Bývanie u partnera
Ahojte, súhlasili by ste s bývaním v byte svojho priateľa? Jeho rodičia bývajú 5 minút chôdze od jeho bytu.
Ak nie, ako by ste riešili bývanie? Ja svoj byt nemám.
Popravde sa mi to nepozdáva, lebo jeho mamka je taká veľmi náročná na to, aby ste k nej chodili. Keď nejdeme aspoň raz do týždňa, urazí sa... Potom to vykrikuje partnerovi.
Rozmýšľam, aké by to bolo, keby sme časom mali svadbu a deti... Lebo zatiaľ mi pripadá taká, že sa do všetkého stará a má rada veci pod kontrolou (kde sme, aké máme plány, čo robíme, čo sme varili, ako budeme tráviť víkend, kedy ju prídeme pozrieť).
@anonym_autor A Ty prečo nemáš vlastné bývanie?
@anonym_autor Ahoj úplne to poznám ... bývali sme zo začiatku u svokrovcov potom sa predával vedľa nich hneď vedľa nich dom čo to je ani nie minútka ku nim vidia všetko z okna presne mam toto že nás extrémne sledujú kto bol u nás kde sme boli o ktorej sme prišli no otras aj po 6tich rokov v tom dome mi to extrémne vadí a už som jej aj vykričala že nemám 15 rokov že ma kontroluje proste nezmenní sa to a bude to už len a len horšie ... takže ak ti to vadí ani do toho nechoď.
@anonym_38f897 mozno preto, ze byty su drahe a este nenasetrila? Mozno chalanovi byt kupili rodicia? A preto sa staraju?
@anonym_38f897 pýtaš sa spôsobom ako keby to mala byť taká samozrejmá vec ako kúpa vibrátora. A ty máš vlastný vibrátor?
ja celkom nevidím dôvod prečo by mal muž prerušiť všetky kontakty s rodičmi len preto že má frajerku ... to kde sa vám v hlave toto berie, mi povedzte ...
a budete mať deti - a svokra mi nepomôže, nepostráži, neviem čo ... no jasne ... keď sa nevieš ako slobodná raz za čas ukázať...
@anonym_autor ja tiez chodim k rodicom raz tyzdenne, to je akoze tak strasne casto?
Urazanie sa a vykrikovanie je odveci, ale tak raz za tyzden je este ok?
čím viac čítam MK tým viac si myslím že ľudia sú na hlavu ...
@anonym_38f897 pred 2 rokmi som skončila štúdium na VŠ, prácu mám ale momentálne si šetrím peniaze. S priateľom sme spolu rok a on si svoj byt kúpil pred 5 rokmi...
Ja nerozumiem tomu kde je vlastne problém? Ano, bývali sme asi rok u svokrovcov, keď som sa spoznala s manželom. Chceli sme ísť do podnajmu a prehovorili nás, že tam môžeme ostať a radšej nech si šetríme na vlastné a hypoteku. 🤷♀️bývajú v dome, priestoru dosť, ale aj tak sme s nimi každý večer boli v obývačke. Vzťahy máme doteraz perfektné, navštevujeme sa často, aj syn ich miluje a oni jeho.
@anonym_autor Ak s nim chces byvat a zaroven ty nemas vlastne byvanie, tak tento krok mi pride ako pomerne logicky. Teda ak chcete zostat v tom meste. Co sa tyka jeho rodicov, pokus sa si cim skor nastavit hranice a potom by to mohlo byt v pohode. Ja si neviem predstavit stretavanie na tyzdennej baze.
Tiez nechapem celu tu analogiu. Preco je problem navstivit ich raz tyzdenne? Priatel ta do toho nuti? Nemoze ist na navstevu sam? Ak by ste byvali od nich 100 km tak by ich raz tyzdenne nenavstevoval? To naozaj je dolezite, ako daleko byvaju jeho rodicia aby si s nim byvala? Nemali by byt na to ine dovody?
ja celkom nevidím dôvod prečo by mal muž prerušiť všetky kontakty s rodičmi len preto že má frajerku ... to kde sa vám v hlave toto berie, mi povedzte ...
a budete mať deti - a svokra mi nepomôže, nepostráži, neviem čo ... no jasne ... keď sa nevieš ako slobodná raz za čas ukázať...
@biba_18 nie nie je na tom nič zlé ísť navštíviť svojich rodičov, ale keď je priateľova mamka už teraz na mňa protivná, má blbé poznámky, prekrúca očami a keď napríklad ideme na nejaký víkendový pobyt a nestihneme prísť v nedeľu k nej, tak sa hneď urazí a partnerovi rozpráva také vecí, že či uprednostňuje cudzie osoby pred ňou a pod...
@anonym_autor tak si nájdi poriadneho chlapa a nie maminkinho maznáka ...
Zaujímal by ma pohľad tvojho priateľa. Ak na vycvičenie hypotetickej svokry budete dvaja, hravo ju zvládnete.
@biba_18 nie nie je na tom nič zlé ísť navštíviť svojich rodičov, ale keď je priateľova mamka už teraz na mňa protivná, má blbé poznámky, prekrúca očami a keď napríklad ideme na nejaký víkendový pobyt a nestihneme prísť v nedeľu k nej, tak sa hneď urazí a partnerovi rozpráva také vecí, že či uprednostňuje cudzie osoby pred ňou a pod...
@anonym_autor a nepomohlo by jej vopred oznamit, ze nestihate prist, aby s vami neratala? Lebo niektore matky prilis to jedlo prezivaju, chystaju a potom idu skolabovat, ked chystali a varili "nadarmo"🫣
A čo čakáš že bude ďalej? Ak s ním plánuješ budúcnosť tak by si to mal poriešiť on s nimi. A je úplne jedno ako ďaleko budete od seba bývať. Buď to vyrieši teraz alebo nikdy a s takým neviem či chces žiť.
@anonym_autor tak si nájdi poriadneho chlapa a nie maminkinho maznáka ...
@biba_18 no ja si ale nemyslím, že to je mamkin maznák. Vie jej povedať svoj názor ale niekedy pre pokoj v rodine urobí tak ona chce.
nie nešla by som do takého bytu, ani do takého vzťahu, budeš ťahať za kratší koniec
@anonym_f05ada no a ako to potom vyriešiť keď partnera mám rada?
@anonym_autor co jej na to hovori priatel ked je na teba protivna a ma blbe poznamky? Ako sa s nou dohodol ked ste neprisli na obed? Preco jej nieco slubi a potom to nestihne?
@anonym_autor co jej na to hovori priatel ked je na teba protivna a ma blbe poznamky? Ako sa s nou dohodol ked ste neprisli na obed? Preco jej nieco slubi a potom to nestihne?
@hopatko keď niečo povie tak ona začne rozprávať vecí typu: "počkajte keď budete mat deti, potom vám budem dobrá..."
On sa s ňou ani nijak nedohodne, ona len v nedeľu večer zavolá, že čo sme robili a prečo sme neprišli a že nás čakala a že minulý týždeň sme prišli a tento týždeň nie, že niekedy sme chodili častejšie. A keď sme aj na návšteve tak sa opýta kedy ju cez týždeň prideme pozrieť.
Problémom nie je bývanie u priateľa, problémom je zrejmé neprestrihnuta pupocna šnúra a chlap ktorý nevie stáť pri svojej partnerke.
Byvam u priateľa, prečo? Pretože som do spoločnej hypo s priateľom ísť nechcela. Ani jeho rodičia reso otčim má moc nemusí lebo nie som "na ich úrovni". A teda po prvom raze ako jeho rodičia v čase covidu mali blbé narážky a on nestal pri mne hoci sám vedel že je nezmysel čo požadujú, som mu povedala že z jeho rodičmi o jeho priazeň bojovať nebudem. Od tej doby sa teoreticky rešpektujeme. Ja vydržím dve návštevy do roka, samozrejme jemu nebránim ku nim ísť, ani nekomentujem min 5x hovor denne od jeho matky a on sa naučil povedať rodičom a použiť aj vlastnú hlavu a spraviť vlastný názor a stať si za ním aj keď bol iný ako názor jeho rodičov, aj keď to má vždy rovnaký scenár s rovnakými výčitkami. A fungujeme takto už niekoľko rokov bez väčších problemov
@anonym_autor co ma jeho mama spoločne s vaším bývaním? A nie nešla by som bývať k priateľovi. Snažila by som sa zamestnať tak, aby som mohla vziať úver a kúpiť byt. Keď ma svoje on, chcem aj ja. Lebo teraz chcete bývať spolu. No o pár rokov prídu nedajbože nezhody, on svoje bude mať a ty odídeš s igelitkou ofučaná, že ti nedal nič a toooolko si do toho vrazila. Svokra je v tomto úplne nepodstatná.
@0silvia0 ja som syna nevycvičovala - proste sa doma rozprávame ... ale presne, keď sa dohodneme, sme dohodnutí ...
@biba_18 my sa doma nerozpravame, lebo syn doma nebyva🤷♀️ ale tiez komunikujeme. Sms, telefon a tak. Ked povie, ze pride, tak pride. Necakam ho ze pride na obed len tak, zatoze je nedela bez dohody.
@anonym_autor ako často navštevuješ svojich rodičov ?

nie nešla by som do takého bytu, ani do takého vzťahu, budeš ťahať za kratší koniec