Môže strach o stratu niekoho vo vzťahu naozaj privolať jeho stratu?
Stalo sa vám niekedy, že ste hľadali partnera a dlho sa vám nedarilo nájsť toho pravého. A zrazu, keď ste sa na to už vykašľali a povedali si, že budete sami, sa objavil niekto, kto vysoko prekračoval to, čo ste hľadali? .. Mne sa to stalo nedávno a doteraz sa neviem spamätať, či je to iba sen, alebo realita.. Večer, keď spolu zaspávame, často sa pozriem doprava a presviedčam sa, či dobre vidím.. Ale čo ďalej? Potom prichádza taký ten strach, či sa niečo neudeje a vzťah sa nerozpadne.. A o to ide, to je problém. o tie myšlienky, o to privolávanie si niečoho zlého. Už dopredu sa bojím, že niečo pokazím, a tým, že sa bojím, sa to práve môže pokaziť ☹ Stáva sa to aj vám, alebo som výnimka?
Samozrejme, že strach poskodzuje vzťah a celý pohľad na vzťah
Miesto pohody, radosti obavy
Takže v konečnom dôsledku je to horšie ako lepšie
Občasná myšlienka alebo negatívna úvaha je prirodzená ale ak je strach častý,tak treba to čím skôr riešiť
Neustalym strachom zo straty mozes ten vztah uplne pokazit. Nebude to o privolani straty, bude to o tom, ze tvoj strach bude to co vas vztah moze negativne ovplyvnit. Ked nevies spracovat svoj prilisny strach obrat sa na psychologa.
@anonym_autor Myslienkami si nic neprivolavas, ale spravanie uz nieco spravit moze. Takze pozor na kontrolu partnera, ziarlivost, ale aj prilisnu kontrolu svojho spravania a podobne veci. Pozri v najhorsom sa to rozpadne, budes sa nejaky cas citit zle, ale nakoniec to zvladnes, v ohrozeni zivota nie si.
ano, myslienkami tvorime buducnost a ked je tam emocia, o to je to silnejsie
@anonym_autor skor aby si si neskreslovala realitu a neprehliadala v tej prilišnej zaľubenosti aj veci ktore by Ti za inych okolnosti nemuseli byť prijemne. Je pekne niekoho ľubiť ,ale nie jednostranne alebo ho nedajbože davať na piedestal zo samej lasky ako modlu a podriaďovat tej laske všetko (zo strachu aby som o nu neprišla).

@anonym_autor z toho čo píšeš si myslím že máš uzkostnu vztahovu väzbu. Teda nepoznám ta, ale presne takto sa to prejavuje, že máš takéto myšlienky že ČO AK sa to teraz skončí, PREČO mi neodpísal 2 hodiny, ČO som urobila.
Mala som uzkostnu väzbu, mala som takéto myšlienky, vždy sa to skončilo. Ale nebolo to kvôli tomu, že som si to privolala ale preto, že som strašne tlačila na pílu a vlastne som si aj vyberala zle typy mužov. Je ťažké žiť s človekom ktorý sa takto stresuje a ma takéto myšlienky, leno on nevedome začne tlacit na pílu a ta sa potom zlomí. Skús terapeuta keď ta takéto myšlienky napadajú a kazia ti vzťahy. Mne to pomohlo a už to nerobím. Ale bolo ťažké zmeniť to