Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod
Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...
@toskanka a ano máš pravdu bojím sa , aj preto som to dlho odkladala
Rozum ma vzdy pravdu.
on sa bude mať horšie lebo bude musieť platiť výživné na 3 deti 😂 nielenže je to kkt, ale ešte aj vypočítavý 😠 on len kalkuluje, ty si ale ešte zaľúbená (alebo už nie? už je to len nostalgia?) tak to nevidíš...
tak ked deti vidia ako ta ponizuje, ako si ta nevazi tak im davate vzor. za prve si ta ani oni nebudu vazit. casom bdes aj pre ne nicim. a rovnaky model si ponesu aj do svojich buducich rodin. to nie je skutocna rodina. to je patologicka rodina. najprv nech ukaze zmenu dlhodobu.
Podľa mňa takéto sluby sú pri väčšine rozvodov. Keď si ťa raz neváži, tak sa môžem mesiac/dva pretvarovat ( presne som to zažila) ale časom sa to vráti do starých koľají. Každopádne by som to možno skúsila, už len pre ten pocit, že si na záchranu manželstva urobila všetko.
@zuzana9393 aj ja si to myslím, že ta pretvárka nebude dlho trvať, preto som sa rozhodla nič nestahovat a má možnosť do kým bude súd mi ukázať ako to naozaj myslí
Daj na svoj rozum, doteraz si sa snažila srdcom a ako to dopadlo ?
Rodinu rozbil on, ty výčitky nemaj, aj tak otcom zostáva, a je na ňom ako to ustojí
Nestahuj nic, uvidis ako sa bude spravat, myslim, ze ak to mysli vazne vydrzi, ak nie, trpezlivost mu prejde po par mesiacoch a bude taky, ako predtym. Tymto by som ho drzala v napati, nech si nemysli, ze rozvod stiahnes hned a on si bude robit dalej co chce. S tym vydelovanim penazi, to ma dostalo. Hlavne, ze mate 3 deti.
Katastrofa.
Nezalezi to co chce on ,co ti naslubuje ,ale ako sa ty citiš a ako si predstavujes svoj zivot .Na prvom mieste si ty , potom deti ,tak rychlo ti vyletia z hniezda a ty zistíš co ....ze si sama a zjavne zo somarom .Preto opakujem rozhodni sa a ber sa v tom rozhodnutí ako priorita .Držim ti prsty .
Nevydržal ani dva dni, už dnes mal trápne reči na moju adresu a o pomoci s deťmi ani radšej nehovorím ....
Povaha sa nezmení zo dňa na deň a už vôbec keď je pod tlakom. Ja som si prešla niečím podobným. Vyhrážala som sa,plakala a aj prosila skrz syna a vieš čo žiadosť o rozvod a aj rozvod bol pre mňa a syna to najlepšie čo som mohla spraviť. A vieš ako je na tom ex? Prosí,plače a vyhráža sa druhá pani manželka. 🤷
Jedine pod podmienkou poradne mu dát sancu ale nestahovat nic. Ono zrejme vás ani nerozvedu na 1.x...
Poviem ti to zo strany rozvedenych rodičov, dlho im to trvalo. Maminu sme všetky 3 deti podporili. Ešte ha dom jej vynadala, na čo tak dlho čakala. Nie vždy kompletná rodina je to správne riešenie.
typujem, ze si to ty nestastna dusa, co mas chlapa zdravotaka s prijmom 2500€, co si kupi co chce, ide si sam 2x rocne na dovolenku a ty obracias kazde euro 5x a kupujes si pepcove leginy za 3€, lebo z rodicaku, tlak poplatis vsetko detom, ti na nic ine nezvysi.
NIE! nic nestahuj! za roky sa nezmenil, uz sa nezmeni! ja by som takeho uz davno kopla do guli. DAVNO.
@matkahelka Toto si presne myslím aj ja, aj som sa pýtala, či tu autorka už písala. Ani náhodou by som takémuto nedala ďalšiu šancu!
Autorka, a mali tvoje deti skutocnu rodinu doteraz? Vzor zdraveho a milujuceho vztahu medzi rodicmi? Otca, ktory stoji za svojou manzelkou, a uprednostnuje dobro a blaho deti pred svojim vlastnym? Uprimne si odpovedz, ci je to co mate tym, co pre ne chces. Staci ti to? Alebo ste rodina len na tom papieri?
Buď silná a jeho kecy jedným uchom dnu a druhým von
Tak ked to zaslo tak daleko ze si sa rozhodla pre rozvod, to uz lepsie nebude, takyto ludia sa nemenia, bohuzial. Stretnes lepsieho ;)
Ale chlap ktory dlhodobo nici svoju zenu a nechaju aj s detmi zivorit…to nie je ze urobil som chybu, to je spina charakter a nie, tie sa nemenia.
Nechces aby deti vyrastali v nekompletnej rodine, tak ich radsej nechas v toxickej? Nestahovala by som nic.
Jediny dovod, preco to chce stiahnut je, ze mu je jasne ze bude musiet platit vyzivne... teraz ti neda ani fuka a potom bude platit na teba a 3 deti?? Jemu nejde ani o teba, ani o deti, len o seba
Nenechaj sa oklamať rečami. Mesiac bude dobre a vráti sa to späť. Pre deti tiež nie je dobré vyrastať v takom prostredí. Pre niečo si sa už tak rozhodla. Dobojuj to. Držím palce.
Veď aj ty máš nárok na šťastie. Možno stretneš niekoho kto si ta bude vážiť. Zaslúžiš si to.
Nuž pozri. Ja by som mu povedala takto - po rozvode nemusíte s deťmi odchádzať, môžeš ostať s ním v jednom byte. Ale aspoň: a) dostaneš výživné, čo je pre teba záruka, že nemusíš byť vydaná napospas jeho nálade alebo čomu. b) bude mu naďalej mu variť, prať, atď., tak ako predtým, keď on ťa tam nechá bývať. Vysvetlila by som mu, že ja rozvodom nestratím ABSOLÚTNE NIČ. A ak sa naozaj zmení, nikto nám nebráni o nejaké dva tri roky sa znovu vziať, len tak na úrade, s dvomi svedkami 😉. Takže, zmeniť sa môže pokojne, nemám námietky, ale pre istotu by som sa rozviedla, lebo čo keď to sú len také sľuby? 😁
@taga svata pravda. doteraz nedal nic, alebo - ako pisala - max 150€ na mesiac. lakomcovi je jasne, ze vyzivne ho bude stat omnohoooo viac a bude ho musiet platit. preto sa nechce rozvadzat.
autorka, mala som to podobne. Spravila som rozhodnutie - dobre, dostanes sancu --- za podmienok, ze sa rozvedieme, bude urcene vyzivne, deti v mojej starostlivosti a rozdelime si bsm.... ale teda vo vztahu ostat mozeme kvoli detom a aj zit spolu kvoli nim ------ dopadlo to tak ako tusis, tie jeho kecy boli iba natlak na mna a nie realny zaujem o deti a to, aby ich vychovavala mama spolu s otcom. do tyzdna sa odstahoval. potom bolo este niekolko pokusov ze ved tak ako som hovorila ze teda suhlasi --- ale to som mu pocedala ze tu sancu mal a uz ju zmeskal.
dnes? stastna som. a najma financne nezavisla.

autorka, je mi to luto, ale ak muz ponizuje vlastnu manzelku a matku svojich deti, neda sa hovorit o rodine. Otcom ostane navzdy, ale zalezi iba na nom ako sa k tomu postavi. Ak sa na ne vykasle, bude to iba jeho vina, nie tvoja. Nenechaj si nabulikat do hlavy, ze by si bola rozbijacka rodiny, lebo to vobec nie je pravda. On ju rozbil uz davno.