icon

Bývanie vedľa švagrinej

20. mar 2025

Ahojte, byvate niektora vedla svagriny? Muzova sestra ma velky pozemok, dom, ponukli nam pozemok na dom pri nich. Je to samostatny stavebny pozemok, tak zvazujeme, ze by sme do toho isli. Muz ma sestru rad a ja som s nou v pohode. Nie sme naj kamosky, ale vybehneme sem tam spolu na nakup, do kina, ... Ak mate skusenost, je taketo byvanie pri muzovej sestre a jej rodine(ma 2vacsie deti) v pohode? Dakujem za nazor.

Strana
z2
mamamasama
20. mar 2025

Áno, nemenila by som 👌🏻

vkatush
20. mar 2025

Záleží na vzťahoch a povahe.
To sa nedá povedať všeobecne.

Základ však je mať naozaj oddelené dvory a súkromie, ktoré rešpektujú obe strany.

betulinka1
20. mar 2025

Aspon budes vediet koho mas susedov 😉. Susedia su pri bývaní v dome tak isto dôležití ako v bytovke. Dobri susedia, idealne cela ulica su na nezaplatenie.

zuzinka888
20. mar 2025

Zalezi na vztahoch a pravidlach. Dobre ploty robia dobrych susedov😄

autor
20. mar 2025

Susedov maju super na ulici, rodiny s malymi detmi. Aj preto nas to laka.

autor
20. mar 2025

@zuzinka888 takze sa mam nenapadne spytat na plot? Ale myslim, ze aj oni chcu mat sukromie na zurky s kamosmi😂

zuzinka888
20. mar 2025

Nie nenapadne- ale na rovinu😀. Ja takto byvam so sestrou a mame ploty. Jednak sukromie, jednak nechceme mat jamy a 💩 od psa- ono by to slo vzdy do neprijemneho rozhovoru aj ked je to sestra. Tak mame kazda svoje a je klud. Nikdy nechodime neohlasene- vzdy jej cinknem sms - nech vari kavu ci zakricim z terasy🙊🙊🤣

autor
20. mar 2025

@zuzinka888 a v plote branku?

benit
20. mar 2025

Ziadne branky. Branka lwn ta z predu. Tieto branky a neohlasene navstevy nerobia dobrotu. Kolegyna tak mala s naj kamoskou a nevedia si prist na meno.🙈

zuzinka888
20. mar 2025

Branku mame, ale zarastla tujou🙉🙉🙉. Tolko to obehneme.🤣

didush27
20. mar 2025

My tak bývame, máme spoločný plot (obyčajný, nie betónový), vidíme si na pozemok a aj cez plot sa rozprávame. Máme tam bráničku. Veľké plus je, keď potrebujem ja alebo ona niečo (väčšinou múka, strúhanka...), nemusím bežať do obchodu 😀
Ja si to neviem vynachváliť

michaela329
20. mar 2025

Záleží od vzťahu, u nás to tak je medzi sestrou a švagrinou a sú v pohode. Nie sú kamošky, ale vedia si pomôcť.

autor
20. mar 2025

A k akemu problemy by mohlo prist? Mna kolac od nej potesi a ked napeciem, odnesiem jej aj ja..😁

ukgirls
20. mar 2025

spravte si velky plot z ich strany aby ste mali sukromie a necumeli na seba ak by ste sa nahodou pohadali,aby ste mali sukromie a inak problem nevidim ..len si to poriadne navrhnite (stavbu) a bude to ok

laila22
20. mar 2025

Ahoj. Ja som mužova sestra.. 😆. Bývame takto vedľa seba so švagrinou a mojím bratom ( jej mužom). Všetko má svoje za a proti, ale prevažuje u nás tých za. Vzťahy máme dobré. Keď môžme si pomôžeme. Ja mám dcéru na strednej, oni ešte malé deti. Čiže ak treba občas postrážiť navzájom.. Nenavstevujeme sa každý deň. Niekedy pokecáme iba tak pri plote, kto má chuť, príde na kávu.. pred tým si zavoláme.. Ja som bývala skôr a tiež som pôvodne plánovala, že v plote bude branicka. Keď si postavili dom a robil sa plot túto moznost som zamietla. Nikto sa neurazil, švagriná občas podpichla zo srandy, že chcem mať kľud.. Ale áno, je to tak, chcem mať súkromie a netúžim aby sa mi ,,niekto,, zjavil len tak na terase, keď vybehnem práve zo sprchy.. máme navzájom kľúče od seba, ale nikto nenarúša súkromie.. keď ma náhodou ,,naserie,, ( rovnako ako určite aj ja ju) Po troch dňoch je všetko ok. 🙂. Nehadame sa, ani si nerobíme zle. Zajtra jej beriem drobcov do škôlky, ona mne dcéru do školy. Prídeš o nejakú časť súkromia v tom zmysle, že budete o sebe vedieť kto je kedy doma, kto dokedy svieti, kto je na návšteve... 🙂. Ale v konečnom dôsledku by som asi nemenila. Myslím, že ani ona. 🙂.

autor
20. mar 2025

Tesim sa kazdej jednej odpovedi. Bala som sa, ze ma budete prehovarat, ze to neni dobry napad. Muz velmi chce a ja tiez nie som proti.

darkswan
20. mar 2025

Urcite nie, teda partner ma tzv sestru za trest, robi len zle

lija22
20. mar 2025

ja totosledujem z opodial. my sme " novi" na ulici, ale casom som sa dozvedela, ze vsetky okolite domy su v nejakom pribuzenskom vztahu a kedze som furt pred domom s detmi vidavam sem tam dakoho ist s hrncom ci dacim ku susede sesternici/ tete/ neteri a zda sa, ze to maju vpohode 🙂

maury
20. mar 2025

Bratranec takto postavil pri švagrinej, spoločná príjazdová cesta, dvor a nedopadlo to dobre. Prišiel nakoniec rozvod a odsťahoval sa. Ale čo sú dvaja bratia, ktorých poznám, použili pozemok svojich starých rodičov majú spoločnú príjazdovú cestu, samostatne domy, každý svoj dvor, tí fungujú bez problémov.

laila22
21. mar 2025

@lija22 áno,čaj my tak... Koláče, langoše, ovocie.. hoc čo. Samozrejme, nie každý deň 😆

zuzubb007
21. mar 2025

No ja ťa budem odhovárať, rodina vedľa seba nikdy nerobí dobre takže nie nešla by som ani keby sme boli naj kamaráti, casom to dopadne zle ver či never

ysseba
21. mar 2025

Ja by som sa bála toho, že nám to bude raz vyhadzovať na oči. To, že sú vzťahy dobré dnes, zajtra nemusí platiť. Pozri.... je to stavebný pozemok, ktorý vám chcú dať. Niekto by ho predal a zabezpečil si lepší dôchodok. Alebo by ho dal vlastnému dieťaťu a zabezpečil mu ľahší štart do života. Možno si to len TERAZ neuvedomujú, že idú seba a svoje deti vlastne ochudobniť. Ale možno si to raz uvedomia a bude zle. Možno si to uvedomia už vtedy keď im ich kľud naruší hluk a špina zo stavby vášho domu na ich pozemku čo dali zadarmo. Ale chápem aj vás - je to veľmi lákavé dostať pozemok grátis a riešiť len financie na dom. Keby som bola vo vašej situácií a dostala takú ponuku, asi by som bola tiež za aj keď v kúte duše by som vedela, že to nemusí dopadnúť najlepšie. Tak si to aspoň všetko riadne ošetrite - darovacia zmluva, plot a pravidlá. Koláč od švagrinej by bol fajn - ale keby mi aspoň 15 minút predtým napísala, že mi príde zaklopať 😉

zuzana76
21. mar 2025

Myslim si, ze toto je uplne ok a isla by som do toho, tiez by som poriesila plot a mat nejake sukromie, nie neohlasene navstevy, pozemok by som odkupila, ale to asi aj planujete.

autor
21. mar 2025

@ysseba pozemok by sme samozrejme odkupili

zuzana76
21. mar 2025

@ysseba ona len napisala, ze ponukli im, tak mozno na odkupenie. Darovane by som nechcela, trvala by som na odkupeni, ved sestra ma tiez deti a mozno by potrebovala peniaze neskor

autor
Autor odpoveď zmazal
ysseba
21. mar 2025

Tak potom je to iné keby ste ho odkúpili. Tak potom platí to ostatné - plot, nastavenie si pravidiel ako ohlásené návštevy a pod. 🙂

luccija
25. mar 2025

Poznám veľa ľudí čo tak žijú.Ani pohádať sa nebudete môcť, aby to nevedeli, alebo nereferovali babke😉ale môže to mať viac výhod ako nevýhod.

janulka1802
25. mar 2025

Ja by som do toho šla, ale som za určenie pravidiel, aby boli obidve strany spokojné.

vanilka83
25. mar 2025

Je to všetko len o vzťahoch...moja kamoška tak býva...Maju na jednom pozemku dom s mužovou sestrou najprv super boli tam vareni pečení furt zurky do noci furt boli u seba na dvore na návšteve kým sa im deti spolu hrali ...no potom prišla žiarlivosť a svokrine rozdielne chovanie k vnúčatám a už si inak nepovedia len tá.....no proste horor. Nevedia si prísť na meno a už sa ani vôbec nezdravia. Vôbec to nechápem aspoň kvôli tomu ze som jej suseda sa budem správať v rámci možností slušne aj keby som si myslela svoje,no takto si pokazila celý život,bývanie...veď čo to je za život v takej atmosfére a v takom susedstve.

Strana
z2