icon

Bývalý priateľ nerešpektuje rozchod, čo robiť?

1. máj 2024

Zdravim.
Uz tri tyzdne sa snazim rozist s priatelom.
Odmieta to respektovat. Ked s nim nekomunikujem, pride za mnou domov (byvame 500m od seba).
Vysvetlit sa mu to neda, ze je to i pre jeho dobro (za 4 roky sme sa neposunuli nikam, ani sme spolu nebyvali).
Ja sa chcem uz pohnut vpred, nevyhovuje mi takyto vztah.
Otazka je, ako zabranim, aby za mnou chodil? Pohrozila som mu trestnym oznamenim, ale neviem ci to zaberie.
Ak by nezabralo ako mam postupovat dalej? Neboli ste niektora v takej situacii? Zvykne cakat na lavicke, ked idem so psom, alebo zvoni do nepricetna, kym ho nepustim.
Ako mam na neho podat trestne oznamenie? Kedy? Vtedy ked pride za mnou mam volat policiu? Alebo mam ist na policiu nezavisle od toho, hocikedy?

Dakujem za rady.

Strana
z3
kaktusik007
2. máj 2024

dobre si spravila. A myslim ze toto nebola tvoja prva diskusia -- a ak sa nemylim a dobre si pamatam, to nebol ani vztah, to bolo prisposobovanie sa jeho potrebam.

a suhlas s
@pehavcek psychopati vykrikuju ze psychopati su ti druhi ;) takze super

cacianka
2. máj 2024

@kaktusik007 všetci sú debili,
len on je lietadlo

dadis
3. máj 2024

@kaktusik007 Aj mne sa zdaju tie realie povedome..uz to davno mala ukoncit..

autor
3. máj 2024

@dadis to nie je moja diskusia. Raz som tu nieco pisala myslim, asi pred 2 rokmi, ale toto nie je moja diskusia.

janamoto78
3. máj 2024

Potom už len si nájsť niekoho nového. Keď nechápe, že ste skončili..

karolinakovac
3. máj 2024

No ako som písala, psychopat, narcista. Jeho osobnosť sa tu krásne ukázala a pekne to projektoval na Teba jeho osobnosť. Narcisti a psychopat VŽDY Ťa obvinia z toho, čo robia/sú oni sami. Buď opatrná a blokni ho všade.

autor
4. máj 2024

@karolinakovac tak neviem, ja zase nie som ani psycholog ani psychiater aby som takto drsne niekoho zdiagnostikovala, aj ked boli tam red flags urcite ked tak spatne nad tym premyslam.
Ja si myslim, ze ma ma rad, ale nie dostatocne na to, aby sme sa pohli smerom vpred. Jemu to tak vyhovovalo, ze ma vlastne postavil az na koniec svojho rebricku a nebol ochotny vystupit z komfortnej zony, podobne ako muz v diskusii ktoru tu dala dadis (precitala som ju 🙂).
Mozno nie je zly ale mame rozdielne predstavy do buducna, ja by som chcela viac po 4 rokoch a jemu staci to ako to bolo doteraz. Teraz sa citi dotknuty, ze som mu "zobrala zabavku", lebo ine asi som pre neho nebola, ked so mnou neplanoval buducnost, len si tak zil zo dna na den a prisiel ked to jemu vyhovovalo, az po tom, ako si porobil vsetko dolezitejsie nez som bola ja. Dlhodobo sa tak neda fungovat aj ked viem ze teda su zeny, ktorym taky vztah vyhovuje, no ja k nim nepatrim. Skor som rodinny typ a to, ze nie som niekoho prioritou mi vo vztahu vadi.
Kazdopadne je zablokovany, je pokoj. Snad to tak aj ostane.

janette2021
7. máj 2024

Poprvé, ty nie si psychopat, chceš sa len slušne rozísť, na to má každý človek právo.
Ale naozaj by som sa ho bála, lebo vôbec nie je zdravé, že on nerešpektuje tvoje základné právo. Kým mal nádej, že ťa presvedčí, správal sa k tebe pekne.
Pozor na to, keď pochopí, že už nebudeš robiť to, čo on chce. Nie je normálny, môže mu prepnúť.
Ja by som určite v prípade, že ťa ešte raz bude niekde čakať, alebo kontaktovať, išla na políciu. Môžeš ísť hocikedy, podať trestné oznámenie za obťažovanie. Presne tam nadiktuj, čo robil, koľkokrát ťa čakal, že sa ho bojíš...Budú ho volať vypovedať zakaždým, keď ty podáš TO. Možno ho to odradí a nájde si inú obeť a tebe dá pokoj.

janette2021
7. máj 2024

A ak sa bojíš, že mu tým ublížiš a pôjde do basy, tak sa neboj. Určite z toho mať nič nebude, ale aspoň ho policajti popreháňajú vypovedať a snáď mu vysvetlia, že toto sa nerobí.

Strana
z3