne318
15. júl 2022

No asi mu všetko až tak jedno nie je, keď má potrebu robiť Ti takéto scény. 🤔

cacianka
15. júl 2022

Skúsiť môžeš, možno podpíše, ale aspoň budeš mať doklad, že ty si sa snažila v kľude dohodnut.
Veľa síl ti prajem 🍀🍀🍀

autor
15. júl 2022

@janne318 no ved práve preto som to zatiaľ hentak riešiť nechcela a presne to som si myslela ze možno není ôk s rozchodom ale on vlastne žiadny nebol lebo sme ani nemali nejaký vzťah on si platil ľahké ženské (co som nevedela) a keď malo dieta cca 5m tak už bolo neúnosné jeho pitie a útoky na staršie, ze som povedala dosť (nikomu neprajem počuť nejakého chlapa sa tak vyjadrovať na vaše dieťa "ze ma zaspať navždy,okúpať v kyseline a pod horšie ")Čiže to nebude tým a áno aj jeho mama vravela ze on je plný nenávisti lebo mam normálneho partnera žijeme si kľudný život a to mu asi vadí.

autor
15. júl 2022

@janne318 no to aj mňa napadlo ale nechápem ved sme sa nelubili ani nič proste ostalo to na dohode,ze nech ma dieta rodinu.Choval sa slušne nikdy mi škaredo nepovedal ale proste každý mal svoj život no potom v 8m sa všetko zmenilo už dostal co chcel a koniec divadlu.Nikto nechápeme co mu tak prepalo.Ani blízka rodina ani známi 😐

autor
15. júl 2022

@cacianka dakujem no skúsim to lebo polícia je to posledné čo by som chcela aby sa to nezhorsilo a aj koli malému predsa len jediný komu takto ubližuje je to dieta 😔

cacianka
15. júl 2022

Netvrdím odborne ale jemu asi prepukla nejaká psychóza, vyplavila sa jeho agresívna sociopatická črta, ľudovo preplo mu. Rodina by ho mohla riešiť, psychológ psychiater, nie ty. Takže chtiac nechtiac jeho ataky rieš aj volaním policajtov.

autor
15. júl 2022

@cacianka no ved práve,že ja nemôžem nič jemu je jedno co urobím len sa bude vysmievať.Nedavno som sa dozvedela ze podobne scény robil pred rokmi jednej (ona chcela bit s ním on ju nechcel) našla si priateľa dobrého a tiež takéto utoky boli vulgárne 🙄 To mi nedávno známa povedala co sme sa po rokoch stretli.

laska86
15. júl 2022

Ked zacne vyhukovat pod barakom nech tvoj drahy zbehne dolu a dobre mu natrieska papulu..bud sa uvedomi alebo dostane po papuli zakazdym🤷aby sa s jednym debilom nedal urobit poriadok neverim..zakazdym dobre zmlatit kym nezavre hubu..

blankaj
15. júl 2022

@ejmi25 "Zeny rozmaznane ,maju stastie na dobrych muzov.A na dobre zeny sa len idioti lepia.Vidim to okolo seba." Neviem v akej spoločnosti sa to pohybujes, ja keď sa tak poobzeram, tak vidím plno dobrých žien a matiek normálne vydatych a spokojných s manželmi.
Naozaj fajn ženy s dobrým srdcom a empatiou. Okolo autorky zrejme manželstvo ani len neslo. Prednedávnom nejaký psychológ tvrdil, že pri výchove detí je najdôležitejší zensky faktor, starostlivo im vybrať otca.

kittykat22
15. júl 2022

tak z toho vidis, ze ked povies slovo policia, nahravanie tak to funguje. Ved ked si das telefon do vrecka mikrofonom hore a stiahnes si applikaciu microphone tak to ma vybornu citilivost. Aj ked telefon budes mat vzazdu vo vrecku tak to je dobre pocut. Mozes si to vyskusat doma napriklad s dcerou alebo muzom 🙂
A nehovor mu nic, spravaj sa normalne a nepodnecuj ho. Aby to nevypadalo tak, ze si ho vyprovokovala. Nahravanie pustaj vzdy bez rozdielu a uvidis, kedy sa ti podari nieco nahrat. Ak sa sprava ako pako tak skor ci neskor to dopadne

danusa63
15. júl 2022

@autorka Milá autorka tak si na RD a máš nové investora pre svoje deti? 🙂 Rada mojej babičky: " Deťmi si chlapa neudržíš, ani nezískaš."

autor
15. júl 2022

@laska86 no to by bolo k ničomu a ešte by chlap dostal za bkba podmienku ináč už by dávno dostal 🙄

autor
15. júl 2022

@danusa63 no ty si riadne zatrpknuta ženská 🤔🤦‍♀️ O deti sa starám ja a to aj pri prvom, mojej dietatu ani mne nič nekupoval ani neplatil ani jeden z ex starala som sa sama nakolko moje dieta moja starost 🤨 Mozno také nepoznáš ze sebestacna žena 🤔

autor
15. júl 2022

Teda pardon až na tie alimenty co si oteckovia vážený platia každý na svoje!!Nič mimo!

marisoul
15. júl 2022

Akože niektore komentáre pozerám... Autorka sa pýta, ake ma možnosti pri riešení jej problému a dostane vyjadrenia od mentálnych koučiek ako ne/má žiť svoj život, ake rozhodnutia ma robit, starate sa tu do počtu detí a mužov v jej živote, ktorý viete posudit a odsúdiť na počkanie. Aj sa zamyslate nad predmetom diskusie či len rady moralizujete?

autor
15. júl 2022

@marisoul ďakujem a veru zasnem aj ja asi si musia pohonkat ego a žiaľ moja téma padla do oka 🤔