Čas na rozchod
Zdravím,
Asi by som potrebovala len poradiť od niekoho s nadlhľadom. Neviem či je chyba vo mne, alebo je naozaj čas na rozchod. mám 22, priateľ 28, sme spolu 3 roky, bývame spolu. Ľúbime sa, ale z jeho strany mi vadí isté správanie - prehnane si zo mňa robí srandu, z postavy napríklad, pričom nemám žiadny extra problém. Je to nevhodné, či som len citlivá? Keď sa nahnevá, je vulgárny na moju osobu v zmysle ty hlúpa pi**, kur** atď. Po hádke sa mi ospravedlní. Niekedy na mňa dvihne hlas aj pred jeho rodinou. Často mi “kecá do života”, keď som zmenila zamestnanie, nesúhlasil s tým, že ma to nebude baviť, že na to nemám a že sa mám venovať niečomu inému. Keď som si chcela dať tetovanie, tak že ešte mám počkať a ísť aspon 6krát darovať krv atď.
V posteli nám to neklape a ani predtým extra neklapalo, nemáme chémiu (mám pocit, že som ho nevzrušovala, po čase doprosovania sa, ma úplne prestal vzrušovať on). Sex s ním ma extra nebaví.
Keď mu niečo z vyšie uvedených vytknem, nahnevá sa a opäť sa dostaneme do hádky. Nevie to vykomunikovať asertívne.
Z minulosti máme na seba výčitky, ktoré sme však viac-menej prekonali, no pravidelne si na ne spomenieme.
Mimo toho zlého, čo som tu spomenula vieme mať spolu aj pekné chvíle, veľmi veľa sa spolu smejeme, radi chodíme na výlety, s jeho rodinou a priateľmi mám veľmi pekné vzťahy. Vieme viesť zaujímavé debaty, veľa ma naučil. Môžem mu dôverovať a bezprostredne veriť, večer sa príjemne túlime a zaspávame v objatí.
Avšak, mám pocit, že ma vzťah s ním už nebaví. Častokrát večer nemám ani náladu na neho, s ním hovoriť a viac menej sa musím pretvarovať, aby sa nenahneval. Jeho staranie sa do môjho života mi začalo liezť na nervy. Na jeho nepríjemne správanie som precitlivelá. Často rozmýšlam, že by mi bolo lepšie bez neho (aj keď neviem, či je to pravda), že mi je na príťaž a že by som chcela vyskúšať xy vecí, s ktorými by nesúhlasil. Mimo iného, chcela by som spoznať nových ľudí, mužov, chcela by som sa zabávať a opäť sa cítiť a byť vnímaná ako žena (pretože teraz tak vnímaná nie som).
Myslíte, že mi šibe? Že “koze bolo dobre, tak sa išla šmýkať na ľad”? Alebo je to nezdravý vzťah?
Potiahni to snim este zopar rokov, daj sa nabuchat a potom sa tu stretneme zase ked tu budes pisat, ze chces odist ale nemas kam.
Je jedno ci pri hadke alebo sexe. Ked raz chlap povie zene ze je p*ca, tak to znamena ze vobec nema voci nej respekt a uctu ako k zene. Utekaj z kratsej cesty.
No docitala som to len po tie nadavky a staci mi. Ten by rychlo letel. Naco ti je taky kon?
Že ľúbime za ....Bože ženská ty sa nehanbíš takto klamať samu seba?
Si mladučká, posúvaj sa ďalej, ak sa necítiš dobre pri ňom. A vulgarizmy? V žiadnom prípade, čo bude neskôr....
ak ta to s nim nebavi, tak podla mna nema zmysel to nejak silit a natahovat. si mlada kocka, ktora ma na vztahy este dostatok casu a nemusis sa ubijat v takom, ktory ti nevyhovuje
urcite ti nesibe a svoje pocity urcite zacni riesit. Tvoj priatel ta neakceptuje taku aka si. Ak sa musis pri nom pretvarovat, len aby nebolo zle, urcite v poriadku nie je. Tak ako nadavky na tvoju osobu a je jedno, ze boli povedane v hadke. Toto je vo vztahu tiez nepripustne. Si predstav, ze by si takto mala zit 50 rokov. Preco si myslis, ze by si za kazdu cenu mala v tom vztahu ostat?
@komplikovana neviem na to odpovedat, je pravda, ze nemam vela skusenosti zo vztahmi nakolko je to moj prvy vazny vztah. Ale lubim ho, hoci to vyznie teraz hlupo. Asi ho aj hlupo lubim.
Odpovedala si si sama v poslednom príspevku. Áno, je to tak, ako píšeš. Vyznelo to hlúpo aj ho hlupo ľúbiš.
Lebo už len to, že sa pýtaš, či je to normálne a co si myslíme i ňom, okrem nadávok, či je dobrý, svedčí o tom ze si mladučká a naivná.
Do vzťahu vulgárne a oplzle nadávky nepatria za nijajych okolností ani výsmech a irónia ktorá druhého zranuje.
Takisto sa vo vztahu snažia dvaja navzájom podporovať nie zhadzovať. Ale ty zhod ružové okuliare, ktoré máš a začni sa mať viac rada
Zasluzis si aby bol z teba muz uplne paf, aby ta zboznoval, miloval kazdy kusok tvojho tela, tuzil po tebe, chcel pre teba vsetko stastie sveta, obdivoval ta ako bohynu, zaujimal sa o tvoje nazory, chcel s tebou travit cas.
Ci si myslim ze by ti bolo bez neho lepšie? Urcite!
No potrebujes pochopit ze ty si zasluzis viac ako omrvinky.
Ani som nedocitala. Prosím ťa, mladá baba vykašli sa naňho. Ja som s mojím mužom 13 rokov ale ani raz som nepočula od neho že som pi.a. To čo je za chrapuna? Maj sama k sebe úctu a pošli ho niekam....
Nejde o frekvenciu tých nadávok, ide o to, že si vôbec dovolí Ťa takto nazvať, nemá k Tebe úctu, ináč by mu to ani z úst nešlo vysloviť, nech by bol akokoľvek nahnevaný. Zvyčajne sa takéto nadávky zvyknú stupňovať a bohužiaľ sú veľakrát toho svedkami aj deti, to by si chcela? Nefunguje medzi Vami chémia - od začiatku - a teraz si predstav, že by ste mali byť spolu napr. 15 rokov, vieš si to predstaviť? Si príliš mladá aby si sa nechala urážať, aby si sa nechala obmedzovať, aby si mala zabudnúť na "chémiu" v posteli... Aby si sa raz neprebudila a nezistila, že mladosť už nevrátiš - ešte len vtedy začneš byt frustrovaná.....
Ti si ešte užívaj život .Máš 22 a tri roky známosť.Yz teraz vám to neklape a chémia už nie je.Tak na čo čakáš.Este si nevyburena tak sa neviažu a hlavne nie na prvú vážnu známosť.
To, čo prežívate nie je nič, v porovnaní čo vás čaká. Deti, kolobeh, možné finančné problémy, hypotéka, ty po pôrode - pribrata, "škaredá"...To budú stavy, kedy to on nezvládne.
Môžeš sa pozrieť ako sa napr.sprava k matke/sestre/otcovi pri konflikte. Takto sa bude správať aj k tebe
su urcite medze. mozno to vnimas inak mladym vekom, ale casom aj pre teba budu dolezite. P.cou nikdy nenazves matku, dceru, aj ked sa budete velmi velmi hadat. To je uplne zaklada ucta/slusnost. to jednoducho musi mat kazdy v sebe. a preto ak toto poviem muz zene, tak kdesi v zakladoch svojho spravania ma problem. toto nikdy netoleruj. dufam, ze ty ani pri najvacsich hadkach take vyrazy nepouzivas

Aj ja som mala kedysi davno priatela, ktory si ma vobec nevazil, ako si ani ten tvoj nevazi teba. Nastastie som spoznala chlapa, ktory bol jeho pravy opak a zrazu vsetko do seba zapadlo. Velmi ti prajem, aby si aj ty nasla svoju spriaznenu dusu, ktora ta bude milovat a vazit si ta ako zenu. Tento uboziak to totiz nie je, mala si ho nechat uz davno. Neboj, on sa z toho dostane, nim sa netrap. Mysli radsej na seba!