Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod
Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...
@ajn ze sa pôjde zvlášť za babkou, zvlášť za dedkom.. To je aká forma trpenia?
Kým sa z nich stanú babka, dedko.. Kazdy bude mať možno nového partnera.. A je na každom ako si bude udržiavať, budovať vzťah s deťmi.
Zotrvať vo vzťahu a držať rodinu pokope iba preto, aby deti rozvod nepoznacil je čistá hlúposť.. Niekedy práve to zotrvanie ich tak poznačí ze ako dospelé budu denne vyčítať mamke, že trpela žila a tvárili sa s otcom ako šťastná rodina.
To ma aký význam žiť na hromadke a byť nešťastný?
Véd tie deti práve v takomto prostredí budú viac trpieť, ako keby boli rodicia od seba.
Od seba, ale spokojní, šťastní.. A to je pre deti dôležité vidieť spokojnu veselú mamu.. A nie kôpku nervov v strese..
Nesťahuj moja rada
@ajn ale netrep.deti su nestastne prave v takychto chorych toxickych vztahoch, kde nevidia lasku a uctu medzi rodicmi. ja som dieta z takeho vztahu. neboli sice bitky ani ponizovanie, ale vreskoty, ignoracie, buchanie dverami, ticha domacnost na dennom poriadku. a rozvod nepripadal do uvahy, lebo krestania, a co povedia ludia. uz ako decko som vedela, ze to nie je normalne a keby moji rodicia nezomreli pred mojou dospelostou, ako dospela by som ich ja sama dala od seba. zabit mlade roky zivota vedla niekoho, s kym si nerozumiem, nevazi si ma, ponizuje ma?! kvoli detom? prave kvoli detom z takeho vztahu treba utekat, lebo tie deti si to cely zivot ponesu v sebe!
@maciatkolulu male- 2 skolkari a s tretim je na rodicaku.
@mk22 Mňa tiež "dorazil" argument - "až raz pôjdu vnúčatá najprv za dedkom, potom za babkou..."..... Táto situácia vôbec nemusí nastať z x dôvodov a ak aj raz (možno áno, možno nie) po dlhých rokoch nastane, tak to bude pre deti, ktoré prežili roky rokúce detstva v toxickom vzťahu svojich rodičov, to posledné, čo ich bude trápiť. Už teraz rozumiem, prečo mnohé ženy zotrvávajú v zničujúcom zväzku kvôli "šťastnej rodine pre deti" 😨.
Znama sa dala takto oblbnut, rozist sa chcela uz pred 12 timi rokmi. Kvoli rodine to neurobila a dokonca mali aj dalsie dieta. Teraz po 20tich rokoch sa rozvadzaju a musi zacinat od znova. Urovnalo sa to na chvilu no potom este vystupnovalo. Ak Vam to neklaoe deti to nezachrania a budu trpiet vsetci. Musis si uvedomit co chces a co nie. Ked ty nebudes stastna nebudu ani deti. Kazdeho osobne rozhodnutie. Ty s nim zijes ty vies co treba a radit ti mozeme cokolvek ake rozhodnutie je len a len na tebe.
@ajn odcituj mi, kde som svojich rodicov opisala zle? nikde. pisala som, ze SPOLU nevedeli fungovat. dlhe predlhe roky. ak by sa rozviedli a nasli si inych - kompatibilnejsich - partnerov, mohli by kazdy stastny. aj mama aj otec. tak obaja len trpeli.
@ajn nie, ty precitaj, co pisem! lebo zjavne nevies citat s porozumenim a pleties si pojmy s dojmami. ak ludia spolu 15 rokov ziju a 15 rokov vychovavaju deti vo vrieskani, ignoraciach, trieskani dverami...toto je podla teba spravne? aky priklad tym detom do zivota davaju preboha?
@ajn nie na každom vzťahu sa dá pracovať. Nie v každom vzťahu treba zotrvávať, často je zotrvávanie v takýchto toxických (nemám rada to slovo, ale vhodnejšie pomenovanie pre túto skupinu neviem nájsť) pre matku a aj deti traumatizujúce až natoľko, že potrebujú odbornú pomoc resp. si nesú následky do ďalšieho života (deti npr. vzorce správania otca alebo matky). Nie každý človek má aj dobré stránky, sú medzi nami aj ľudia, ktorí ich proste nemajú resp. majú rôzne poruchy osobnosti (a teda, nie je ich málo) napríklad a tie môžu byť veľmi deštrukčné aj pre neho samého aj pre jeho okolie. Akékoľvek týranie (sociálne, ekonomické, psychické, fyzické) psychicky zdravá, vyrovnaná osobnosť s kvalitnými vzťahovými vzorcami nemá dôvod robiť.
Nedal ti ziadne peniaze, ked ma s tebou tri deti? Tak to je pekne chrapunstvo. Rozved sa. Deti nemozu mat kompletnu rodinu za kazdu cenu. Niekedy je lepsie byt v nekompletnej rodine ako v kompletnej a nefunkcnej. Poznam xy pripadov vyrastajucich v kompletnej rodine a pekne detstvo teda urcite nemali.
@ajn ja asi zle vidím...šancu načo? Aby mal možnosť ju ďalrj ponižovať? Viac ako rozvodom deti trpia keď vidia chovanie chovanie rodičov voči seba, keď po sebe kričia, nadavajú si, ponižujú sa, ked sa hadaju o peniazoch, keď žena o peniaze prosíka a muž sa jej vysmieva že "má svoj rodičak", keď vidia mamku smutnú uplakanú ..deti vnímaju to napätie tú nepríjemnu atmosféru medzi rodičmi, a toto je akože lepšie ako "rozísť sa"🤦♀️🤦♀️🤦♀️ty vieš vôbec ako deti trpia v rozvratenych rodinach, kde mamky dookola odpúšťajú, dávajú šance a veľa krát tiež lebo si myslia že biologický otec , hoci "hovado" lepší ako žiadny otec.
A aj keď niektoré deti rozvodom trpia, niektoré nie, lebo majú väčší pokoj a
veselú šťastnú mamku a k otcovi chodia na návštevu... Poznám viac prípadov kedy sa chlap až po rozvode spamätal a zistil čo obnáša starostlivosť o dieťa, a trávenie času s ním.
@mk22
presne toto poznám zo svojho detstva, krik, vyčítanie si, otcove pitie, hádky na peniazoch, aj nepekné slová. A pametám si že tých preplakaných nocí bolo nekonečné veľa, a to píšem len za seba, o mamke ani nevravím-tá prežila svoju mladosť s chlapom čo viac ako nás vsetkých ľúbil vypiť a kecat s kamošmi. Veľa krát som im vravela aby sa rozviedli že v tomto sa fungovať nedá
@ajn
Myslíš že ich rozvod by ma poznačil? Nie, poznala by som konečne pokoj, veselsiu a spokojnejšiu mamku...ako dospelá som im roky vyčítala aké to bolo utrpenie pre nás deti, že bolo lepšie keby fungovali oddelené...tie nervy a stresy nás vsetkým poznačili...
Čize takto to podľa teba má byť? Len aby rodina ostala pokope...za takúto cenu?mamka aj dnes vraví aký mala a má pri otcovi ťažký život ako mučeníčka a trpiteľka...
Tak ako pardon, ak je žena tyrana tak si dofrasa nenarobím ako na pase tri deti! A teda ženy tu tvrdíte skoro zhodne, že človek sa nemení, vsakze, takže bol asi rovnaký a teraz zrazu sa autorka spamätala, že je tyrana. Ja by som to žiaľ nazvala blbá. Alebo teda nie je všetko tak, ako tvrdí. Jedno dieťa, no dobre, druhé je kravina a rovno tretie hmmm, s tyranom, lebo Co?
autor sa pyta na nazor .ci ma dat sancu.ja som iba napisala ano.tak ma tu nemusite odsudzovat ze som este za sancu a poniektore hned za rozvod.sama autorka pise ze rozum jej hovori tak a srdce inak.ja len hovorim ,ze radsej nech da sancu a rozmysli si to dobre a sa uvidi.lebo i vela rozvedenych je potom nestastnych ,ze sa rozviedli.a uz sa to neda vratit.pise ich aj dost na nete takych.kto to neprezil nevie.
S takym chujom si si spravila 3 deti? Prepac,nechcem ta urazit naozaj,ja len stale tvrdim,ze zrejme najneskor pri 1.dietati keby som zistila aky je to chlap pri mne,tak viac by som s nim nechcela a zisla z kratsej cesty.alebo sa zacal takto spravat az neskor? Lebo ja som mala tie, takeho,ze kym nebola svatba bol to hotovy anjel a po svadbe sa zmenil na nepoznanie.a mne sa aspon podarilo nemat s nim dieta,a tak sa mi ovela lahsie zacinalo odznova.
Kazdopadne mi je luto tvojej situacie,lebo ked zostanes koli detickam-co na jednej strane chapem-ale nebudes nikdy stastna.
Lebo ked je taky,neverim,ze sa zmeni
@ajn ako mozes tvrdit, ze sa to neda vratit? Ved dievcata tu jasne napisali, ze sa to da zastavit kedykolvek v priebehu pojednavani. Dokonca aj sa znovu zobrat na urade. Ak sa on zmenil, musi to dokazat aj skutkami, nielen slubmi...
A vy vsetky, co sa navazate do chudery tyranej zeny, ze preco s nim mala dalsie deti... Stacilo, ze ma jedno a je na rodicaku, kde jej nedaval peniaze, nemusela mat kam a za ake prostriedky odist... A mozno uz par krat zmenu predstieral, narobil jej dalsie deti a zase sa vyfarbil. Nesudte, kym nepoznate celu situaciu.
A autorka, urcite nestahuj, casom uvidis, ci to nie su prazdne sluby (ak sa naozaj zmeni, stiahnes potom, alebo sa znova vydas), ale bud silna, deti Ta potrebuju! Drzim palce!
Na margo toho, preco si takéto ženy urobia s týraním viac detí. Ono týraná žena sa nestane z večera do rána. Najprv to vždy začína nenápadne, agresori bývajú výbornými manipulátormi, začína to "nevinnými" poznámkami, a pomaly pritvrdzujú. Svoju obeť sa snažia spochybniť a robia to dovtedy, kým neprijme, že si zato môže sama a ona sa musi zmeniť, aby on mal dôvod byť k nej dobrý. Všetko si musí zaslúžiť. Medzi tými zlými obdobiami, keď on už vidí, že je zle, snaží sa byť dobrým partnerom, ukáže jej, že keď sa snaží, všetko je v poriadku a krásne, obalamuti ju krásnym obrazom rodiny, príde druhe/tretie dieťa. Mnoho žien sa z toho nikdy nevymani, pretože pre nich je to normálne. Pokiaľ to nechápete, ako je to vôbec možné, ste šťastné ženy, pretože ste si tým zrejme nikdy neprešli.
@autorka, za mňa, máš môj obdiv, že sa snažis s tým niečo robiť, stoj si za svojim a neboj sa požiadať o pomoc. Fandím ti.
@marisoul17 výborne napísané 🙂
Ešte dodám, že na to, aby žena do takého vzťahu padla býva už iba dôsledok rodových stereotypov (žena je tá, čo sa má prispôsobiť, čo má ustúpiť, pre dobro rodiny sa treba obetovať...atď.), výchovných vzorcov v rodine (submisívna matka, panovačný otec a pod.) až po naozaj výchovu v toxickej rodine. Takáto žena podvedome vyhľadáva to, čo pozná z domu rodičov resp. prijme naratív, ktorý v rodine prevládal. A tak si ani neuvedomí, že ten šarmantný, milý chalan, čo sa o ňu zaujíma tak ako nikto nikdy je vlastne patologická osobnosť (na rôzne spôsoby). A presne ako hovoríš, týranie nepríde na prvom, druhom rande v "plnej kráse". Je to dávkované postupne, aby obeť neušla hneď, plus sa striedajú fázy medových týždňov s tými oveľa horšími. Obeť sa stáva závislá na svojom agresorovi (potreba dopamínu).
autor-skusili ste uz uplne vsetko?aj manzelsku poradnu?
@ajn autorka je TYRANA ekonomicky. zivi z rodicaku seba a 3 deti. chlap zaraba 2500 ci 2700 €, uz si presne nepamatam a nedava jej nic, este jej klame, ze nepobera ani danovy bonus. ona si nema za co na seba kupit oblecebie, vsetko minie na deti. ak jej on da 150€ mesacne, citi sa ako hrdina a potom dalsie mesiace opat nic. chodieva sam na zahranicne dovolenky niekolkokrat rocne a argumentuje tym, ze su to JEHO peniaze. autorka tu uz mala 2 diskusie, uz minuly rok v jeseni od neho chcela odist. s detmi jej nepomaha, povedal jej, ze ak ona pojde do prace, tak ona bude s detmi na ocr, lebo je matka. To nie je chlap a otec, to je jeden...ehm, zdrzim sa vulgarizmov. Ten chlap nemiluje ani ju, ani ich deti. A on rozvod nechce preto, ze si je vedomi vysokych alimentov.
@matkahelka to som nevedela,lebo to autrka hore neuvadza.tak toto je iny pripad.dakujem za vysvetlenie,mozno to pomoze mat nato lepsi pohlad vsetkym citatelom.prajem vsetko dobre🙂
@marisoul17
@katkine_terapie syndróm varenej žaby
Presne tak, je tyrana ekonomicky. A @autorka bud silna a nedaj sa zlomit. A keby to nahodou nedopadlo rozvodom, existuje aj moznost sudom urcit vyzivne na manzelku/a pocas trvania manzelstva. Ako rozvedenej by musel platit len na deti, ale ak by Ta zlomil a nerozviedla by si sa, nech plati vyzivne na deti aj Teba. Podla zakona maju mat manzelia rovnaku zivotnu uroven (bola o tom jedna Sudna sien, ale sikovny pravnik v tomto urcite poradi). Urcite to zvladnes, urobila si obrovsky prvy krok, ze si sa odhodlala. Este to dobojuj do uspesneho konca. Ziadna zena si nezasluzi taketo zaobchadzanie.
Zo spokojnej matky čerpá celá rodina.
A spokojna matka je vtedy ak jej muž ju vie podporiť, podržať, pomáha jej kvitnúť. Miluje ju a obijíma.

Koľko majú deti rokov?