Čakali ste s rozvodon až budu deti starsie?
Ahojte chcem sa opytat, tie ktore ste mali vo vztahu krizu a premyslali nad odchodom od muža, čakali ste ked boli deti uplne male? Ak ano nelutujete to? A potom, zemy co sa rozvadzali s malickymi detmi néutujete spatne, že ste s tym nepockali?
@elisabethka rozviedla som sa,lebo doma to bola ziva katastrofa.V ten moment,kedy som si uvedomila,ze ja takto nechcem skoncit a zit,bol ten moment,ze idem do toho.Necakala som urcite na to,aby dieta zostarlo,bolo vacsie a pod.Nicil ma a v konecnom dosledku aj dieta.Pretoze stastna mama=rovna sa stastne dieta.No ak je mama v strese,nestastna ustrachana,znechutena,doma len sluzi ako automat-riady,poriadok,navarit o vsetko sa starat a so strachom cakat "ocinka" ktory si zije svoj svet,mohla som zahrat akekolvek dovadlo,ze vsetko je ok,to dieta to vnimalo a keby aj nevnimalo.Spatne nic nelutujem.Rozvod bol to najlepsie,co som spravila.Ta sloboda,nadych,usmev,stres opadol,uz su to roky,maly mal 2 roky a este pred rozvodom,ako sme odisli,vsetko bolo k lepsiemu."maly"ma uz 10 rokov,nijak neutrpel na dusi,prave naopak.Zijeme si v stasti,pohode,klude.
@elisabethka rozviedla som sa,lebo doma to bola ziva katastrofa.V ten moment,kedy som si uvedomila,ze ja takto nechcem skoncit a zit,bol ten moment,ze idem do toho.Necakala som urcite na to,aby dieta zostarlo,bolo vacsie a pod.Nicil ma a v konecnom dosledku aj dieta.Pretoze stastna mama=rovna sa stastne dieta.No ak je mama v strese,nestastna ustrachana,znechutena,doma len sluzi ako automat-riady,poriadok,navarit o vsetko sa starat a so strachom cakat "ocinka" ktory si zije svoj svet,mohla som zahrat akekolvek dovadlo,ze vsetko je ok,to dieta to vnimalo a keby aj nevnimalo.Spatne nic nelutujem.Rozvod bol to najlepsie,co som spravila.Ta sloboda,nadych,usmev,stres opadol,uz su to roky,maly mal 2 roky a este pred rozvodom,ako sme odisli,vsetko bolo k lepsiemu."maly"ma uz 10 rokov,nijak neutrpel na dusi,prave naopak.Zijeme si v stasti,pohode,klude.
@anonym_d6ac7d dakujem za uprimnu odpoved. U nas nejde o ziadne fyzicke nasilie alebo pod. Skor taky psychicky “teror” typu, co vsetko som “nestihla” kym prisiel z prace. Ked si chcem osdychnut od deti ze chcem pol hodku bez deti/ kriku, vycita mi ze ich uz nemam rada. Nepochvali za nic skoro ale vycita vsetko. Terapeutka mi povedala vetu: Uvedom si ci ti prinaša pokoj do zivota alebo ti ho berie. A to mam stale v hlave. Deti ho maju radi, ako otec je fajn. Ake viem ze ta starsia to vnima. Normalne uz mu psrkrat povedala sama od sebe ze nebud zly na maminu.

@elisabethka Z mojich skúseností sa malé deti ľahšie a rýchlejšie prispôsobia, práveže väčšie deti rozvod nesú ťažšie