Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod

9. máj 2023

Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...

zmrzlinka2021
9. máj 2023

Dala by som mu šancu, poslednú. Ako ti ublížil?

tuippo
9. máj 2023

opakovalo sa takéto jeho správanie aj v minulosti?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. máj 2023

@elizabet173 bolo to presne tak ako si napísala, že mi vydeloval, pár krát ani neprispel nič za mesiac, urážky, hádky, nezáujem , žiadna opora ...máme tri detičky

svokrinjazykmonika
9. máj 2023

Nedaj sa obmäkčiť, buď silná kôli deťom

lucia147852
9. máj 2023

Určite by som nič nestiahla. Je to manipulátor. Mesiac a bude tváriť a za chvíľu si tam kde si bola. Videla som veľa takých v práci. Práve kvôli deťom buď silná a kopni ho do prdele

kamatopo
9. máj 2023

Pravdaže sľubuje. Veď jemu bude horšie ako tebe.

samanta44
9. máj 2023

A koľko mu tá zmena vydrží?

nellyuana
9. máj 2023

Byt tebou, tak radšej byť s deťmi sama ako s takýmto človekom. Prežila som si obdobne to co ty, tiež orodoval zw sa zmení. Som skoro 3 roky po rozvode a neustále sa snaží "manipulovať" cez deti a sms správy. Držím paste

mk22
9. máj 2023

Jaj, pan manžel sa zľakol tak ide sľubovať o 106.
Ty musíš vedieť, ako ti ublížil, či už mal šance.. Ťažko sa radi.
Nestahuj nič, stoj.si.za svojim.
Potom budeš za hlúpu chuderu co skočí na každé zaprosenie.
A vyššie píšu, súhlasím.. Deti môžu byť s pokojnejšie, aj keď. Budete vy ako pár od seba.. Otcom bude do konca života bude mať času a času sa snažiť..

tanyan
9. máj 2023

Žiadosť môžeš stiahnuť aj priamo na pojednávaní, ak ťa dovtedy presvedčí. Alebo sa môžete rok po rozvode opäť vziať na úrade so svedkami, keď dokáže, že tá sľubovaná zmena je skutočná.
Ľudia sa dokážu zmeniť, ale väčšina iba na chvíľu...
Prajem ti, aby si našla radosť, šťastie a pokoj. Keby si sa však vzdala príliš rýchlo, on by o to rýchlejšie zabudol na svoje sľuby a ešte by si bola aj slabá v jeho očiach, lebo ťa opäť ľahko zlomil.

kittykat22
9. máj 2023

tak realne, ake su moznosti. Stiahni, skus to este raz a ked to nedopadne tak ho znova podaj. Nemas len jednu sancu na podanie. Ale daj si limit - rok, aby si vedela, ci pride zmena. Ale asi by som muzovi povedala, ze chces terapiu parovu alebo poradnu alebo nieco. Nie len tak hej hou ideme dalej a nejako to dopadne.

kacena4
9. máj 2023

sak vas nerozvedu zo dna na den, kym bude sudne pojednávanie ma moznost ukazat ako sa zmenil a ak uvidis ze ano mozes stiahnut hocikedy aj o mesiac dva...

mircalla
9. máj 2023

Rozum ti radi dobre. Ja sa mam ovela lepsie odkedy robim rozhodnutia rozumom
Zmeni sa na chvilu a budes si nadavat, ako si sa nechala obalamatit.
Vsak povedz ze nateraz nestiahnes, nech sa najprv ukaze, ako sa zmenil. Jednoducho mu povedz, ze si musi zasluzit tvoju doveru. Osobne tymto zmenam neverim

autor
9. máj 2023

@tanyan presne takto rozmýšľam aj ja. Aj jemu som to povedala, nič sťahovať nebudem, veď rozvod tak či tak bude až za mesiac dva možno viac ... Keď za ten čas uvidím že sa naozaj zmenil dám mu šancu... O týždeň máme súd neodkladne starostlivosť maloletých detí a určenie výživného. Aj som ho upozornila, že ten súd bude ...a ten rozvod .... Uvidíme či to myslí vážne ... Ale ja viem, že on sa nezmení ....

sissy27
9. máj 2023

Nedaj sa ukecat, nestahuj ziadost o rozvod ale otoc mu to opacne - ak uvidis, ze sa naozaj zmenil a zalezi mu na tebe, na rodine, tak sa mozete k sebe kedykolvek vratit a kludne sa aj vziat. To je jednoduchsie ako rozviest sa. Rozvodom sa predsa rodicovstvo nekonci, tak nech ukaze, ako velmi mu na vas zalezi…
Ale vsetci vieme, aj ty, ze sa vydrzi “snazit” a pretvarovat par tyzdnov, mozno mesiacov. Ide len o jeho komfort a nechut delit sa o majetky a platit vyzivne a nedajboh sa este starat o deti.

komplikovana
9. máj 2023

Riad sa rozumom. Na aku rodinu sa chce teraz hrat, ked na nu doteraz kaslal? Ja som sa naucila, ze ludia sa len tak nezmenia.

baboobchod
9. máj 2023

Civilný mimosporový poriadok, § 98
(1)
Ak to účastníci zhodne navrhnú, súd konanie preruší.
(2)
Súd v konaní pokračuje na návrh po uplynutí troch mesiacov; ak sa návrh na pokračovanie v konaní nepodá do jedného roka, súd konanie zastaví.

Konanie = o rozvode manželstva. Čiže aj počas pojednávania môžete toto využiť, prerušiť konanie na 3 mesiace a ak do roka ani jeden z vás nenavrhne pokračovať, konanie o rozvode pokračovať nebude.

domkakvet
9. máj 2023

Pravdepodobne len slubuje, ale na druhej strane ste manzelia a mate deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
9. máj 2023

ja verim na to ze ludia sa vedia zmenit ale!
zmenia sa vplyvom zivotnych udalosti, skusenosti, vyvijaju sa dozrievaju ale nikdy nikto sa nezmeni zo dna na den, v celej svojej podstate a zrazu bude z neho duhovy jednorozec. to je fake ako svet.
kde bol doteraz? a ked uz teda tak nech s tou zmenou zacne. ci caka az ked to stiahnes?

no pozri ved ked vas aj rozvedu nikde nie je napisane ze nemozete znovu spolu zit. poznam par kde sa rozviedli a dali sa znovu dokopy a ziju spolu dokonca maju spolu dalsie dve deti.

panonia
9. máj 2023

Len ťa manipuluje...

viestta
9. máj 2023

Sanci uz mal dost, keby sa chcel zmenit zmeni sa aj bez toho aby sa dozvedel, ze si podala ziadost o rozvod. Ja by som tu ziadost nestiahla. Poznam pani, co ju na sudnej podatelni poznaju pomaly po mene, neviem kolkokrat podavala a stahovala ziadost o rozvod, lebo sluboval hory doly ale ten jej sa nijak nezmenil.

svetlonos
9. máj 2023

@autorka,
prosim ta nepocuvaj tie jeho bachorky. On ma doma full servis, vsetko pikobelo. A teraz bude musiet platit vyzivne, riesit domacnost, varit - no prebrat zodpovednost za svoj zivot. Jasne ze ti aj modre z neba slubi.
Ved ak mu ide naozaj ken o teba a vasu rodinu, lebo ta miluje - bude mu jedno ci je rozvedeny. Ved moze aj ako rozvedeny ukazat zmenu a byt takym ako ti slubuje. A ked toto dokaze aj 5 rokov po rozvode - byt dobrym milujucim muzom aj otcom, hor sa znova do svadby. Mu to pokojne povedz. Doteraz mal z teba handru a nedal ti peniaze - teda sancu ma tych 5 rokov po rozvode, nech ukaze ako vazne svoje sluby mysli 😉

som_realistka
9. máj 2023

Ja som sa síce rozvádzala kvôli jeho nevere, ale po pol roku od rozvodu sa chcel vrátiť, nechcela som, staral sa o deti viac ako keď sme boli manželia, a teraz môžem povedať, že máme lepší vzťah ako v manželstve, nevrátili sme sa síce k sebe, ale je tak často u nás, ako keby tam býval, a úplne inak si váži to čo robím, správa sa úplne inak, otvorené dvere, ktoré sa môžu kedykoľvek zabuchnúť, a to že vie že ho k "životu nepotrebujeme" z neho urobili snaživého chlapa, škoda že sme si to museli od....ať kvôli jeho blbosti, ale všetko zlé je na niečo dobré. Takže, za mňa, dobre sa stalo. Ty si v horšej situácii, a určite Ti nebudú chýbať jeho hlúpe slová a jeho povýšenosť. môžeš byť na tom iba lepšie ako si. Snažiť sa môže aj keď nebudete manželia, otcom bude stále.

kitycat
9. máj 2023

Musel to byt ozaj chumaj! Nestrat svoju odvahu

andreatytler
9. máj 2023

Uz takto sluboval pred tym a potom to nedodrzal? Lebo ak ano, tak toto je len dalsi prazdny slub. Bud silna. Este stale je sanca ze sa skutocne znemi. Dobre si to vyriesila. Ak sa ukaze ze to mysli vazne, mas stale cas veci smenit. Ale bez skutokov tu to zatial vsetko len keci.

toskanka
9. máj 2023

Rozum ti hovorí, že sa nezmení, intuícia ti hovorí, že by to nebolo dobré rozhodnutie. A srdce ti hovorí, že máš zostať? S takýmto človekom? Podľa mňa sa len bojíš zmeny a ako to zoberú deti. Treba sa emočne úplne odpojiť a pôjde to.

autor
9. máj 2023

@toskanka nie že mám ostať, ale dať šancu, ide mi hlavne o deti, strašne by som chcela , aby mali skutočnú rodinu...