Bývanie vedľa švagrinej
Ahojte, byvate niektora vedla svagriny? Muzova sestra ma velky pozemok, dom, ponukli nam pozemok na dom pri nich. Je to samostatny stavebny pozemok, tak zvazujeme, ze by sme do toho isli. Muz ma sestru rad a ja som s nou v pohode. Nie sme naj kamosky, ale vybehneme sem tam spolu na nakup, do kina, ... Ak mate skusenost, je taketo byvanie pri muzovej sestre a jej rodine(ma 2vacsie deti) v pohode? Dakujem za nazor.
Súhlasím s väčšinou. Pozemok odkúpiť a pozemky oddeliť tak, ako by ste ani rodina neboli - ploty, samostatné vstupy, žiadne spoločné príjazdové cesty a pod. A odkomunikovať plot pred kúpou pozemku, aby sa nestalo, že oni plánovali mať s vami otvorený priestor a potom ich plot nahnevá.
Ja som tak ako dieta vyrastla, vedla seba na pozemkoch babka s dedkom a dvaja synovia (moj otec a stryko). Medzi plotom sme mali branicku, s bratrancami sme sa hravali, ked nas bolo ako deti treba postrazit tak babka pomohla. My sme to vnimali pozitivne, kazdy mal svoj pozemok a robil si svoje ale vela sme sa stretavali, grilovali. Aj ked bolo s babkou zle a potrebovala opateru tak to bolo logisticky jednoduchsie.
Ale vzdy zalezi od vzajomnych vztahov.
Ak budete mat normalne oddelene a vysporiadane pozemky,plot (kludne aj s branickou) bude to v pohode..u nas v rodine mame podobne a pokym boli tie pozemky halabala zapisane vzdy problem,potom sa vsetko vysporiadalo,spravil sa plot a aj vztahy to zlepsilo,lebo nikto nikomu nic nezazlieval..
Vsetkko ma + aj - . Zavisi nielen od vztahov ale aj okolnosti. Oboje sa moze menit v priebehu desatroci. Otazka je, ci, ked sa vztahy a okolnosti zhorsia, ci je lepsie mat vedla "obycajnu" susedu, alebo rodinu.
Poznam takyto pripad. Najprv vsetko dobre ale potom. Jedna rodina ma rada macky, tak ich v zahrade prikrmuje a je to kvantum maciek, ktore tam chodia. Uplne naucene.
No lenze tie chodia aj cez pozemok druhej rodiny, ktora macky nemusi (je tam aj udajne alergia a male deti) a chcu mat cisty travnik s terasou (a ziadne prespavajuce tulave macky). Vyustilo to do obrovskeho konfliktu. Takze neodporucam.
určite nie!
Iba v prípade , ak: každý pozemok - dom bude oplotený a každý bude mať svoju samostatnú bránu. Aj všetko svoje - hodinky, odpad, nádobu na smetie. A taktiež - parkovanie pre auta . A určite si to zariaďovať teraz a nenechávať si to, že na potom - potom už nepríde.
Išla by som do toho,ale každý nech má všetko zvlášť.
Bránku z boku nedávať, normálne nech každý prichádza cez prednú bránu.
Ja bývam takto vedľa rodičov, je to fajn. Deti postrážia keď treba, pomôžu. Samozrejme aj my im.
Všetko máme zvlášť, nič spoločné, žiadny spoločný dvor a pod.
Ak vie švagriná a švagor akceptovať vaše hranice a prijímajú aj odpoveď "nie" z vašej strany, tak určite. V opačnom prípade je to neprijateľné. Nás švagor všade doosočoval aj so švagrinou a pritom len nevedel sám prijať, že máme právo na vlastné súkromie, plány, víkend atď...
ja mam zlu skusenost lepsie by bolo inak. ale pocasie je vonku?
@softiesofie nie každý je milovník túlavých mačiek.. 🙂
Susedské vzťahy sa môžu pokaziť vždy, rodina-nerodina. Ale bývať v susedstve s rodinou, s ktorou má človek dobré vzťahy, je fakt mnohonásobná výhoda.
Moji súrodenci bývajú vedľa seba a ja bývam neďaleko nich.. nikdy nás to nejako neovplyvňovalo, sme dospeli ľudia a dokážeme spolu vychádzať aj keď nemáme vždy na všetko rovnaké názory.. popravde, pokiaľ viem sestra a brat sa vidavaju malo aj keď sú vedľa, ja ich tiež nejako nevídam pravidelne.. sme proste susedia, tak spolu aj vychádzame - máme take neutrálne vzťahy.. to že sme v príbuzenskom vzťahu nič na veci nemení..
Jeden čas som bývala v jednej domácnosti so sestrou a jej rodinou (keď sme stavali dom my a potom keď stavali oni) a to už bolo ťažšie.. čiže - byť susedmi s rodinou je fajn, ale žiť v jednej domácnosti by som nechcela..

nevie ako toto chces vyhodnotit. niekto ma 100x lepsi vztah s cudzim clovekom susedom ako s vlastnou sestrou a naopak.